יורדת? מוצצת? ביידיש?

יורדת? מוצצת? ביידיש? ../images/Emo8.gif

אז איך עושים סקס ביידיש? מכיוון שבבית הורי לא ממש דיברו על זה (בלשון המעטה) חסר לי ענף שלם של יידיש מדוברת. ענף היחסים בין גבר לאשה. עד היום נשמעת לי המילה "ליבע" מוזרה ובלתי משתבצת ביידיש היומיומית שלי. משהו בסיומת "בע" אינו מניח לי. כמובן שזה רק דוגמה קטנה לחלל השחור באזור זה של היידיש שחסרה לי. אני מניח שאני לא היחיד שמועד בבואי לדבר על נושאים מיניים ביידיש. חיברתי קטע קטן בעברית שאני מבקש מכם לתרגמו. בקשה לי אליכם: חישבו היטב לפני שאתם מתרגמים. והנה הקטע: רבקהלע לא מסירה את מבטה המשתוקק ממני וכאילו רגליה קפאו היא מורידה אט אט את חלק גופה העליון ויורדת… מוצצת ובולעת… שברתי את הראש ואני לא מצליח לתרגם אותו כיאות. אולי אתם תצליחו.

fanti

New member
נועם , בינסט ארוף פון זינען ?../images/Emo67.gif

דער גאַנצער בני ברק ועט אַף דיר אַוֵועק זעצן זיך אוּן אוּף עסן אָן זאַלץ זאָג מיר דעם עמעס רבקהלע´ איז דאָס וערט ?

במקום תרגום, שיר.

אוי ויי שרה´לע, דו מאכסט מיר אויף צעלאכעס. בייג, זיך מיר ארונטער. און קוש מיר טיף אין טאכעס.

fanti

New member
../images/Emo184.gifבן אהרון - שעמען זאלסט זיך

שלחו לי ונראה די חמוד : if u r sad ....dont worry! if ur day was so bad....dont worry! if people around u r so mad.....dont worry! but now u can say hi and u can say sorry!

../images/Emo13.gif לא הביישן למד

פירוש רשי: לא כל למדן יודע (מאימרותיו האפשריות של טוביה החלבן). פאנטי, השאלה במקומה עומדת: איך מדברים על זה ביידיש? אני יודע שהטקסט פרובקטיווי אבל השאלה היא פשוטה וטהורה. און גאַנץ בני-ברק קען מיר זיצן אויף ווי די ייִדן האָבן גערוט…

fanti

New member
תיכף תבקש לצפות באקט עצמו ../images/Emo144.gif

שהרי אין הביישן למד . בין אם ביידיש ובין אם בג´יבריש

השתכנעתי!

זה מה ששיכנע אותי סופית לפרוש מפורום זה. מדוע שפורום שמכבד את עצמו יפרסם דברים שעתון שמכבד את עצמו היה משליכם לפח האשפה?

למה אי אפשר לדבר על זה?

אם לא נאה ולא יאה לך לדבר על זה, דלג הלאה. באופן עקרוני, מותר לדבר על הכל! ממש על הכל!

גמני פורש סופי מהפורום יידיש,

דעתי כמו כבוד הרב הירשל ציג , מה ? השתגעתם ? לדבר ולפטפט כל היום על סקס ?

אתה רוצה לדבר על ההיסטוריה של

הסקס? זה בטח יעניין אותך
ולא שדיברנו על סקס רגיל ומסיונרי אלא דווקא על סקס אוראלי. ירחם השם לאן יהודים מתדרדרים. במקום לדבר על השואה שלהם הם פותחים את הפה רחמנא ליצלן ומדברים על סקס. שומו שמים! השכינה כורעת ברך, הס"מ ניצח בקרב וה"משכיל" בעת ההיא ידום. והרי ידוע שסקס אוראלי עושים, אבל לדבר על זה? לא יקום ולא יהיה, ובטח שלא ביידיש כי הרי יידיש היא שפת הילדים ב"חדר", ה"עברי-טייטש" ושפת החוברות הקדושות "דער יידישער שטראל" ו"די יידישע ליכט". הלא היא שפת ה"צאינה-וראינה", אותו ספר קודש-קודשים שסבתא עליה השלום ישבה בכבודה ובעצמה וקראה בדמעות שליש איך זורקים את יוסף הצדיק ששמר את הברית לתוך הבור. איך אפשר באותה שפה לדבר על דברים נבזיים כמו "סקס", אפשר היה להניח שאבותינו הקדושים אברהם יצחק ויעקב ידעו ולו ברמז על תענוגות הגוף. הרי זה כפירה ממש. אבותינו, לא רק שהתנזרו ממין אלא גם לא דיברו יידיש כי לא רצו שתיפלט להם ח"ו איזה מילת חולין מיותרת שתטמא את השפה הטהורה הזאת.

ואם בהיסטוריה של סקס עסקינון

קראת השבוע שעבר בעיתון פארווערטס -יידיש , הכותרות "דער נייער מוזיי פון סעקס אין ניו-יארק" ? היה כתובה על מוזיאון חדש בניו-יורק סיטי "מוזיאון סקס" זה מעניין לי מאוד החלק ההיסטוריה , איך שינתה ניו יורק את הסקס באמריקה", שם אתם יכול להבין קצת על תת התרבות המינית בניו יורק, וממפה את את השפעת העיר ותושביה על יצירת רעיונות אמריקאיים מודרניים בנוגע למין ומיניות". יש שם תערוכה שמראה כיצד היוותה העיר לאורך השנים מוקד רוחש וגועש של מיניות, וכן מציג המוזיאון עדויות כתובות למלחמה בהומוסקסואליות שהתנהלה במרץ באמריקה באותם זמנים ולפשיטות המשטרתיות על בתי מרחץ ותיאטראות, כמו גם עדויות מצולמות, בהן רואים למשל, תמונות של ספרים מוחרמים, שהוגדרו כ"דברי תועבה " ונערמו במרתפי תחנות המשטרה. מובאות גם דוגמאות אותנטיות, כמו הספר "המקומות הסודיים של גוף האדם" וטבלואידים רכילותיים משעשעים, שעסקו בתרבות הגייז באמריקה. ואגב נועם יש לי חבר שאמר לי פעם "אני אוהב לעשות סקס , ושונא לדבר על סקס , הירשל ציג איפה נעלמת לי ? מעניין להיפגש ? איפה ? בהר צבי ? במאה שערים שטיבלעך ? הדר גאולה ?

גאטליעב

New member
איך קען פראבירן ../images/Emo98.gif

רבקהלע נעמט נישט אראפ איר פלאמענדיגע בליק פון מיר, און כאילו (טאצדעם) אירע פיס איז פארפרוירן נעמט זי אראפף שטאט שטאט איר אויבערשטע טייל קערפער אנידער... שמאטשקעט און שלוקט...

נודניצע

New member
פיש טוען עס, בינען טוען עס...

נו, און אויף העברעיש קלעפט עס זיך עפעס יא? טאקע שוין לאנג זיך ניט געטרענט אויף יידיש, אבער לאמיך פראבירן: ריבקהלע נעמט ניט אראפ איר תאווהדיקן בליק פון מיר און, ווי די פיס וואלטן ביי איר פארגליווערט געווארן, ציט זי דעם אייבערשטן קעפרפערטייל [אדער - אירע בריסט, ציצקעס, בוזעם?] גליטשיק קריכנדיק און לאזט זיך אראפ... זויגט [צי נאגט] און שלינגט איין אויף וואס די וועלט שטייט... וואס איז, נועם, קלייבסטו זיך שרייבן א שונד ראמאן? מילא, ניץ געזונטערהייט.

minci

New member
עטלעכע ווערטער וואס איך געדענק...

למצוץ-זויגען ZOIGEN לזיין=טריינען TREINRN לדפוק= בארען BAREN כוס=פירגע PIRGE לבלוע=שלינגען SHLINGEN אני עוד קצת חלוד האמת אבל אים אזכר אני מאיים להוסיף... מה עם קללות רציניות לא :דרעק פאץ גנב מה עם פינת קללות רציניות? הערשל דברים כאלה הם חלק משפה חיה לא א טויטער אריין אין קבר! אוי ווי קרעכצן אני באמת לא מבין מה הבעיה?!

דער סך-הכּל:

עטלעכע פּונקטן: 1. גאטליעבס געדאַנק איז מיר אויך געלעגן אין קאָפּ אין דער ערשטער מינוט אָבער איך בין נישט צופֿרידן פֿון דעם ווײַל "סמאָטשקען" מיינט מער האַלטן עפּעס אין מויל (אַ צוקערל, צום בײַשפּיל) און אַרומדרײַען מיטן צונג, מה שאין כּן אינעם סעקסועלן באַטײַט פֿון "מציצה". 2. אויך דאָס וואָרט "זויגן" איז נישט פּאַסיק. אַ בײַטל שאָקאָ "זויגט" מען אָבער נישט דעם אבֿר-הברית. דער ציל איז דאָך נישט אַרויסצוזויגן די זרע און גיין ווײַטער. 3. "נאָגן" ניצט מען דער עיקר וועגן "האַרטע" חפֿצים און נישט אין אונדזער טעמע. 4. minciס איבערזעצונגען איז צו דײַטשמעריש. באַרען? פֿירגע? שלינגען איז גוט. אַפֿשר מאַכסטו טאַקע אַ רובריק וועגן קללות אויף ייִדיש אײן מאָל אַ וואָך? אַ געדאַנק. 5. נודניצע, ווען די שונד-ראָמאַנען וואָלטן געווען אויף אַזאַ הויכן ניוואָ וואָלטן זײ נישט געווען שונד-ראָמאַנען
אוי האָב איך געפּלאַצט פֿאר געלעכטער ווען כ´האָב געלייענט "שלינג אײַן אויף וואָס די וועלט שטייט…" ישר-כּוח!

1haam

New member
יעצט ווייס איך וויפל עס פעלט מיר

ווערטער אויף יידיש. נו, אויף א וועלעכע ווערטערבוך קען מען געפינען אזא ווערטער. די פראגע איז אויב איך פארשטיי יעדער ווארט וואס שטייט געשריבן (לעיל) אויף העברעיש. אבער דאס איז שוין אן אנדערע מעשה...

למעלה