יוצאים מהבית- לחו"ל..

lihi t

New member
אהלן!

ראשית, תודה על הענות הזריזה! שנית, לונדון גם טוב. אע"פ שעל הפרק מבחינתי היא פריז (אזרחות צרפתית, ומשפחה גדולה) אתם בחו"ל (או תהיו בקרוב) למטרות לימודים? עבודה? איך אתם מסתדרים? ושאר שאלות בכיוון הזה. אך אשמח אם תוסיפו סתם חוויות ותהיות שלכם בלי קשר :)

denies

New member
קצת חוויות לונדון

לונדון עיר משגעת, עם אינסוף מוזיאונים, פאבים, מסעדות, אתרי תיירות, אנשים מכל העולם, ומה לא. הבעייה העיקרית שלה, בדומה לפאריז, היא עלות המחייה הקטסטרופלית. אני הייתי בלונדון במסגרת לימודים (סה"כ חצי שנה), ועבדתי בזמן הזה (יש לי אזרחות אירופאית). עד כמה שידוע לי על פריז (מחברים שגרו שם), לא קל למצוא עבודה אם את/ה לא דובר/ת צרפתית, אבל אולי שווה לחפש אצל ישראלים. לי היה מזל רציני, ומצאתי דירה מדהימה די מהר באחת השכונות היפהפיות של לונדון, וזכיתי גם ל-3 שותפים בריטים משגעים. אחד היתרונות של מגורים בעיר זרה זה היכולת לפגוש אנשים מהמון מקומות שונים, ואני ממליצה בחום להימנע משכונות ישראליות / יהודיות, זה קצת הורס (ותמיד אפשר לקפוץ לשם כדי לקנות בסופרים טבעול...) בסך הכל, מגורים בחו"ל זו חוויה מדהימה, וצוברים המון ניסיון בחיים עצמאיים. לי היה קצת בודד, אבל כיוון שכל רגע באים לבקר אותך, גם הבעייה הזו נוטה להיפתר :)

lihi t

New member
תודה :)

ודבר נוסף.. בדקת את האפשרות של עבודה באלעל או בסוכנות?

denies

New member
לא,

כיוון שלא ידעתי מה יהיה אורך השהות שלי שם, ולרוב הם דורשים התחייבות מסוימת. אל על, למירב ידיעתי, מציעים עבודה מצוינת בתור בודק בטחוני. עבודה בסוכנות, בתור נציג קבוע, זה לא דבר קל להשיג. אבל אם יש לך קשרים שם או במשרד החוץ אז יש עבודות מצוינות בשניהם... בנוסף, אפשר לעבוד כאומנת במשפחות ישראליות / יהודיות, ואפשר לעבוד בתרגום (אם את יודעת צרפתית + אנגלית ברמה גבוהה).

rita25

New member
ארה"ב

עזבנו את הארץ לפני כשנה, אני ובעלי. אני כדי ללמוד, והוא כדי לפתח קריירה. הפורום הזה הוא פורום מקסים, אבל בהחלט תוכלי להעזר בפורומים נוספים בתפוז "ישראלים בחו"ל" ו"עוברים לחו"ל" (יש גם פורומים של לומדים בחו"ל..) שיהיה בהצלחה!

למעלה