גאליס, פרק 49 בקיץ 3, שודר במקור ב-25/3/15. (קישור לדעות בזמן אמת)
למי ששכח- זה הפרק הלפני אחרון בעונת טורינו הידועה לשמצה. זה מה שיצא בהגרלה ומה לעשות, לפעמים נצטרך לעשות את זה...
סצנה ראשונה- גילי מציצה ברשימה של הדברים שהיא צריכה להספיק לעשות לפני גיל 17 והוגו מנחם אותה. כן, הנה אחת מהדוגמאות לבעיות של טורינו. טורינו הייתה עונה שבאה והלכה. תמיד בגאליס היו בעיות של המשכיות בין עונה לעונה, אבל לפעמים דברים נמשכו! לפעמים דברים זלגו מעונה לעונה! טורינו?! לא, טורינו היה קיץ אחד שהיה הזיה וכאילו אחר כך ביטלו אותו לגמרי. החניכים החדשים כולם נעלמו כי החזירו את הוותיקים, דורי שהיה רע חזר להיות רגיל, כולם חזרו למצב הרגיל, ובעיקר- הוגו, שרק בשנה הזאת לא היה עם עדי. זה כאילו כל העונה הם נתקעו עם אנשים שלא הגיעו, אז הם החליטו להביא חדשים ולשכוח מזה. ומה אתם מכניסים מלא אנשים מראש גדול?! מיטל מיכאלי ובן רביד! סליחה מיטל, את בסדר גמור כשאת לא מפרידה בין זוגות. חוץ מזה שאת לא גובהת או מזדקנת איזה כמה שנים. חבל, גילי הייתה דמות שכן אהבתי. היא כן הייתה טובה. מאוד מיוחדת. ומצד שני, מצד שני הרומן של גילי והוגו היה שונה מאוד מהרגיל.
והפתיח של רוני דלומי, זמרת שאינני מכיר בכלל בכלל.
סצנה שנייה- דורי (הבוגד) יושב בחדר כשיולי מגיעה. אז אם כבר דיברנו על הזיות... דורי שהיה מרושע וחזר לעצמו. דורי שהתערב במשולש אהבה לא לו. מהדברים הכי הזויים. יולי מייעצת לדורי, והיא תמיד ייעצה מניסיונה על זה, אפילו בפרק האחרון היא נאמה נאום חוצב להבות על מה שהיא עשתה, מה שכולם עשו... אבל לפחות במקרה שלה זה היה הגיוני. ההפיכה של דורי לרע הייתה מהרעות שאני זוכר. הרומן שלו עם דני היה מההזויים שאני זוכר. ובואו לא נשכח שהמציאו לדורי אח משום מקום. משום מקום! מי חשב על זה?!
סצנה שלישית- הוגו מציג את מבצע "מכה לתרופה". הוגו מזהיר אותנו מפני הרשויות ומאיה מזכירה שארז תמיד מתחמק מעונש. ויונתן נראה הזוי עם החולצה של המחנה. זאת הייתה חולצה אדומה מזעזעת. ג'יז, הכל היה גרוע בעונות האלה. בינתיים ארז נשלח בידי מיקה לגרוף עלים. ואני מתגעגע למאיה שואף, שתמיד הייתה טובה ו... לאן היא נעלמה? גם את רותם אהבתי. הייתי משנה קצת את העלילה הזאת, אבל באופן כללי רותם הייתה טובה. אגב, לאן דני נעלמה? כן, היא הלכה לאנשהו בגלל... איזה מזל שאנחנו לא בעלילות המיועד בפרק הזה! הן נגמרו מוקדם מהרגיל העונה! אגב, מיקה השיגה מדי משטרה מ... אה... קשרים שהיו לה בעונה ההיא ו... טוב, לפחות גם אני הצטלמתי עם החבר השוטר שלה. חייב לציין שמוזר לראות את דנה פרידר מפקדת על אנשים, היא כזאת... לא. היא דנה כזאת.
סצנה רביעית- המשאית של מילי נגב נעצרת. לא, הייתי צריך לדעת כבר אז שליעל ונועם המוסרטות יש קטע עם פרודיות על שמות. מילי נגב היא חברה של אסי תשר? דנה ורוני בתפקיד שוטרות. ולירית כמובן הייתה קורעת בתפקידה. כרגיל. הוי, הימים שבהם מירי רגב הייתה רק פוליטיקאית זוטרה ולא אסון הטבע שהיא איום... אה... היום...
סצנה חמישית- מילי מגיעה למחנה. וכמובן, מי מנהל המחנה? ליעם. כמובן שאני זוכר שכבר אז אמרתי "למה הוא לא מציג את עצמו כתום פרייליך, בעלי מגדלי מגדלוב"?! אה?! מסתבר שליעם קנה את המחנה באמצעות שתי זכיות בלוטו. והוא שלח עוד טופס! מה, לליעם יש את מטה אהרון?
סצנה שישית- כולם מתכוננים להגרלת הלוטו. גם הוגו אומר שמוזר שיונתן איתם בדברים האלה, ואכן, ממתי יונתן בעלילות כאלה? אבל יבוא יום, והשניים... עם מאיה... יתכננו מבצעי עוקץ גדולים יותר. כאלו ש... יגרמו למשבר דיפלומטי עם סין.
סצנה שביעית- סיגריט מנסה להשיג את קנקן היין שטיראן האכזר שם לה במקום גבוה. פתאום דני נכנסת וצועקת עליה שהיא חייבת לעזור לה למצוא נושא לפסטיגל... אה... לא, היא סתם באה. הימים לפני פרסומה של בת אל, לפני שניהלה בכבוד בתי ספר. וסיגריט הייתה אלכוהוליסטית! שותה יין כאילו אין מחר! דני מבינה שהיא כוח הייעוד של יונתן. ושופכת לסיגריט את היין! התעמרות בעבודה זה פה. איך יונתן ייפטר מייעודו? אסור לדני להיות איתו. אבל איך היא תוותר על אהבת חייה? אוקיי, אני רק אומר... אולי, אם יהיה כוח הפוך ליונתן... מין... משהו הפוך, בכל המובנים! אנטיתיזה לגאליס! אולי הוא יהיה עם דני וככה יונתן יעלם לו... אבל איפה נמצא בן אדם כזה? בן אדם שיכול גם להיות עם רוני דלומי על במות ואפילו אח שלה ולתכנן עם תובל מבצעי עוקץ נגד סין, ולשיר ולנגן ו... איפה נמצא? אז אסור לדני לראות ולדבר עם יונתן. אבל מפעם לפעם הם בטח ייפגשו. מפעם לפעם.
סצנה שמינית- מילי נגב מקבלת עוגיות בריאות דוחות מאוד. ותכף הגרלת הלוטו! בינתיים ליעם הולך לשירותים כשהשרה טוחנת... זה שיולי עושה הגרלת לוטו זה מוזר. אנשים לא יודעים שזאת לא היא המנחה? בנוסף... הוגו אמר שהוא הצליח לסדר את המכונה בעזרת מגנטים בכדורים. מגנטים זה טוב, אבל איך הוא מצליח לסדר את הכדורים בסדר הנכון?! כמובן שליעם מצליח לזכות בקלות. כאילו יש לו איזה מטה או משהו. מילי כמובן רוצה לקנות את הטופס בתמורה לתרופה. תגידו, אנשים לא יודעים מי המנהל של המחנה?! היו שם עלילות קצת לא הגיוניות באותה העונה. הציטוט האלמותי- מילי נגב אומרת שברח לה התיאבון אחרי שהיא אכלה את כל העוגיות.
סצנה תשיעית- כולם חוגגים... כן, והוגו עסוק בלנשק את גילי. דורי משום מה עם יונתן באותו חלל כאילו כלום.
סצנה עשירית- מילי מביאה את החוזה. לצערו של ליעם, יש בדיוק כתבה על הקטטה שהייתה בכנסת ומילי מתעקשת שהיא לא שפכה על הנשיא תה רותח. הו, הימים שבהם היו לנו בחירות כל ארבע שנים. לא כמו היום. אגב, אתם לא יודעים מה החבר השוטר של מיקה עשה בכנסת. רוב הסיכויים שהוא גרם לקטטה. מילי רואה את כולם מצולמים ומתוודים על המזימה, והולכת משם.
סצנה אחת עשרה- מילי מגיעה ומתעמתת מול החניכים. טוב נו... מה יש להגיד?
סצנה שתים עשרה- כולם מדוכאים. חוץ מארז שעוד גורף עלים. גילי מסכמת תקופה. רוני דלומי ומאיה שואף בוכות דמעות. במקרה של רוני אני ממש מאמין לה. ואז ארז מתערב וחושף שגנב את התרופות.
סצנה שלוש עשרה- האחים רואס (ללא נטלי שלי) מגלים שמכרו להם עלים. בואו נגיד שצריך שרת בריאות חדשה. אני יודע, אתם חושבים שזה נורא למילי. מצד שני, היא זאת שניצלה מלנהל את משבר הקורונה!
סצנה ארבע עשרה- כולם חוגגים את ההצלחה. ושכחו שארז דורס, רוצח ושקרן.
סצנה חמש עשרה- יונתן במסילת הרכבת ודני מגיעה. כמובן שהוא מתנצל שהוא חשב שהיא בוגדת! מה זה השטות הזאת, יונתן?! אתה פשוט הזוי, דני למשל לעולם לא הייתה חושבת שאתה בוגד! מה הלאה?! תחטוף אותה בשביל שלא תפריע לך?! תנסו להרוג אחד את השנייה?! אני מקווה שמשבר האמון הזה לימד את יונתן ודני להיות בסדר ולהאמין אחד לשנייה, כי בואו, בלי אמון הדדי איפה אנחנו נהיה?! אה?! איפה?! יונתן בטוח שהוא לא המיועד יותר ושזה רק בגלל המעיין, והוא כל כך רוצה לעשות דברים פחות כבדים. תובל באמת כזה, אגב. הוא עוזב את התפקיד ובאמת באותה השנה, הוא צילם עונה אחרונה, ואז עשה את הנורא מכל. הוא לא הלך לפסטיגל באותה השנה. הזעזוע היה עמוק. זאת הייתה הפרידה. ודני נפרדת מיונתן. ויונתן משום מה היה יותר נורמלי באותה העונה. כנראה אובדן הזיכרון. הימים שבהם אליאנה הייתה נאיבית כל כך ולא הייתה שני ורבורג, היא הייתה ילדה פה! ודני בורחת למקסיקו. מה יש לכולם עם הבריחות האלה?! גם תום רצתה לברוח ליער השחור! מה הקטע הזה שנשים נוסעות לחו"ל?! כולן נוסעות לחו"ל! גם אצלי בתסריט זה יהיה! ודני צועקת שהיא ויונתן לא יהיו ביחד לנצח. הם יהיו ביחד! אלא אם בחלום יבוא איזה עורב... משהו כזה... אבל זה לא שאליאנה לא שחקנית מצוינת. היא עושה את הפרידות האלה יפות וזאת כן הייתה פרידה יפה. עם כמה שפרידה ביניהם יכולה להיות יפה...
לסיכום: עונת טורינו הייתה עונה עם פוטנציאל מבוזבז ביותר, וללא ספק העונה החלשה בגאליס. זאת למרות שאליאנה שחקנית מצוינת, זה דבר חשוב לזכור. עצם העובדה שדורי, אחרי שהיה רע ועזר לרעים, פתאום כאן חוזר לעצמו בסצנה אחת... הנה דוגמה לבעיות בעונה. ועוד שאלה- האם היה טוב יותר שגילי באמת הייתה מתה בסוף, כמו בסרט שעליו העלילה התבססה, וכמו שתכננו עד שתובל שינה את הכל? והאם בת אל ממשיכה לשתות גם בעבודות החדשות שלה?
מזכיר לכולם- לבחור סדרה לשבוע הבא! מדגיש- סדרה! סדרה, לא הפיג'מות, סדרה!