יוצאת מהארון

sugar7

New member
יוצאת מהארון

אני עוקבת אחריכם בערך מההתחלה ובעיקר מברכת על הקמת הפורום החשוב הזה. עוד לפני שהוקם, חשבתי שצריך להקימו, כי אכן משפחות מורכבות הן כשמן - בעלות מורכבות!. אז קצת עלינו: אני פרק ב' של בנזוגי ולו שני ילדים מנישואיו הראשונים (בן בן 15 - יורש העצר ובת בת 12.5 - הנסיכה), עליהם יש לו חזקה משותפת. יש לנו בת משותפת בת שנתיים, הלא היא האלילה ואנחנו מתכננים עוד ילד. האמת שהסיפור שלנו הוא סיפור מוצלח. הילדים חיים אצלנו חצי מהזמן והיחסים ביני לבינם מצוינים. אני מאמינה שהם אוהבים אותי, בוטחים בי וסומכים עלי כעל עוד דמות הורית בחייהם (בשום פנים ואופן לא אמא). הם משוגעים על האלילה (ובצדק) וחיכו זמן רב להגיעה וקבלו אותה בשמחה ואהבה רבה. כשהיא נולדה, הנסיכה (שהיא ילדה מדהימה ורגישה, גם אם היא עולה לי על העצבים לפעמים), אמרה לי: "עכשיו אנחנו קרובות משפחה, כי את אמא של אחותי". היה להם מאד חשוב לקרוא לה אחות ולא אחות חורגת ואני חושבת שהיא באמת קבלה במתנה שני אחים גדולים שאוהבים אותה ומשקיעים בה. מתחילת יחסינו הם "היו שם" והיה לי ברור שזו עסקת חבילה. אני מאד משתדלת להיות שם בשבילם, לענות על צרכיהם והם מחזירים לי אהבה (בד"כ לפחות). בדיוק לפני חודש יצאתי עם הנסיכה ל"בילוי בנות" ושאלתי אותה איך היא מרגישה עם מצבה המשפחתי, אז היא אמרה משפט מדהים: "אני לא יודעת אחרת, וחוץ מזה אני לא יכולה לדמיין את חיי בלעדייך ובלי אלילה", נכון מרגש? הרגשתי שהלב מתרחב לי ושקיבלתי "תמורה בעד האגרה". עם זאת שנראה לי שאנחנו באמת "סיפור הצלחה", יש לי לפעמים קשיים, לא תמיד קל לי עם נוכחותם, לא תמיד בא לי שיהיו שם ואני לא ממש יכולה לשתף את בנזוגי. כי מה אני אגיד לו? לא בא לי לראות את הנסיכה שלך עכשיו? אני לא חושבת שהייתי מוכנה לשמוע דבר כזה שייאמר על בתי שלי, ולכן אני לא אומרת. בדיוק כאן הפורום נכנס לתמונה (אם לא אכפת לכם, כמובן). שיהיה לי מקום להוציא את האיכסים שלי לפעמים. הוא כן מודע לכך שלפעמים קשה לי ואני חושבת שהוא גם מבין, אבל ברמת הפרטים, אני לא חושבת שזה נכון לשתף אותו. בטח יהיה לי מה לומר בהמשך.

עלמה 3

New member
איזה יופי, נוזל לי ריר ירוק מרוב

קנאה , טפו.....ופו
ראשית ברוכה הבאה
לאט לאט נבנה כאן בית חם למשפחות המורכבות וזה המקום והבמה לעלות את כל שעולה על רוחך , לשתף וכו'... מאד התחברתי למה שכתבת בתחברתי ברמה שככה הייתי רוצה וככה ראיתי אני את מערכת היחסים במערכת יחסים במשפחה שלנו. ואם זה אכן כך וכזה, שמרי מכל משמר והשתדלי לא להכניס איכסה !!!! בהצלחה בהמשך ! עלמה

יציאה מהארון

ברוכה הבאה... גם לדעתי לשתף את בן זוגך במחשבות על ילדיו לא תמיד יניבו פרי מתוק.... ואכן אנחנו כאן כדי להנות יחד מהאיכסה ... בגדול אני חייבת להגיד שאני ממש מסירה את הכובע בפנייך ,נראה שהיחסים עם החורגים בהחלט מוצלחים ומאד טבעיים. אשמח לשמוע מעט יותר פרטים על ההצלחה או יותר נכון על הדרך שעברתם כדי להגיע לתוצאה. ושוב ברוכה הבאה

sugar7

New member
על דרכנו

אז ככה: את הקרדיט הראשוני אני צריכה לתת לבנזוגי, כי אני חושבת שהדרך שבה הוא הציב את העובדות בשטח היתה מאד רגישה אבל גם מחזקת את הביטחון שלהם, במובן שהאהבה שלו אליי לא גורעת מאהבתו אליהם. כשהכרנו הוא כבר היה גרוש שנתיים, כך שאני חפה מכל קשר סיבתי ונסיבתי לגירושין. את הכל עשינו מאד בהדרגה, עברתי לגור איתם אחרי כשנה, דבר שהיה בתחילה מאד קשה עבורי (מדירה פרטית שלי לבית הומה ילדים - מעבר חד מאד). ואחרי שנה נוספת התחתנו, כשכבר היה לחץ גדול מצד הנסיכה להביא לה אחות. לא, רגע, שלא ישתמע לרגע שכל הקרדיט מגיע לאיש, ממש לא! אני חושבת שמגיע לי קרדיט גדול בעניין (וסליחה על ה"השווצה", אבל מי כומכם יודע, לא?). השקעתי בילדים הרבה, בלהתקרב אליהם, לא מתוך התחנפות, לא כדי "לקנות" אותם, אבל כדי להתחבר איתם. עם הנסיכה זה יותר קל כי היא יותר זורמת ופתוחה, מחבקת ומנשקת ו...כי היא בת! עם יורש העצר אין כמעט מגעים פיזיים (הרגשתי מהתחלה שהוא נרתע מכך וכיבדתי את זה), אבל יש איזשהו כבוד הדדי וחיבה, אם כי פחות דברים שאנחנו יכולים לעשות יחד (כמו שיש לי עם הנסיכה). המעניין הוא שהיא הרבה יותר מרגיזה אותי ממנו, אבל גם הרבה יותר מראה אהבה, אולי זה אופי ואולי זה קשור למין. זהו לבינתיים, את השאר אני בטח אספר כ"בדרך אגב" בתגובות בהמשך.

סוכר

כתוב נורא מתוק... תמיד מרגיזים אותנו אלה שיש לנו רגשות אליהם וככל שהרגשות והקרבה יותר גדולים אנחנו נפגעים יותר או מתעצבנים יותר ,וזה אכן טבעי. חוץ מזה שבנים הם מקסימים ולכן הם לא מכעיסים רק הבנות רעות ...סתם אני מבינה שה-X לא מתערבת או מרעילה?

sugar7

New member
ה-X

לא מרעילה ולא מתערבת בחיינו בכלל. למרות שהיחסים בינה לבין אישי הם קורקטיים לחלוטין ותהליך הגירושין היה מכוער, לזכותה ייאמר שהיא לא סכסכה ולא הרעילה את מוחם אף פעם. הילדים עושים הפרדה בין הבתים ולא מקטרים על ההורה האחד בפני השני (למיטב ידיעתי לפחות). אף פעם לא הרגשתי שהיא גורם מפריע לקשר ביני לבין הילדים.

עלמה 3

New member
התברכת ב - ../images/Emo128.gif שאוהבת את ילדיה

ומה עם חמתך היא לא......... מרעילה ? ........סתם....
את סוכר אמיתי, עלמה.

ח ד

New member
הי SUGAR

שלום רב וברוך בואך לפורום שלנו. כן,נשמע שהגעת למקום הנכון מבחינת סוג המצבים שאת מתארת, ואנחנו (אני ועין) מקווים שתמצאי פה אוזן קשבת, וכתף תומכת, ולפעמים גם ראש שנזקק לכתף, ולפעמים גם סתם אנשים לחלוק איתם בדיחה, או רגע מאושר, או הצלחה. לגבי ה"לא בא" - אולי יותר פשוט לצאת מתוך הנחה שהלא-בא הוא חלק הכרחי מהחיים? אפילו עם ילדים ביולוגיים לא תמיד "בא להיות". מה - תמיד אפשר להתעניין ולהימשך ולהיות צמא לסיפורים שלהם, לבעיות שלהם, לרעשים שלהם? לריבים שלהם? לבדיחות שלהם? לצרחות שלהם? לנוכחות שלהם? אבל מה, כמו בהרבה דברים אחרים, ברגע שחוצים את הקו בין ביולוגי ללא ביולוגי, לפעמים הרגשות הכי נורמליים שלנו יכולים להיצבע באיזה צבע בעייתי, ולהיטען בכל כך הרבה מטענים לא ענייניים. מה את עושה כשאת רוצה קצת שקט מהביולוגית שלך? אני מניח שאת לוקחת לך אותו. לגיטימי גם לקחת קצת חופש מהיורש והנסיכה? שמח לשמוע שבסך הכל הכללי הולך לכם!!!!!!!

sugar7

New member
תודה על קבלת הפנים

ואתה צודק, הרבה פעמים אני שואלת את עצמי אם הייתי מתרגזת באותה מידה על הנעליים שמקבלות את פניי בדלת אם הן היו של הביולוגית. אני באמת לא יודעת לענות, כי הם בגילאים מאד שונים, אז קשה להשוות. חופש מהאלילה? כמעט שלא לוקחת ובקושי זקוקה, לפחות בינתיים.

ח ד

New member
אז הנה השוואה ממעבדות חד-עין

את חושדת בגילאים, שבגללם קשה להשוות? אז הנה, שרוך ופרד, הבנים הביולוגיים שלי ושל עין בהתאמה. אחד בן 12 ואחד בן 11. אני מודיע לך, שהעימות הכי שולי והמטופש ביני לשרוך, יכול להפוך למלחמת עולם שלישית אם הוא קורה ביני לפרד, והעימות הכי שולי בין עין לפרד, יכול להפוך למלחמת עולם שלישית אם הוא קורה בין עין לשרוך. אני אומר *יכול לקרות* ואכן לרוב לא קורה. מתי זה כן קורה? כאשר אל תוך העימות עם הילד של בן הזוג מתחילות להימזג ההשוואות. זה עסק הרסני ביותר. מצד אחד, מאוד טבעי לעשות את ההשוואות האלה - "מה קורה כששרוך עושה משהו, לעומת מה קורה כשפרד עושה בדיוק את אותו הדבר", המוח הרי עובד על השוואות. "למה כש-X עושה Z את/ה מגיב/ה ככה, אבל כש-Y עושה Z את/ה מגיב/ה אחרת?!" אבל מצד שני, אם נותנים להשוואות האלה להשתלט על החשיבה, מהר מאוד נותנים לקו הביולוגיה לשחק חלק גדול לעיתים על במה קטנה מאוד. בשורה התחתונה אני חושב שהוויכוח במצבים כאלה הוא תמיד על תפקידים. שאלת היסוד - מה התפקיד שלי "כהורה חורג", מה מותר ומה אסור לי, מה אני חושב שתפקידי, ומה בן הזוג והילד חושבים שזה תפקידי, ועד כמה יש התאמה בין כל המחשבות והציפיות האלה. אלוהים אדירים, כמה שהדברים האלה יכולים להיות מסוכסכים!! פעם אחת, בינינו לבין עצמנו, לכל אחד מאיתנו יכולות להיות שלוש דעות סותרות לגבי איזה תפקיד אנחנו רוצים ויכולים לקחת. ואם נכפיל שלוש דעות, ברוצים ויכולים זה כבר שש, ואם נכפיל בשש הדעות של עוד שני משתתפים, זה כבר שש בחזקת שלוש, דהיינו 216 צירופים. מורכב מאוד. האור בקצה המנהרה הוא כשכל אחד נהיה מאוד שלם קודם כל עם עצמו לגבי התפקיד שהוא רוצה לקחת, והתפקיד שהוא מוכן לתת, ואחר כך כשדעות המוצקות של כל אחד מסתדרות עם אלה של האחרים. ואז נהיית מן "אמנה". אני מאמין שלשם צריך לצעוד.

עלמה 3

New member
חדי, בהחלט, אין ספק, השוואות

זה עסק הרסני, בעבר הרחוק זכתי להשוואות מהסוג שאתה מתאר, עימותים, עריכת השוואות, אפשר לקרוא לזה גם תחרות סמויה, למה היא כן ואנחנו לא (תמיד דברו שם ב - 2). למה היא יושבת לידך ברכב. למה היא מתקלחת ראשונה (בבית שלי) ועוד כל מיני ........ ומדידת כמות האהבה, בכל אופן הבן תמיד שאל את אבא שלו את מי הוא אוהב יותר , אותם ו/או אותי. אבא סיפר לו שיש לו לב רחב ושיש לו מקום בלב לאישתו ולכל ילדיו. עד שיום אחד ערכנו חוקים וכללים ואיפה מקומו של כל אחד ובעלי הבהיר חד משמעי לא משתמע לשתי פנים שאני אישתו ויהיה להם יותר קל לנסות לקבל אותי ולכבד את הכללים והחוקים בבית שלנו ולהיות כחלק מהמשפחה ותא. ומכאן אני מתחברת למשהו שמאד צורם לי אישית, השימוש בביטוי "הורה חורג" אני חושבת שהורה חורג הוא תחליף להורה הביולגי וכל עוד אותו הורה ביולגי חי קיים ונושם אני לא יכולה להיות הורה חורג אלא - אישתו של או בעלה או זוגתו ???????. אך אני יכולה להיות הורה חורג וכאן ההבדל והשאלה ? איזה תפקיד אני יכולה לקחת ו/או לתת כאישתו של ..לאותו ילד שמתארח אצלי פעם בשבועיים איפה אני כאישתו או כבעלה או זוגתו יכולה לנקוט עמדה בנושא חינוכו מלבד הכללים והחוקים בבית אביהם. וגם כל זה תלוי באיכות היחסים שנרקמו ונרקמים עדין. לילה טוב , עלמה.

עלמתי ,שאלה טובה

בביתי זה שונה ואת יודעת ,אבל כשאני חושבת על בניי היקרים ,ואני שואלת מה היא בשבילם אישתו של אביהם,לדעתי היא לא רקמה איתם שום מערכת ,לא טובה ולא רעה,כל פעם כשהיו מגיעים היא לא היתה,היום כשהם גדולים ומגיעים לעיתים רחוקות ,היחס הוא כמו אורחים ,אין קשר עמוק בכלל.ואולי זה לטובה..... ליל מנוחה גם לך יקירה

עלמה 3

New member
יונתי, הכל זה לטובה ?...

היום השתמשת הרבה ב- סתם............, את כבר ב- 1 לאפריל. ליל מנוחה, נשתמע.

עלמה2

New member
למה התכוננת ????????????

מה............סתם, אני כבר לא זוכרת מה היה אתמול???????? עלמה

עלמה2

New member
אההההה נפל לי האסימון !!!!!

את מתכוננת , מתלבשת....... מתגנדרת..... מתאפרת......... או את נראת יופי........
דרך אגב לאן את יוצאת ............סתם
שיהיה לך יום נפלא מקסים ונהדר, עלמה.

*יערית

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשמע שמערכת היחסים שלכם טובה ובריאה נשמע שבאמת יש דברים שניתן לגשר עליהם כמו שילוב של כולם תחת קורת גג אחת ובכל זאת מצליחים לחיות בשלום ושלווה... אך כאשר את מרגישה דברים שלא נראה לך לנכון לשתף את בן זוגך ואת מוצאת לנכון לשתף אותנו זה פתח לדבר לא בריא מבחינתי...אנחנו יכולים לומר לך דברים דרך העיניים שלנו..אנחנו לא בתוך הפאזל שלכם הוא המקור היחידי שדרכו תמצאי פתרונות או סתם לומר את כל שעל ליבך...הוא ה-בן זוג שלך הוא השותף שלך בטוב וברע...הוא יבין גם אם הדברים שלך לא נשמעים נחמדים.....רק הוא..... ויחד עם זאת אניחושבת שניתן לשלב אותנו ולשתף אותנו במחשבות שלך.... קשה לי לחשוב שאנייסתיר מחשבות מבן זוגי אצלי הכל הכל פתוח..הכל גלוי על השולחן לא חושת לומר דברים קשים כמו שלא קשה לי לומר דברים רכים ויפים.... זו חבילה אחת! בהצלחה!

למעלה