יוסי-רטרו 4!

YossihNew

Well-known member
אנחנו ממשיכים עם יוסי-רטרו!

גם השבוע נבחר פרק מסדרה ואגיב אליו. כמו שעשיתי פעם, אבל הפעם עם התובנות של העתיד.

אז כל שבוע אתם תבחרו סדרה, אני אגריל פרק אקראי, ואני אדבר עליה. בשבוע שעבר יונתן היה זה שבחר את הסדרה להיום, ולמרות שהעדפתי להגריל פרק אקראי, הוא בחר בשבילי בפרק ומבחינתי אין שום בעיה לזרום.

האי! אנחנו ממשיכים בסדרות החמיצריות, ויונתן בחר בפרק מאוד מעניין, אז נראה איך ילך.

מוזמנים לבחור סדרה אחרת לשבוע הבא!​

YossihNew

Well-known member
האי, פרק 27 בעונה 1, "הגליץ'". שודר במקור ב-7/1/08. (קישור לדעות בזמן אמת בפורום השמינייה הישן)

אז קצת רענון זיכרון למי ששכח... אחרי שטומי גילה על יכולתו להיות טיימר, הוא נסע בזמן וכמובן שיבש הכול כשלא העלה את ג'יני וצ'יף לספינות הנכונות, ואז ראה בן אדם מסתורי. זהו ידידיה ויטל, כפי שאמר גיורא. אבל פרק 26 לא עסק בזה בכלל אלא בקורותיה של משפחת בן עמי, ומה שהביא אותה אל האי, בפרק שכולם חשבו שהוא גליץ'. אגב, בשרשור של פרק 26, מי שהציע שהקרינה מהאסטרואיד הפכה את כולם לטיימרים הוא לא אחר מניתאי שלנו. בכל אופן, בנוגע לעלילות טומי וידידיה, נאלצנו לחכות עוד יום אחד עד לפרק הזה.

סצנה ראשונה- טומי פוגש בבוק. הלבוש של ידידיה, אגב... כמו בוב דילן. בוק הוא דמות אייקונית עם כל השורות המהירות שלו. לבצע! לא לחשוב! אגב, אני זוכר שבזמנו אנשים תהו האם בוק לא באמת קיים, והאם השם שלו רומז שהוא מין... התגלמות של הספר? בוק טוען שגם אחותו הקטנה מסוגלת להציל את העולם. אחותך הקטנה עסוקה כרגע באי. תגידו, ראש הממשלה החדש שהוא הבמאי או המפיק של הסדרה... נראה לכם שהוא הפסיד בסוף למורדי? אה, הוא המפיק. אלעד קופרמן. בוק גם מצטט מקישקשתא. הקקטוס של המנהלת לשעבר. ואז הם בורחים ממקס יקירינו. לפני שמקס הפך למנהל פרפקט דאנס. תכל'ס הצילום של האי היה בלוקיישנים די נחמדים יחסית לזמנו. אבל זאת כולה המרינה.

סצנה שנייה- בוק וטומי על האי. וטומי מזהה שמשהו פה לא בסדר... פתיח קטן ומנסים להבין למה המבצר לא כאן. איזה מגניב לראות "פיתוח עלילה ודמויות: גיורא חמיצר וירון ארזי". עשור לפני שהדמויות שלו יכבשו אותנו ואני אעדיף אותן על פני הדמויות של גיורא. ומעט לפני שהוא כובש אותנו עם סדרה כובשת. אגב, הדיאלוגיסטית היא דפנה ממן שהמשיכה לנעלמים (כתבה להיט של גלקססססיה) ועוזר הבמאי הוא... אורן שקדי, הבמאי של שכונה, הידוע גם כ"שנקין" מקופה ראשית. ותזכרו, לא לעשות בדיחות על השם בוק. ולא על השם של ניני. זה גם. תמיד נדפק עם השמות, הבחור. למרות שאני לא מבין למה הם קוראים לראש הממשלה ג'ינג'ית... בוק גם טוען שדילן לא הגיע כי ההורים שלו נפרדו. אבל הנה, הוא פה. בוק גם שואל האם הגליץ' מחק את החבורה. ואז הוא אומר כל מיני דברים מטופשים של מדע, כאילו כדי לזרוק לנו תיאוריות מתוחכמות. בוק מצלם עם מצלמה שגנב מעובר אורח תמים את אזור המבצר.

סצנה שלישית- חזרה במרינה. והנה ליסה ומייקי! אוי, דניאל מורשת בתקופה שהיה מאוד מעצבן ולא מלך העולם כמו היום. לקח לי המון זמן להשתחרר מזה, אגב. ממש. אני זוכר שראיתי פעם החולמים והייתי כזה "מייקי מהאי?!". לקח לי המון זמן עד שקיבלתי את מורשת. ליסה נודעה בעתיד כאימא של דני מדאוס. בוק אומר שאסור למנוע שום דבר אלא רק לאתר את הגליץ'. כשהגליץ' יתוקן המבצר יחזור לתמונה. בוק גם חולק על הרעיון של טומי שזה מגניב. מגניב זה לחזור בזמן להופעה של הביטלס. את זה הוא קיבל מאבא דדי. או... בלו? בוק הוא הבן של בלו בהיסטוריה הזאת? אולי הוא הבן של השען ששלח אותו? ואז הם בורחים מג'יני.

סצנה רביעית- טומי מהעבר אוסף סוכריות והמוכרת בקפה מתעצבנת עליו. היא לא בסדר, אבל אני בסדר? אתם בסדר? קצת מוזר שמשם אנשים מזהים את דנה. וג'יני באה ויוצאת על טומי של העבר שלא מבין מה היא רוצה. טוב, כולנו לפעמים לא מבינים מה אימא רוצה.

סצנה חמישית- טומי ובוק מתחבאים בבית המחסה. למזלם, חיים זנאתי עוד לא השתלט על האזור ולא מנסה לירות בכולם בתפקיד הפושע הראשון שלו. איך אמרתי זנאתי וישר אני חושב על שמרית. באמת, מאז הפגישה שלי איתה... חצי שנה כמעט, כל מה שמזכיר לי שביב מהיום הזה, אני חושב עליה. זנאתי שיחק איתה באותו היום, ולי מה היה דחוף? להרים יד ולהגיד ששמרית מהממת?! הוא אמר שזאת זכות גדולה, היא שמחה, אבל זה מה שהיה דחוף?! טוב, נו, במקרים אחרים הייתי מצטלם איתו. בואו, שחקן עילוי. אבל אנחנו מקדימים את המאוחר, למרות שבאי אין עבר ואין עתיד והכל מתערבב כמו עכשיו.

סצנה שישית- טומי מהעבר וג'יני ממשיכים להתווכח. ומיילו מגיע ולוקח אותה! טומי לא מבין מה קורה ובודק בספר האדום. כמובן שהוא לא מוצא שם כלום...

סצנה שביעית- טומי ובוק בחדר של ליבי. ובואו נזכור שהתפוצץ שם צינור יום קודם. וטומי המטומטם מציע לחזור אחורה בזמן ולהשאיר את ג'יני על היאכטה. בוק אומר שזה הרעיון הכי גרוע מאז הפוני של נינט. והוא פגע בה כל כך עד שנינט עשתה קרחת!

סצנה שמינית- הילדים מפונים מהיאכטה, וצ'יף כבר בתוכה. מקס מגיע לתקוף אותו. אנחנו מקבלים קצת הצצה למה שקרה בהפלגה...

סצנה תשיעית- טומי סיים להסביר לבוק. עכשיו צריך שכולם יחזרו לאי כמו שהגיעו מלכתחילה. ומילא שהמבצר לא יחזור, החברים נעלמים. ברור שאת העלילה פיתח ירון, שכל הזמן אמר לגיורא להעלים, שיהיו דמויות נעלמות, עד שגיורא צעק עליו "לך תעשה סדרה משל עצמך!". והשאר היסטוריה. לכו תדעו איזו היסטוריה. ולפתע בוק וטומי מתחבאים בארון כי זואי חוזרת לקחת את התיק שלה!

סצנה עשירית- קטטה בין מקס לצ'יף. צ'יף די מכסח את מקס, עד שדרורה המנהלת... מה? אה, הלנה, כמובן, מופיעה עם ג'יני ואקדח מכוון לרקה!

סצנה אחת עשרה- זואי לוקחת דברים והולכת מהחדר. בוק וטומי יוצאים ושומעים את כולם אוספים את החפצים שלהם. אבל המבצר לא חזר! בינתיים בוק חושב והם מגיעים למסקנה שג'יני לא בדרך למנהרה!

סצנה שתים עשרה- חזרה לדרורה... הלנה! הלנה כמובן. הלנה מאיימת להרוג את הכלה שלה, בשביל שהבנים שלה יפסיקו לריב. סה"כ, סצנה מאוד ריאליסטית. מאוד מאוד ריאליסטית! ג'יני חושבת שגם לצ'יף וגם למקס קוראים צ'יף. בעתיד לכולם קוראים צ'יף. זה צ'יף החירש! מקס מאיים על ג'יני, דבר שהוא עושה בכל היסטוריה, גם בהיסטוריות של אורי גרוס. וזה מאוד חריג. אבל הם הולכים ולוקחים אותה לאי. פגישה משפחתית קשה.

סצנה שלוש עשרה- גם את זה, טומי ובוק רואים. ולא מתערבים.

סצנה ארבע עשרה- עדיין לא חזר המבצר! האם צריך לחזור לאי ולהינצל? טומי אומר שזה באשמתו, הוא לא היה צריך להציל את העולם. ומי הייתה צריכה להציל את העולם לדעתו? ליבי! היא הייתה מתקתקת את זה בשתי שניות בלי גליצ'ים. וזה אולי נכון, אבל היא הייתה מתה בדרך. פעמיים. למרות שכשאני ראיתי אותה אמיר ח'ורי הקריב את עצמו כדי שהיא לא תמות. אז... אוקיי. בינתיים המוכרת נותנת מילקשייק לזוג שמתחתן. זה כי לחתן לא היו דרישות. לראובן יש דרישות, לרוברט רדפורד יש דרישות. ואז טומי מזכיר לכולם שלפחות הפעם לא הרסו לכלה את השמלה. הראנינג גאג הכי נהדר בתולדות האי, כשכל הסדרה הכלה לא מצליחה לשמור על השמלה שלה נקייה. אם רחלי הייתה יודעת שכל מה שהיא צריכה לעשות זה לא לנסוע לאילת אלא ללכלך לאילנה את השמלה, אז היא... הייתה מתה עכשיו יותר מליבי, לא מלכלכים לאילנה את השמלה! ומה נשאר לטומי לעשות? לשפוך מילקשייק על הכלה. והוא רץ ונס על נפשו, שמחה ברבירו מהקיוסק מונע מהחתן להרוג אותו, טומי בודק עם בוק שהמבצר חזר, וחוזר לשם.

סצנה חמש עשרה- טומי חזר לאי! ויש מבצר! לצערו, הילדים אצל הבן עמים, ומי שמחכה לו שם הוא מקס, שנותן לו בומבה שמעלפת אותו.

לסיכום: פרק שמצד אחד אין בו הרבה דמויות. הוא מבוסס על שני שחקנים- יון תומרקין וידידיה ויטל. מצד שני, הוא דחוס באקשן, מלא בטוויסטים, ומסתיים בצורה גדולה. הוא מצחיק, מעניין... אחלה רעיון. ללא ספק פרק מהזכורים באי.​

למעלה