בפולין של בית ספר רעות. אני מורה שם. אשמח לדבר עם אנשים מהעיירות שעבדנו בהן השנה: יוספוב, שברשין, אולונוב, בנדין (ייתכן שיש אוד דרך לאיית את השמות). אשמח גם ללקבל עזרה בהקלדה ותרגום תיעוד בתי הקברות. דינה
אותי זה מרגש שהזכרת את העיר בנדין. זאת העיר של הורי ז"ל. איזה בית בקברות בבנדין? האם זה בית הקברות העתיק מאחורי המבצר (זמק)? ידוע לי שבית הקברות שנמצא בעיר צ'לאץ היה משמש את העיר בנדין. היוזם הראשי של טיפול ותיעוד בית קברות בצ'לאץ הוא מר ג'ף ציבמלר מניו יורק. קיבלתי תצלומים של אח של סבתא שלי ומשפחתו. בצילום המצורף לפני 10 שנים הייתי שם בבית הקברות העתיק, המצבות היו הפוכות, וגידולי פרא של עשבים. תגידי מה יש לעשות בתיעוד
אני חושבת שעוד קבוצה עבדה לפנינו והמשכנו את העבודה. הרבה מצבות פשוט נפלו למטה בגלל המדרון. אני לא מאמינה שהייתה שם ווידליזם. אני עדיין עוד מסדרת תמונות. מספרנו וצילמנו כל מצבה קריאה שם. אני אפנה אילך אם אצטרך עזרה במידע משם. אשמח לקבל אימייל של מי שיש תיעוד של בתי קברות של האזור. יש איש אחד מחולון שאני מנסה לחפש עבורו מצבה של סבתא שלו. אולי שנה הבאה נשקם את בית הקברות השני (החדש) שם. יש לך מה להגיד לי על העיירה? דינה
אקסל. יש לתרגם שמות ומדע לאנגלית - גם בקובץ אקסל. אני גם מעבדת תמונות ובודקת שמות ומדע שאפשר להוציא מכל תמונה. בע"ה, אני אעשה מצגת על העבודה שעשינו שם ואשלח לך אם אתה רוצה.
עם הכתובת שלך ואשלח לך דיסק עם תמונות מבנדין. צריך לקרוא את מה שכתוב על המצבה ולהקליד מדע לאקסל. אשלח הוראות מפורטות עם הדיסק/דיסקים. כמה עבודה חשבת לעשות?? יש המון. אני מתחילה לעבוד על התמונות היום. הם לא כולם מאותה מצלמה ויש הבדלים באיכות. אני מעבד אותם ומכין אותם ל'WEB. זה יקח לי זמן. האם במקרה אתה מכיר מישהו מיוספוב, אולונוב, או שברשין שרוצים להתנדב? דינה