יוסי-רטרו 6!

YossihNew

Well-known member
אנחנו ממשיכים עם יוסי-רטרו!

גם השבוע נבחר פרק מסדרה ואגיב אליו. כמו שעשיתי פעם, אבל הפעם עם התובנות של העתיד.

אז כל שבוע אתם תבחרו סדרה, אני אגריל פרק אקראי, ואני אדבר עליה. בשבוע שעבר יונתן בחר בסדרה, והחלטתי שאני אגריל פרק אקראי מאותה הסדרה כדי לחזור בחזרה לפורמט המקורי של הפינה...

כדברא! כן, הסדרה שהייתה בזמנו הסדרה הכי אהובה על הפורום, וחשובה לנו באופן אישי.

מוזמנים לבחור סדרה אחרת לשבוע הבא!​

YossihNew

Well-known member
כדברא, פרק 7 בעונה 1, "המסיבה". שודר במקור ב-27/2/2017. (קישור לדעות בזמן אמת)

אין לי רענון זיכרון כי אין לי אירועי הפרק הקודם. טוב, נצטרך לסמוך על הזיכרון שלי.

סצנה ראשונה- שרון ואמנון הולכים לבדוק במעבדה הסודית של הלביאים, שהייתה ממש מגניבה, מי שבר את המצלמות. אין תמונה! רגע... או שזה היה צילום של לילה שלי עושה קסם? לא זוכר.

פתיח, ובלי קשר שימו לב מה רועי אמר לי אז וכבר אמרתי שהוא צדק. שעמית היא מקרה אלינור. אני חשבתי שעמית בכלל לא מתכננת טבלאות. הסתבר שהיא כן, גילינו את זה מזמן. וגילינו שהיא גם מתכננת שיבוטים.

סצנה שנייה- קירקי עצובה כי היא לא מצאה את אימא. אח, דנה וגילי לפני שהתפרסמו. תראו אותן היום. תראו אותן היום. קירקי ממהרת לצורפות עם אימא של דקל. ואביגיל לא רוצה ללכת למסיבה בלי קירקי ועם אוג. קירקי כמובן אומרת שאבי מאוהבת. וואי, הן היו יפות. יפות!

סצנה שלישית- וסרמן מדבר עם... שחר. איכס. עלו לי כל הזיכרונות. ואתם יודעים מה? אני לא מצליח לנתק. זה נימי מבחינתי. נימי מדבר שם על מד"א ומי יודע מה. אבל בקיצור, יש משלחת להימלאיה. נחמד! משלחת ל... ולפתע רוני נכנסת! לא, זאת לא רוני. זאת מור, סליחה, עמית. מור דווקא כן עוברת לי חלק שוב כעמית. מסתבר שלילה ארגנה מסיבה, אבל שחר לא יודע אם זה היה רעיון של עמית וליבי או של לילה... עמית מתעקשת שזה רעיון של לילה.

סצנה רביעית- קורס הצורפות של הזאת שפוטרה בגלל התנגדות לחיסונים. היי, אורנה. אני אוהב אותך מאוד. עדיין שמור לך תפקיד אצלי בזירה! תביאי את ירון אם את מוכרחה. אתם תצטרכו לשחק המון, המון. בכל אופן, קירקי מצאה את האבן הירוקה שקירקי חיפשה לטבעת שלה. והיא מחפשת טבעת דומה. דינה עושה את הקורס במחסנים, אגב. כאן רומי ישנה. בכל אופן, דינה רוצה שקירקי תרסס על הקיר של הגנרטור. כולנו יודעים מה יצא מזה... גילי עדיין שיחקה יפה.

סצנה חמישית- מורין אמור... לא, לא, זאת לא מורין, זאת אור גרוס, זאת ליבי. בוולוג שלה. עלילה חשובה, כאובה וטעונה. ליבי רוצה שעמית והיא ידגמנו שמלות למסיבה. עמית כמובן לא משתפת פעולה ונותנת הערות ציניות. עד שמסתבר... שלליבי יש "בצדים" הסחורה הטובה שהיא שומרת בצד לעצמה ול... רלי מהמתפרה? יא תתביישו לכן, היא לא בסדר. אבל זה אמור להיות סוד. עמית עוד בקטע של דקל ורוצה לשים לבוש יפה. אני עד היום לא הבנתי את דקל.

סצנה שישית- דקל בגנרטור וקירקי מגיעה לעזור. אוי, הנפילה של הזוג המתוק הזה. אני לא יודע אם אתם יודעים, אבל בנוגע לפרידה שלהם לקראת עונה 3... גילי אמרה שדין עשה משהו שנחשב בעיניה לבגידה. וככה נגמרו שנתיים של זוגיות מתוקה. הם היו חמודים מאוד דווקא. היום גילי נשואה ויש לה טבעת ממישהו אחר. ודין? דין לומד משחק עם דין הפנר. וגרושקה, אני מניח. נקווה שזאת זוגיות דין טובה יותר... כמה מפתיע, דינה תכננה הכל. דקל מצטער שהוא הבריז ורוצה לקחת את קירקי לאגם או למסיבה. וואו, גילי יפה. או שהתאורה מחמיאה לה או שהיא באמת הייתה יפה אז.

סצנה שביעית- סברי מרנן. לא, זאת דליה שמפרקת דברים ואוג מולה. היי, עמיחי. חכו חכו, עוד חודש אני רואה אותו בהצגה, נראה מה יש. מסתבר שאוג חייב לקיבוץ 5,000 שקל. סליחה, זה לא הוא, זה שחר, אבל כידוע לכולנו נימי בונקר עם כסף. אגב, דליה מעולם לא עברה לי חלק. זאת עדנה, היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה ואני אחכה לפאנץ'. אוג מגלה שהוא עשה טובה לשחר ולכן הוא משקר, אבל שחר ישיג בשבילו את הכסף. כן, אני לא הייתי סומך עליו, עמיחי! לעולם לא!

סצנה שמינית- קירקי ודקל מתייעצים על מה לצייר. האם אנשים רוקדים או אנשים יושבים בקופת חולים? הגנרטור זה מועדון זקנים גדול. ואז קירקי רואה את בית ברזילי. היא מבינה שיכול להיות שלילה והלנה הן מה שהיא חיפשה. אבל דקל אומר שלילה לא בחבר'ה. היא סנובית... דקל... עפר לפיך. סתום. בכל אופן, הטבעת מוכנה.

סצנה תשיעית- לילה... לילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני חוזר ואומר... לילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מטופלת בתחבושת (המזויפת לגמרי, ליטמן!) בידי הלנה. אח, ריימונד אמסלם. אני עדיין לא מאמין שהיא נעלמה לה. בכל אופן, לילה... לא, לילה בחוץ, דה? הלנה בטוחה שאביגיל היא האחות האבודה. קרוב, כמובן. ואביה הייתה לבושה בבגדים יפים מאוד באותה התקופה. מאוד. בגדים קלילים ואווריריים. כמובן שהן צריכות להשיג דם. והלנה אומרת ללילה שהיא יפה. חבר'ה, אני אומר את זה גם למפרע: לא לעכב את העלילה כדי להגיד את המובן מאליו. די. כן, לילה יפה, זה נתון, זה לא מקדם את העלילה וזה ידוע לכולנו. אני מתגעגע לאביה. למרות שהיא לא עד כדי כך נעלמה... אבל גילי ודנה ומור הצליחו יותר.

סצנה עשירית- קירקי מראה לאביגיל את הטבעת והן מתכוננות למסיבה. אביגיל אומרת שלילה קריפית. לא. קירקי שואלת האם הבנים בקיבוץ צריכים עזרה עם בנות. לילה חייבת שאביגיל תיכנס לבית של לילה כדי לראות אם זה הבית מהחיזיון! בינתיים יש דפיקה בדלת ומסתבר שהן לא מוכנות עדיין...

סצנה אחת עשרה- עמית ודקל מסדרים. עמית מתחנחנת ואני כרגיל לא הבנתי את דקל. למה לסרב? למה? מאיזו סיבה? למרות שעמית מנסה להעמיד פנים שהיא פחות ארגונית מהרגיל. ואז ליבי עושה הפסקת חשמל! ועמית מנסה להיצמד לדקל! והיא... במקרה... נופלת עליו. ואז מגיעות האחיות עם אוג. קירקי כמובן רואה את התנוחה ומבינה שעמית... היא בעצם שירלי מבעלת החלומות. אוג מזהיר אותנו כי בחושך מישהי יכולה לחטוף נקע ואני לא רוצה את ליטמן מוקדם מדי.

סצנה שתים עשרה- אמנון מדבר עם יואל. יואל אומר שתוצאות הבדיקות זה דם של חתול. איזו משפחה דוחה. המועצה העליונה של הלביאים... מה זה החרא הזה... רוצה לקחת מאמנון את התקציב. ככה זה שרים לפיתוח אזורי. הראשונים שנפגעים מענייני תקציב.

סצנה שלוש עשרה- רוקדים בגנרטור! עמית מתקלטת! קירקי מדוכאת. אוג מזמין את אביגיל לרקוד. הבנות עדיין יפהפיות. יפהפיות. ועמית מנסה לעכב את דקל כי אין אורות צבעוניים. היא מצחקקת יותר מדי, עמית. ואז בחור מתחיל עם קירקי. והוא שואל אם היא בקורס טיפוס. אבל היא לא הטיפוס של קורס הטיפוס... קירקי מנסה לנפנף אותו בגלל דקל. ואוג רוקד... רע. מאוד. מסתבר שאביגיל מלמדת ריקודים. והיא לא מתייאשת. ואז לילה ושחר נכנסים, ועמית מכריזה באופן הגיוני שלילה הגיעה. אני ממהר להפעיל את החצוצרנים שיתחילו לנגן את ההמנון הלאומי... וליבי מצלמת סלפי. עמית מתחבקת. הן עדיין חברות טובות, כן? עמית עבדה ממש קשה. ולילה מתלהבת- זאת אביגיל! הנה אביגיל! שחר מנופנף להביא משהו לשתות. לזה הוא טוב. אוג עדיין רוקד גרוע. אביגיל משום מה לא מדברת עם לילה ולא מתחברת. למה? שחר מנופנף להביא קרח. מי היה מאמין שיבוא יום והם יחלקו פרטנרית זוגית?! אה?! זה היה בלתי צפוי. בכלל. אביגיל הולכת לשירותים ולילה מלווה אותה.

סצנה ארבע עשרה- יואל במשרד שלו, עם רקע מאוד זול של לונדון בחלון, ואז נכנסת איזו בחורה מוזרה עם... עברית שהופכת לאנגלית ו... היא מדברת כמו... אה! לורי! משום מה במקום "התגלית הכי חשובה בתולדות הלביאים", הכתוביות אומרות "נביאים". יואל ולורי טסים לכנען. הבכורה של לורי מיי לאב. שימו לב שאמרתי מיי לאב. אני מדבר שני השפות.

סצנה חמש עשרה- שירותים, כי מסתבר שרק שם קורים הדברים ההזויים בכדברא. לילה אומרת שהיא ניסתה לעזור לאביגיל ולאוג. ואביגיל נדקרת מסיכת הביטחון, בטעות... והיא לוקחת את הדם. אביגיל משום מה לא מרוצה. אבל יש לנו דם. דם רגיל, כן, לילה?

סצנה שש עשרה- אוג רוצה לדבר עם שחר לגבי השריפה. שחר מעמיד פנים שהמוזיקה חזקה מדי והוא לא שומע... בטח, שחר. אתה לא רוצה לדבר על השריפה כי אתה ממד"א, לא ממכבי אש. הרי כולנו יודעים מה ההבדל: מכבי אש זה 101, ומד"א זה 100... לא, זה לא משטרה, זה מגן דוד! בכל אופן, קירקי מנפנפת את הבחור כדי ללכת לאביגיל, שבטוחה שלילה מוזרה. לילה סבבה, די. קירקי רוצה שאביגיל תרגל אצל לילה ואביגיל כועסת כי קירקי צריכה להתחבר אליה. קירקי בסך הכל חושבת שאביגיל חברותית ממנה. ודקל עוד צוחק עם עמית. חבל. ליבי בינתיים מובילה ריקוד כשהיא מצלמת סלפי בו זמנית. ואז קירקי מבינה שהבחור שדיבר איתה בכלל לא בקורס של אביגיל...

סצנה שבע עשרה- הדולב הזה מדבר בטלפון והלנה שומעת אותו. היא מבינה במה מדובר. הוא מדבר עם פירו. שגם הוא, כמו דינה, שוטר מושחת. הוא רוצה שדולב יחסל אותה בזמן.

ובפרק הבא: קירקי ואביגיל מדברות עם הלנה! הלנה רואה את אוג ואביגיל! וקירקי פוגשת את דולב בגנרטור...

לסיכום: פרק חמוד שהזכיר לי למה אהבתי את הסדרה. בעיקר בעונה הראשונה. הוא הזכיר לי כמה לילה הייתה מהממת, כמה אביגיל וקירקי היו יפות, כמה עמית היא תמיד מושלמת, וכמה שחר... הוא... אה... כן. כיף להיזכר, תמיד כיף להיזכר.​

למעלה