יוצאת מהבית שוב?

JustMeNow

New member
יוצאת מהבית שוב?

עם החזרה לבית ההורים ושיקולי עבודה שונים ומשונים באזור. עלה לי רעיון מטורף בראש אך ככל שחשבתי על כך, הוא נראה יותר ויותר מתאים בתזמון. למה לא לסוע להיות אופר בארה"ב לשנה? מקבלים שכר ואת הלינה והמזון המשפחה המעסיקה משלמת. יש לי רמה גבוהה של אנגלית, רשיון נהיגה ואני מתה על ילדים (בביביסיטר רוב חיי). את זמן ההמתנה לטיסה אעביר בהשלמת פרוייקט הגמר (הגיע זמן באמת). זאת יכולה להיות חוויה מדהימה, רגע לפני שאני מתחילה מסלול חיים שלא יאפשר לי הזדמנות כזו שוב, למרות הקשיים (להיות לבד לגמרי בארץ זרה רחוקה ממשפחה וחברים). אז התחלתי לברר...ונראה מה יהיה

בהצלחה ../images/Emo140.gif

קראתי על זה בעיתון!! נשמע לי מעולה!! גם בלי הוצאות ורק הכנסות ! אפשר לחסוך בקלות!! סך הכל רק חוויה!! אם היה לי רמה גבוה של אנגלית <ועוד איזה בעיה שאני לא יפרט עליה> הייתי קופצת על זה!!! אין בזה שום חסרונות!!! גו פור היט!!!

שווה לפחות לברר

עוד מידע כמעט אף פעם לא מזיק - אז שווה לברר. בכל מקרה, אפשרות להיות אופר יש לא רק בארה"ב אלא גם באירופה - כך שהמרחק הוא לא בהכרח מאוד גדול. מה שכן, זו נראית לי התחייבות עצומה. להוציא מעט הזמן החופשי שניתן לך ומוסכם עליו מראש - החיים שלך הם פחות או יותר שלהם ובשבילם. את יותר ממוזמנת לחזור ולספר אילו פרטים מצאת לגבי הביורוקרטיה/איך מוצאים כזו עבודה/מה השכר המשולם בה - יכול להיות נחמד ומעניין לרכז קצת מידע בכיוון הזה.

JustMeNow

New member
אופר בארה"ב

חצישלישרבע- זה אכן נורא מחייב ומגביל מכיוון שכל רגע שאת בבית- את בעצם בעבודה...אבל זאת חוויה שנשמעת לי כשווה לנסות. אופר (אומנת) היא צעירה (גילאי 18 - 26) לא אמריקאית הגרה אצל משפחה בארה"ב ומטפלת בילדי המשפחה. בזמן בו שוהה האופר בארה"ב, ניתנת לה האפשרות להרחיב את הידע שלה בשפה האנגלית, ולחוות תרבות חדשה ודרך חיים אחרת. ההתייחסות לאופר היא כאל בת משפחה: האופר מקבלת חדר משלה, אוכלת עם בני המשפחה, ומשתתפת בפעילויות המשפחתיות ואף חוגגת את חגי המשפחה... עבודת האופר קשורה בעיקר לילדי המשפחה, בפעולות כמו: הלבשה, האכלה, הכנת ארוחות הבאת הילדים לביה"ס והחזרתם הביתה בסוף היום. החיים בבית המשפחה משחררים את האופר מכל הוצאות הפרנסה והדיור. בנוסף, האופר מקבלת מהמשפחה דמי כיס שבועיים שיספיקו לה לבילויים וקניות בזמנה הפנוי. יום העבודה של האופר משתנה אבל שעות העבודה שלה מוגדרות, וחופפות לתנאי העבודה הנהוגים בארה"ב. שעות עבודה נחשבות לשעות שבהן היא נדרשת להיות זמינה עבור הילדים. עם תחילת העבודה המשפחה מוסרת לאופר מידע מפורט לגבי תחומי אחריותה, הזמן הפנוי ודמי כיס המגיעים לה. האופר מקבלת: טיסות לארה"ב וחזרה. (הטיסה מישראל עד בית המשפחה וחזרה בתום השנה מניו יורק לישראל בהשתתפות עצמית של 185$ לטיסה) לימודים חינם במכללה אמריקאית, היכולים להוות יתרון ללימודי המשך. ויזה J1 - האפשרות החוקית היחידה לעבוד כאופר בארה"ב. 4 ימי השתלמות חינם וטיול בניו-יורק. בטוח רפואי מעולה הכולל ביטוח אישי וביטוח תאונות. העבודה בבית משפחה אמריקאית שנבחרה בקפידה, העבודה עד 45 שעות שבועיות בטיפול בילדים (ללא משק בית). חדר אישי בבית המשפחה המארחת + כלכלה מלאה + 600/800 $ לחודש. (140 או 200 $ לשבוע) בשנה הראשונה ו למעונינות להשאר שנה נוספת 725/975$ בשנה השניה. שבוע עבודה של 5 וחצי ימים. שבועיים חופשה שנתית בשכר. הדרכה צמודה במשך כל תקופת השהות. אפשרות לחודש טיולים בסוף התקופה. התוכנית מפוקחת ע"י הממשל הפדרלי האמריקאי, ומאושרת ע"י שגרירות ארה"ב בישראל. אפשרות לשלב בלימודים טיולים ברחבי ארה"ב פרטים באתר www.trekamerica.com/studyandtravel מידע מלא על התוכנית תקבלי במישרדינו או תורידי מהאינטרנט.

זה נראה ממש כיף

שקלתי את זה כשהשתחררתי מהצבא, אבל בסופו של דבר זה נראה לי קשה מידי וויתרתי... גם הניתוק המוחלט מהסביבה והמשפחה, גם קשיי הסתגלות למדינה חדשה וגם עבודה מאוד מאוד קשה... אבל אם מתגברים על כל החששות והקשיים זה בהחלט נשמע כמו חוויה מדהימה! שיהיה לך בהצלחה!

Noaal

New member
קודם כל בהצלחה!! ../images/Emo24.gif

בזמנו (אחרי הצבא ולפני הלימודים) חשבתי על זה, אבל בעקבות הסרט ששודר ב-BBC על בנות מאירופה שעושות את זה בארה"ב והידיעה שאולי אצטרך לחזור הביתה מוקדם יותר מפני שסבא שלי ז"ל היה חולה (המחיר של ה"דמי רצינות" היו די גבוהים), החלטתי לוותר (לדעתי יש לי עדיין את הטפסים בבית). יש לי חברה שעשתה את זה ומאוד נהנתה. היא נפלה על בית שהיא לא הייתה צריכה לעשות כלום חוץ מלהעיר את הילדים לקחת/להחזיר אותם לבי"ס וקצת ביייבי סיטר בערב. לכביסות, ארוחות וכו' הייתה עוזרת שבאה כל יום. מצד אחד נשמע אידאלי, מצד שני אם את נופלת על ילדים קרציות (או אמהות פולניות) חבל"ז. מה שלא תחליטי - שיהיה בהצלחה!!!!!

למעלה