יוסי-רטרו 5!

YossihNew

Well-known member
אנחנו ממשיכים עם יוסי-רטרו!

גם השבוע נבחר פרק מסדרה ואגיב אליו. כמו שעשיתי פעם, אבל הפעם עם התובנות של העתיד.

אז כל שבוע אתם תבחרו סדרה, אני אגריל פרק אקראי, ואני אדבר עליה. בשבוע שעבר אף אחד לא בחר את הסדרה, אבל מכיוון שהייתי בתל אביב והשתעממתי בחדר, יצא לי לראות סדרה ואני פשוט אמשיך איתה...

החממה! כן, אחרי השמינייה והאי זה רק טבעי. ואני בחרתי בפרק ממש טוב ואפילו אייקוני, שכולכם זוכרים.

מוזמנים לבחור סדרה אחרת לשבוע הבא!​

YossihNew

Well-known member
החממה, פרק 14 בעונה 1, "סופגניות". שודר במקור ב-7/1/2013. (אין קישור לדעות, אבל ידעתם שזה בול חמש שנים אחרי הפרק ההוא של האי משבוע שעבר?)

רענון זיכרון קטן. אלה לי ויפתח התנשקו. נטלי חושדת בג'ודי ודינה עזרה לה להבין שמישהו העלים את הכדור שנתקע לדניאל ברגל. ג'ודי ורובי סחטו את אלונה להשיג את הקוד ללוויין בנימין. מרכוס התגלה כעובד עם הרעים. ודינה, שיצאה לקרוא ספר ונרדמה, ראתה את רובי באזור המטאור של נעמי...

סצנה ראשונה- מרכוס צריך לטפל בדינה. איזה מוזר לראות שוב את נתי בתפקיד של ג'ודי. התרגלתי כבר לאנה פישר, שכחתי מהימים שהיא עצמה תכננה רעידות אדמה... והיא הייתה סקסית בטירוף ורעה בטירוף.

סצנה שנייה- כבר בוקר, ודינה גוררת את מתי למטאור. שכחתי כמה הם היו מהממים. ג'וי כמובן מהממת כמו תמיד, ומתי כועס מזה שהוא לא הצליח עם אלונה. ומתלונן כרגיל. ומופתע שדינה קראה ספר. אבל מה מסתבר? מישהו שם שלטי אין כניסה מחוץ למערה.

פתיח- ואני חושב לעצמי שמוזר שהם צילמו שתי גרסאות, אחת להתחלה ואחת שבה רואים את איימי.

סצנה שלישית- נטלי מול המראה ודניאל מגיע על קביים. איזה מוזר זה לראות את ליטמן כשהוא שבר רגל רק פעם אחת. אגב, אתם יודעים שלואיס אמר לו, בנוגע לאקדח, שהוא מקווה שדניאל לא ייגע יותר באקדחים עד הצבא? אז לא רק שדניאל ייגע באקדח בחממה שוב, אלא שאני לא רוצה לדבר על דניאל והצבא. דניאל החליט להביא לנטלי דף חדש. ואני חייב להגיד שדר הייתה שזופה ויפה בעונה הראשונה. בעונות האחרות היא... יפהפייה, כן? תמיד היא יפהפייה. אבל בעונה הראשונה היא הייתה יפה ברמות הזויות. פתאום הבנתי את מי היא מזכירה לי! את מלי ממקיף מילאנו! לא, תחשבו רגע... הדיבור... היופי... בכל אופן, אין לי מושג מי הייתי רוצה שיגמרו ביחד בסוף הסדרה. עכשיו דניאל מבקש ממנה לרשום לו משהו על הגבס כי היא היחידה שלא רשמה. יהיו עוד הזדמנויות, דניאל. והם מתנשקים וזה סליזי. ברמות. ואז נקראים לקפיטריה למשימה. דניאל חושב שהוא קפטן, אבל סופי בדיוק הדיחה אותו והיא מביאה את הנשרים.

סצנה רביעית- דינה חוקרת ומתי מבקש ממנה ללכת לקפיטריה. מתי כמובן מפקפק במה שדינה ראתה ואומר שיש כאן המון חזירי בר, ודינה אומרת שלמרות הדמיון היא יודעת להבדיל בינם לבין רובי. אני גם יודע להבדיל, אבל זה בעיקר כי אני יודע איך נראה חזיר בר. אבל לאן נעלם הספר של דינה? מתי מוצא אותו רחוק מהאסטרואיד ודינה נשארת מבולבלת בטירוף.

סצנה חמישית- אלה לי מספרת לאלפי על המהפך שגורי עשה. האמת? ניסיתי לראות בהתחלה את הפרק הראשון של החממריקאית ואז עברתי לגרסה שלנו. ובעוד בחו"ל קרטר שיכור מכדי לנהוג, אצלנו המכונית פשוט מקולקלת. אגב, אתם יודעים שלגורי היו פלקטים? מה זה פה? נעלמים? טוב, יפתח מצטרף לתת את הרשמים שלו מהביקור אצל גורי. הוא חושב שגורי קול. אלפי קצת מובך מהמצב. יפתח אומר שחסר קוראסון בשוקו. עוד יותר מוזר לראות את ליבי לא עם אליאנה. אלפי מזהיר את אלה לי ועכשיו מתי ודינה מגיעים ורוצים לדבר על אלונה. מתי אומר שהם הלכו לראות חזירים כי בבוקר הם הכי רועשים. לא, הם רועשים בלילה. אתמול ראיתי חמישה. ואז רובי מגיע, כולו שמח מאוד, שואל את מתי על הלוויין. רובי שמח זה מוזר. בינתיים סופי ונטלי מדברות ונטלי אומרת שהפסיקה עם החקירות שלה. כן, בטח. אבל גם נטלי חושבת שרובי נראה מטופש כשהוא שמח. סופי רוצה שהיא תהיה בפול כוח במשימה. ודינה באה ו... נטלי לא רוצה לדבר איתה. היא עסוקה עכשיו ובכלל בחודשיים הקרובים. איזה שייד. חבל על הפרנדשיפ הזה. הן היו חברות טובות. והמשימה מתחילה! לואיס אומר שחנוכה מתקרב. ובעצם החממה התחילה עם המסורת של לוח שנה מבולגן. רק התחילה השנה, רק התחלתם ללמוד, לפני שנייה אלה לי חזרה ואמרתם שאפילו לא התחלתם ללמוד. וישר חנוכה?! מה עם הוונדנדיינז?! לפני חנוכה יש וונדנדיינז! ואז בא ראש השנה! בחו"ל זה היה ליל כל הקדושים, לא? הרבה יותר מגניב והגיוני. ואז מתי קולט שהוא צריך להזמין מישהי לנשף חנוכה. כאילו אנחנו בהארי פוטר. בכל אופן, יש איזו משימה של מכירת סופגניות או משהו... ורק אלונה מדוכאת. אגב, כשראיתי את אלונה מנצחת בשחמט וגם מתעמלת טוב, הבנתי שזה פשוט בגלל שהיא רוסיה. בלארוסית, בסדר, אבל זה ברור שזה אצלה בדם. הימים שחשבנו שאלונה תהיה דמות נורמלית ולא העלוקה שנהייתה ממנה. בכל מקרה, היא קובעת לדבר עם רובי...

סצנה שישית- עומדים למכור סופגניות, ומתי מציע בחזרה לעתיד בתור הקונספט לנשף. ודינה לא ראתה, כמובן. אתם יודעים. מעניין מה מתי היה חושב על ריק ומורטי. אלה לי מאוד נגד תחרויות. ומתי מדוכא בגלל אלונה. דינה בינתיים נגד נטלי וחושבת שהיא צבועה. ליפתח בינתיים אין ממש תכנית חוץ ממכירת סופגניות. דינה מסכמת שגם את יפתח מישהי חרפנה. יום יבוא ועוד חברה של דינה תחרפן את יפתח. יום יבוא. אבל בואו לא נקדים את המאוחר וניכנס להקפאה משפטית.

סצנה שביעית- איך הנשרים מוכרים סופגניות? דניאל מנסה להציע לסופי רעיון והיא רוצה מנהיגות יותר דמוקרטית ממנו. מוזר לראות את שניהם כשעכשיו, אני פשוט חושב על תות וחורחיטו. שחקנים רבגוניים. דניאל פוסל את רעיון האחד פלוס אחד של רון בניגוד לסופי. ואז איתן... רגע, בואו נדבר רגע על איתן. אני פתאום הבנתי שהבחור המוזר הזה, שכל הזמן היה ניצב, הוא הפך לחייל בסקיי. כן, נו, ידעתי את זה כבר בסקיי, אבל פתאום נזכרתי בזה. חייל רצחני ומוזר. איתן מציע הגרלה לפרס שווה. דניאל מציע יום התרמה לילדים נזקקים. דמות מעצבנת, אמרתי?

סצנה שמינית- יפתח מגלה שעשו הנחה על הסופגניות ומתעצבן. אלה לי מנסה להיות בסטיונרית בשוק ולמשוך קונים בצעקות. ואז היא מציעה שלא יהיה מחיר, אלא כמה שהאדם חושב. האמת שזה קונספט לא רע בכלל, ידוע שזה משפיע על אנשים. נראה שהעורבים מובילים כי דינה מסבירה שהנשרים לא התחילו בכלל. יפתח שואל איפה אלונה? ומתי כמובן מדוכא.

סצנה תשיעית- רובי ואלונה באולם הספורט. אח, הימים שאלונה הייתה נורמלית. אם הייתם מוצאים לה בן זוג נורמלי ושהיא לא תיתקע על מתי כל הסדרה, זה היה עובד. רובי כמובן מאיים עליה. אלונה הולכת לספר הכל.

סצנה עשירית- הנשרים בצרות, סופי עדיין לא החליטה ונטלי שונאת סופגניות. למה? כי זה 500 קלוריות לחתיכה. סופי מבינה שאפשר לשווק את הסופגניות הקטנות כסופגניות בריאות ויקרות יותר. דניאל שואל אותה אם אנשים כל כך מפגרים. סופי אומרת שבמסעדות יוקרה המנות קטנות כל כך ויקרות. טוב, כולנו יודעים ששקשוקה עולה 20 שקל וטומאט דה לה קישקיש עולה 40 שקל.

סצנה אחת עשרה- אלונה עומדת לחייג עם הלואי! ואז רובי מגיע. הוא מתקשר להורים של אלונה. לאימא של אלונה קוראים רותי וזה מוזר, היא מבלארוס... בטח עברות. כמובן שרובי רק רצה לאחל לה חג שמח ולהגיד שהם מרוצים מאלונה. אני לא מרוצה. היא תלמידה למופת. למופת?! למופת! אלונה ברגר, תלמידה למופת! וכמובן שאלונה הבינה את הרמז.

סצנה שתים עשרה- מוכרים סופגניות. העורבים צוחקים על האסטרטגיה של הנשרים, שמוכרת רק סופגניה לאחות של גרשון. נטלי בינתיים עוצרת את האטסרטגיה של דניאל לשקר לאנשים ולמכור סופגניות לחסרי בית. אמרנו שהמליפיקים שקרנים? אמרנו. נטלי ממש מתווכחת איתו. חבל שהם לא מתרימים. אנשים לא אומרים לא למתרימים. למתרימים ולפיצה. העורבים בינתיים מכרו את כל הסופגניות. בלי לחץ, בלי נאומים, ובלי למכור במחיר מופקע. ואז מגיעות בנות אחרי אימון, ונטלי (הדגם הספורטיבי) מציעה להן את הסופגניות הבריאות...

סצנה שלוש עשרה- כולם מתאספים. אתם יודעים, זה כמו פעם, כשטור א' וטור ב' היו צריכים להתרים לקרן הקיימת ומי שהתרים יותר ניצח... מוזר. ועכשיו השאלה- כמה כסף? העורבים- 228 ש"ח. הנשרים- 600 שקלים. העורבים מנקים והנשרים מארגנים. הלך הנשף פיפטיז.

סצנה ארבע עשרה- אסון בחלל. אבא של אמיל... אה... בועז תבור, שמשחק אותו איצ'ו אביטל... מודיע שהלוויין התרסק. אני מקווה מאוד שממשלת ישראל תלמד להפסיק להשקיע בפרויקטים שמתרסקים בחלל. מה זה?! אבל אנחנו רק בראשית ההרפתקה החללית שלנו... הבנתם? בראשית? אסונות חלל? חה חה חה... אה... כן. לא משנה. אלונה בשוק.

לסיכום: פרק כיפי מאוד עם משימה מגניבה. הוא לא עד כדי כך מדהים מבחינת עלילת המתח, זה קורה רק בסוף, אבל הסיפור בפרק הוא כיפי ומצחיק, ואתה רואה את ההתפתחויות לקראת הנשף הגדול. כמו כן מוזר לראות את כולם צעירים כל כך.​

נערך לאחרונה ב:

Roei152

Well-known member
מנהל
מתבקש שגאליס תהיה הסדרה הבאה מעבר מצד אחד של הזוג לצד השני ..

YossihNew

Well-known member
כבר עשיתי גאליס! עשיתי אפילו את פרק הפרידה של דניונתן בקיץ טורינו!

מעדיף סדרה אחרת, לא רוצה לחזור מהר כל כך לגאליס. יש לנו עוד מגוון סדרות ולא צריך לחזור בשלב הזה.

YossihNew

Well-known member
נראה לי אני אראה כדברא, אבל לאו דווקא הפרק האחרון. פרק אקראי.

למעלה