יופי של פורום!!!

tonti

New member
יופי של פורום!!!../images/Emo108.gif

שלום לכולם ונעים מאוד! אני צריכה את עזרתכם בנושא מסויים והסיפור הוא כזה: אריסטו שלנו בן 5. הוא חתול חצי פרסי, מהמם אמיתי. אופי אדיר. אין עוד חתול כזה בעולם. לפני 3 חודשים נולד לנו מתן, הילד הראשון שלנו. (בעצם אריסטו היה הראשון, אבל לא חשוב...) ומאז אריסטו משגע אותנו. נתנו לו המון צומי, אני באמת לא חושבת שהוא הרגיש מקופח. היו כמה ימים של השתנות בבית אבל זה עבר. הוא ברח ל-4 ימים וחזר רזה וכחוש. בימים האלה חשבנו שאנחנו משתגעים מדאגה. הוא מסורס ואין לו סיבה להיות בחוץ כ"כ הרבה זמן. היינו כמה פעמים אצל וטרינר ולאט לאט אריסטו חזר לעצמו. אנחנו לא מגבילים אותו בכלום. מותר לו לשחק עם מתן ולעשות מה שבא לו בבית, חוץ מלעלות לנו על המיטה בלילה. אבל עבזמן האחרון אין לנו סבלנות אליו יותר. הוא דורש כ"כ הרבה תשומת לב שאנחנו לא יכולים לתת לו. הוא פותח לנו את הרשתות בבית ונכנסים המוני יתושים וג´וקים.מפעיל את כל האזעקות במושב לכל השכנים וכולם פה כבר שונאים אותנו... אי אפשר לנעול את הרשתות כי הוא פשוט קורע אותן. וניסינו כבר לישון עם חלונות סגורים אבל חם
נורא. בקיצור לא טוב לנו ולא טוב לו. אנחנו סוגרים אותו בלילות האחרונים בחדר לבד ורע לנו. הוא מיילל ואנחנו נשברים ומוציאים אותו ונכנסים יתושים וכולנו עקוצים. בקיצור, אני מקווה שהבנתם את הרעיון הכללי. לפני חודש החלטנו למסור אותו. מצאנו את עצמנו בוכים כמו משוגעים. איך אפשר? הוא חבר שלנו? כבר 4 דירות הוא עבר איתנו ותמיד הסתדרנו כ"כ טוב. אז החלטנו שהוא נשאר וניסינו כל מה שאפשר כדי שילך. אבל זה לא הולך ועשכיו, אחרי כמה ימים שישבנו על זה ברצינות, החלטנו שאנחנו רוצים לתת אותו. אבל למי???????????? איך עושים את זה???????? הצילו

tonti

New member
ועוד בקשה:

ב-ב-ק-ש-ה אל תנסו לשכנע אותי לנסות שוב או לקחת אותו לפסיכולוג. כבר החלטנו.

היי טונטי

וואוו זה באמת סיפור מאוד מרגש ונוגע ללב. לדעתי זה בעצם בדיוק כמו שנולד ילד שני. אחרי שהבן הבכור מתרגל לקבל את כל תשומת הלב מההורים כי הוא היה אחד ויחיד, פתאום, כשנולד לו אח קטן הוא צריך לחלוק את זה עם עוד מישהו ולכן יש הרבה מקרים שאחרי שנולדים אחים קטנים, הגדולים "מתעללים" בהם ועושים צרות, ממש כמו אריסטו ומקנאה. במקרה כזה כמובן שלא חושבים למסור את האח הבכור למשפחה אחרת... לי זה מזכיר סיפור אחר, שהיה בבית של ההורים שלי (ושעדיין קיים, אבל אני כותבת היה כי אני כבר לא גרה עם ההורים). במשך תקופה לא קצרה, גידלנו בבית חתול שהיה כאמור, אחד ויחיד. מאוחר יותר הבאנו הביתה עוד חתולה. בהתחלה השניים הסתדרו טוב מאוד והיו ממש צמד חמד. אבל אין לי מושג איך זה קרה, פתאום החתול התחיל ממש לשנוא את החתולה ולהתעלל בה. וזה אומר שכל פעם כשהוא ראה אותה הוא היה מתנפל עליה ו"מחטיף" לה כהוגן. בגלל שהוא הרבה יותר גדול וחזק ממנה, נאלצנו להפריד בינהם (אבל בחדרים, לא היה לנו לב למסור אף אחד מהם), כי פחדנו שהוא יהרוג אותה. ככה זה עד היום בעצם. במקרה הזה באמת צריך למסור את אחד החתולים, כי לסגור כל פעם חתול אחר באיזה חדר, זה לא פתרון, אבל הרגש. אני מבינה אותך, בעקבות הסיפור הזה ואת זה שאין לך לב למסור את אריסטו. אבל זאת כמובן ההחלטה שלכם, בסופו של דבר, ולכן אני מכבדת את הבקשה שלך לא לנסות לשכנע אותך לקחת אותו לפסיכולוג לחתולים (כרגע זה מה שנראה לי הכי נכון). כל החלטה שמבצעים בחיים, יש לה מחיר (יו, איזה פילוסופית נהייתי
), אני מקווה שתדעי להחליט נכון, לפי מה שטוב לכולכם. בהצלחה,

M a N g O

New member
הכי טוב

לתת את החתול לחברים\קרובים,שתדעו שהוא בידיים טובות וניתן יהיה לבקר אותו.(למרות שנראה לי נורא אכזרי להרחיק אותו מהמשפחה)

שני17

New member
ל tonti../images/Emo54.gif

מממ זאת באמת שאלה קשה במיוחד למי שאוהב בעלי חיים כמוכם ושרגיל לחיות את כל חייו איתם ופתאום מגיע הרגע שצריך למסור אותם.... כמובן שזאת בחירה שלכם אבל יכול להיות שבכל זאת אם הוא ישראר אצלכם עוד כמה חודשים הוא יבין שככה יהיו חייו בעתיד והוא יהיה חייב להתרגל והוא יפסיק עם כל ההרגלים הרעים שלו ולא ידרוש כל כך הרבה תצומת לב... וגם אם החלטתם למסור אותו וודאו שמסרתם אותו לבן אדם הגון וטוב ושתוכלו לוודא מה שלומו מידי פעם.... בהצלחה!

tonti

New member
תודה לכולם ורק שתדעו

שפתאום כשזה נהיה רציני, חטפנו רגלים קרות. איך אפשר??? חייבים למצוא פתרון. בינתיים הוא איתנו. אם רק היה אפשר לחנך אותו לא לפתוח רשתות.. למישהו יש רעיון? לא יכולים לתת אותו לאף אחד!! מי עוד יפנק אותו כמונו?

TheFinalCut

New member
עוד על רשתות

אני בטוח שיש רשתות עמידות בפני חתולים; בין אם מחוטים מחוזקים מניילון, או רשת מחוטי מתכת דקים. אני בטוח שהחתול יתרגל תוך זמן מה - חתולים הם יצורים סגלתניים.

Mekhasheife1.

New member
טוף אז תראי מה את עושה ....

קודם כל תהיו בטוחים במאה אחוז שאתם רוצים למסור אותו כי אחר כך אין חרטות ... כחי את זה בחשבון ... ודבר נוסף את יכולה למסור אותו או לאנשים שקרובים אלייך וכך תוכלי גם מדי פעם לבקר אותו או שתימסרי אותו לצער בעלי חיים שהם כבר יטפלו בו ... לפי דעתי נראה לי שעדיף לך למסור אותו לאנשים שקרובים אלייך ושאת סומכת אליהם וגם שתוכלי לבקר אותו מידי פעם ... :)

r i p l y

New member
אולי תנסו להביא

עוד חתול??. או חתולה שיהיה לו תעסוקה? שני החתולים שלי יש ביניהם מערכת יחסים עם עליות וירידות.. הם מתלקקים..ביחד נותנים פליקים אחד לשני...הם די חברים טובים (מניסיון עדיף עוד זכר (זכר יסתדר טוב יותר עם זכר לדעתי) ולא חתולה נקבה.) אם זה לא יעזור אז תמצאו לו בית חם. זה בגדר הצעה בלבד אז זהו בינתיים י ע ל.

r i p l y

New member
ולגבי הרשתות (ניזכרתי..)

אופציה -אולי לא כולם יאהבו אבל אם חתטול מתנהג בצורה שובבית וזה מרגיז אז כדאי "לעבוד על חיזוקים" כלומר להשפריץ עליו מים כשהוא מתקרב לרשת או מתחיל לפרק אותה (כמובן שאולי הוא עושה את זה כשאתם לא רואים.) אז לחכות וכשהוא מתחיל להתעסק עם הרשת להשפריץ מים(לא מכות כמובן..) אחכ אפשר לשים את ה כלי עם מים (או תרסיס) ויש סיכוי שהוא יקשר ביניהם -לפי עקרון ה חיזוק השלילי. החתול שלי די מרגיז הוא נורא חכם- פותח חלונות עם הכף יד דלותות(כשהן לא נעולות.) רשתות עם הצפורניים. ו עושה דברים כדי לעצבן אותי- כדי שאני אתייאש ואוציא אותו החוצה.... (הוא בורח ללילות יומיים ככה והוא ממש צריך הזמנה מיוחדת שאני אקרא לו -הוא הולך לשכנים הדפוק הזה... (הוא מסורס.) בקיצור לפעמים חתולים יכלים להעלות את העצבים... אבל הם חמודים מה לעשות...

הילהל

New member
סיפור מוכר

גם החתול שלנו "השתגע" כשיונתן נולד. עברו כבר 7 חודשים והמצב הולך ומשתפר. פרוזק
שלנו התרגל לבקש צומי בלילות, אחרי שיונתן נרדם, ויונתן שכבר מתרוצץ ורוצה יותר מרחב מאפשר לנו לתת יותר יחס לחתול. הרעיון של עוד חתול אולי נשמע מטורף, אבל מאז שיונתן נולד פרוזק
וניקיטה
שלנו נמצאים הרבה יחד וכנראה זה עוזר להם. מצד שני, הם מכירים כבר שלוש שנים, ואולי חתול ממש חדש רק יוסיף לסטרס. ממליצה לך בחום על האתר shoonra שיש בו מאמר מצוין על חתולים ותינוקות. ושלא יצא שאנחנו צדיקים גדולים - אנחנו בשלב מסוים חשבנו להרדים את החתול (הוא חולה סכרת ואנחנו לא מכירים עוד משוגעים כמונו שיתמודדו עם המצב). אז מה שלא תחליטו - שיהיה מצפון שקט.

Michelle1

New member
אני לא

מומחית בטיפול בהתנהגות של חתולים, אבל מבינה הרבה מאד בבהיביוריזם של כלבים, ומנסה להשליך מהאחד על השני. התשובה של הילהל הדליקה לי פתאום נורה גדולה. חלק המפתרון הוא דווקא באסוציאציה שקפצה לראשי בשמו של החתול: פרוזק כמה שזה נראה מצחיק, התרופה פרוזק, משמשת היום בטיפולי בעיות התנהגות אצל כלבים זאת בנוסף לטיפול בהביוריסטי. יתכן שזה עובד גם על חתולים, כדאי להתייעץ עם הוטרינר. בעיקרון כל טיפול התנהגותי מורכב מחיזוק ויידוע החיה לגורם שמפריע לה (במקרה שלכם: התינוק) כשזה תמיד נעשה בצורה מבוקרת וכשתמיד יש תגמול חיובי על כל מפגש מוצלח. יש לדאוג (כמו בקנאת אחים) שהחתול יקבל מספיק תשומת לב, גם בנוכחות התינוק, כדי שלא יבין את המשוואה הפשוטה : תינוק= חוסר תשומת לב. צריך להיות "כדאי" לחתול שיש תינוק. יש תינוק: אני מקבל סופר צ´ופר. יש תינוק, אני מקבל את המשחק הכי אהוב עלי בעולם וכו´ אם רוצים לתקן על התנהגות שלילית, אז רעיון כמו אקדח מים הוא רעיון מצויין, כי זה לא מתקשר ישירות אתכם, זה לא נעים לחתול אבל יחד עם זאת בשום אופן לא מזיק לו. כדורי הרגעה, תומכים ברגיעה הכללית של החיה בזמן שהיא עוברת חיברות עם התינוק. שווה לראות וטרינר ולהתייעץ. אין לך מה להפסיד. אני מבינה את עוצמתה של הדילמה שעוברת עליך, ומקווה שתמצאי פתרון שתוכלי לחיות עימו בשלום. בהצלחה

ההחלטה לגבי המסירה היא מוטעת

כידוע שחתולים הם חיות שחיות בקבוצות, הוא מכיר אותכם כמשפחה שלו,כקבוצה שלו, נורא קשה לו להתמודד עם גורם זר(בעיניו) שנכנס למשפחתו והופך הכל על כינו, קשה לו אם זה, קשה לו בדיוק כמו שקשה לכם, אני בטוחה שהוא לא נהנה באותם הימים בהם בילה בחוץ וגווע ברעב, קשה לו וקשה לכם, הוא סובל ואתם סובלים יחד איתו. לדעתי הוא הבן הבכור במשפחה, הוא חלק מהמשפחה ומשפחה לא מוסרים או מחליפים, כמו שלכם יהיה קשה לו יהיה כפליים כי הוא יצטרך להתמודד עם בעית הנטישה שלכם, הוא לא יחזור לעצמו אם זה מה שתעשו. תנו לו זמן, זה יקח זמן אבל הוא יסתגל לרעיון החדש. אל תרימו ידיים. וניל

למעלה