יוצא לטיול בפסח - מחפש עצות נושאים טכניים

EyalPe

New member
יוצא לטיול בפסח - מחפש עצות נושאים טכניים

הי אנחנו: זוג + 3 (10,12,15) ויוצאים לטיול בפסח באזור איטליה שוויץ בתקופה של כ שבועיים וחצי אנחנו רוצים יותר מרחב ולכן אנחנו הולכים על 2+ 4 1) מתלבט בן + Family היוצא מ זלמוס (מינכן) לבין (Ger1 / Group E =: Family Star -E ) היוצא ממרקט שוובן הקריטריונים שלי - נוחות נהיגה, נוחות למשפחה , עמידות של הקרוון- חלקים פנימים ,וכמה נוח להסתדר עם צוות ההשכרה במקום (האם הם מחפשים אותך או קל להסתדר אתם, האם יש מחירון מסודר או שכל שריטה שוה500 יורו לפני מיקוח ), תודה אייל

../images/Emo66.gifעצות לנושאים טכניים

הי אייל, בסה"כ הדגמים די דומים. לדעתי לדגם של לקרוואן Family Star -E יש מספר יתרונות 1. בדגם הזה המיטה האמצעית מסדרת לרוחב הקרוואן. זה חשוב במיוחד כאשר זקוקים למיטות גדולות. במקרה שלך, שבו הילדים הגדולים יכולים לישון מעל קבינת הנהיגה, אז נותרת המיטה של פינת האוכל לשימושו של הילד הקטן ביותר. 2. יתרון נוסף הוא מספר מקומת הישיבה ליד השולחן בשעת הארוחה. בגלל הספה בצורת האות ר יש יותר מקומות ליד שולחן האוכל. 3. דגם זה הוכנס לשימוש רק השנה ולכן 99% שתקבלו קרוואן חדש מהשנה האחרונה (רק 99% - כי היו מספר קרוואנים כאלו בשימוש כבר בשנה שעברה). הוא מבוסס על שלדת פורד ולא פיאט - לא יודע להגיד באופן נחרץ מה יותר טוב. אישית יש בי העדפה לפורד למרות המנוע שלכאורה חלש יותר, אבל ההבדלים מזעריים. "החיסרון" שלו הוא שהוא יקר יותר. אם כתבת שאתם מתכננים שבועיים וחצי אז ההפרש יכול להיות בסביבות 200€ לגבי צוות חברת ההשכרה. זה קצת תלוי במזל. תלוי באיש הצוות המוסר \ מקבל ממכם בחזרה את הקרוואן. קח בחשבון שרוב ההשכרות מסתיימות ללא שום נזק \ חיוב אל כשז קורה זה מבאס. ציינת את הסכום של 500€ כבסיס לדמי ההשתתפות העצמית ואני מניח כי אתה חושב לרכוש את הפחתת הביטוח בסך (שיש רק לדגם Family Star -E). לפי החשבון שלי זה לא ישתלם לך כיוון שב-21 ימי השכרה תשלם 178€ פרמיה עבור כיסוי ביטוחי בגובה 700€. זו פרמייה גבוהה מאוד. המשמעות היא שבמקרה של נזק של 500€ יוצא כי שילמת את הנזק 500€ + 178€ = 678€. אני אישית מעדיף לרכוש ביטוח בשני מצבים: או שהסיכון רב מאוד כזה שיכביד לי בצורה משמעותית, או שהפרמיה כל כך נמוכה שאני ממש לא מרגיש אותה (לדוגמה ביטוח נסיעות, הסיכוי שיקרה משהו הוא נמוך אבל סכום הפרמיה נמוך ושווה לעשות זאת). אם תרצה דבר איתי ואסביר יותר בפרוט על האפשרויות. אגב, בהשוואה ל Family Plus שבו הפיקדון וההשתתפות העצמית היא רק 1000€ כך שההבדל הוא רק 322€ שזה לא מעט אבל לא סוף העלם בהתייחס כך שכמובן שמדובר רק בסיכוי שתיאלץ לשלם השתתפות עצמית בכלל.

דודזוהר

New member
אין ספק שדם E עדיף

בשנה שעברה קיבלתי את דגם E ואז הוא היה למעשה דגם F לפי חברת ההשכרה הוא רכב גדול יותר רחב יותר והרבה יותר נוח מרכב Family+ שעליו נסעתי לפני שנה וחצי מתחנה בשטוטגארד רכב E כולל גם תנור אפיה ופריזר נפרד וזה יתרון גדול ומקרר אוטמטי שלא צריך לשנות לו מצב לבד כל פעם יש לו תא מטען מעט גדול יותר וכקצת יותר תאי אחסון פנימיים לגבי סידור המיטות אני חולק על מה שנכתב שכן יש בחלק האחורי מיטות קומתיים לשני ילדים ההורים ישנים במיטה מעל תא הנהג וילד שלישי ישן על פינת האוכל ככה אנחנו נסענו ברכב הזה לפני שנה לגבי הצוות יש לי נסיון נפלא עם הצוות במרק שוובן לא מכיר את הצוות של זלצמוס בכל מקרה ההגעה למרק שוובן נראת קלה יותר לי זה עלה 70 יורו לרכב שאסף אותי מהשדה אני כן ממליץ לעשות את ההקטנה כי אתה מקטין מהשתתפות של 1200 יורו ל500 על כל נזק זה לא חד פעמי אם יהיה לך שני נזקים הרי במקום לשלם 2400 תשלם 1000 והההקטנה בערך 150 יורו בהחלט משתלם וכן אני תמיד עושה הקטנה גם ברכב פרטי וגם בקרוואן ואני חושב שזה מוסיף לשקט הנפשי וזה שווה כל גרוש לגבי נוחות נהיגה יש מערכת של קרוז קונטרול והחיסרון היחידי מבחינתי זה שהרכב זה פורד ולא פיאט אבל בסך הכול אחרי שנסיעתי בו 10 ימים בסוכות הייתי מרוצה מאד

שיקול מאוד משמעותי

החברה בזלרמוס על הפנים עם המון ביקורת מטיילים (ראה אתר למטייל למשל) ולעומתה החברה במרקט שוואבן זוכה לשבחים מרוב השוכרים. בעיני זהו שיקול חשוב.

גרזנית

New member
זולצמוס מגעילים ברמות גבוהות

זלזלו עד התנגדו לרצון שלי לבדוק כל דבר בקראוון עפ"י ההמלצות שקראתי. צחקו עלי שתעדתי כל שריטה בקראוון. ציפיתי לקבל ספר קמפינגים מתאים וקיבלתי זבל של ספר ושניסיתי לבקש אחר אמרו שאין להם אחר. היו לנו 2 תקלות רציניות ולמרות שבהדרכה אמרו שיש שירות לכל תקלה, בפועל הפנו אותי למוסך שירות שהיה מרוחק כ 150 קמ לכל כיוון מהמסלול שלנו מה שהיה מבזבז לנו לפחות יומיים. זה שיקול חשוב לבדוק מה מקבלים בשירות דרכים לדוגמא.

../images/Emo66.gifלמטבע יש שני צדדים

מנקודת ראותי, כעוסק בתחום, יש תגובות טובות ותגובות רעות על כל תחנת קרוואנים. בהרבה מקרים ולא בהתייחס למקרה הפרטי שלך שאיני מכיר אותו, "רמת הגועל" גדלה ביחס ישר לכך שיש לשלם עבור נזק בסיום ההשכרה. ככל שיש לשלם יותר כסף כך "רמת הגועל" עולה. אני עד לסיפורים מכל הסוגים כולל כמעט מכות בין שוכר למשכיר בתחנת מרקט שוובן. אז למטבע יש שני צדדים כאמור.

אתה ממש לא צודק

יש הרבה מאוד ביקורת על התחנה בזלרמוס, מהרבה אנשים ולאורך תקופה ארוכה. זה לא מקרי. מה גם שמן התחנה במרקט שוואבן בסך הכל אנשים מרוצים (יש ביקורת אך היא עניינית ולא מעידה על תחנה לא נעימה באופן גורף)

המלצה שתעזור לך

אם אתה נוסע דרך שירלי חברה מאיזור אפקה תזהרו גם אם נתקלתם בבעיה הם לא יעזרו לכם אני ממליץ על חברה בשם בנדנה או ראךי

המלצה מניסיון כדאי לשוחח עם בנדנה חברה אמינה

אפשר לבדוק גם בראלי בשום פנים אני לא ממליץ לנסוע דרך שירלי חברה לא אמינה ולא סימפטים

kobiesh1

New member
שמעו מנסיון

ביקשנו הצעה בראלי ולא היה טוב. היה צעקות מאחורה שדיברתי בטלפון איתם ולקח להם הרבה פעמים שביקשתי עד ששלחו לי את התנאים ואחר כך היה הכל לא מסודר.בסוף לקחנו ממוטורהום ולא הינו מרוצים בכלל כי מששילמנו אז מיד שכחו אותנו. אחר כך היה לנו בעיה ולא התיחסו אלינו שם בכלל. חבל שלא לומדים קצת מאירופה איך להתנהג.

שמעתי מכמה שאכלו אותה במוטורהום ואנחנו צרכני

צרכנים שלא היו מרוצים צריכים להתריע טיול כזה עולה הרבה מאוד החברה מתנערת ממך לאחר ששילמתה אם הזמינו לך בטעות קראוון אחר לא מוכנים לפצות גם בגרמניה פגשנו זוג שלא מרוצים ממוטורהום לא משירלי ולא מאבי בעלה ולא מהעובדים ואנחנו משלמים זהו צריך לעשות משהו

בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי את הסיכום

כאשר התנאים והמחירים לא מופיעים באתר - תרבות הבאזאר משתלטת.

למעלה