יורים כאן באנשים?

פשוש2K

New member
יורים כאן באנשים?

היי לכולם, השאלה בכותרת תהייה ברורה עוד רגע. אני הולך לשאול את השאלה שנשאלה הכי הרבה בעיניין לינוקס: איזו הפצה כדאי להתקין? אני מקווה שלא יורים כאן על שאלות מרגיזות, ועכשיו אפרט: יש לי מחשב ישן Pentium II 350Mhz עם 64Mb זכרון, מודם USRobotics במהירות 56K עם חיבור ISA ולא PCI וכן כרטיס מסך AGP 8Mb של ATI. יש גם דיסק קשיח של 3.1Gb ואפילו ברגים למארז!! (בניגוד לכל שאר המחשבים שלי...) יש לי את האפשרויות הבאות: red hat 6.2 שמופיע על דיסק אחד (כנראה ללא תעוד ועזרים) red hat 7 על 5 דיסקים (תעוד כלים ועוד משהו לא מובן - srpms) red hat 7.1 על 2 דיסקים mandrake 8.0 על 2 דיסקים עכשיו לשאלת מליון הדולר: איזה כדאי להתקין? אני משתמש וותיק מאוד, מתכנת, מפתח, איש חומרה וכל מה שקשור למחשבים. בהתחשב בחומרה הדלה שלי, איזו הפצה כדאי לי להתקין? אשמח לשמוע את דעתו של כל מי שיכול להגיב. כמו כן, אם מישהו רוצה להמליץ על משהו אחר, שאין לי כעת, מוזמן לעשות זאת ואני אשיג את זה כבר מאיפהשהו. תודה על כל התיחסות!! ~פשוש~

ממליץ לך ..

להגדיר מחדש את ההתייחסות שלך לחומרה .. היא לא חומרה כזו נוראית .. והיא יכולה לעבוד יופי עם כל אחת מההפצות הנ"ל .. בקשר להפצות .. תתקין מה שבא לך .. עדיף לדעתי להתקין את החדשני ביותר .. כלומר מנדרייק 8.1 או red hat 7.2 - ואת שניהם אין ברשימה שלך ..

mavor

New member
בגדול

כול אחת מההפצות החדשות יחסית (MD8 ו RH7.1 ) למרות שגם RH 6.2 לא רע בכלל נדב

beitar

New member
ראד האט 7.1 או מנדרייק 8.0

ועדיף את הגרסאות החדשות יותר, מנדרייק 8.1 או ראד האט 7.2 בכל מקרה, מה מבינהם יותר עדיף, זה כבר נושא ל"מלחמת דת" כמעט... כל אחד ייתן לך תשובה אחרת, כל אחד מנקודת מבטו... תנסה לבד ותחליט. בגדול, ראד האט מחשפים יותר יציבות ואמינות, כי הם מנסים לחפש יותר את השוק המתקדם של השרתים הגדולים יחסית וכו´, ואילו מנדרייק מכוונים בעיקר לשרתים קטנים ולתחנות קצה, ולכן מנסים לפשט הכי הרבה את המערכת, עם המון כלים גרפים לקינפוג, מנסים לתת את התוכנות שהם המילה האחרונה בתחום הדסקטופ הגרפי, המולטימדיה וכו´, גם אם לעיתים הם שמים תוכנות שעדיי לא נבדקו בצורה מלאה לגבי יציבותם.... אני אישית כרגע עובד על ראד האט 7.2, אם אתה מעדיף את המחשב שלך כתחנת עבודה ולא שרת, הייתי ממליץ לך באופן אישי יותר על מנדרייק 8.1, בתור שרת, לך על ראד האט 7.2 אבל שוב, זה נושא "דתי כמעט"... תנסה לבד ותחליט. בהצלחה.

beitar

New member
"דת" כבר אמרנו ?

אני ישאר מהאו"ם הפעם ולא אכנס לדיון הארוך בנושא, שתמיד ישאר במחלוקת כנראה....

אגב ..

אנחנו לא יורים באף אחד ... משתדלים לעשות את המוות למי שאנחנו רוצים להרוג - כלומר מוות בייסרים .. אם נירה במישהו זה מוות די מהיר ... לא ??

הראל

New member
תלוי מה אתה רוצה לעשות בו

כרגע, יש לך אמנם חומרה טובה. אך השאלה היא אם אתה מתחיל בלינוקס, או שכבר השתמשת בו. כי אם אתה מתחיל, הייתי אומר שחסר לך "שטח איכסון". כלומר דיסק. פשוט משום שתתקין כמה שיותר, ותראה עם הזמן מה אתה צריך ומה לא. אם אתה לא מתחיל. תלוי מה אתה רוצה לעשות עם המכונה הזאת. אם זו תחנה, הייתי ממליץ על Mandrake-8.1 שהוא ידידותי יותר למשתמש בעברית (וגם למתחילים). אם אתה רוצה להתקין שרת, ואתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ואיך לעשות את זה. הייתי ממליץ דווקא על debian. בהצלחה

למעלה