יוצא לכם להקשיב למוזיקה קלאסית?

scooby4

New member
יוצא לכם להקשיב למוזיקה קלאסית?

'רדיוהד', או ג'וני גרינווד, מאוד מושפעים ממוזיקה קלאסית וגם בלי שהייתי קורא על זה הייתי יודע את זה. גרינוונד, התוודע לי, מעריץ גדול של אוליבייה מסייאה: מלחין צרפתי מהמאה ה-20 (אנדרייטד, לטעמי). אני חושב שאפשר להבחין בהשפעות קלאסיות בעיקר בשירים כמו: 'We suck young blood' או 'Kid A' (שיר יפהפה!). אני מדבר בעיקר על ההרמוניה, פחות על העיבוד והמלודיה. אז יוצא לכם להקשיב למוזיקה קלאסית? אם לא, למה? חבל. ואם כן, אז תכתבו למה אתה אוהבים להקשיב, כל עוד זה לא סוד, או מה אתם בודקים ברגעים אלו ממש בעודי כותב טופיק זה! (בטהובן? דביוסי? שנברג?)

scooby4

New member
../images/Emo226.gif

[1. לאייקונים יש כוח להבליט טופיק, ושכחתי אותם] [2. SEX sales]

V e g

New member
אז ככה

כשהייתי קטן וניגנתי בפסנתר עם מורה לפסנתר, אהבתי את היצירות של שופן, צ'ייקובסקי ודבוסי, גם קצת באך. היום למרבה הצער, אין לי זיקה למוסיקה קלאסית, אלא רק באופן עקיף, ז"א אני יכול מאוד לאהוב עיבודים תזמורתיים ליצירות מודרניות, אבל אני כנראה לא אקשיב מרצון ליצירה כזאת. עדיין, אני שומע את סיגור רוס...זה סוג של קלאסיקה בעיני

kittycatbone

New member
לא לגמרי

הייתי חושבת על הקשר למוזיקה קלאסית לפני שאמרת. כלומר, למשל בשירים שהדגמת. אבל אני מסכימה שאפשר להרגיש את זה. אני מאוד אוהבת מוזיקה קלאסית, בעיקר בגלל שאני מנגנת אותה. אני אוהבת כמעט את כל האמנים שיש אז קשה להגיד. אתמול הלכתי לקונצרט רסיטל לכינור והוא ניגן שם בטהובן, גריג
פגניני, איזה משהו ישראלי, וצ'ייקובסקי, מאוד מאוד נהניתי. ובקיצור, אין לי הרבה מה לומר

FunkyMonk

New member
אמממ

אני לא מהאנשים שיושבים ושומעים יצירות קלאסיות באורך אלפי שעות.. יש לי קצת מוסיקה קלאסית על המחשב, ממנה אני בעיקר אוהב את ברהמס ומוצרט. אני בספק אם אי פעם מישהו יתפוס אותי שומע מוסיקה קלאסית תוך כדי שאני עושה משהו אחר.. למוסיקה קלאסית אני צריך מצב רוח מיוחד..

המון מוסיקה קלאסית!! (קלאסיפלצת)

בערך מגיל 6 אני מנגן ומקשיב למוסיקה קלאסית. אני מנגן גיטרה קלאסית כבר 11 שנה - וזה הדבר הכי טוב שקרה לי (חוץ מחברה שלי שתיבדל לחיים ארוכים). מלחינים כמו באך, ברהמס, אורף,שוברט, סטרבינסקי ופיאצולה (הנציג המודרני) נמצאים אצלי קבוע בפליי ליסט. גם הייתי מנוי שלוש שנים לאופרה הישראלית החדשה שבמסגרתה ראיתי כ 15 אופרות - חוויה מדהימה. אין ספק שהמוסיקה הקלאסית לא נקראת קלאסית לחינם - נכס צאן וברזל. אני מאמין גדול בבסיס שהמוסיקה הקלאסית נותנת לכל מה שאני שומע היום (ולעניות דעתי לכל המוסיקה בכלל). אני רואה את זה היטב בכתיבה שלי - האלמנטים הקלאסיים הם האלמנטים שיוצרים שיר טוב (גם אם הוא בסוף יוצא פופ,רוק,ג'אז או מה שלא יהיה).

The Girl Who

New member
כןכן...

אני תמיד הייתי מוקפת במוזיקה קלאסית בבית, עוד כשהייתי קטנה..אז לא ניתן לומר שהיום אני שומעת סתם כך מוזיקה קלאסית להנאתי במחשב, אבל בהחלט שומעת הרבה בבית, והולכת גם לקונצרטים לפעמים. למרות שהיום אני מתחילה יותר ויותר להתחבר למוזיקה קצת יותר מודרנית, ובכלל נוכחת לדעת שהכל נשען, או נובע מהמוזיקה הקלאסית. הממ גם ניגנתי פסנתר כמה שנים, אך לצערי הפסקתי. הייתי רוצה להמשיך בעתיד...או אולי גיטרה. מי יודע. המלחינים האהובים עליי הם רחמנינוב, שומן, באך, הממ..ואני בטוחה שעוד רבים...

scooby4

New member
תורי-

כן, יוצא לי להקשיב למוזיקה קלאסית, אבל אני לעולם לא הצבתי לעצמי מטרה כמו לשמוע את הרפורטאר השלם של פורה או של ברהאמס. אני כן מתעמק בזה, אבל לא ברמה כזאת. ג'אז הרבה יותר מעניין אותי, למרות שלפעמים אני מוצא את עצמי מעריך יותר את המוזיקה הקלאסית מאשר הג'אז. אבל זה פג מיד ברגע שאני מדבר עם קלאסיקאי מדוכדך אחד. כשאני מקשיב למוזיקה קלאסית, זה בעיקר למוזיקה רומנטית או מודרנית (לא אוונגארד), מהמאה ה-19 ומהמאה ה-20 בעיקר. עד כמה שאני מעריך אותו, ואני מנגן קוראלים של באך ופרלודים ופוגות- לא מצאתי עדיין משהו שאני אוהב אצלו. מלחינים שאני באמת אוהב ומושפע מהם אלה: שוסטקוביץ', פורה, ברהאמס, סטרווינסקי, סאטי, ומסייה- מסייה ופורה אלה הם הבולטים. פורה לא מתבייש לשפוך כמה שיותר רגשות במוזיקה שהוא כותב וזה מאוד מרגיע אותי, ומסייה לפעמים יכול להיות מאוד קר ולפעמים מאוד חם, וזה (בנוסף לעוד כמה דברים) יוצר איזשהי שלמות ביצירות שלו. אני תמיד מוצא את עצמי מתפעל ממנו (אני במיוחד אוהב את היצירות המוקדמות שלו, דגש על L'Ascension).

kittycatbone

New member
../images/Emo127.gifפורה

אני מכירה איזה משהו אחד שלו למען האמת רקXD לצ'לו.. וזה מאוד יפה
ובקשר לבאך, דברים שאני מאוד אוהבת שלו הם הפסנתר המושווה שממש יפים (אם כי אפשר לומר שסוגשל טכניים, כי אחרי הכל זה גם חלק מהרעיון של הפסנתר המושווה). וגם הדבר האחרון שהוא כתב זה אמנות הפוגה, שהוא בעצם חקירה של פוגה, ויש שם קטעים פשוט מדהימים לדעתי. במיוחד הפוגה הראשונה, וגם האחרונה שבעצם לא נגמרת (בגלל שבאך די..מת
) ממש יפיפייה. כלומר אז לא יודעת אם אתה מכיר את הדברים האלה של באך, אבל אני בהחלט חושבת שהם דברים יפים ביותר (בין היתר כי יש לו עוד דברים יפים) וששווה להכיר אותם. גם אני בעצם נמשכת קצת יותר למוזיקה הרומנטית ומודרנית. במיוחד ברומנטית יש הרבה יותר פרץ של רגשות והרבה יותר כיף להקשיב לזה. יש המון דברים מן הבארוק והרנסנס שאני אישית גם כן די משתעממת מזה. כלומר זה מרגיש שזה חוזר על עצמו, אבל פה ושם יש דברים שממש כיף להקשיב להם, כמו הרקוויאם של מוצרט
, יש את האופרה דידו ואנאס של הנרי פרסל שאני מאוד אוהבת (וקינת דידו בעיקר מתוכה), ועוד הרבה הרבה דברים בסופו של דבר

Mode Designer

New member
אין כמו דביוסי בעולם, אבל זה גם כי

אני רומנטיקנית חסרת-תקנה. בכל אופן, "ערבסקה מס' 1" ו "לאור הירח" הן יצירותיו האהובות עליי.

למעלה