יוסי-רטרו 22!

YossihNew

Well-known member
אנחנו ממשיכים עם יוסי-רטרו!

גם השבוע נבחר פרק מסדרה ואגיב אליו. כמו שעשיתי פעם, אבל הפעם עם התובנות של העתיד.

אז כל שבוע אתם אמורים לבחור סדרה אבל לא תעשו את זה כי אתם לא קוראים ושיר רק צוחקת ומכחישה את זה, אני אגריל פרק אקראי, ואני אדבר עליה. השבוע נבחרה סדרה, שתכניס אותנו לאווירה של תלאתה בשבוע הבא...

כוכב הצפון! סדרה מתוקה להפליא, עם האחת והיחידה- איאן יואל פינקוביץ'. הסדרה בה הוכחנו שהיא מרגשת. אה, והיו עוד כמה...

בשבוע הבא לא תצטרכו לבחור סדרה, אתם יודעים איזו עוד סדרה תוכל לעזור לנו להתכונן לתלאתה...​

YossihNew

Well-known member
כוכב הצפון, עונה 2, פרק 22- החוזה. שודר במקור ב-5/4/2016. (קישור לדעות בזמן אמת)

רענון זיכרון- עידו הסתבך עם עכברי הכפר שביקשו לפתוח את הפסטיבל. יואב הסוכן סירב שדייוויד לא יפתח (ובצדק, דייוויד חתיך). בן השמיע לדניאל את ההקלטה שלה שעומר שמר. עומר נחלץ מזה בטענה שזה במקרה ודניאל גירשה את בן. ואז עומר גילה שלוקה נעלם. עלמה... רוני... וואטאבר... הסבירה לללי... אה, היילי... מאיה! את מצבה ואת זה שהיא מעידה נגד השר במשפט. שון שמע מאימא שלו שהם יצטרכו לעבור לסבתא שלו בדרום והם ימכרו את המפעל. קטע מצחיק- מאיה אומרת לו "אסור לך לתת לאימא שלך למכור את המפעל!" ומיד אחר כך זה עובר לדני קרפל העו"ד אומר "מזל טוב, מכרת את המפעל". בינתיים מאיה ושון העלימו את שטר המכר של המפעל. זה עצבן מאוד את השר. מאיה אמרה לשון שתהיה מתוחכמת והשר לא ידע שהיא עוקבת אחריו.

פתיח קופצני ונחמד.

סצנה ראשונה- עלמה יושבת במיטה ואימא שלה נכנסת. מסתבר שהבלש אמיר... אבירם! כמה פעמים אני צריך להסביר לכם שהשם שלו זה אבירם, לא אמיר, לא אמירם, השם... מה? אה, נכון. לא, זה קרא, פשוט... זה דרש... בכל אופן, ה... בלש ז'ללו הזה, הבין שעלמה עובדת במלון ושהביאה אנשים הביתה, ושהשר (אני לא אנוח מזה שהם שיחקו זוג בכדברא. זה מהפך עצום) מרחרח, ולכן שהמשטרה מעדיפה שהן יעברו מקום. זאת הנקמה של איזי בכר. איכשהו. גם דניאל בטח הייתה מעורבת בזה. איכשהו. לאן נעלמה עמית מושקוביץ? כנראה התכנית להגנת עדים שלה הצליחה יותר מהתכנית של דנה אחריות ארגמן, כי היא נעלמה לגמרי מהמסך. והסתכלתי באינסטגרם שלה, היא עוד פעילה, היא עוד מראה סימני חיים, אז מוזר לי. בכל אופן היא הייתה ממש טובה, ואני חושב שכמו ששיר אמרה, חבל שהיא לא גמרה עם בן. איכשהו. הן חייבות לעזוב כדי שעלמה תוכל להעיד נגד השר שהפך לצייד גרומלים ושוטר. הימים שאורנה פיטוסי עוד הייתה יכולה להופיע בטלוויזיה... אמרתי לכם שיש לי תפקיד בשבילה.

סצנה שנייה- עומר מתלונן לחבר שלו בטלפון על זה שדניאל שחררה את לוקה והוא לא מוצא אותו. בכל אופן, הוא צריך את הסרטון של דניאל מחבר שלו כי את הסרטון שהיה לו הוא מחק. אבל האובדן של לוקה גרם לזה שעומר לא יכול לעשות עם דניאל מסיבת יום הולדת משותפת ולהראות את זה שם, אז הוא יפיץ את הסרטון פשוט בין כולם. תתבייש לך! לא ככה עושים שיימינג, בשיימינג לבחורה משקיעים! איך אתה היית מרגיש אם היא הייתה מחפפת בשיימינג?! בכל אופן, דניאל מגיעה, כולה זוהרת ומושלמת, ומציעה את עזרתה במציאת לוקה. עומר כועס כמובן ולא רוצה לראות אותה, לשמוע אותה ושום קשר אליה. פרט לקשר שגם ככה היה ביניהם מחוץ לצילומים, זה אחרת.

סצנה שלישית- שון (זה אשכרה בן אדם עם תפקיד אחד. לא היו לו עוד דברים שעשה) בדלפק המלון ומאיה יוצאת לסידורים. שון רוצה שיבררו את העניין עם השר, כי אימא מחפשת את השטר מכר. מאיה, בתחושה היילית נהדרת, אומרת שעד הערב יהיו לה תשובות.

סצנה רביעית- מילה... לא. יולי עם נועה. למרות שהשמות יולי ונועה עושים לי להרגיש את מיוחדת, ולחשוב על יולי ונועה יותר ראויות. כן, אני יודע, זאת פאקינג אפרת בוימוולד, אני לא שוכח שהיא האור בחיי, אבל בחייאת, נועה אסטנג'לוב! כאילו... נועה אסטנג'לוב!!!!!!!!!!!!!! נכון, לין? הנה, גם לין מסכימה איתי. במקרה שלה בינה לבין דנה לב זה ברור מה נבחר. לא, אתם קולטים שלא מזמן הראו תמונה של לין במפקדת, ואז אמרו "מי מזהה שזאת נועה מכוכב הצפון". מי לא מזהה?! ריבונו של עולם, מי לא מזהה?! בכל אופן, נועה מתלוננת שרבים מצטלמים איתה וקשה לה לעצור את זה, היא לא רוצה להשתנות מבפנים, היא שחקנית רצינית. יולי אומרת שאולי כדאי לה לא לספר לה על הטלפון שהיא קיבלה...

סצנה חמישית- עלמה מקפלת בגדים ומאיה מגיעה. עלמה ממהרת להסתיר את המזוודה עם הבגדים.

סצנה שישית- עידו, המגאן הידוע, מגיע לפגוש את אבא של עומר. בהתחשב בזה שנועה עם יולי, אני מבין שאתם עובדים על איחוד השיר שלנו! חשוב מאוד. עדכנו אותי בעניין. אני מציע שנפעיל את מלוא כוחנו, אני כבר שולח את אימא של עלמה לאיים על עמוס תמם, ואני איכשהו אפעיל לחץ על יואב הסוכן למצוא את שרון הסוכנת השנייה, שהם יפעילו לחץ על אורי גרוס. בכל אופן, אבא של עומר... רם? אוכל פירות יבשים, אז כנראה גם אז היה ט"ו בשבט. הוא אמור לאסוף את השר. גולן אזולאי עבר מלהשפיע על ראש ממשלה להשפעה על שרים שוליים. והעיקר שיאיר נועם נשאר שר בממשלה. אם דרעי יכול... בכל אופן, עידו משתמש בצריף של עומר בתור משרד והוא סגר עם עכברי הכפר ובלו הארט די. בסדר. נניח.

סצנה שביעית- מאיה רצתה לראות את עלמה. ומעדכנת אותה בחקירה. כמובן שמאיה לא גילתה על הזהות של עלמה מילה. אפילו לא ל... שון. בחייאת, שיר, אמרת שהיא אומרת את זה בצורה מסוימת, מה זה השטויות האלה, היא אומרת את זה רגיל לגמרי. מצחיק שמאיה קוראת לה רוני עדיין. בכל מקרה, השר מנסה להסתיר מחקר ומאיה חייבת לדעת מה השר מנסה להסתיר משאר העולם. עלמה מסרבת. מאיה חייבת לדעת בגלל שזה משפיע על הערך של המפעל, וזה יכול להציל את המשפחה של שון. היא אומרת את השם הזה רגיל לגמרי, שיר. עלמה מסרבת לעזור. מאיה עצובה כאילו... כאילו הפרידו בינה לבין ליאו.

סצנה שמינית- יולי מסיימת שיחה. נועה תהיה הפרזנטורית של אופנת תמר אנד קו. בסדר, בסדר. אני זוכר איך גמרנו עם זה. נועה נלהבת למדי.

סצנה תשיעית- עומר ביערות, מחפש את לוקה. למה תמיד הוא מקבל את כל העלילות הבעייתיות?

סצנה עשירית- עידו תופס את בן. הוא צריך להגיע למשמרת אבל גם לשכפל מפתח לחדר של עומר. בן מתחיל לרטון על דניאל ועומר, ועידו מתחנן שיעזור לו בשכפול המפתח. בן קולט מה הוא יכול להשיג ומוכן. רגע! בן זה בעצם... רוסו...? אה, עזבו, הבדיחה לא עבדה.

סצנה אחת עשרה- דניאל מצטרפת לחיפושים אחרי לוקה. עומר כועס. דניאל לא רוצה לוותר כי מאוד אכפת לה מאנשים, גם מעומר. גם אם הוא כועס עליה. איזו מושלמת. מושלמת! לא, הדמות הכי טובה של מיכל בפער. אמרתי כבר.

סצנה שתים עשרה- עלמה שוב אורזת, בוכה, והנה... הנה אבירם כץ! נו, בחייאת, תגידו שזה לא מתאים! יחזקאל שחקן כזה רבגוני ועדיין יזכרו לו רק תפקיד אחד. בכל אופן, הוא מעביר אותה לעיר אחרת במקום לזרוק אותה למוסד, ולכו תדעו אם יהיה משפט. הם לא יודעים מה יש בדיסק און קי של השר. בלי זה אין תיק. עלמה מציעה כיוון חדש... למה השר הגיע לפה? היא יודעת. אבל היא רוצה שיעצרו את ההעברה שלה. אתם רואים, אם דנה אחריות ומוח קרימינלי ארגמן הייתה עושה דבר כזה, היא לא הייתה צריכה להתמודד בכלל עם איתי, אליהו, שלומי וכל שאר השטויות. אמיר שהוא לא אבירם מבין שאין לו ברירה ומטלפן לאחראי.

סצנה שלוש עשרה- לוקה! לוקה! איפה אתה?! כן, סצנות קצת מוזרות אבל הגיוניות והכרחיות. דניאל מעדיפה שרק עומר יקרא כי לוקה מכיר אותו, והיא פשוט תשתוק ותלווה אותו. תהיה יפה ותשתוק, זה מה שהיא תעשה.

סצנה ארבע עשרה- עלמה מגיעה למאיה. ומציעה שיעזרו אחת לשנייה. מאיה מדווחת לה שהשר משום מה עובד עם עורך דין... יותר נכון עוררררררררך דין, האות ר' חשובה וחביבה, כדי לקנות את המפעל באנונימיות. עלמה עומדת לגלות למאיה את הסוד.

סצנה חמש עשרה- נועה מדווחת לעידו שהיא עושה קמפיין. עידו מציע פרסומת לשמפו בריח פרחים. עידו רואה הזדמנות עסקית ומציע שנועה תבדוק אם החברה תוכל לתת ספונסר לפסטיבל. נועה לא ממש שמחה. אגב, ההאנג-אאוט לא נפתח מחדש בסוף, עדיף הגנרטור. בכל אופן, עידו ונועה צורחים שם אחד על השנייה, עידו צועק שהוא בכלל בכלל לא מתעצבן. הג'ינג'י המעצבן הזה.

סצנה שש עשרה- עלמה מגלה על זה שהשר נפגש עם גיאולוג, כי ראש הממשלה רוצה לבדוק אם יש יהלומים בארץ. המממ... משהו מוכר לי פה... אין איזו... סוכנות שמתעסקת בנושאים האלה...? בכל אופן, השר מצא יהלומים והנתונים בדיסק און קי. הממשלה לא יודעת שיש יהלומים. כלומר, חוץ מאריק רוסו, אבל הוא גוזר על זה קופונים. מאיה מבינה שכנראה המפעל נמצא על היהלומים. אבל איך השר ידע? ידעתם שבחו"ל עשו יותר עניין מהקטע של השר ואימא של מאיה וכו'? הם קצת שינו את העלילה הרגילה. אם הממשלה הייתה יודעת שיש שם יהלומים, הם היו צריכים לשלם פיצויים למשפחה של שון. והשר רוצה הכול לעצמו.

סצנה שבע עשרה- בן מביא לעידו את המפתח המקורי והמפתח המשוכפל. הם לוחצים ידיים ונפרדים כידידים. מה שעידו לא יודע זה שבן שכפל גם מפתח לעצמו... גל לא נעלם בכלל, אגב.

סצנה שמונה עשרה- יואב הסוכן מתקשר לדניאל, בקשר להופעה שלה בקליפ של בלו הארט די. דניאל צריכה לבחור בין חתיך על, בחור שהפיל מלא בנות ברשתו, שחקן מצוין ומסלסל לא רע בכלל, לבין עומר. עומר עושה שיימינג, אז ברור שהיא בוחרת בעומר ואומרת שיש משבר לצערה... דניאל אומרת שהיא לא תוכל להגיע ומוותרת על הקליפ. עומר מופתע ומבין שדניאל מוותרת בשבילו. ומציע לה ללכת. דניאל אומרת שהיא לא יכולה לחשוב על שום דבר אחר ומנפנפת את יואב. איזו דמות מושלמת. שיא החמידות. ישר הולכת להוביל מחדש את החיפושים.

סצנה תשע עשרה- עידו מתקשר להדר ארביב. מי זאת? מעכברי הכפר? הלהקה הזאת שעושה שירים ממנגינות הרקע של כוכב הצפון. איפה היא בכלל?! למה היא לא הגיעה?! עידו מתקשר לדיוויד. עידו... דיוויד... הממממ... לא מרגיש לי נכון... בזמנו נעלמים רק התחילה. עידו מנסה לברר מה העניין ודיוויד חושף לו שכנראה כל המו"מ נפל. זוכרים את עניין הפתיחה של הפסטיבל? שכל להקה רוצה לפתוח? עידו רצה להחתים אותם על חוזה ולשקר שכל אחד מהם יפתח. רק שבטעות הוא שלח לכל אחד את החוזה של השני. השיער של עדי, אגב, נראה מזעזע פה. אבל לפחות זקן יש לו. זקן גברי ומושלם. אז בכל אופן, שתי הלהקות גילו שלשתיהן מובטחת הפתיחה. דיוויד נוזף בעידו שעידו מטומטם, לא יצא חכם והרס את הפסטיבל. אל תגיד עידו, זה סתם יוצא טיפשי.

בכתוביות הסיום- חוץ ממיכל וליאור ירון (השותפה האינסופית שלה- אה? קלטתם אותי?) כתובות גם חן קליימן ונטלי מרכוס! מוזר!

לסיכום: פרק קצת מוזר אבל חמוד. עידו חוטף גם מקצועית וגם אישית, מאיה ועלמה מתקדמות בחקירה שבכלל בסמכות אקו, בן ממשיך לזמום דברים, ודניאל ועומר. אח, זאת עלילה טובה, זאת העלילה האמיתית. תמיד אהבתי אותם. כיף לראות, ומכניס לאווירה הטובה של אחוות בנות וכאלה לקראת תלאתה. אה, ועדי אלון צעיר.​

למעלה