יוצר נפלא

יוצר נפלא

ירון אולי אתה תתן לי את התשובה, אני רוקדת אצל המרקיד ישראל שיקר שהוא מרקיד נפלא שנותן את הנשמה
לרוקדים ולהרקדות שלו. פשוט פשוט אין מילים...חבל"ז אך מעבר לכך הוא מחבר רקודים שללא כל ספק כל הרוקדים אוהבים לדוגמא : נוף ילדות, אודה אודה ועוד רקודי זוגות נהדרים. משום מה שמתי לב שהרבה מרקידים נמנעים מללמד את הרקודים שלו בהרקדות שלהם ויש לי רושם שמשהו קורה בין המרקידים (אולי קנאה) ובשל כך הרוקדים סובלים, אז אולי אתה יודע מה התשובה האמיתית? נשמח לשמוע

כיוון שפנית אלי באופן אישי

אענה לך על פי מיטב הבנתי, אבל בהחלט הייתי רוצה לקרוא תשובות מאנשים נוספים כאן בפורום (יש לנו כמה וכמה כאלה שראשם על כתפיהם) וכל העונים, אנא השתדלו לא להתחשב בתשובה שלי אלא לענות על פי הבנתכם שלכם. ובכן: ראשית נוף ילדות "שייך" לאלי רונן ולא לישראל שיקר, אבל לא זו הפואנטה. בעבר ישראל היה, אולי, "המלך". היו לו חוגים גדולים (זוכרים את המרתונים בהילטון?) ומדריכים רצו בקרבתו ובעיקר קיוו לקבל ריקודים חדשים עוד לפני פרסומם בהשתלמויות. עם הזמן ישראל ירד מגדולתו, יש אומרים בגלל שדחף את ריקודיו שלו יתר על המידה, לי קשה לקבוע אם זו הסיבה. היום יש מדריכים אחרים עם חוגים גדולים ועם הרבה ריקודים חדשים שלהם אותם הם מקדמים ובכך יוצרים ביקוש גדול לריקודים אלה. בהמשך, בגלל הביקוש לריקודיהם, מדריכים רוצים את קרבתם ונגררים אחרי ריקודיהם. לישראל, כאמור כבר אין חוגים "מפוצצים" ולכן לא כל כך "רודפים" אחריו. אשר להערכה שלך כלפיו, נראה לי שיש לה בסיס. לדעתי אכן ישראל משקיע היום הרבה מאד ברוקדים שלו (יש לי חברים הרוקדים אצלו ומדווחים לי בקביעות), אני חושב שהיום הוא שוב בקו עליה (ואני, כמובן, מאחל לו הרבה צלחה כי לדעתי זה מגיע לו). אשר לריקודיו החדשים, אכן יש לו בזמן האחרון מספר ריקודים מוצלחים (על פי הביקוש שיש להם), לעניות דעתי גם הוא מחבר קצת יותר מדי ריקודים, אבל שוב זו דעתי שלי ואני בד"כ במיעוט (לפחות בין אלה המוכנים לומר זאת בראש חוצות).

לשוגי היחידה - נוף ילדות לא רק של ש

שיקר אלא גם של אלי רונן - הם חיברו את הריקוד יחדיו. לדעתי את טועה, את הריקודים היפים של שיקר כולנו רוקדים כמו הנסיך הלבן ועוד ועוד... המדריכים רובם מפרגנים לשיקר ואיני חושבת שמקנאים בו. אם הריקוד טוב וקליט הוא נלמד ואם הוא לא טוב גם אם הוא נלמד סופו שהוא יורד.

gilroy

New member
ישראל שיקר - מלמד ריקוד מהר ומעולה.

מלבד היותו יוצר מוכשר.

אני מכיר את ישראל שיקר.כלפי חוץ

הוא נראה חביב ונחמד,אבל הוא לא אמין ואי אפשר לסמוך על המילה שלו.את חוג הנוסטלגיה בבכורי עתים שקיבל מנצחי פולת,הוא הצליח להרוס במהירות הבזק.הוא לא הצליח להכנס לנעליו של נצחי המדריך החכם האמין והנפלא.הרוקדים פשוט ברחו מהחוג כשהבינו עם מי יש להם עסק.הוא חשב שאפשר לעבוד על הרוקדים ומידי פעם הביא איזה ריקוד שטותי חדש שחיבר.אני חושב שמדריכים שמכירים אותו טוב ולא נאיבים,מתרחקים ממנו ולא אוהבים אותו בליבם לכן ממעיטים בהגשת ריקודיו היפים ככל האפשר.

יבנאי

New member
לעדה ולכולם - בנוף ילדות

אצלנו רקדו את הריקוד של אלי רונן, אלי לא היה כל כך שלם עם הריקוד ואז חבר יחד עם ישראל שיקר, שיפרו את הריקוד ואת התוצאה המשותפת כולם יודעים.

ליבנאי../images/Emo79.gif../images/Emo77.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo163.gif|דג

ומה יצא? יצא עשר!!! אני "חולה" על השיר ועל הריקוד! אחת היצירות המוצלחות ביותר בזמן האחרון!

למי באמת שייך הריקוד ?

והנה התשובה לשאלה. הריקוד ללא ספק שייך לאלי רונן שרשם אותו ברשימת הריקודים העתידיים על עצמו ובלבד. לאחר השלמת הריקוד והצגתו לפני פורום רוקדים קטן, נתבקש צורך לבצע שינוי קל לריקוד ולהתאימו לקצב כדי לשפר איכותו. אלי רונן קיבל את הערות ופנה לישראל שיקר וביחד הכניסו שינויים קוסמטיים בריקוד, ואז יצא כידוע מוצר כה מושלם ויפה. השבח והתודה לרונן שהשכיל לקבל בקורת בונה וללכת לחבר בעל מקצוע כדי לשפר את המוצר ולהסכים לבסוף שהמוצר יהיה רשום ע"ש שניהם במידה שווה. אגב, גם בעבר נהג כך אלי רונן עם ריקודו הישן "בדרך אפרתה" וגם עם חברו ישראל שיקר. ועל מידת צניעותו זו מגיע לרונן שבחים. מירי.

מירי!

האם גם את רואה בריקודים "מוצרים" אני ממש מופתע. אני חושב שהעובדה שה"יצרנים" מתייחסים לכך כאל מוצר (כמעט חומרי)ומייצרים אותם כמוצרים תעשיתיים זו אחת הבעיות הקשות שלנו. ואם גם רוקדים משכילים ראים זאת כ"מוצר עובר לסוחר" אז כנראה באמת שאני לא עם הרגליים על האדמה... ואשר ל"בדרך אפרתה" אצלי הוא רשום על שמו של ישראל שיקר (אולי גם אצלי יש טעות)

בדרך אפרתה, למי שייך ?

אכן כן. לגבי הריקוד "בנוף ילדות" : כתבתי שלאחר שרונן הביא את ריקודו לשיקר לצורך שיפור יצא להם "מוצר" טוב. אין זו להבנתי שגיאה בעברית, וההתיחסות למילה "מוצר" היא ויכוח סמנטי בלבד. לדעתי אפשר להתייחס גם לריקוד כ"מוצר". אפשר להשתמש גם במילה חליפית ל"מוצר", אבל לא על העברית אנו דנים כי זו בוודאי לא הייתה כוונתך. ולגבי הריקוד "בדרך אפרתה", האמנם רשום אצלך כי הריקוד של שיקר ? אז בוא ותשמע את כל האמת (ושישאר רק ביננו) : את הריקוד חיבר נטו אלי רונן לבדו. בשנת 90 אלי רונן יצא להשתלמות חו"ל ולימד שם את ריקודו זה. כשחזר לארץ ביקש רונן להעביר ריקוד זה השתלמות ופנה לישראל שיקר. שיקר ביקש מרונן להכניס שיפורים בריקוד הזה ורונן הסכים לקטע קטן מהריקוד, ואז הריקוד נרשם במשותף על שניהם (גם באתר מרקיד). הריקוד אכן עבר את ההשתלמות (שיקר 1) בתאריך 27/4/1991 ויש כמובן רישומי חוברת הדרכה המאשרים דברי אלו. ירון ! הנה אני הקטנה מעדכנת אותך, איקון רוקדים אדיר כמוך! מירי.

למירי המפתיעה

מהיכן הידע הרב? נראה כאילו אינציקלופדית הריקודים בראשך, את מתקנת פה, מעירה שם והכל בחן ובהומור. ואוסיף, השתלמות מס´ 1 של שיקר הייתה לריקודי ישראל שיקר בלבד וייתכן שמכאן צמח הבילבול, אכן בחוברת ההשתלמות מצוין מפורשות שהריקוד של אלי רונן וישראל שיקר. אלי רונן לימד את ריקודו "בדרך אפרתה" במחנות שהוזמן אליהם בארה"ב, הריקוד בגלל ייחודו והאלמנטים שבו התקבל ואף נרקד בהתלהבות, לכן, מאוד התפלאתי כשראיתי שהריקוד הפך ליצירה משותפת, עם שינויים קלים ביותר. הוא היה טוב ויפה גם לפני כן. פניה לאלי רונן, לא כל ריקוד צריך לשנות (אתה מספיק טוב כיוצר, לפעמים הערותיו של עמית ליצירה מורידה מהיצירה ומהמקוריות). לגבי "נוף ילדות" אני לא הכרתי את הריקוד לפני החבירה של אלי עם ישראל, לכן איני יכול לחוות דעתי בעניין.

פלורנס1

New member
ישראל שיקר מרקיד מעולה ../images/Emo91.gif../images/Emo45.gif

אני מתנגדת למה שכתב ירון מישר אני רוצה לשבח את המרקיד ישראל שיקר, קודם כל על האישיות שלו אדם נפלא מתייחס ומשתדל מאוד להישמע לרוקדים. שנית הרפטרואר שלו מעולה משלב ריקודים נפלא ישן עם חדש וכיף לרקוד אצלו. שלישית והחשוב ביותר יוצר מעולה רק חבל שמרקידים אחרים לא מלמדים את ריקודים כמו שנאמר, ריקודים נפלאים שיצר כגון אל תמהר של הזמרת אורטל, וקורסון שנראה לי גם של אורטל ריקודים ממש יפים לא נרקדים בשום מקום וחבל , ולידיעתכם רוקדים אורחים המגיעים לחוגים של ישראל מאוד מתלהבים מהריקודים האלה ומנסים ללמוד אותם למרות שהם רק אורחים ולמרות שהם לא נרקדים במקומות אחרים - פשוט חבל כי אתם מפסידים ריקודים נפלאים. רביעית - הריקודים של ישראל הם עמוסים , אולי לא כמו גדי ביטון אבל זה מספיק ויותר , צריך גם להתחשב במקום ! חמישית - אני הייתי בכרמיאל וכמה וכמה פעמים הזכירו את ישראל שיקר ואת ריקודיו הנפלאים גם בזמן שהוא לא היה תמיד הזכירו אותו לטובה . אז ישראל המשך בדרך שלך כי אתה נפלא !

פלורנס1

New member
לירון מישר - חולקת?

לירון אמנם אמרתי אני מתנגדת והתנגדות שלי היא לגבי הקביעה שלך שישראל ירד מגדולתו, לדעתי ולדעת רבים אינו ירד מגדולתו הוא עדיין גדול, ומה שמאפיין אותו זו צניעות ! וזו מעלה נפלאה אצלו. שנית הקביעה שלך שלישראל אין חוגים "מפוצצים" ולכן לא כל כך "רודפים" אחריו - על זה אני חולקת . לדעתי החוג שלו בכל אופן החוג שאני מגיעה הוא חוג מפוצץ - כמו שאמרתי גם המקום והאזור משפיעים !! תלוי למה אתה קורה מפוצץ? ואם הוא כמו שרב סרן שמועתי מספר "דחף את ריקודיו יתר על המידה" אז ודאי שהיה לו על מה כי הם ריקודים נפלאים ויש על מה !

כנראה שלא הובנתי (או הסברתי) כראוי

"ירד מגדולתו" אין הכוונה שלדעתי הוא פחות טוב או שחוגיו אינם מלאי רוקדים, כפי שהמלה "מלך" אינה דעתי האישית אלא כפי שנראה לי שהוא נתפס בעיני הקהל. אשר לצורך של מדריכים אחרים להיות בקרבתו = ללמד את ריקודיו ו"לפרגן" לו - מה לעשות זאת המציאות וכפי שאמרת "גם האזור והמקום משפיעים". ואשר לכישוריו של ישראל, איני חלק עליך ואכן כך כתבתי.

שיקר שיקר אולה אולה ../images/Emo70.gif

פלורנס אני איתך בכל מילה, ומי שלא מאמין יבוא להרקדה ביבנה בימי חמישי ויראה הרקדה ברמה למרות תנאי ה"שטח" (אולם ממוזג גרוע) מרקיד שנותן את הנשמה, מכיר את רוקדיו ומתייחס אליהם, אוירה חמה והרגשת חברות. עוד לא קרה פעם שביקשנו ממנו ריקוד או לחזור על לימוד ריקוד שלא נענינו. לבוא להרקדה כזאת זה לבוא לבית אוהב ומחבק ומה עוד שלימודי הרקודים נעשים טוב ויפה. ולבסוף ההשקעה ההשקעה בדברים ה"שוליים" אביטיחים, גלידה, שתיה קרה וחמה ועוגיות... בקיצור שיקר אתה נפלא.

2404311

New member
ישראל שיקר אחלה מרקיד

ואכן הרפרטואר שלו בהרקדות יוצא מגדר הרגיל וחוץ מזה הוא גם יוצר נהדר בדרך כלל הוא יוצר ריקודים של שירי א"י אמתיים ולכן אני אישית מאוד אוהבת את המרקיד הזה הוא מתייחס מאוד יפה לרוקדים שלו כמובן שיש עוד הרבה מרקידים טובים בארץ שלנו... זוכרים את נצחי???????? היום הוא בחו"ל לי-מור

אפרתי4

New member
שיקר ישראל גדול ביוצרים

אמנם כך ואני מחזקת את מה שנאמר עליו ישראל שיקר הוא מרקיד נפלא, יוצר גדול וחבל חבל שמרקידים אחרים לא מלמדים מהריקודים שלו , חבל כי הרוקדים מפסידים ריקודים נפלאים כל הכבוד לישראל

למעלה