יוצאים לאור בתפוז
אנשים

יוצאים לאור בתפוז../images/Emo43.gifאנשים

יעל שכנאי, עורכת ספרותית ולשונית, בעלים ומו"ל של הוצאת "רימונים", אשר עבדה עם הוצאות לאור כמו ידיעות אחרונות, מודן, כנרת-זב"מ-דביר ועוד, תתארח הערב ב-19:00 בפורום ספרים וספרות ותתן טיפים ומענה לשאלות בנושאים הקשורים להוצאה לאור: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=276&MessageId=124173207
דנה שלמן, תרפיסטית באמנות, תעניק טיפים בנושא פעילויות משפחתיות לימי החורף הקרים החל משעה 20.30 הערב בפורום אם לאם - קישורי אמהות. אתם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1429&MessageId=124196960
איך מחלקים את עוגת ההורות באופן מותאם לכל ילד לפי צרכיו? מכירים את זה שכשהאחד מקבל חיבוק, אתם דואגים בזווית העין שגם השני יקבל את שלו? אריאלה בכר, עובדת סוציאלית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת בת.ל.מ. אשקלון, תתארח בפורום משפחות ברוכות ילדים החל משעה 21:00 הערב ותשיב לשאלות בנושא ניהול משפחות ברוכות ילדים. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=296&MessageId=123983728 מחפשים מקום לשים בו את ה-
שלכם?
רגע לפני סיום התחרות, פורום אופנת גברים מזמין אתכם לספר לנו מדוע לכם מגיע לזכות בארנק עור אופנתי "Ducti" בשווי 150 ש"ח מתנת האתרwallet.co.il. למה אתם מחכים? http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1844&MessageId=123560675
ביום א', בשעה 18:00, יתארחו נציגי לאומי קארד, ציקי הירש, מנהל מחלקת עסקים, וגילה להר, מנהלת מחלקת האשראי, בפורום יזמות וניהול עסק. במסגרת זו ישמחו לענות על שאלות בנושא פתרונות מימון ויציגו פתרונות העומדים לרשות עסקים באמצעות גופים חוץ בנקאיים: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=248&MessageId=124230550
אוהבים להוריד שירים לסלולרי או לשחק במשחקי מחשב גם כשאתם סתם מחכים לאוטובוס? עולם התוכן הסלולרי מעניין אתכם ובא לכם לקבל הטבות ותכנים לסלולרי בחינם ולפני כולם? אם אתם בני-15-18, מגניבים וסקרנים, אתם מוזמנים להיות היועצים הצעירים של עולם הסלולר ולהשפיע ! הכנסו לאתר, קראו את הפרטים, מלאו את טופס ההצטרפות ואולי תהיו בפנים: http://youth.logiamobile.com שימו
: לגולשי תפוז
אנשים ניתנת הזכות להירשם לפרויקט היועצים לפני כולם
, אז הזדרזו! לאחר מילוי הטופס, נזמין את המתאימים לראיון.

hofri10

New member
ביקורת שירים באלבום

chinese democracy-שיר מעולה,אחד הטובים באלבום.סולו מעולה.9\10 shacklers revenge-אם זה היה לינקין פארק זה היה שיר טוב,אבל בגלל שזה גאנז אז זה שיר בינוני מינוס.לא קשור לשום דבר.5\10 better-די מוזר,לא דומה למשהו שגאנז עשו קודם אבל עדיין שיר מצוין.8\10 street of dreams-שיר מדהים. פשוט מעולה,וסולו גיטרה ענק.9\10 if the world-קצת צווחני ומעצבן,אבל לא רע.6.5\10 there was a time-שיר מעולה-סולו גיטרה ענק!אקסל נשמע טוב, לחן טוב.8\10 catcher in the rye-שיר חמוד ביותר. 7\10 riad and the bedouins-שיר לא רע,פזמון שהוא לא קשור לעולם.6.5\10 sorry-קצת נמרח אבל שיר גדול.7.5\10 i.r.s-מתחיל מוזר אבל שיר מגניב.7.5\10 madagascar-אקסל מעצבן,לחן צפוי. בניגוד לרוב האנשים,לא אהבתי.5.5\10 this i love-מרגש. אחלה שיר.8\,10 prostitute-שיר טוב. קצת מוזר,אבל טוב. 7.5\10

slashon1

New member
שלי

האלבום בכללי לדעתי 3.5/5. cd- שיר טוב בכללי. סולו נחמד.פתיחה ארוכה ומיותרת קצת- 7/10. shackler's revenge-לא יודע מה הוא עושה באלבום. שיר גרוע לרמה של גאנז- 3/10. better- ליריקה טובה, בנוי טוב ונגינה נחמדה. 8/10. street of dreams-לטעמי אחד משלושת השירים הכי טובים באלבום.הפסנתר, השירה,הגיטרות הכל משתלב יפה-9/10 if the world-עוד שיר די מיותר שלא מחדש כלום-5/10. twat-שיר נחמד עם סולואים ארוכים וטובים.7/10 catcher in the rye-שיר טוב עם נגינה סבירה ואקסל ששר כאן די טוב-8/10 riad and the bedouins-שיר בינוני מינוס-6/10. sorry-אחד השירים היותר טובים באלבום. סולו יפה מלא ברגש וליריקה מעולה- 8.5/10 i.r.s-עוד שיר די בינוני שאין בו שום דבר מיוחד-6/10. madagascar-שיר נחמד.אהבתי את הקטע של הציטוטים וברקע סולואים וסימפוניות- 7.5/10. scraped- עוד פילר די מיותר . שיר די לא מלודי לטעמי- 4/10. this i love-שיר מעולה. שיא השירה של אקסל באלבום-9/10. prostitute-שיר נחמד עם נגינה טובה. 7/10. בסה"כ הכללי אלבום טוב אך לא יותר מזה.בשורה הכללית לא מחדש הרבה ולא משהו שנדרש לעבוד עליו 14 שנה.

CyberP

New member
ממוצע שלך לאלבום - 6.78

פי שניים מהציון שכביכול נתת לאלבום. אני רואה את זה אצל הרבה אנשים, הם אוהבים הרבה שירים מהאלבום, אבל אומרים שהאלבום רע בכל זאת. זה משהו פסיכולוגי, אני חושב, בגלל הסיפור של ה-15 שנה והלהקה השונה לגמרי והסגנון האחר. שכח מכל מה שאתה יודע באלבום, ושמע אותו שוב, תהנה ממנו. הערה נוספת - "אם העולם" זה אולי השיר הכי מחדש באלבום... מתי שמעת גיטרה קלאסית ספרדית בשיר של גאנז לאחרונה? והמקצב האסיד-ג'אז המגניב הזה?... מבסוט עליך. אני אפרסם מחר את הדעות שלי על האלבום - תתפלאו, אבל גם לי יש דברים שלא אהבתי

slashon1

New member
cyberp אני מבין שהבנת הנקרא לא הצד החזק שלך

נתתי 3.5 מתוך 5. תלמד לקרוא קצת. ו if the world שיר לא חזק ולא טוב לטעמי. אתה יכול לחשוב משהו אחר.

slashon1

New member
cyberp-אני לא עצבני חחחח../images/Emo6.gif

ד"א משמיעות נישנות וחוזרות של השיר if the world הגעתי למסקנה שהוא לא רע

hofri10

New member
שכחתי את scraped

מתחיל מעצבן, ממשיך לא רע...7\10 שיר חמוד

CyberP

New member
ממוצע שלך - 7.28 לאלבום. ../images/Emo45.gif

תן עוד שמיעה. שאקלרס לא הבנתי את השיר לגמרי, אבל כשנכנסים שמה עמוק לדברים שבאקטהד עושה, זה מרשים.

hofri10

New member
שמעתי כבר כמה פעמים

אני לא אוהב את שאקלרס בגלל המנגינה. הלחן סביר לגמרי. הבעיה שזה לא מתאים לגאנז-שום דבר שיש בשיר. והסולו זוועתי...מה שכן,עשיתם את "if the world" וריאד הרבה יותר גרועים ממה שהם. מישהו מוכן להסביר מה עבר לאקסל כשהוא כתב והלחין את הפזמון של ריאד.

CyberP

New member
"אם העולם" טוב מאוד לטעמי

אני חושב שצריך להתנתק מהמושג "מתאים לגאנז", מכיוון שהמלחינים והנגנים כבר לא אותם אנשים. אין את איזי שיכתוב מילים ופזמונים קליטים. אין את סלאש שיכתוב ריפים מגניבים וסולואים מרגשים. יש אנשים אחרים שעושים דברים אחרים בצורה מעולה. בכל מקרה - אתה בסך הכל בסדר גמור עם האלבום. אני שמח. נ.ב. האלבום מקום שני במכירות של השבוע הראשון בארה"ב - מאחורי קנייה ווסט ולפני הקילרז וניקלבק (שתי להקות רוק הרבה יותר רלוונטיות היום, שעשו בהרבה הרבה יותר פרומושן לאלבום שלהם). ובקנדה - מקום ראשון.

hofri10

New member
כמה הוא כבר מכר בכל העולם?

ומי זה לעזאזל קנייה ווסט?שמעתי את השם אבל אין לי מושג מי זה...ראפר?

CyberP

New member
הראפר הכי מפורסם היום, כנראה

אין נתונים על כל העולם. זה נתונים שקשה מאוד לשקלל בגלל שמדינות שונות מחשבות מכירות בצורות שונות, זה יהיה אפשר לדעת רק אחרי איזה חודש, אולי יותר. בארה"ב המצב הוא כזה - אחרי שבוע שהאלבומים האלה בחוץ (האמת שביום ראשון יהיה שבוע, אבל יש כבר הערכות די מדוייקות): קנייה ווסט - 500 אלף עותקים. גאנז - 300 אלף עותקים. אחריהם מגיעים הקילרז וניקלבק. בקנדה המספרים הכלליים יותר נמוכים אבל המיקום הפוך. ד"א, אלו מספרים שנחשבים לדי נמוכים, במיוחד לתקופה הזאת של השנה. חורף זאת תקופת הקניות הכי פורחת בארה"ב, במיוחד בזמן של עכשיו, בשבוע שלפני חג ההודיה, שבו יש גם את בלאק פריידיי - יום המכירות השני הכי גדול בשנה (אחרי ערב חג המולד). לשם השוואה - האלבום הקודם של קנייה ווסט אחרי שבוע היה במקום הראשון עם 900 אלף. ה"אשליות" של גאנז אחרי שבוע היו מקום ראשון ושני עם 750 אלף כל אחד, כלומר מיליון וחצי עותקים ביחד (אני מתאר לעצמי שיותר מ-90% מהאנשים שקנו את האחד קנו גם את השני, בגלל זה אני חושב שזה הגיוני לחשב אותם ביחד). מצד שני, ב-1991 לא הורידו מהאינטרנט, אז...

CyberP

New member
הציונים שלי לפי שירים.

Chinese Democracy: השיר שהכי אהבתי מכל ההדלפות וההקלטות מההופעות עוד משלהי 2001. עבר הרבה שינויים מאז, ועדיין נשמע מדהים, פשוט פצצת אנרגיה. המילים חלשות לטעמי, אבל יש פה אלמנטים מעולים. סולו מדהים של באקטהד, עם אפקטים והמשחקי ווליומים שהוא כל כך אוהב יושב בול. 8/10 Shackler's Revenge: השיר שהתחיל הכל. על הידיעות התחילו מהרגע שנודע שהשיר הולך להיות ברוק בנד 2. נורא היה קשה לי להכנס אליו, זה מאוד "לא גאנז" כמו שהרבה אומרים. באקטהד שוב חוגג פה עם הצלילים המוזרים שלו. הפעם זה מוזר מדי בשבילי, אז למרות שיש פה דברים מעניינים אם להתעמק, זה עדיין שיר שמאוד קשה לי להתחבר אליו. 5/10 Better: ברגע שנכנס הריף הזה ובועט לי בביצים - אני מכור. הכתיבה של אקסל לא גאונית מבחינה ליריקלית, אבל מבחינת הביצוע והצורה שהמילים יושבות זה מצויין. הסולו של באקטהד מפוזר לאללה אבל הריף שבא ישר אחריו (2:30) מעיף אותי. הסולו השני יושב הרבה יותר טוב . רוקר מעולה. 8/10 Street of Dreams: השיר במקור נקרא The Blues ועם השם החדש שלו אני יכול להגיד ששני השמות מעפנים
זה הנובמבר ריין של האלבום הזה. אני אוהב את עבודת הבאס פה, זה ממלא מצויין את משבצת הבלאדה הגרנדיוזית. הסולו, למרות שיושב טוב, שוב, טיפה מפוזר. כאילו לא היה לכותב הסולו איזשהו רעיון לאן ללכת עם זה, הוא לא הרגיש את השיר כל כך. איפשהו בעולם סטפני סימור מחייכת לעצמה כשהיא שומעת איזה אימפקט היא השאירה על איזה משוגע ג'ינג'י. 8/10 If the World: ואאו. מאוד קשה לי לתת דעה מוצקה על השיר הזה. מצד אחד יש פה דברים נורא מעניינים ונסיוניים - גיטרה ספרדית, מקצב טריפ הופי, סינתסייזרים שמנים.... מצד שני אקסל לא נשמע טוב פה, פשוט צווח יותר מדי וגם זה קשה לאוזן - לא רגיל כזה. משהו מוזר מדי. כמה שהשיר הזה מעניין, אין לו משהו שאני יכול להזכר בו ולזמזם אותו. קשה. שימו לב - שמעו את השיר עם אוזניות, ובקטע של ה"לה לה לה לה" שאקסל נשמע כאילו הוא שר את זה בטלפון (2:00) ותראו איך אקסל הולך אצלכם מתוך הראש - מומלץ לנסות. אבל זה שיר שגדל עליך, לאט לאט, אתה מתרגל לדברים המוזרים ומגלה שיש לו גרוב ומשהו מאוד מסויים שאין בהרבה שירים אחרים. 7.5/10 There Was a Time: אז היה לנו את נובמבר ריין, והנה יש לנו גם את ה-Estranged של האלבום. הבלדה ה-באמת- גרנדיוזית. כתוב יפה, מבוצע מצויין, עבודת גיטרות מדהימה, לא פחות. רק להקשיב לכל מה שקורה בשיר הזה, וקורה הרבה, זה מעולה. ואני לא יכול לסבוע מהסולו של הסוף - אם כבר מדברים על סולו ש"מרגיש" את השיר. שיר מדהים. 9/10 Catcher in the Rye: השיר הכי "קונבנציונאלי" באלבום, לדעתי. אם השיר הזה יצא כסינגל, הוא יצליח הכי הרבה, כי יש לו הכי הרבה אפיל של מיינסטרים. אין בשיר משהו שבאמת עניין אותי. הוא שיר טוב, שלא תבינו לא נכון, ויש לו סולו נחמד (שהחליף סולו של בריאן מאי הגדול... מוזר). אבל הוא לא מחדש. הוא פשוט שיר רוק טוב עם קטע מעבר מגניב (2:00). 7/10 Scraped: אני לא יודע מה לחשוב על השיר הזה. מאוד מוזר, הפזמון והאינטרו. בבתים הוא נשמע כמו איזה שיר של דרים ת'יאטר, בחיי. פשוט שיר רוק כבד בועט ומגניב, אבל שפשוט אין לו את הייחוד הזה בשביל להפוך ללהיט. 6/10 Riad and the Bedouins WTF? אני לא יודע איך השיר הזה נכנס לאלבום, בחיי. אקסל נשמע רע, כמו איזה לווייתן פצוע. המילים פשוט מגוכחות, הפזמון פשוט מוזר ולא יושב. נקודת האור - התיפוף, והסולו - שבהתחלה שלו (לפני האפקטים) הוא מאוד סלאשי (כשסלאש מחליט לעשות שרדים מהירים
). מפחיד. 4/10 Sorry: זה פשוט שיר גדול. שלדעתי לא מקבל מספיק כבוד. אחד משירי החמש שנים האחרונות אם לא העשור. אקסל נשמע פשוט מדהים בשיר הזה. יש לו מקצב מגניב. לא איזה בלדת הייר מטאל, אלא משהו באמת ייחודי. הפזמון העיף אותי ללפלאנד. וסולו מרטיט. הכתיבה קצת ילדותית. הרבה טוענים שזה נכתב אל סלאש, אבל לכו תדעו. עם דיסטורשן שמן ומי שיקשיב טוב טוב, יוכל לשמוע את הדרדסים. וגם את סבאסטיאן באך ("סקיד ראו") עושה קולות רקע בפזמון. 9.5/10 I.R.S: שיר טוב סך הכל. אני לא אוהב את הבכיינות של אקסל בהתחלה, אבל זה הופך לשיר בועט ומגניב לאללה. שוב אקסל כותב פה מילים אולי לא גאוניות אבל שפשוט מתיישבות כל כך טוב מבחינת ביצוע. אני אוהב שיש בשיר עומק. הוא לא נוסחאתי - בית, בית, פזמון, סולו, בית, סיום. הוא משתנה כל הזמן... הוא רוקר, הוא בלדה, הוא כועס, הוא עדין, הוא עצוב. הסולואים טיפה חלשים, לטעמי. 7.5/10 Madagascar: ועכשיו הגענו ל-סיביל וור או אולי לקומה של האלבום הזה. ליצירה הענקית המושקעת הגרנדיוזית המוגזמת. עשוי יפה, אקסל נשמע מדהים, הריף המרכזי בפזמון (כשאקסל פשוט צועק "איייייייי"
) פשוט יושב כל כך טוב. השימוש בכינורות והקלידים בשיר הזה מדהים. השיר הזה הוא ה"בייבי" של אקסל. היצירה הגדולה שלו. הדגל שלו. ושומעים. זה ללא ספק השיר המושקע ביותר באלבום. כל תו פה יושב בול, ויש פה הפקה ענקית. כל הקטע של הציטוטים הוא לא פחות מגאוני. קודם כל, אם קוראים את כל הציטוטים כמו שהם מופיעים, מקבלים נאום די ברור, שכאילו לא נלקח מעשרות מקומות שונים. דבר שני, זה יושב כל כך טוב בשיר מבחינת קצב והצלילים של הציטוטים (צעקות, לחישות וכו'). ושלישי - הגיטרות מאחורה - אוי! 9.5/10 This I Love צ'מעו. השיר הזה הוא האבא של הקיטש. קרן מור הייתה אומרת על זה "זה נשמע לי כמו אוי אוי אוי! היא כבר לא אוהבת אותי, היא פגעה בי והלכה ואני עדיין אוהב אותה... אוי אוי אוי". אז כן. ככה זה נשמע. האבא של הקיטש. א-ב-ל, ככה גם סוויט צ'יילד, נובמבר ריין, דונט קריי ועוד בערך מיליון שירים אחרים של כל מיני אמנים שהם קלאסיקות. וכמה שזה לא יהיה קיטשי, הרי כמעט לכולנו יש איזו/ה "This I Love" כזה/כזאת. יש פה הלחנה מדהימה, יש פה סולו מרגש, יש פה את כל האלמנטים שאקסל השתמש בהם כדי ליצור שירי אהבה בעבר - שוב. למרות שהוא קצת טיפשעשרה, השיר הזה, הוא עדיין שיר יפה. כמה עוד שירים אקסל יכתוב על סטפני סימור
8/10. Prostitute אני לא יודע מה יש בשיר הזה שפשוט הופך אותו למושלם לסוף של האלבום הזה. אם לקרוא את המילים, אני חושב שיש פה מין פניה למעריצים בשיר הזה, במסווה של שיר אהבה. תחשבו על זה. השיר זה מצויין. גם הסיום שלו, פשוט מושלם לאלבום הזה. אחרי שנים של עבודה של יחסי שנאה-אהבה בין אקסל למעריצים, שיר מרגש כזה, במיוחד אם באמת מסתכלים על זה כפניה למעריצים, שוב עם לחנים מרגשים ופזמון מעולה. סיום מרגש וסגירת מעגל מצויינת, כאילו אקסל סוף סוף קיבל את ה"שקט" שלו, אחרי כל השנים. הוא סוף סוף הוציא את האלבום הזה מהבטן. 8 ממוצע לאלבום - 7.5 לסיכום - זה לא אלבום המילניום. זה לא אלבום שמצדיק 15 שנה. לא. צריכה להיות יצירה גאונית של באך על הלחנים פיצ'רינג ביאליק ולב טולסטוי על הליריקה בשביל לעמוד בציפיות שהאלבום הזה פיתח. בואו נתנתק מכל זה. הרי זה ברור שאקסל לא באמת ישב באולפן 15 שנים. היו כל כך הרבה גורמים, בעיקר בתוך הראש של אקסל רוז שמנעו את השחרור של הילד הזה לעולם. אז בואו ניגש לזה כמו לעוד אלבום שיוצא על ידי עוד להקה שמנגמת מוזיקה. זה אלבום טוב. אפילו טוב מאוד. בטח ובטח יותר טוב מ-90% ממה שמתנגן היום באוזנינו. יש פה דברים מעניים ודי גאוניים וכמה דברים שהם מעפנים. בדיוק כמו בכל אלבום טוב אחר. שימו את כל הדעות הקדומות בצד, ותנו לאלבום איזה 4-5 האזנות עמוקות. אחרי הכל, לקח לאקסל 15 שנה להוציא אותו, מגיע לו שנשקיע קצת יותר במוזיקה שלו. תהנו.

Nargilyos

New member
וואי ביקורת ממש מעמיקה ויפה

נהנתי לקרוא אותה... אני מנצל את ההזדמנות לשאול אותך (אני קורא שאתה מאוד בקיא)- האם כבר מתוכנן איזשהו מסע הופעות? האם הוא יהיה לדעתך עולמי? (לא מצפה כמובן ששוקי דקל יביא אותם לישראל, אבל בהחלט אשמח לנסוע לסיבוב כזה אם וכאשר יתקיים באירופה :) )? ואם יתקיים מסע כזה- איך הוא יבוא לידי ביטוי, באיזה הרכב של להקה? כי הרי השירים מהאלבום הם אוסף של לא מעט אמנים, הרבה יותר מכל להקה "סטנדרטית".. תודה !

CyberP

New member
אני אפתח היום בערב

שרשור גדול של עדכונים בקשר לגאנז וחברי הלהקה בעבר, ואסגור לכולם את כל הפינות. בינתיים - מתוכנן טור לינואר 2009. בקשר לחברי הלהקה הנוכחיים, גם היום בערב.

otlumak

New member
אני לא מסכים....

אין לי כוח לתת פה סקירה של האלבום.. נדבר על זה בצאט... אני לא מסכים לציונים של כמה שירים שנתת פה... בכלל קטלת את shackler's revenge אני לא מבין אותכם! אני אוהב את השיר הזה!!! ועוד כמה קטלת... אבל זכותך ודעתך. נדבר פעם אחת בצאט על זה... אני חייב להבין מה אתה מנסה להעביר פה עם הציונים. אני, בכלל חונכתי בנוער העובד והלומד לא לתת ציונים לדברים (במיוחד לא לאנשים ולעבודות שלהם) כל דבר הוא מיוחד במינו ויש סיבה ויש רגש למי שיצר אותם, תמיד יש סיבה למשהו. ואם אין, זה שירים של בנות מסקנות וכל השירים המגעילים ששומעים בפלאפונים היום בכל מקום... פאק, אקסל הלך לישון לפני 14 שנה ושהוא התעורר העולם כבר שכח מי זה אקסל רוז. והחברה הישראלית מבחינה תרבותית התעוותה והתדרדרה(האח הגדול וכל החרא שקיים היום)...

Slash105

New member
בגדול כמו שאמרתי מקודם

אלבום מצויין מכל בחינה אבל זה לא גאנז זה להקה אחרת,ולדעתי זה אפילו נשמע כמו זמר אחר שקוראים לעצמם Guns n roses

למעלה