יורק ומשנתו

ossian

New member
יורק ומשנתו

תום יורק מציג באלבומו משנת חיים. לא מן הנמנע שנשאל עצמנו אפוא את השאלה המתבקשת: מהי?

פוֹלי

New member
לא יודעת מה איתך...

אני אישית לא מצאתי שום משנת חיים באלבום שלו

kittycatbone

New member
סליחה על הבורות,

אבל מה בדיוק הכוונה במשנת חיים? כלומר אני חושבת שאני מבינה את המילים. ואת הצירוף. אבל באופן מעשי, מה הכוונה? ככה שזה משתקף אל אלבום כלשהו, אל האלבום שלו..?

Gigantic Boots

New member
משנת חיים: תורה. אוסף של אמונות וערכים שעל פי

הם בן אדם פועל בחייו. לתום יורק, עד כמה שהוא מנסה, אין. הוא פעיל איכות סביבה והוא מביע את דעתו נגד גלובליצזיה ואמרקיניזציה אבל חוץ מזה הוא מנסה ברובו לעשות מוסיקה ולא לשנות את העולם.

Pygmy puff

New member
הממ

מי אמר שאין לו? העובדה שהוא בוחר לו לחלוק את זה איתנו באלבום הסולו שלו, או בכלל, לא אומרת כלום. מי אמר שבתור אמן תפקידו לשנות את העולם? הוא עושה מוזיקה ועושה את זה על הצד הכי טוב שאפשר, לדעתי. חוץ מזה, כמו שציינת, הוא אקטיביסט, וזה מתבטא גם במוזיקה שלו.

V e g

New member
איזו משנת חיים אתה התרשמת

שיורק מציג בפנינו באלבום? אני מסכים עם הכותבים שמעלי: קשה לדבר על "משנת חיים" ולחבר את כל השירים למכנה משותף אחד - אני בהחלט מסכים עם ההבחנה שהיתה כאן - יורק אינו הוגה דעות או פוליטיקאי, אלא אמן, וככזה הוא מביע מדי פעם את רחשי ליבו על דברים שמציקים לו, אבל אין בשירים האלה בעיני מספיק כדי ללמוד על משנת החיים שלו, ולא בטוח שיורק מעוניין בכלל לחלוק איתנו אותה. בכל מקרה, אפשר לעבור על האלבום שיר אחר שיר, ולדבר גם על המילים ומשמעותן - אם יש פה היענות כמובן, כי זה דבר שטרם עשינו פה.

למעלה