יוצאי פולין: להקים בישראל מוזיאון להנצחת הקהילה

יוצאי פולין: להקים בישראל מוזיאון להנצחת הקהילה

לאחר פתיחת המוזיאון היהודי בורשה
מתוך מעריב יוצאי פולין: להקים בישראל מוזיאון להנצחת הקהילה
פנתה ללי הבר יו"ר התאחדות יוצאי פולין על היוזמה הזאת.
דבר ראשון ביקשה שדרך הפורום ירתמו ליוזמה הברוכה
כל אחד שמעוניין שיודיע ונעביר את שמו ליוזמת לילי הבר. בעוד חודש יתחילו להריץ נושא זה.

באתר של מוזיאון יהודי ורשה

יש חומר על משפחתה של סבתי ע"ה שנרצחה בשואה, הם ביקשו שאשלח את המסמכים והתמונות המקוריים, ולא הסכמתי....

את יכולה לשלוח גם סרוק הם יקבלו

בשנת 1997 עשרות תמונות מקוריות מלפני השואה (שנמצאות אצלי) נסרקו והוכנסו למוזיאון השואה בוושינגטון
ידוע לי שחוקרים קבלנו מהם את התמונות שלי הסרוקות
אפילו פרופסור להיסטוריה מאוניברסיטת אוקספורד קבלה תמונות המוזיאון והכנסה לספרה
בספר כתוב שמקור התמונות ממני

אנימו

New member
הדרישה למסמכים מקוריים היא בעייתית.

לפני מספר שנים הצעתי מסמכים ותמונות על המשפחה שנכחדה וגם עלתה מפולין, למוזיאון במורדי הגטאות. כשהתברר שאינני מוכנה להעביר את האלבום המקורי עם הצילומים המקוריים והמכתבים, אלא לסרוק ולשלוח העתקים של התמונות הודיעו לי שמסרבים לקבל ..... למותר לציין שהתפלאתי. אפילו נדהמתי.

Y. Welis

New member
סירבת בצדק, כי לא ברור באילו תנאים יוחזקו שם

וגם זו מורשת פרטית. הדרישה שלהם מיותרת ולא נכונה - יכולים להסתפק בסריקות ולהציע כשירות. אבל חוסר הגמישות המקומי מוכר (עד שיתחלף המנהל).

הר תבור2

New member
"הנכד של שלמה פלינקר" מז"מושץ - לא איתר תעודת לידה

אבי יליד 1927 בעיירה ז"אמושץ . כיוון שהיו בעיירה המון המון משפחות עם אותו שם משפחה "פלץ" אז היו להם כינויים. אבי למשל היה "הנכד של שלמה פלינקר". לא הצלחתי למצוא שום דבר על זה ב"יד ושם" ובשגרירות פולין בכלל לא מצאו את תעודת הלידה שלו ב"זאמושץ". כלומר ? כלומר יתכן מאוד שכל נושא השחזור הוא בכלל זיוף. ופולנים עלו לישראל בזהות האמיתית של נספי השואה. ניקח לדוגמא את "צ"יץ" שנולד בגרמניה... הרי אין לנו בכלל שום הוכחה לכך שבאמת היה יהודי - איזה עדויות של הקהילה היהודית. וככה לגבי כולם - כל אחד יכול לספר סיפורים על העיירה היהודית אבל ברגע שהשלטונות האזרחיים לא מאשרים את זה - כמו במקרה של אבא שלי ... אז כנראה שהכל פיקטיוי (פיקטיבי). אבל אם מישהו בכל זאת שמע את השם " שלמה פלינקר" (( אמנם יש ספר "סיפורו של הנער משה" אבל כנראה גם הספר עצמו בידיוני ונועד לצרכים בנקאיים ))

למעלה