יופי אז מה עכשיו....?

אורלי99

New member
יופי אז מה עכשיו....?

ניסינו היום (etilly ואני) לעשות קערה מעיסת נייר. מרחנו שמן תינוקות (לא היה וואזלין) ושכבה ראשונה עשינו בלי דבק. עכשיו הכל דבוק לקערה בלי יכולת לחלץ אותה. איך משחררים את הרצועות הדבוקות??? זה פונקציה של מידת יבוש הנייר??? ועוד שאלה קטנה. בהנחה שנצליח לשחרר את הקערה, האם אפשר להוסיף עוד עיתונים לבסיס שכבר מוכן??? תודה רבה

etilly

New member
חשבתי ש...

אואני חשבתי שהיום אני אחזור הביתה עם קערה מוכנה לפיצ´יפקס שלי... חחחחחחחחחחח

אורלי99

New member
בשביל מה ..?

בשביל מה נברא שבוע הבא????

עבודות של עיסת נייר

הן לא דברים שעושים על רגל אחת ביום אחד
צריך סבלנות
סתם שאלה, את הרצועות שמתם על החלק הפנימי או החיצוני של הקערה? כמה שכבות שמתם? אם זה מספיק עבה ומספיק יבש אפשר למשוך די בפרעות, גם אם נוצר נזק אפשר לתקן אותו עם עוד רצועות ובכל מקרה הרי אחרכך אפשר לצפות בכמה שכבות של גסו (תוך כדי שיוף) כדי לצבוע. לא להתבאס, טיפה סבלנות. עבודה בעיסת נייר זה כמו ריפוי בעיסוק

etilly

New member
לא התבאסתי...

נהנתי מכל רגע, היה מרגיע ביותר. נראה לי שלא שמנו מספיק שכבות (שמנו בחלק החיצוני של הקערה) אבל...אין בעיה, כמו שאורלי אומרת - טוב שיש לנו את השבוע הבא! יום נעים

אורלי99

New member
איך אפשר ???

להוציא את הנייר בפראות??? עשינו את זה על קערה מזכוכית, אז אין שום אלסטיות. אולי בקערה מפלסטיק היה אפשר לקפל אותה קצת. טוב נעשה עוד ניסיון.

אורלי99

New member
ניסתי שבלולית

סכין גמיש כזה שיעבור בין הנייר לקערה, אבל כנראה שמה שקרה זה שדבק נזל מבעד לשכבה הראשונה והדביק אותה לקערה. אם יש רעיון נוסף אי אשמח לשמוע. תודה

av_i_va

New member
כמה אפשרויות:

לפני הכל, אני רוצה לאומר שצר לי שזה קרה, אך מאחר וזו עובדה, ננסה לחשוב ביחד מה ניתן לעשות ומה נלמד מההתנסות. קודם כל שאלה: האם הקערה חלקה? אם התשובה חיובית... כמה סיבות אפשריות: או שהשמן לא הספיק על מנת לבודד את הכלי. או (כפי שציינת), שכבת הנייר הראשונה איפשרה חדירה של דבק. או שהתחלתן את רצועות הנייר על שולי הקערה ממש ולא נתתם עודף חיצוני. אחד הסיבות לכך שמשאירים עודף ניר בשולי הכלי, היא בדיוק זו: מניעת חדירת דבק. או שהשתמשתן ביותר מידי דבק ולמרות שהשכבה הראשונה הייתה ספוגת מים, חדר הדבק דרכה. הכל יתכן. אגב... עבדתן שתי וערב? שכבה כך ושכבה כך???? אם הכלי אינו חלק, יתכן וזו הסיבה. מה עושים כעת? וכעת - מה עושים? או שמחליטים לוותר על הקערה וממשיכים את העבודה. תוך כדי כיסוי חיצוני ופנימי. תתקבל עבודה מקסימה ואיש לא צריך לדעת שיש שם קערה בפנים. או - אם אינך מוכנה לוותר על הקערה - יהיה עליך לוותר על העבודה למרבה הצער ופשוט להשרות את הכל במים פושרים. הערה - אם מותר: אני נוהגת ללמד, וגם להנחות את המדריכים, לנסות למצוא פתרון יצירתי ולצאת ממצבים מבלי להרוס עבודה שכבר נעשתה. ללכת תמיד קדימה, לתקן, לשפר, לשנות. עד כה זה הוכיח עצמו תמיד. התקבלו עבודות מדהימות, למרות שלא לכך הייתה הכוונה בהתחלה מאחלת לכן מפגש מהנה בשבוע הבא וקערה הכי יפה שיש! כולנו מצפים לראות כבר את התוצאות!

לקערה אין אלסטיות לעיסה יש

מושכים את העיסה בכוח ובאלימות גם אם היא נקרעת. אפשר גם לחרוץ אות ל 4 פלחים עם סכין יפנית ואז יהיה אפשר לנתק כל פלח בנפרד. אחרי זה ניתן לעשות תיקונים בקרעים או לחבר את הפלחים באותה שיטה של רצועות. המודלים שאני עושה בדרך כלל לא עגולים בכלל ואין לי ברירה אלא לחתוך את העיסה ולחבר אחרכך.

גם על זה חשבתי...

תנסי לחתוך את הקערה לשניים.. פשוט לנעוץ סכן יפנית חדה לאורכה..לא חייב לעבור את כל השכבות עד הקערה... ואז תנסי למשוך כל אחד בנפרד... אם לא תצליחי גם אני אהיה מאוכזבת..זה קורה לפעמים לתלמידות שלי שהן מנסות דברים לבד בבית... כי אני יודעת מה זה לטרוח ואז לא יוצא כלום.. אבל..תחשבי.. מטעויות לומדים..הנסיון הבא יהיה הרבה יותר מוצלח..אני בטוחה..

etilly

New member
אני כבר השלמתי עם העובדה

ששבוע הבא נעשה קערה חדשה. אני בטוחה שמטעויות לומדים, ועכשיו אנחנו יותר חכמות! נראה לי ששמן תינוקות מדולל מידי ולא מספיק שומני, ובטח נספג בשכבה הראשונה. לא נורא! מחר נקנה עוד אבוקדו...

אורלי99

New member
טוב שכך עשית....

אביבה, שבלולית ואל מונית - למדתי מכן המון אני אקח את כל העיצות ואנסה לשקם או לעשות קערה חדשה. אלפי תודות

sheda0ktana

New member
גם וזלין לא תמיד עושה את העבודה

מנסיוני, וכבר נדבקו לי כמה וכמה עבודות למרות שכבות וזלין שבזכותן מגיעים לי תמלוגים ממניות J&J
הפטנט שאני משתמשת בו הוא לעטוף את הכלי בניילון נצמד (הזה של הסלטים) ואז להדביק עליו שכבה ראשונה עם מעט דבק פלסטי לייצוב, ומשם ממשיכים כרגיל. כשצריך לפרק, מפרידים את הניילון מהקערה, ואז אפשר בקלות להפריד את הניילון המודבק מהכלי. כשעובדים עם עיסה ולא עם ניירות, הניילון יכול גם לעשות דוגמאות מעניינות וטקסטורות "מקומטות" על הצד הפנימי של הקערה, את זה אפשר להשיג ע"י קיפולים מאסיביים או שימוש בשקית ניילון רגילה (מהסופר) מתחת.

etilly

New member
נראה לי שנאמץ את הרעיון!

איך לא חשבנו על זה??????????

אורלי99

New member
נו....איך אביבה אמרה??

שתהיה פה במה לדיונים ורעיונות חדשים??? אז בבקשה... זה מה רצתה, זה מה קיבלה!

למעלה