יופי של טיול היה לנו וגם נס

יורם חן

New member
יופי של טיול היה לנו וגם נס../images/Emo57.gif

יצאנו בבוקר, רונן ואני מבית אורן, בלי תוכנית מוגדרת כשרונן מקפיד להדגיש שהכי חשוב זה לנוח כמה שפחות
. התחלנו סטנדרטי באדום שיורד לנחל כלח ולאחר החציה של כלח חלפנו על פני חבורה שהתעכבה על מדרגות הסלע (זו ההזדמנות להגיד שלום שנחסך בגלל דופק מוגזם...). המשכנו לטפס עד לכביש האוניברסיטה, חצינו לצד השני ורכבנו דרך חניון הדורות- שבילי הליכה מרופדים חצץ ומדרגות אבן שעם קצת נחישות ומהירות ניתנות לטיפוס בעליה. חצינו חזרה לחניון טללים, ניכנסנו לסינגל השחור ורכבנו אותו במהירות מגניבה (עד כאן מסומן צהוב במפה). כ"כ התלהבנו מעצמינו שהחלטנו לרכוב אותו פעם נוספת רק בעליה. בקצה הסינגל השחור למעלה, חצינו שוב את הכביש צפונה ומצאנו כל מיני סינגלים מדליקים בחורשת הארבעים, ראוי לציון אחד העובר במקביל לכביש, מצפון ומגיע עד לחיבור עם האדום ואח"כ עד לצומת דמון- מדליק (מסומן בתכלת). חצינו דרומה , ניכנסנו לנחל אלון וירדנו במהירות. וכאן קרה לי נס - קצת אחרי המדרגה של אלון, עשרות מטרים אולי, איבדתי את הריכוז והתהפכתי לעומק של יותר ממטר וחצי לערוץ הנחל העובר משמאל לסינגל. עשיתי גלגול שלם באויר ונחתתי על הגב. לא יודע איך אבל לא קרה לי כלום ! התיק ספג את המכה בגב, הייתי ממוגן מלא בגפיים ולא הרגשתי כלום. איך שאני שוכב על הגב מנסה להתרומם, חטפתי כוויה ברגל מהרוטור הלוהט של הבלמים ההידראוליים (הרי לצאת בידיים ריקות אי אפשר...
) . המשכנו רגוע יותר במורד הסינגל, פגשנו חבר'ה מהפורום שעודדו את יוסי שנפצע בדרך, התעכבנו מעט והמשכנו עד לבקעת אלון. לא יודע אם ראיתם אבל סללו כאן אוטוסטרדת כורכר שבמהרה תהפוך לכביש במרכז הבקעה, כציר המגיע מעוספיה ודליה לחירבת אלון (מישהוא ניזכר שקבור שם איזה קדוש והכניסו שופלים לסלול ציר מכוער
. אח"כ התחלנו לטפס בדרך 4X4 היפה העולה לצומת דמון, עם כמה קטעים תלולים(אדום) ואיפושהוא בדרך למעלה חזרתי את הירידה (ירידה מעולה) פניתי בדרך העולה לצומת בית אורן(ירוק במפה) ויאללה לאוטו....

shpitzs

New member
כביש בבקעת אלון ../images/Emo5.gif

אין לי מה להגיד חוץ מפיכסה! הפינה האהובה עלי בכרמל הפוכת לאוטוסטרדה :( עדי

scuter

New member
סלילת הכביש בבקעת אלון

גם אני נגעלתי לראות את העבודות הנעשות בשטח. לפני שחודש יצא לי לרכב מכיוון חניון האגם לעליה לשוקף (מהמסלול המסומן שחור). כשהגענו לבקעת האלון (באיזור החורשה הקטנה) ראיתי גבר וילד קטן יושבים ליד מבנה שצץ לו משום מקום (עם שלט מאולתר: "מקום קדוש לעדה הדרוזית"). לי באופן אישי זה נראה כמו איזו קביעת עובדה בשטח, וללא ביסוס חוקי כ"כ. שבועיים בלבד לאחר מכן , יצא לי לרדת את אלון ולעלות שוב פעם לשוקף, ולתדהמתי ישנן הכנות מתקדמות לאוטוסטרדה באיזור, ונראה שחלק ניכר משטח הבקעה רושת וחולק בין תושבי הכפרים הדרוזיים לצורך עיבוד חקלאי או משהו כזה. הם כמובן לא שכחו לתלות את דגל העידה על עץ תורן. לא יודע מה אתכם, לי זה נראה כמו השתלטות לשמה על שטחים ירוקים שלא כ"כ נחשפים אליהם. אני מאוד מקווה שאני טועה, למרות שאם לרשויות יש יד בדבר, הרי שזה חמור כמעט באותה מידה. לאחר התקרית הראשונה עם בניין האבן מאוד רציתי להתקשר לרשות שמורות הטבע (הם האחראים על השטח, לא?) ולברר לפשר הדבר, אבל מודה שזה פרח מזכרוני מאז...מישהו בירר אולי? למישהו יש הסבר לתופעה המגעילה והדוחה?

למעלה