רעיונות ושיפורים
השאלה הראשונה היא באיזה גבינות תשתמשי להכנת תערובת הגבינות. בעקרון צריך שהגבינות יהיו עדינות, עם גבינה אחת חריפה יותר (במינון נמוך) שתעניק לכדור את הטוויסט הנכון. השילוב שלך מזמין כמובן גבינות עיזים או כבשים, והייתי אולי מעדן אותן עם מעט חמאה בתערובת הגבינות לפני הרכבת הכדור. שנית, קטן זה יפה. זה אמנם דורש יותר זמן הכנה, אבל עדיף שיהיו הרבה כדורים קטנים מאשר כדור אחד גדול. זה יותר אסתטי בהגשה ויותר נוח לאכילה (ככה כל אחד יכול להוריד לצלחת שלו כדור שלם בלי להתחיל להתקשקש עם לחתוך לעצמו חלק מהכדור הגדול ולהוריד לצלחת שלו "שליכטה" של גבינה מעורבת בירקות). עוד נקודה: קשה לי לקרוא לירקות קשים שלא עברו כל טיפול ולא בושלו "גורמה". הייתי ממליץ לחתוך את הירקות לרצועות יפות, לחלוט אותן במים עם מלח עד לגבול הפריכות, להוציא ולקרר מיד במים קרים, ואז לקשור צרורות צרורות כמו שרצית. לפני ההגשה לחמם בזהירות את הצרורות המוכנים במחבת עם חמאה על אש נמוכה. פוקצ'ה טובה ליד או לחמניות אישיות נשמעים לי חיוניים פה. תוכלי בכלל להכין מראש צלחות עם כדור גבינה בכל אחת, וברגע האחרון להוסיף לכל צלחת את צרור הירקות הקשורים. ובאופן עקרוני: ארוחה חמה או שלפחות חלק מהמרכיבים בה חמים ומבושלים, היא טעימה, מרשימה, ונותנת תחושה טובה יותר מארוחה המורכבת ממאכלים קרים או חיים. כדי להשלים את האיזון התזונתי החסר, הייתי מוסיף קוביות סלמון מטוגנות קלות בחמאה ברגע האחרון. רוטב הייתי מכין מראש מציר עוף מצומצם, שאליו מוסיפים מעט חמאה ומעט חומץ בלסמי, וכמה טיפות של שמן כמהין (עדיף כמהין, אבל נראה לי שזה בלתי אפשרי להשיג עכשיו כמהין טריות, וגם אם היה אפשר, המחיר היה בשמיים). ולכל צלחת הייתי מוסיף כפית קטנה של רוטב ושתיים-שלוש קוביות סלמון מטוגן קלות. וכמובן - יין לבן טוב. -- רן.