דני הוליווד, עונה 2 פרק 56- רעידת אדמה. שודר במקור ב-19/7/2009. (קישור לדעות בזמן אמת בפורום דני הוליווד הישן)
רענון זיכרון- אין. עזבו, תשלימו אחר כך עם נסיעה במזוודה.
סצנה ראשונה- דני יושב מול רננה בשולחן הביקורים בבית הכלא. יצא פרק ממש טוב, כי דני בדיוק הודה בפניה שהוא לא הבן של דני אלא ממש דני... אוקיי, קצת עדכון למי שלא מכיר: בדני הם נסעו בזמן בעונה הראשונה לשנות ה-60 כדי להציל אותו ממוות. בעונה השנייה הוא נסע להציל את הבן שלו בשנות ה-80 והתחזה ל"בן האובד" של דני הוליווד, כלומר האח של הבן שלו. כי פשוט, תבינו, רן דנקר? לא הגיוני שהוא יראה בשנות ה-80 כמו שהוא נראה בשנות ה-60. עברו מאז 18 שנה. הנה, תראו, למשל היום. עברו 15 שנים מאז דני הוליווד ואני בטוח שאתם יודעים שרן השתנה ללא היכר מאז! תראו אותו, הוא לא דומה לעצמו בכלל! גם השיר שלנו, עברו מאז 20 שנה, הם נראים לכם דומים למה שהם היו? אז צריך להמציא. או שלא. הוא אומר שהוא לא. לא מכיר אותה, אפילו לא מעט? אה, סליחה, הוא הכחיש! טעיתי. הוא סיפר לרננה שכמובן לא האמינה לו, ואז היא גילתה כל מיני דברים מחשידים, ועכשיו הוא מכחיש בפניה ואומר שסתם המציא.
קיצצו לי את הפתיח! אני לא מקצץ את הפתיח. אני רואה את הפתיח של האייטיז. העדפתי סיקסטיז.
סצנה שנייה- אנחנו ב-2009. לולה באום עם... אה... אני לא זוכר אם קראו לה קורין או טאי... אבל זאת ענת מגן. חבל שלא נתנו לה תפקיד יותר גדול. בכל אופן, היא סידרה ללולה ניתוח עיניים שיכול להחזיר לה את הראייה שלה.
סצנה שלישית- חזרנו ל-1986, רננה ודני. או בוקי, תקראו לו בוקי הפעם. רננה כועסת כי הוא שיקר לה. ידעתם שרז יובן הייתה תסריטאית ראשית? מרתק. מתי שוב יהיו סדרות של מאה פרקים? חשבתי על זה בגלל כל הטוויסטים. אה... אבל רננה שואלת את דני שאלה. איך הוא ידע איפה יש כסף בקומונה של דני הוליווד? התשובה האמיתית: כי הוא החביא את זה בסיקסטיז.
סצנה רביעית- רינגו שומע רמי קלינשטיין בדירה של עופרה והיא מגיעה. התגעגעתי לגאיה. שמסתבר שהלכה לכת או משהו. עופרה מסבירה לרינגו על פלאי הווקמן. ואז מופתעת לגלות שדני... בוקי... בכלא.
סצנה חמישית- דני אומר שאימא שלו סיפרה לו על הכסף כי דני סיפר לה. רומי אבולעפיה שחקנית ממש טובה. לא פלא שהיא ממש מצליחה. אבל איך המשטרה עלתה על דני?
סצנה שישית- רינגו מסביר לעופרה. עופרה, נשמה שהיא, לא מבינה למה דני ומושיקו לא מדברים. היא עשתה אותה מאוד יפה, שונה מאוד מדמויות אחרות. עופרה רוצה להביא כסף.
סצנה שביעית- אנחנו ב-2009, לולה עומדת לעבור את הניתוח. והיא לא רוצה שתהיה אחות בשם דניאלה. זה שם של נאחס. בכל אופן, מרדימים אותה ויש ניתוח.
סצנה שמינית- מסתבר שהיו מצלמות בקומונה. כמו בכלבוטק. זה עדיין רפרנס שעובד. מסתבר שהותקנו מצלמות כדי לתפוס מעריצה מטורפת. ואז דני מגלה שרננה דיווחה עליו למשטרה.
סצנה תשיעית- עופרה הנשמה מביאה כסף. 21.80. כן. לגמרי. היא אומרת לרינגו לחשוב סגול. סלנג מנתניה. לא מפתח תקווה. מנתניה. בשנות ה-60, היה אפשר לעבוד על אנשים שפתח תקווה קיימת. בשנות ה-80 לא. בכל אופן, לעופרה יש 72 שקלים. הם צריכים 3,000. אבל יש לסמוך על סחבק. איכס, אייטיז.
סצנה עשירית- רננה מצטדקת בפני דני. והיא לא יודעת למה היא עוזרת לו. והיה רגע שהיא האמינה לו.
סצנה אחת עשרה- שיקו משחק ביליארד ועופרה מגיעה. היא לא צריכה לדפוק בדלת וזה שור ברור לכולם. אני מבין שכבר מאז התחילה מדיניות אשמורת- לא נועלים דלתות. מושיקו עדיין לא רגיל ליופי של עופרה שעברה מהפך. זאת הייתה עלילה מגניבה. הטלפון מצלצל ומושיקו לא ממש שם לב. אני לא מאשים אותו. ואז הוא מגלה שהיא באה בשביל בוקי.
סצנה שתים עשרה- דני ממש רוצה לגלות! אבל הוא לא יכול לגלות לרננה, כדי שאנשים לא ידעו על סוד המזוודה. אבל יש עוד משהו שהוא צריך לספר לה.
סצנה שלוש עשרה- עופרה מנסה לשכנע את מושיקו לעזור לבוקי. והיא קוראת לו דפקט. סצנה מלאת סלנג אייטיז, ומושיקו חושב שהיא דלוקה על בוקי.
סצנה ארבע עשרה- דני מנסה להסביר למה התחזה לאבא של מושיקו. כדי לעזור למושיקו. דני שואל אם אף פעם היא לא הרגישה שנכון לשקר. הבעיה שלי היא שרננה משקרת לכולם כל הזמן אז מה היא מתלוננת...
סצנה חמש עשרה- לולה רואה. היא רואה! זה סיפור על גברת לולה והיא רואה! היא רואההההההההההה! לא, באמת, זאת הסצנה.
סצנה שש עשרה- עופרה כועסת כי מושיקו לא בא לטקס מלכות היופי. ואז הוא מסביר לה שראה אותה מתנשקת עם בוקי. עופרה רק שמחה שהוא בא לטקס. בחורה חמודה.
סצנה שבע עשרה- דני מנסה להסביר לרננה שהוא רק התבלבל ולא ניסה לפגוע. בכל אופן, נגמר זמן הביקורים אז... יאללה ביי. רומי מצוינת.
סצנה שמונה עשרה- לולה שמחה מהראייה ולא אוהבת שיש אחות בשם דניאלה. בו זמנית, לולה לא מבינה למה יונית לוי בטלוויזיה ולא חיים יבין. ממתי אישה מגישה חדשות?!
סצנה תשע עשרה- דני מוחזר לתאו. בתא נמצא אודי שניר, שממשיך להמציא פורמטים גם בכלא. עד לשחרור מהכלא, שם זכה לשלאגר גיבור אמיתי, והתחיל לעבוד עם רן שגב. כי רן, לא בגד בו. רם בגד בו והכניס אותו לכלא ומאז הלך להפיק את התכנית ההיא של השירים והתחתן עם מישהי למגינת ליבה של דנה פלדמן! סליחה. בכל אופן, הפורמטים של אודי: זוגות מפורסמים מתגרשים ומלכלכים אחד על השני בפריים טיים. נשמע לי שכבר עשו את זה כמה פעמים. אוקיי, כנראה שזה קרה. אודי כמובן כבר לא בערוץ 2, הרי הם נכשלו מאז שעזב. ואודי כועס על זה שהוא חי באייטיז. תקופה בה שידרו את "תצפית" בפריים טיים. עם הפתיח המלחיץ. אודי כל כך כועס שהוא מרביץ לדני עם הבריסטול כאילו הוא רם. זה לפני ימי תומס. אודי מחכה עד ליום חמישי, היום של השניצלים. אודי היה דמות מגניבה. הוא עדיין דמות מגניבה. הוא פצצת רייטינג. דני מתחרט על השקר של השקר.
סצנה עשרים- לולה ב-2009. רואה את מגדלי עזריאלי והגשר. לא יודע, אני לא מתלהב.
סצנה עשרים ואחת- עופרה ומושיקו מדברים ועופרה אומרת שלא היה לה כלום עם בוקי. אבל זה נחמד שהוא מקנא. והם מתנשקים. לא, הם חמודים. סוג של טעות אבל חמודים. אה, סליחה, זאת הזיה של עופרה. אורי גרוס עבד עליי כרגיל. היא לא נישקה אותו. ומי נכנסת אם לא אביב בוסתן פשתן מועלם שוורץ! שהיום קוראים לה אוסי. כן, לפני שהיא חלתה בסרטן, המסכנה. אוסי עכשיו עם מושיקו אז זה... עצוב. אחד מהתפקידים הטובים של גאלה.
סצנה עשרים ושתיים- לולה מחפשת ארכיוני עיתונות. אבל זה סרוק במחשב, היא לא מבינה. היא מחפשת כל מידע אפשרי על עצמה.
סצנה עשרים ושלוש- אודי ממשיך לברבר לדני. אודי מספר על זה שהיה לו כישלון אחד- האקדמיה לצחוק. דני רוצה שאודי יגיד לרננה שזאת האמת. אבל אודי מטורף לגמרי ובטוח שמצלמים אותו ומקליטים אותו. ואודי לא מבין איך משדרים איש מדבר עם כלב בטלוויזיה. הרפרנס ברור. הוא רוצה חדשות מ-2009.
סצנה עשרים וארבע- לולה קוראת על עצמה. היא פעם התרועעה עם פול ניומן בתקופה של אקסודוס. חשבתי שזאת הייתה אימא של שמש...
סצנה עשרים וחמש- אוסי בין עופרה ומושיקו. אוסי יוצאת נגד מלכת היופי. בסוף היא ניצחה. מסתבר שהטלפון שלא ענו? זאת היא.
סצנה עשרים ושש- לולה קוראת על עצמה בהופעה מול חיילים במוצב התעלה, טוענת שלמצרים אין ערך לאמנות וממשיכה לשיר.
סצנה עשרים ושבע- עופרה ומושיקו שוב. מושיקו אומר שפעם הוא הקשיב לעופרה והיא מבקשת ממנו לסלוח לבוקי.
סצנה עשרים ושמונה- לולה מוצאת את הידיעה על מעצרה לאחר הירי בדניאלה. הספרנית מבינה לפתע מי זאת לולה. נו, באמת. הספרנים של 2009. אני עוד לא נכנסתי לתחום אז.
סצנה עשרים ותשע- מושיקו ועופרה מתווכחים. מושיקו בטוח שעופרה דלוקה על בוקי. עופרה כועסת כי מושיקו מרחיק את כל מי שיש לו בחיים. וממש לא אכפת לו ממנה. עצוב.
סצנה שלושים- לולה חוזרת הביתה. לשנות ה-80. היא רואה את הבית לראשונה. אוסי מגיעה ולולה חוזרת להעמיד פני עיוורת. אוסי משקרת ללולה שהיא קוראת יוליסס, היא לא יודעת שלולה רואה מה היא קוראת. ולולה מנסה לתפוס אותה בשקר. בינתיים אוסי מסתלקת לה למטבח ולולה קוראת את הפורנוגרפיה.
סצנה שלושים ואחת- מונטאז'. מושיקו מנסה לרדוף אחרי עופרה ולא מצליח. אודי מלמד את דני איך לצייר שתיים. מושיקו כועס. לולה תופסת זבוב ואוסי מופתעת. והכל לצלילי "רעידת אדמה" של יהודית רביץ.
סצנה שלושים ושתיים- עופרה מגיעה לבית של לולה. היא העוזרת שלה, אתם מבינים. לולה מסתכלת עליה ורואה אותה בפעם הראשונה. ואז היא מבינה כמו מי עופרה נראית. כאילו ראתה רוח רפאים...
לסיכום: בחרתי פרק מגניב. אבל משום מה... איפה החבורה? איפה עופר ומיה? איפה מייקל וברנר? נועה כבר מתה בשלב הזה בעלילה? שכחתי. בכל אופן, מצחיק ומרגש כאחד. לולה באום שוב רואה, וזה אומר שיש לנו המון צרות שבדרך אלינו. ודני בכלא, אז זה גם דבר מאוד חשוב. ואודי שניר האחד והיחיד.