יוצאת מהארון..

יוצאת מהארון..

ערב טוב,
אחרי שנים של מעקב סמוי אחרי הפורום, מחליטה לשתף, אשתדל לקצר את 8 השנים האחרונות כמה שאוכל...
אז ככה....
בת 31, נשואה 9 שנים, לפני כ-8 שנים הריון ספונטני (לאחר כשנה של נסיונות), התחיל ברגל שמאל, עם המון דימומים משבוע מאוד מוקדם, הסתיים בגרידה בשבוע 20 עם המון קרישי דם ברחם אשר טרחו להפריד את השיליה.
ברור קרישיות בוצע עקב ההריון ובעיית קרישיות משפחתית- נמצא תקין.
לאחר כשנה של ניסיונות, שוב הריון ספונטני, מדממת לכל אורכו, המון אשפוזים ושמירה מלאה משבוע 12- הניב לי את בני המושלם שנולד בשבוע 34 במשקל 2.400.
כשחגגנו לו שנתיים החלטתי שהגיע הזמן להתחיל לנסות שוב...
מאז החל סיוט מתמשך שמסרב להסתיים (כבר 4 שנים)- מס' הזרעות שלא הניבו כלום ולא פחות מ-6 סבבי הפריות. במהלך ההפריות "זכינו" ב- 2 הריונות כימיים ועוד הריון נוסף אשר לצערי הפסיק להתפתח והסתיים בגרידה בשבוע 11.
בין הטיפולים ביצעתי היסטרוסקופיה וצילום רחם שיצאו תקינים, בדיקות זרע מצויינות!
עכשיו, החליטו באסף הרופא שלא נתחיל סבב טיפולים נוסף, עד שאעשה מס' בדיקות: חזרה על בדיקת קרישיות (מסתבר שחלק מהדברים הנבדקים בבדיקת הקרישיות הם דברים העשויים להשתנות), חזרה על היסטרוסקופיה ובדיקת קריוטיפ.
מיותר לציין שיקח לי נצח לבצע את כל הבדיקות עם הבירוקרטיה הנדרשת בקופ"ח .. בינתיים, היום קיבלתי חלק מתוצאות בדיקת הקרישיות והייתי מאוד שמחה אם מישהי תוכל להסביר לי את התוצאות המדאיגות האלה:
.ABS 1567.30 IU/ML ( 0.00- 4.00)
ANTI TPO ABS 359.60 IU/ML ( 0.00- 9.00)

שתי הבדיקות ממש לא קרובות לתחום הנורמל, ואני לא מצליחה למצוא את התוצאות שקיבלתי בפעם שעברה..

תודה למי שהגיעה עד כאן, אשמח לשמוע המלצות או תובנות...
לילה טוב!

gezers

New member
שני הערכים קשורים בתפקוד בלוטת התריס..

את מטופלת לחוסר איזון של הבלוטה? אם לא, זה הזמן לבדוק יותר לעומק ויפה שעה אחת קודם. חוסר איזון בבלוטה לגמרי קשור לקושי להרות!

תודה..

ראיתי בגוגל שזה קשור לבלוטה. מעולם לא סבלתי מבעיות איתה (או שפשוט לא ידעתי.. לא נראה לי שבדקו לי).
איך זה קשור להריון? יש סיכוי שלא אוכל להמשיך בטיפולים בגלל זה?

anguly

New member
אם יש בעיה בבלוטה צריך קודם כל לאזן אותה

אחרי שהיא מאוזנת אפשר לחזור לטיפולים...

ולעניין הקרישיות הייתי פונה ליעוץ של פרופ' קופרמינץ - יקר אבל שווה.
הוא גורס שאם זה מתנהג כמו בעייית קרישיות צריך לטפל בזה כמו בבעיית קרישיות גם אם לא מוצאים את האקדח המעשן - כלומר את הבדיקה שמוכיחה את זה. וזה מהסיבה שכל הזמן מגלים סמנים נוספים ואולי יש לך בעיה שעוד לא זיהו תורשתית - זה לא אומר שהיא לא קיימת.

שיהיה בהצלחה

תוצאות נוספות

אז הלכתי עם התוצאות המטורפות האלה לרופא שלי.. הוא נתן לי לבצע בדיקת tsh t3 t4. שבודקות את תפקוד הבלוטה.. שלושת הבדיקות יצאן תקינות (בתוך הטווח). מה עכשיו??

anguly

New member
אם אין בעיה בבלוטת התריס

אז לכי ליעוץ אצל קופרמינץ...

נתנאלה2

New member
יותר מכך, יש לך נוגדנים גבוהים

ויתכן שההפלות שלך נובעות מהבלוטה והנוגדנים ,
לרוב נותנים מעבר לקלקסן, גם סטרואידים מצטערת לשנ\מוע על מה שעברת
ומקווה שבקרוב תבשרי בשורות טובות.

למעלה