יוצאת לדרך, עם המון שאלות....

אופירה 1

New member
יוצאת לדרך, עם המון שאלות....

היה לי כיף לגלות אתכן, וכאן מתחילות השאלות: אנו רוצים להתחיל לנסות... האם כבר לקחת חומצה פולית? וכמה( הבנתי שזה 0.4 מ"ג), מה בקשר לחיסון לאדמת ( אני יודעת שלא היתה לי!) האם זה מפריע לנסיונות?, בדיקות גנטיות ועוד. אוףףףףףףףףף מבולבלת! אופירה

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

קודם כל תבדקי (בבדיקת דם פשוטה) אם יש לך חיסון לאדמת. אם אין לך אז את צריכה מאד להיזהר כי אדמת בזמן הריון פוגעת מאד בעובר, או לקבל חיסון ואז זה אומר לדחות את הנסיונות בשלושה חודשים (לפחות) אם יש לך והכל בסדר. אז ההמלצה היא להתחיל עם חומצה פולית שלושה חודשים לפני ההריון. המינון שכתבת הוא הנכון ואפשר לקנות אותו בכל בית מרקחת ללא מרשם. בהצלחה

הכנות להריון

אני אמא של פילפילון, כבר אחרי כמה וכמה הריונות, אבל מציצה מידי פעם לראות מה שלום הפורום החביב הזה. לפני הריון, במיוחד ראשון, כדאי לגשת לרופא הנשים, לבקש בדיקות דם הכוללות ספירת דם, נוגדני אדמת (גם אם לא חלית, מן הסתם חוסנת, צריך לוודא מה המצב) CMV וטוקסופלסמזיס. לעיתים יוסיף הרופא בדיקות נוספות. בנוסף, לערוך בדיקה פנימית, לוודא שהכל בסדר ובאותה הזדמנות גם בדיקת שד. וכמובן, לא לשכוח מרשם לחומצה פולית (אני אישית העדפתי מראש פרנטל עם מינון הולם של חומצה פולית). במידה ואינך מחוסנת נגד אדמת יש להתחסן לפני ההריון. מחקרים אחרונים בתחום מראים כי מספיק פרק זמן של חודש בין החיסון לבין הכניסה להריון, (בניגוד לעבר, בו חשבו שצריך לפחות שלושה חושדים), כך שעריכת החיסון לא דוחה את תוכניות הפריון בזמן רב מידי (ולעומת זאת, כניסה להריון כאשר לא מחוסנים היא, בעיני, חוסר אחריות). והעיקר והעיקר שיהיה בהצלחה, ממולא בהרבה אהבה ובריאות.

פּוֹנְג

New member
אמא של פילפלון...

בתור אמא, נשמח מאד אם תעני לנו על הסקר. תודה

אני כזאת חרוצה (בטח בטח)

שמי לדעתך הראשונה שענתה? ואז בתשובות יצא שמאה אחוז נקטו בגישה שלנו... האמת שקצת התלבטתי לגבי בחירת התשובה, כי לא נקטנו בדיוק ב"יום כן יום לא" אלא יותר ב"יום כן יום לא, יום למה לא" וממש סביב הביוץ זה היה, כפי הנראה, יותר לכיוון של יומיים כן יום לא. נדמה לי שהנחייה יותר נכונה ומדוייקת היא "לא יותר מפעם ביום, לא פחות מפעם ביומיים" (לא המצאה שלי, ציטוט יד שניה מרופא). לגבי רוב הזוגות, במיוחד אלו שפטורים מבעיות פריון, אני בהחלט חושבת שכדאי להתמקד בלעשות ילדים מאהבה (גם אם לא נכחיש שאנו חדורות מוטיבציה גבוהה דווקא בחודשים מסויימים). תמיד כשאני מסתכלת על ילדי (שניים בשלב זה, כן ירבו) אני חושבת באובייקטיביות מוחלטת שרואים שהם ממולאים באהבה. ועוד נקודת מבט...אישי היקר בטוח שביוץ הוא קנוניה של פולניות שרוצות לעשות את זה פעם בחודש. לתפיסתו זה כמובן לא נכון ופשוט צריך כושר התמדה, דבקות במשימה ולנסות לאורך כל החודש ומתי שהוא זה יצליח. טרם מצאתי שום סתירה מדעית או נסיבתית לגישתו המוצלחת והפוריה. המון בריאות, אהבה ופריון אמא של פילפילון

m i c h a l y

New member
אופירה../images/Emo140.gif

המון המון בהצלחה, וכמובן - ברוכה הבאה.... את כל המידע שתרצי לקבל תוכלי בשימחה לקבל מאיתנו, מקישורי הפורום ומהספרות, אבל, כמנסה די ותיקה אני יכולה לציין דבר אחד חשוב (שלי מאוד מאוד חסר) - ס ב ל נ ו ת ! קחי בחשבון שיכול להיות שבנסיון הראשון זה כבר יעבוד (
) ובו בזמן תני לעצמך כמה חודשים טובים של נסיונות... כשאני התחלתי, הייתי בטוחה שבפעם הראשונה זה כבר יקרה לי. האכזבה עם הוסת הראשונה היתה גדולה, והלכה וגדלה עוד יותר מפעם לפעם. עד שלא הסברתי לעצמי שצריך לתת לזה זמן - זה היה ממש קשה. אז בהצלחה, בהצלחה, בהצלחה, מיכל.

למעלה