יופי של פורום

• פותח הנושא bjill
  • פורסם בתאריך

bjill

New member
יופי של פורום

גיליתי אתכם השבוע ואני ממש נהנית...לא מזמן הוספתי קצת אימוני ריצה ללו"ז שלי (שכולל הרבה אופניים - שטח וכביש, שני שיעורי פילאטיס וגם אימוני משקולות כאשר יש זמן וחשק...) ואני רואה שיש עוד הרבה נשים כמוני כאן...זה כאילו כל פעם מגיעים לאיזה שהוא מצב וצריכים להוסיף עוד משהו לתפריט...כיף לקבל כאן עידוד והדרכה. שיהיה שבוע טוב לכולן, ג'יל

ניצה גל

New member
שלום לכולכם חדשה כאן../images/Emo45.gif

ראיתי את זה דרך המלצות של פורומים בתפוז. אני שמחה שיש דבר כזה שאפשר לשאול שאלות על ספורט. אני מזמן לא עשיתי ספורט איזה שנתיים ויותר וקשה לי להחליט איזה חוג להכנס. איזו התעמלות לעשות? העיקר שעשיתי מנוי לחדר כושר וחוגים אבל אני רואה שהרגליים שלי קשות כמו אבן ותרגילים פשוטים קשה לי לעשות. מה אתם מייעצים?

moran ashur

New member
היי ניצה

קודם כל, טוב שעשית מנוי, זו התחלה טובה. לכל המתאמנים החוזרים שלי, שלא מוצאים עצמם בשפע הרב שקיים בקאונטרי, אני ממליצה לנסות כל פעם משהו אחר. תתמקדי בפעילויות היותר קלילות בהתחלה כמו התעמות מתונה, פילאטיס, יוגה למתחילים וכו' במקביל תבקשי מאחד המדריכים לבנת לך תוכנית אירובית קלה לכניסה לעבודה. זה יכול להיות קצת רכיבה על אופני כושר, קצת קרוס טריינר (מכשיר דומה לסקי) מעט הליכה. הרעיון הוא לנסות מגוון רכב של דברים כדי להחשף כמה שיותר לאפשרויות מתוכן תוכלי לבחור את מה שאת אוהבת. במקביל לבנות קצת יכולת אירובית והסתגלות הגוף למאמצים בהצלחה

את צריכה לפרט יותר ואז נוכל לייעץ יותר...

מה הכוונה ב"קשות כמו אבן"? לא גמישות? אין קואורדינציה? איזה תרגילים ניסית לעשות ולא הצלחת? למה זה משנה שלא הצלחת? כולם גרועים כשהם מתחילים... מה את אוהבת לעשות? מה את רוצה להשיג בספורט?

ניצה גל

New member
אין לי מה לפרט יותר

מזמן לא עשיתי התעמלות והרגליים שלי יותר נכון הברכיים לא גמישות. מה שאני רוצה להשיג בספורט זה להיות יותר גמישה ולא כבדה שכזו. ולמה זה משנה שלא הצלחתי? מה את צוחקת עלי? ברור שזה משנה לי זה מתסכל אותי שאני לא יכולה לעשות ספורט. כי בעברי עשיתי הרבה ספורט והייתי די גמישה והיה לי יותר קל בהתנהלות היומיומית.

ממש לא התכוונתי לצחוק עלייך

זאת היתה שאלה אמיתית. אני פשוט נמצאית במקום שבו ברור לי שאני "לא מצליחה" הרבה, וגם כשאני מצליחה, זה לא באמת מתקרב למה שאני שואפת אליו... במילים אחרות, "הצלחה" אצלי כבר ממש לא משחקת תפקיד ברמת המוטיבציה. אני נהנית ואני רוצה להשתפר, אם ההצלחה (או איך שהיא מוגדרת בעיני) תגיע עוד כמה שנים, זה יהיה נהדר! אני בהחלט מבינה (לגמרי!!!) את התיסכול מזה ש"פעם יכולתי", אבל אסור לתת לתיסכול הזה להפריע... כשמנסים משהו חדש, לא אמורים "להצליח". ההצלחה היא בזה שיצאת וניסית משהו חדש. אני מצטערת אם זה נשמע פלצני, אבל אני מאמינה בזה ומרגישה את זה אצלי. או כמו שאמר מורה (פלצן) ליוגה- don't be discouraged you don't succeed, be encouraged you've found room to grow לגבי הגמישות - מהניסיון שלי, שיעורי-חדר-כושר לא מאד עוזרים כי זה משהו שצריך לעשות לאט, בעדינות ובקצב שלך. השיעורים האלה הרבה פעמים מנסים לתת הכל-מהכל ובסוף את נשארת עם כלום. נראה לי שיוגה יכולה מאד לעזור, יש מיליון סוגים ששונים מאד אחד מהשני ברמת הדינמיות שלהן. אני מעדיפה אשטנגה כי היא יותר קצבית, אבל היא גם יותר קשה פיזית. חוץ מזה, אני כמובן אמליץ על קונג פו שאולין, התחלתי גמישה כמו אבן והיום עושה שפגטים. אבל זה לקח שנים! גמישות היא דוגמה מושלמת למשהו שעם עודף מוטיבציה מקבלים את התוצאה ההפוכה (קרעים בשריר לא הופכים אותך לגמישה, מסתבר). לגבי הכבדות - אין לי עצה ספציפית, נראה לי שכל מה שתעשי כדי לחזק את הגוף ישפר את ההרגשה שלך.

ניצה גל

New member
תודה על התשובה המושקעת../images/Emo13.gif

לקחתי לתשומת ליבי. ניצה אני כנראה רוצה הרבה מדי בזמן קצר. גם הצלחה גם גמישות וגם קלות ולא כובד. יהיה בסדר אני עשיתי מנוי בבריכה ואתחיל עם הליכות וכמה שיעורי פלנדקרייז ונראה מה יהיה תודה לכולכם על העיצות והעידוד

rasheric

New member
הי ניצה, לא יכולה לייעץ, רק לעודד

תתחילי בקטן. תנסי להתעודד מכל תרגיל שעשית. תנסי לא למדוד את עצמך בכמה טוב עשעת אותו אלא בעובדה שאכן עשית אותו, למרות הקושי ומליון הדברים האחרים שיכולת לעשות!

למעלה