השמיניה, פרק 27 בעונה 3, "יום קשה". שודר במקור ב-20/11/06. (קישור לדעות בזמן אמת בפורום השמינייה הישן)
אז קצת רענון זיכרון למי ששכח... לילי גילתה לאלכס שהקוף הלבן אצל איגבן טדאוש. יואל התערב והשתלט על המועצה, והרס את הביקור של לילי. לילי הזהירה את התאומים מיואל. דפי נפרדה מאבי אבל הוא שר לה בקריוקי. וגם היא שרה לו. אדם שר לאיה שלמה ארצי למרות שיש לו חברה. והכי חשוב- נטשה חיכתה שעות עם להזמין את עומרי לסלואו, וניצן רקדה איתו במקום. ללא ספק זעזוע בקנה מידה עצום...
סצנה ראשונה- אבי ודפי נפגשים מחוץ למועצה. אגב, מרב פלדמן כזאת צעירונת, גם היום היא עוד נראית כזאת צעירונת, ומוזר שהיא מפקדת. מוזר שהיא הגיעה כל כך מוקדם לתפקיד הזה. אבל כידוע לכולנו, יום דבש מהאישה היחידה ששיחקה בכל ארבע הסדרות הגדולות: דאוס, ראש גדול, האי והשמינייה. ותזכרו, אם פגשתם אדם לא מסומן, היא שם. האמת שתדעו שבזמנו הייתי אמור לראות אותה בהצגה. זה נדפק, כי אז הגיעה השקת מאנקיז, אז הקדמתי את ההצגה ביום והייתה לה מחליפה. אבל במקום- אליאנה! אז... נו. ואז יואל מגיע ואבי משתתק. שקט, קורניק. רגע, אני ויתרתי על חברה של אבי בשביל הבוסית של אבי, טלי? אוקיי. את טלי אני אהבתי לפני מרב...
סצנה שנייה- דפי ועומרי מגלים על הקריפטון. כמובן שכולם מוודאים שהם לא מתכוונים ליצור את הקריפטון. אף אחד לא רוצה לייצר אותו! בחייאת, מי רוצה לייצר אותו?! למה שארגון ביטחוני ייצר משהו כל כך לא מוסרי?! למה?! הרי זה לא... טוב, בסדר, זה מציאותי.
סצנה שלישית- דפי ועומרי מבינים שהם חייבים עזרה מהמלך. המלך שיחק גם בפיג'מות, גם בשיר שלנו וגם בשמינייה. המלך הוא אדם מאוד מאוד חזק בתעשייה. המלך רק רושם מה הוא רוצה, וכולם מביאים את זה למלך. היקום מקשיב למלך. וכמובן שהמלך מוצא את איגבן תדאוש. דפי, בחוכמתה, מבינה שהוא המלך, דוז פואה לבלונדה השוודית. אבל יש שישה איגבן טדאושים! איך נדע מי זה?! אגב, נראה לי שיובל אברמוביץ' הצטלם לתמונה של אחד מהטדאושים המזויפים, ולא סתם שהוא קרא לגרסה הזאת מכוערת.
סצנה רביעית- השמינייה (הגיע הזמן שנראה אותם באמת) מנקה את הספרייה אחרי מסיבה. כי מה נראה לכם?! מה?! שהספרנים ינקו אחריכם?! ואני מקווה מאוד שאתם לא בלגנתם שם את הספרים, והכל מסודר לפי שם משפחה של הסופר אלא אם החלטנו שזה לפי הכותרת! ניצן לא תופסת את אדם. אוף, היא כזאת יפה, מה אנשים שונאים אותה?! לימור יפה. גם קשוחה בשביל ניצן, וגם יפה.
סצנה חמישית- אלכס מבטיחה לעומרי ודפי שהם עדיין צריכים לעדכן אותה. למרות יואל. עומרי מעדיף שילכו ללילי. תחשבו מה זה אומר שיותר בטוח אצל הפסיכופתית ההיא.
סצנה שישית- מיקה מדברת עם נטשה. נטשה מתבכיינת שהיא לא הצליחה לרקוד סלואו בגלל שניצן רקדה איתה. מיקה מבטיחה לה שזה היה בגלל אדם, לא נגד נטשה. תעזבו אותה כבר, כל צרות העולם על ניצן! דורי ואבי מבינים את קרב החתולות, ודורי כמובן בצד של ניצן. חכם שכמוהו. אוקיי, אני מתעלם ממה שעשו איתו בעונות שלא קיימות. אבי כמובן בצד של נטשה. ונטשה שואלת מה היה קורה אם ניצן הייתה רוקדת עם אבי. מיקה אומרת שהייתה מכסחת לה את הצורה. ואז ניצן שומעת שנטשה מאשימה אותה שהיא לקחה את אדם! וזה פשוט בלתי נסלח, כן, כי מה אתם רוצים מניצן, מה הפרינססה הזאת נטשה, נסיכת הקור מרוסיה, רוצה?! בואי, את יורדת על חטיפת בחור מחברה?! סבבה, תזכרי את זה. אני אזכור את זה להמשך העונה. ואז פתאום אדם מגיע! גם אדם מאשים את ניצן. דוש.
סצנה שביעית- עומרי ודפי עם לילי. לילי מזהירה אותם מאלכס. ומזהה את איגבן טדאוש כמוכר עיתונים בפנסיה. מוכר העיתונים המפורסם במדינה!
סצנה שמינית- ניצן מצטדקת בפני אדם. ואכן, הוא שר לאיה! אדם מתרץ שהיא במקרה ישבה מולו. כמה מפתיע, בחייאת. והדוש הזה ממשיך עם המשחקים, יש לו ילדים בכל רחבי המדינה ואשתו, הילה סעדה, סובלת! אני יודע, אני פגשתי את האישה שאדם עשה איתה ילד. הילד חזר להפריע למשפחה. ובואו, בפמת"א, הוא לא התחיל עם אחות של ניצן?! אה?! לא התחיל?! אה... אולי אני נסחפתי קצת. בדיעבד ניצן צודקת. אדם לא בטעות הסתכל על איה, הוא במכוון רצה אותה. ואחרי שניצן אמרה לו שהוא גם יכול ללכת אליה, אז האשמה לא על ניצן, שאינה גנבת בכלל! ואני מזכיר שכל זה קרה אחרי המייל הנורא שאדם שלח!
סצנה תשיעית- יואל שומע מה לילי אמרה. ואין לנו סוכנים לשלוח לטדאוש! חוץ... מ... את השמינייה. הם נוסעים לאיסטנבול, או ליפו, מה שקרוב יותר.
סצנה עשירית- אדם מדוכא כשכולם שותים שוקו. ודורי ואבי הולכים לדבר איתו. זאת אשמתך, אדם! אתה גנבת גם לשניהם את הבחורות! לדורי פעמיים! ונטשה סתם מעצבנת כל הפרק. מיקה יוצאת בוגרת באופן מפתיע בפרק הזה. אבל בטח הכריחו אותה.
סצנה אחת עשרה- יואל מודיע לדפי שהוא יודע על הביקור של התאומים אצל לילי. יואל כמובן מאיים עליה, כהרגלו. קובי מחט הוורסטילי. מי כמוהו יכול לשחק גם סוכן קשוח וגם מדריך חנון.
סצנה שתיים עשרה- הבנים עם אדם. באופן מוזר ניני לא פה... הממממ... דורי נותן לאדם עצות על בחורות, כי מי עצבן יותר בחורות מדורי? שאלה חשובה. כמובן שדורי טוען שניצן צודקת והוא צודק לגמרי. ואדם יודע היטב שאיה לא רוצה. איה רוצה, רוצה. תהיו שניכם ביחד ותעזבו את ניצן המסכנה. דורי מציע שישאל את ניני. בזה הוא צודק. איפה ניני באמת...? לא רואים אותו...
סצנה שלוש עשרה- דפי כועסת על עומרי בגלל שיואל צעק עליה. ודפי עוד בעד יואל... בחייאת, דפי. אני מבין שלא היה לך יום דבש. אבי מתקשר אליה והיא הולכת לספרייה. אבי רוצה לדבר איתה אבל זה לא הזמן...
סצנה ארבע עשרה- רוניני מגיעים. המוזיקה לפתע מאיימת, ניני לבוש אחרת... בדיעבד? יפה כל הרמזים והרמיזות. מוזיקה מאיימת באופן מוזר. ממש. כאילו... לא שייכת לסצנה ורק בדיעבד אתה מבין...
סצנה חמש עשרה- אדם מתייעץ עם ניני. ועדיין מוזיקה ששמורה לקטעים המאיימים ביותר לשמינייה. כל כך... הזוי.
סצנה שש עשרה- ניצן מתחרפנת סופית על נטשה. היא אייקונית. אגב, קצת מוזר לי שלא הדגישו יותר את רוני מול החברות הטובות שלה שרבות. חבר'ה, תיזהרו מניצן, היא היחידה שתעזור לכם! היא היחידה! בכל אופן ניצן הולכת ושיסתדרו בלעדיה... מה שייצור צרות.
סצנה שבע עשרה- ניני מציע לאדם לא להתחיל עם איה. המוזיקה עדיין מאיימת. כל הזמן מאיימת. מאז שניני הגיע. וניני ממשיך להתגרד. מעודן כתמיד.
סצנה שמונה עשרה- גם יואל מגיע, ומחליט שהוא יעביר את התדרוך ויהיה האחראי על המבצע. ושעומרי ודפי לא נוסעים לאיסטנבול. או ליפו, הקרוב מביניהם.
סצנה תשע עשרה- לא מצליחים להשיג את ניצן. אבי מאוד מתעצבן. זה עליו כמפקד...
סצנה עשרים- יואל ממשיך לעצבן והמוזיקה הופכת ליותר ויותר מאיימת. עד לשיא הזוי. דפי מתעצבנת על יואל שכמובן מאיים עליה בגלל אבי. והוא אומר לה להגיד לאבי את מה שהיא צריכה להגיד.
סצנה עשרים ואחת- יואל מגיע ושולח את אבי לדבר עם דפי.
סצנה עשרים ושתיים- דפי פוגשת את אבי. בואו נגיד... היא לא הקשיבה ליואל. מאוד לא הקשיבה.
לסיכום: יחסית לפרק שרועי ביקש, הוא היה יחסית חלש כי מדובר בפרק מרגיע. אחרי הבום בפרק הקודם והבום בפרקים הבאים, הפרק הזה נועד קצת יותר להכין את הקרקע לקראת הדברים שיקרו. ואלו אחלה של דברים, כן? תזכרו שזה אחלה. אה, ויובל אברמוביץ' הוא המלך. והמוזיקות המאיימות האלה...
במה נצפה בשבוע הבא?