יופי

yaakii

New member
יופי../images/Emo68.gif

זו שאלה שעלתה בפורום אחד בעבר וכבר קיבלתי עליה תשובות. אבל מעניין אותי מה אתם חושים עליה. השאלה.

טוב, ננסה.

דבר ראשון חשוב להבדל בין יופי לבין אסתטיקה, לאסתטיקה (שהיא, בהפשטה מטורפת, תורת היופי) יש חוקים וכללים מאוד ברורים, יש כמה ויכוחים על הכללים האלה, אבל זה ידוע שהם קיימים. יופי, לעומת זאת, זה דבר הרבה יותר אישי, יופי יכול להימצא בכאוס ובסדר, כאשר אסתטיקה תמיד תהיה בסדר. יופי הוא עניין אישי ותרבותי שמועבר עלינו באופן ישיר ועקיף עוד מלפני הרגע שבו היינו מסוגלים להבין את המושג. תינוק שרק נולד לא רק שלא יחשוב כמו הורים, אלא לא יהיה מסוגל להגיע למחשבה בכזאת רמה או לתפוס את מושג היופי, בדיוק כמו שבעלי החיים המפותחים ביותר אינם מסוגלים. (מלבד, אולי, לפני מחקרים מסויימים, דולפינים) לגבי הטעמים - כאן נכנסת האבולוציה העוצמתית שלנו, אבל יחד איתה גם התרבות. אתה תאהב לאכול את מה שאכלת כשהיית קטן, באופן תרבותי ילדים אוהבים שוקולד ועוגות ועוגיות ושלל מזיקים צבעוניים, הם קולטים מכל מקום שזה מה שהם "אמורים" לאכול ולומדים לקשר את המתוק לאושר, כדוגמת עוגת יום הולדת. התניה פשוטה. בפרוסמות שבהם רואים מאכלים מתוקים תמיד יש ילדים והם תמיד מאושרים, עאותה ההתניה רק בטווח רחב יותר.

kaenar

New member
התשובה שלי :)

ההגדרה "יפה" או "לא יפה" נובעת לדעתי מיחס החברה, אבל יותר מכל היחס שלי . אם אני רואה דוגמנית, מה גרם לי לחשוב שהיא יפה או לא יפה? האמת שאני חושבת שזה תלוי באופי של האדם והחשיבות שלו לגביך . אם אתה רואה אישה יפה, אתה יכול לחשוב שהיא מכוערת בגלל שהיכרת לפני מישהי שנראית מאוד דומה לה והיה לה אופי שלא מצא חן בעיניך. אז אתה מקשר בתת מודע. אתה יכול לחשוב שמישהי מכוערת וחבר שלך יכול לחשוב שהיא יפה, כי זה תלוי בעבר של שניכם שהוא שונה ושניכם חוויתם אירועים שונים בחיים . ההגדרה קשורה למשהו שמתפתח עם החיים, לא בהכרח לגנים שלך. למרות שילדים קטנים, בני 3 ו-4 אומרים על אישה שמנה - מכוערת (למשל) , זה כי הם הורגלו בבית. אבל לא רק. לפי האמונה שלי, הנשמה שלהם עברה גלגולים וצברה חיים אינסופיים שגרמו לאדם "לצבור" ידע ודעה. כי לא כל מה שאנחנו יודעים זה מהעולם הזה. האם ייתכן שהייתי נולד לחברה שבה כל מי שנחשב למכוער בחברה שלנו היה נחשב שם ליפה ומי שנחשב אצלנו ליפה היה נחשב שם למכוער? נראה לי שזה אפשרי, מזכיר לי את הסיפור של שטוחלנד.. הכל אפשרי. בכלל מי קובע מי יפה ומי מכוער, כל האנשים יפים כי הם יצירתו של בורא עולם, זה אנחנו שקישרנו אותם למכוערים מהסיבות שציינתי למעלה.. משפט שקשור : "בארץ העיוורים אדם עם עין אחת הוא מלך" . מסקנה- כולנו יפים ביחס ל- x . 2. טעמים- כשאני אומר על משהו שהוא מתוק זה בגלל שיש לו סוכרים, נכון? אבל למה מתוק זה טעם שאוהבים ומר זה לא? האם זה, שוב, משהו שמקובל בחברה והושפעתי ממנו? לא כולם אוהבים מתוק, יש אנשים שממש אוהבים טעם מר. לדעתי זה מצביע על האופי של האדם וממה שהוא הושפע עם השנים. שאלה נוספת: האם המדע עובד על שינוי מערכת הטעמים כל שכל דבר שאוכל יטעם לי "מתוק"? -זה יכול לעזור המון לבריאות ילדים (ומבוגרים). אני לא יודעת על מה המדע עובד כרגע, אבל משהו בטוח- בעוד חמישים שנה אנשים לא יאמינו שהיה כאן חלב. לדעתי הרבה מחלות קורות בגלל התזונה שלנו (בין היתר). ויש לי כתבה על כמה שהחלב הוא נזק לגוף שחילחלה לתוכי :( מתוק זה לא בהכרח טעים, זה פשוט מתוק . אם כל דבר שאני אוכל יהיה לי מתוק אז מה יעשו האנשים שחולים על מלוח?

שזלונג

New member
דעתי

כאשר הורים או בעלי סמכות אחרים אומרים ליד הילד שמישהו מכוער, הילד באופן בלתי רצוני יסכים, לרוב. כמובן שבגיל ההתבגרות, הנער/נערה באופן בלתי רצוני לא יסכימו, לרוב. "ההסכמה האוטומטית" הזו נובעת מהסמכות שיש להורה.על עיקרון- "אם הוא אומר- כנראה שזה נכון". כאשר ההורה הופך מבעל סמכות, לדמות שלא כדאי להקשיב לה, כפי שקורה בתהליל ההתבגרות, התהליך מתהפך.

למעלה