יוצאת לאור והופכת ללא סמויה...

יוצאת לאור והופכת ללא סמויה...

אני עוד מעט בת 24 ובשנים האחרונות אני די דכאונית. היו לי נפילות ועליות ומעולם לא אובחנתי. לפני כשנתיים- שלוש הייתי בטיפול בשיחות אצל עו"ס במרכז לבריאות הנפש של משרד הבריאות במשך כחצי שנה.
הטיפול הגיע אחרי נפילה רצינית שלי והתחלתי לשקם את נפשי אבל מבחינתי לא הטיפול היה זה שעזר, אלא שינויים בחיים כמו מציאת מקום עבודה ותוכניות ממשיות יותר לעתיד.

מאז שוב נפילות ועליות ולמרות שאני לא רואה את זה, ייתכן ואני באמת די חזקה כמו שהמטפלת שלי ועוד אנשים טוענים.
אני מאוד רגישה (תמיד הייתי) וכנראה זה משפיע על האופן הקיצוני שבו אני מרגישה דברים, הכל כזה גדול ודרמטי..

לפני יותר משנה החלו הפרעות שינה, אם הייתי נרדמת לא הייתי מחזיקה שינה להרבה זמן.
וככה זה נמשך תקופה... ניסיתי כדורי שינה שהיו בבית במינונים שונים ולא עזר, בעבר גם ניסיתי כדורים אחרים שלא עזרו.
הלכתי לרופא משפחה שהוא קשוב ולא מיהר ישר לרשום כדורים אבל בסופו של דבר נתן לי כדורי שינה שגם הם לא עזרו.

לבסוף החלטתי לא להתבייש ולומר לו (לרופא המשפחה) את האמת, שאני חושבת שהפרעות השינה שלי מקורן במשהו נפשי.
אז קצת דיברתי יותר והוא הסכים איתי שיש קשר למה שאני מתארת לדכאון ונתן לי מירו, כדור שאותו אני נוטלת כבר כחצי שנה.
אז בהתחלה התלהבתי ממנו ממש כי הוא היה מרדים אותי, לא עוזר לדכאון אבל "עושה לי לישון".
אבל חלפו הימים וההשפעה פחתה וגם השינה נדפקה וגם הדכאון לא עובר...

חזרתי לרופא והפעם העליתי את זה שאני חושבת שאולי אני צריכה פסיכיאטר.
הרופא שלי (שכל כמה זמן אני חוזרת אליו ואנחנו מתדיינים לגבי המשך טיפוטל, כך שהוא מספק לי מעקב) טוען שאני בדיכאון אבל שאני לא צריכה פסיכיאטר.
הוא ממשש היה קשוב אלי בפעם האחרונה ושאל שאלות רלוונטיות ובדק איתי דברים.
לבסוף הוסיף גם ציפרלקס לטיפול, שאותו אני לוקחת כבר שלוש וחצי שבועות.

ולאחרונה אני מרגישה ממש אבודה, אני סובלת יותר ממצבי רוח נפולים, מרגישה יותר את הדכאון.
ומה שהכי מטריד אותי שאני סובלת מחרדות כל הזמן, יותר מהרגיל. ואני חוששת שהציפרלקס גורם לזה.
אני לא יודעת איך אני אמורה להמשיך ככה.
בינתיים לקחתי כמה פעמים ואבן שאותו אני משיגה שלא מהרופא אלא מידיד וניסיתי גם חצי קלונקס.
אני משתגעת מזה שכדי לתפקד אני חייבת לסמם את עצמי בכל מיני כדורים וגם אז עדיין מאוד מאוד רע לי.
אני לא רוצה להמשיך ככה ולא יודעת מהי הדרך הנכונה בשבילי ואם אי פעם דברים יוכלו להראות אחרת עבורי...

Lady Stark

New member
היי

נשמע שעכשיו את בתקופה בה הכל פורץ החותה חזק.
אני רוצה שתדעי כמה דברים. לכדור כמו ציפרלקס ודומיו לוקח כחודש להיע. ועד שההשפעה מתחילה החרדות הדיכאון מועצמים. כך שאם את בתקופה הזאת דעי שהיא זמנית.
עדיין, יכול להיות שהכדור לא מתאים לך. לי למשל הוא לא התאים.
ממחיצה לחכות כחודש ואז לראות אם הוא עוזר או לא.
לגבי הרופא, זה ממש לא פייר להגיד לך בפשטות שאת לא צריכה פסיכיאטר. ואפילו מגוחך, כשהוא אומר את זה רגע אחרי שהוא מאבחן דיכאון. בחיים לא שמעתי על דבר כזה.
ממליצה בחום לקבוע תור לפסיכיאטר ולטפל דרכו/ה בעניין הכדורים. רק מומחה יוכל לתת לך אבחנה ולנהל טיפול בכדורים במעקב מלא ומומחיות.
רופאי המשפחה נותנים מעט כדורים ואילו פסיכיאטרים מכירים כל תרופה בשוק. חבל שתתפשרי, כי זה יעשה את ההבדל בין חיים נסבלים ללא נסבלים.

ממליצה לך גם לא לקחת מחברים כדורי הרגעה. הכי טוב שתקבלי מפסיכיאטר מרשם לכדור שהכי מתאים לך. זה לא משהו לשחק איתו.

האם את מתכננת לחזור לטיפול פסיכולוגי?

תודה על התגובה

אני לא מתכננת לחזור לטיפול פסיכולוגי מטעמי חוסר חיבור, כסף וזמן.

הייתי היום אצל רופא המשפחה שבינתיים נתן לי עוד מירו וציפרלקס ונתן לי לוריוון להרגיע את החרדות כשאני מרגישה שצריך.
ואז שוב לחזור אליו... הוא אמר הפעם שהוא מרגיש שזה גדול עליו ושהוא לא יודע מה צריך לעשות כדי לייצב אותי.
דיבר על זה שהוא חושב שאני צריכה פסיכולוג או פסיכיאטר.
טוב שבאמת נזכר... בביקור הקודם אמר שאני לא צריכה פסיכיאטר לדעתו.
בכל אופן אני חוזרת אליו שוב בעוד חודש ואם המצב לא ישתפר הוא יפנה אותי לפסיכיאטר כנראה.

היום לא לקחתי ציפרלקס כי נגמר ואמנם קניתי אחרי הביקור אצל הרופא אבל בחרתי לא לקחת.
ואני באמת רגועה הרבה יותר ללא הציפרלקס..
מחר אחזור ליטול אותו :(

Lady Stark

New member
הי שוב

השאלה היא כמה זמן את לוקחת את הציפרלקס?
לא הבנתי אם כבר עבר הזמן בו הוא אמור להתחיל להשפיע או לא.
ומציעה לך בחום לא לדחות לעוד חודש את הביקור אצל הפסיכיאטר.
כי את יכולה לחסוך לעצמך חודש של סבל. ואין לזה מחיר.

תרגישי טוב!

לוקחת 3 וחצי שבועות

וזו דחיה של יותר מחודש כי רק עוד חודש אצטרך לחזור לביקורת אצל הרופא שלי שיחליט אם לתת הפניה, בינתיים אין לי הפניה.
ואז לחכות לתורים...
אני מניחה שזמן ההמתנה לא קצר במרפאה שאליו אפנה.

Lady Stark

New member
אגב

לא בכל קופות החולים צריך הפניה. אני יודעת שבמכבי, למשל, את יכולה לקבוע לבד.
ויש פסיכיאטרים שאת יכולה לקבוע אצלם לשבוע קדימה. זה לא חייב להיות חודשים של המתנה.
אם את לוקחת 3 וחצי שבועות אז באמת ממליצה לחכות עוד שבוע-שבועיים כדי לראות אם יש שינוי לטובה. ואם לא, אפילו תתקשרי לרופא שלך כדי שיגיד לך בטלפון מה לעשות. אבל הכי חשוב שלא תישארי עם כדור שעושה לך רע, ושתישארי במעקב מלא.
כי אנחנו רגילים לחיות בסבל, אבל זה לא צריך להיות ככה.

אממ...

לא מצאתי היצע מספק של פסיכיאטרים באיזור שלי מטעם כללית.
אני גם יודעת שאם אצטרך לשלם (במכבי משלמים על ביקור ראשון ולפעמים שני, לצורך אבחנה) אז לא אגש מראש מטעמי תפרנות.
הרופא העלה את האפשרות ללכת למרפאת בריאות הנפש וזה מה שכנראה אעשה כי זו אופציה חינמית הקיימת בעיר שלי (דרכם גם הייתי מטופלת בשיחות בעבר).
שם זמני ההמתנה לא בהכרח מהירים אבל אולי אם התיק שיש לי שם מלפני כמה שנים עוד רלוונטי אז יש עדיפות בקדימות לתורים...

Lady Stark

New member
אז ממליצה בחום לבדוק את האופציה הזו

תרגישי טוב ותחזרי אלינו

שינויים בחייך

היי,
כתבת ששינויים בחיים זה מה שעזר לך. מסכימה איתך מאוד. יש סוגים שונים של טיפולים, לא רק הטיפול ה"קלאסי" בשיחות. כיום אחד הטיפולים היעילים ביותר בדיכאון נקרא אקטיבציה התנהגותית, והוא עוסק בעריכת שינויים בחיים ודרך כך גם מצב הרוח משתנה. מצרפת לינק לפרק ראשון מספר עזרה עצמית מצוין בתחום, יש שם הסבר על הרציונאל ובמה הספר עוסק. את יכולה לעבוד דרך הספר, ואם זה לא מספיק - לפנות לטיפול בגישה זו. בנוגע לטיפול התרופתי, דברי עם הרופא על החרדות שאת מרגישה (לפעמים יש חרדות מוגברות בתחילת הטיפול, אך פעמים רבות הן עוברות מעצמן וחשוב לדעת זאת כדי לא לפחד מהחרדה) ובהחלט לא כדאי לקחת תרופות מחברים, התרופות שציינת הן בעלות פוטנציאל התמכרות ובנוסף, לכל תרופה יכולות להיות תופעות לוואי שונות, תגובות לתרופות אחרות שאת לוקחת ועוד, כך שחשוב שיהיה פיקוח.

תודה על ההתייחסות

אקרא בשמחה את הקישור ששלחת לי! אני אוהבת לקרוא תכנים רלוונטיים.
ובהחלט אני מרגישה שכבר נוצר לי הפחד מחרדה כתוצאה מציפרלקס.
אני גם לא אוכל כנראה להשיג עוד כדורים כאלה של הרגעה מחברים אז אסתפק במה שהרופא נותן :/
וכן, אני לגמרי שמה לב שהתרחשות שינויים או הידיעה שכאלה יתרחשו ועשויים להיות חיוביים, ממלאת אותי באנרגיות חדשות ומקלה על התחושה היומיומית והסבל נהיה פחות משמעותי.
רק שלא כל שינוי הוא חיובי וגם לא קורה בתדירות גבוהה.

למעלה