יוקר המחיה בהונגריה

אבי567

New member
יוקר המחיה בהונגריה

שמעתי מחברים שחזרו לאחרונה מבודפשט כי מחירי המוצרים עלו באופן משמעותי .האם מדובר רק בבודפשט או בשאר חלקי הונגריה.האם המחירים עדין נמוכים בהוואה לארץ .אודה לתשובתכם .אנשים שהיו לאחרונה

Asafma

New member
לצערי, הינך צודק ../images/Emo7.gif

יוקר המחייה הולך וגדל באופן משמעותי משנה לשנה ובתור אחד שחזר משם לפני שבוע וחצי בערך התפלאתי לראות באיזו חדות צונח שם הפורינט מול הדולר. כלומר המטבע המקומי מתחזק וכיום למיטב ידיעתי תוכל לקבל בין 214 ל - 222 פורינט לדולר. כמובן שבמרכז העיר ובאיזורי התיירות המחירים יקרים אך עדיין אפשר למצוא הרבה מקומות לאכול ולשתות ואפילו לקנות מוצרים שונים במחירים זולים בהרבה מהארץ. בשאר חלקי המדינה אינני יודע מה המצב אבל אני יכול לומר שכאשר אכלתי מחוץ לעיר, כלומר בנסיעתי לכיוון רומניה וחזרה, המחירים היו זולים באופן משמעותי. איני יכול לומר לגבי מוצרים ושירותים אחרים אך אני יכול להעריך ששירותי התיירות וודאי זולים רק במקצת מבודפשט ולגבי מוצרים שונים איני יודע, אך כמובן תלוי באיזה סוג מוצרים מדובר. לדוגמא, מוצרי חשמל יקרים הרבה יותר מהארץ וכך גם בגדים במרכז בודפשט ובחנויות הגדולות ברחובות ובקניונים. שירותי תרבות, כגון הצגות, מוזיאונים, אופרות, קולנוע וכו' לרוב זולים יותר מהארץ. בקיצור ולעניין, מאחר ומועד הכניסה לגוש האירו מתקרב, בודפשט וגם הונגריה כולה הולכות ומתייקרות. אבל, משיחות עם חברים וקרובים שם, כוח הקנייה עולה גם, אך באופן איטי עדיין. מקווה שהצלחתי לעזור במקצת, ערב נעים, אסף

sabajakov

New member
הונגריה, לא רק בודפשט!

חזרנו לפני חודשיים, מחופשה בהונגריה. התגוררנו 10 ימים ב"צימר" נפלא בכפר ליד העיר EGER. עבור 10 לילות לזוג עם ארוחת בוקר שילמנו 200 EURO. לא נראה לי שהמחיר במושגים אירופיים או ישראליים גבה. הייתי אומר את ההפך. את ארוחות הצהריים אכלנו במסעדות מזדמנות. שוב המחירים (כולל טיפ) היו מאופקים בהשואה לארץ. בבתי כולבו במחלקות ההלבשה מצאנו מוצרים דומים לאלה שנמכרים בארץ, כגון חולצות מתוצרת סין, או מותגים בינלאומיים, והמחירים דמו מאוד למחירים המקובלים בארץ. אינני יודע מה קורה במרכזים הומי תיירות בבודפשט, או האם המחירים גבהים יותר מאשר בעבר, אבל בעיני חופשה באזורים הכפריים עדיין עסקה שהיא טובה גם מההבט הכלכלי.

עב

New member
בודפשט יקרה אבל הפריפריה בסדר

בדרך מבודפשט לסלובקיה עצרנו בכמה מקומות והמחירים במסעדות היו זולים באופן משמעותי. ככה זה גם בארצות אחרות - עיר הבירה יקרה והשאר בסדר עד זול. לא בדקנו מחירי מוצרים, אנחנו חלשים בקניות.

בנניטה

New member
גם בשאר חלקי הונגריה

המחירים במגמת עליה. אמנם עדיין פחות יקר מבודפשט, אבל לאט לאט המחירים זוחלים כלפי מעלה...

למעלה