יוצא בשאלה

לוו

New member
יוצא בשאלה

האם יש אמת בדבר בנו של רבי שניאור זלמן מייסד חסידות חב"ד, לפי חלק מחוקרי ההיסטוריה היהודית/חסידית, עזב את ביתו, השאיר אשה וילדים והתנצר, שלמה מימון היה פילוסוף יהודי בדור של תלמידי הבעש"ט סיפור יציאות בשאלה מסופר על ידו בספר יפיפה: חיי שלמה מימון ???

לוו

New member
אגב יוצאים לשאלה מפורסמים

בואו נעשה רשימה,,, ישראל סגל, אדם ברוך, אלעזר שטרום, רונית שחר , ביאליק ש"י עגנון, ח"כ איתן כבל, ניצן חן, שמואל הספרי, דב אלבוים, יוסי ביילין(כיפה סרוגה, ואני לא צוחק, זה אמיתי) אמנון דנקנר, השופט חיים כהן(עליון), השופט מישאל חשין(עליון), תמשיכו אתם

פראזניק

New member
לוו, למה?

מה זה יוסיף לפורום? אלה אנשים שחיו בצורת חיים אחת והחליטו לעבור לאחרת, בא ניתן להם לחיות את חייהם בשקט:) אגב, מי היה היוצא לשאלה הראשון בעולם? (זה כבר היסטוריה:))))

לוו

New member
יש קשר יש קשר להיסטוריה

שמעת פעם על הפתגם של הנשיא טרומן ? (גבור שלי) " גיבורים עושין היסטוריה - היסטוריה לא עושה גיבורים " אגב על השאלה שלך מי היה הראשון בהיסטוריה של יוצא בשאלניקס לא יודע אז מי ?

פראזניק

New member
קין, לא?

ואגב, אם כבר, אדם ברוך חוזר בשאלה? על פי ספריו, (וקראתי את "בתום לב" והרבה מטוריו בעיתון (המקוון:)), הוא נשמע דתי חזק מאד! מודרני אמנם, אבל דתי דבק בבוראו עד אין סוף... ואגב, למישהו יש את האי-מייל שלו? (אם יש לו אישי, לא מה שמופיע באתר). תודה

פראזניק

New member
"לצאת בשאלה"

ברור שאתה צודק:) קין היה רק הראשון שעבר על ציווי הבורא וגם שיקר לו:) זו היתה סתם שאלה:)

almog4

New member
קין לא היה באמת חוזר בשאלה

משתי סיבות: אלף, כי לא היתה שאלה לחזור אליה. לא היתה דת ממוסדת שהיה אפשר לעזוב. בית, כי נכון שהוא רצח ושיקר, אבל זה לא אומר שהוא לא היה דתי. יש כמה וכמה דתיים שעשו מעשים נוראיים - הרבה מעבר לשקר ולגניבה, ולמרות שהם מושחתים הם אינם בהכרח יוצאים בשאלה. דוגמה- בתמונה המצורפת.

פראזניק

New member
לא בדיוק: א וב...

א. כפי שכבר כתבתי לשושן, השאלה היתה בצחוק, ברור שקין לא יצא בשאלה משום שלא היתה דת, קין גם לא כפר במציאות בורא. ב. חרדי, הוא כינוי למגזר, לא לאמונה, אלא שרוב בני אותו מגזר מאמינים בדרך מסוימת, אני אישית, מכיר "חרדים" שאינם מאמינים כלל, אינם שומרים שבת כלל וכו´, אלא שלבושם "חרדי"... ברור, שגם חרדי יכול לעשות מעשים שאינם הגונים. אבל קין, מבחינה מסוימת, יצא נגד הבורא, לכן הגדרתיו כאילו ו"יצא בשאלה"... אבל ברור גם שזה לא נכון, וכאמור זה היה בצחוק:)))

הערות על הרשימה שלך.

אדם ברוך שומר מצוות, כפי שציין פראזניק. ש"י עגנון נולד בבית "משכילי", ובגיל מאוחר (מאד) החל לשמור מצוות. ליוסי ביילין היה רומן קצר עם הדת בגיל ההתבגרות ותו לא. ובאופן כללי, לא תמיד החלפת סגנון לבוש וסביבת מגורים פירושם עזיבת הדת.

מרים 02

New member
לא בטוחה

שאתה צודק בקשר לגברת שחר, אצל המון דוסים הפכה לעובדה, שמועה שהשכבה שלי באולפנא(תיכון דתי לבנות) אחראית להפצתה- שרונית שחר למדה באולפנא. מה שלגמרי לא נכון והקשר היחד שלה למקום הוא שאחת המלוות שלה למדה שם. השיר שלה "למדתי גם אני לשקר..." תרם לסיפור על חזרתה בשאלה אבל נראה לי שסתם המציאו עליה את כל העניין. תקן אותי אם אני טועה ויש לך הוכחה. מעבר לתיקוןשהוא בעצם ההסטוריה של שמועה- לא חושבת שמעניינו לעסוק בפרטים בחיים של אנשים שעדיין איתנו. עדיף שנשאר עם ההסטוריה.

לקח לי זמן לתפוס

שבעצם הגבת להודעה של לוו, ולא לשלי (לא כתבתי מאום על רונית שחר!), למרות שהתגובה משורשרת להודעה שלי. לעצם הטענה שלך, נראה לי שכל עיסוק בהיסטוריה של היהודים מעלה פה רגשות בעוצמה כזו, שאני לא בטוח שזה מתאים לי (מזה יש לי די בפורום ישעיהו ליבוביץ´).

almog4

New member
גם אני שמעתי על כך

אבל מעולם לא הבנתי אם זה בגדר אגדה אורבנית שנועדה להראות מי הם באמת החבדניקים, או סיפור שהיה באמת. אגב, בפורום השני שאני אוהב להיות בו (בתוקף עֲבָרִי הדתי) פורום יוצאים בשאלה - נשמח לדון בנושא זה בפרוטרוט, אתה מוזמן להעלות גם שם את השאלה. אלמוג

פורום מקסים, אגב ../images/Emo141.gif

אני מבקר בו מפעם לפעם, אבל לא כותב (אני עצמי איני יוצא בשאלה).

למעלה