בבקשה: צ'אודר תירס עשיר
המתכון מופיע רשמית כ"ל4 מנות". בתכלס לדעתי הוא מספיק ליותר מזה, או ל-4 מנות מאוד מאוד נדיבות. בסוגריים מופיעות ההערות שלי למתכון רכיבים: 1 כף שמן צמחי 1 בצל סגול, חתוך לקוביות (אני השתמשתי בבצל רגיל) 1 פלפל אדום, מנוקה מגרעינים וחתוך לקוביות 3 שיני שום כתושות (אני השתמשתי בקוביות קפואות) 300 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות (בערך 4 קטנים). 2 כפות קמח רגיל 600 מ"ל חלב (אפשר בשקט להשתמש ב-1%). 300 מ"ל ציר ירקות (השתמשתי בקוביית ציר של OXO עם 300 מ"ל מים רותחים) 50 גר' פרחי ברוקולי (ויתרתי. לא אוהבת ברוקולי). 300 גר' תירס משומר ומסונן (השתמשתי בקופסא אחת של תירס קל). 75 גר' גבינת צ'דר מגוררת (אפשר גם סתם צהובה. לצ'דר פשוט יש טעם חזק יותר) מלח ופלפל הכנה: 1. לחמם את השמן בסיר גדול. להוסיף את הבצל, הפלפל, השום ותפוחי האדמה, ולאדות על חום נמוך, תוך ערבוב לעיתים קרובות, ל-2-3 דקות. 2. לערבב פנימה את הקמח ולבשל, תוך ערבוב, ל-30 שניות. לערבב בהדרגה פנימה את החלב והציר. 3. להוסיף את הברוקולי והתירס. להביא את התערובת להרתחה תוך ערבוב מתמיד, ואז להנמיך את האש ולתת לזה להתבשל במשך 20 דקות, או עד שכל הירקות רכים. 4. לערבב פנימה את הגבינה עד שהיא נמסה. 5. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להגשה אפשר לקשט עם כוסברה טרייה, או להוסיף קצת קרוטונים בשביל לתת קצת "קראנץ'". בתאבון! בנוסף, אני מצרפת קישור לשרשור מפורום "סטודנטים" שבו נתתי כמה וכמה מתכונים למרק, כולם כמובן צמחוניים.