יושבת אני יום ויומיים, חושבת מה אבשל לארוחת..

d a p h n a

New member
יושבת אני יום ויומיים, חושבת מה אבשל לארוחת..

הערב. ליתר דיוק, לארוחת ערב חגיגית. לבן זוגי יש השבוע יום הולדת, והזמנתי כמה חברים לארוחת ערב. לגבי עוגת יום ההולדת כבר החלטתי. עכשיו אני צריכה להחליט מה להכין לארוחת הערב עצמה, ואני תוהה אם יש לכם רעיונות לארוחה חגיגית צמחונית (אין צורך בטבעונית) ש: א) תספק 3 אנשים שביום יום אוכלים בשר (ולכן שלא תתבסס על טופו ונבטים), ואותי (כצמחונית) ב) לא תכלול פלפלים, חצילים, קישואים ופטריות, ובאופן כללי שהעיקר בה לא יהיה ירקות. ג) תהיה נטולת גלוטן - אבל אפשר להשתמש בדברים כמו פסטה נטולת גלוטן, לזניה נטולת גלוטן, קמח אורז וכד'. ד) טעימה! יש רעיונות?

p e b b l e

New member
רעיונות למנות

יש לי מתכון לפשטידת ברוקולי ופטריות שפשוט אפשר להוציא ממנה את הפטריות. היא ללא קמח או פירורי לחם ומאוד טעימה. יש לי מתכון לפאי בצל. אמנם יש לו תחתית מבצק אבל בקלות אפשר להחליף את התחתית בתחתית מקמח אורז או תפו"א. גם במילוי יש קצת קמח אבל שוב קל להחליף. הפאי מכיל טופו אבל בעלי הקרניבור אפילו לא ידע שזה מכיל טופו וממש אוהב את זה. יש לי מתכון לפשטידה מפצפוצי אורז וקוטג', קלה ומעולה ללא קמח או פירורי לחם. יש לי מתכון לפשטידת תירס עם 3 כפות קמח שאני מניחה שאין בעיה להחליף. מה עם ניוקי ברוטב פסטו או רוזה או עם עגבניות מיובשות ואספרגוס? יש את המתכון של נוונדר עם תפו"א, תרד וחלב קוקוס. אפשר להכין פולנטה עם פסטו או אספרגוס או רוטב עגבניות או כל דבר אחר בעצם. אולי יהיו לי רעיונות נוספים אבל כרגע אני צריכה לנוח מהמאמץ לחשוב על מתכונים שאולי עונים על הדרישות. שיהיה בהצלחה.

d a p h n a

New member
תודה!

אני לא בטוחה לגבי הפשטידות (אני אוהבת, הוא לא מעריץ של הז'אנר). אולי הבצל (יש לי דווקא תחתיות נ"ג בבית). ניוקי יכולים להתאים אם יהיה בהול פודס ניוקי נטול גלוטן (ברוב הניוקי יש קמח רגיל). או שיש לך מתכון טוב לניוקי ביתי?

p e b b l e

New member
מתכונים ועוד רעיונות למנות

ניוקי נטול גלוטן: רכיבים: 1 קילו תפוחי אדמה (החומים הגדולים מומלצים) 2 חלמונים כוס קמח אורז ½ כוס קמח תפוחי אדמה קמצוץ מלח הכנה: לחמם את התנור ל- 180 (350) מעלות ולאפות את תפוחי האדמה בקליפתם למשך שעה. לאחר האפיה, לקלף את תפוחי האדמה ולגרד בפומפיה. להוסיף את הקמחים, החלמונים והמלח, לערבב וללוש עד שנוצר בצק אחיד. לקחת חופן בצק ולגלגל אותו לגליל לא עבה מידי על משטח מקומח. כל גליל צריך לחתוך לחתיכות קטנות (בערך ס”מ וחצי). (בשלב הזה אפשר להקפיא את הניוקי או לשמור במקרר לפני הבישול) להרתיח סיר גדול עם מים וקצת מלח. לאחר שהמים רתחו, להכניס את הניוקי למים ולבשל עד שהם צפים. עדיף להכניס את הניוקי בקבוצות ולא את כולם בבת אחת כדי שלא יידבקו. קיש בצל וטופו: רכיבים: 3 בצלים סגולים פרוסים לרצועות 3 בצלים ירוקים כף חרדל דיזון 250 גרם טופו מעוך 75 גרם גבינת טופו 4 כפות גדושות קמח אורז כפית גדושה אבקת אפיה מלח פלפל 2 שיני שום קצוצות 2 קוביות בזיליקום הכנה: לטגן את הבצל הסגול עד שמזהיב, לקראת הסוף להוסיף את הבצל הירוק. לערבב את כל הרכיבים, להניח על קלתית, להכניס לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות לכ- 30 דקות ועוד קצת רעיונות למנות (אחרי שעברתי על קלסר המתכונים שלי): מאפה בטטות וגבינת עיזים קובה אורז צמחוני במילוי ירקות אורז עם בצל, צימוקים וצנוברים לביבות בטטה שעועית ירוקה וחמוציות בסויה בצלים ממולאים בקינואה, אגוזים וחמוציות

d a p h n a

New member
תודה על המתכונים (כבר אעלה אותם למאגר)

ואפשר מתכון לקובה? נשמע מעולה!

p e b b l e

New member
קובה אורז צמחוני

קובה צמחונית מטוגנת החומרים למעטפת 2 וחצי כוסות אורז עגול חצי כוס קמח (אפשר קמח אורז או תפו"א) 1 ביצה 2 כפות שמן 5 כוסות מים 1כף שטוחה מלח הכנת המעטפת מבשלים את האורז עם 5 כוסות מים, כף שמן וכף מלח למשך 20 דקות. מצננים. לאחר צינון האורז מוסיפים את הקמח והביצה, לשים היטב עד קבלת בצק אחיד. מלית: 3 בצלים גדולים 4 גזרים תפוח אדמה בינוני 4 גבעולי סלרי חצי כרוב קטן חומץ תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, כוסברה טחונה קוצצים לקוביות קטנות את הבצלים, הגזרים, תפוח האדמה, גבעולי הסלרי והכרוב. מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל, הסלרי והכרוב עד התרככות. מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור, כוסברה טחונה וכף חומץ. במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן ומטגנים את תפוחי האדמה והגזרים עד התרככות. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה לסיר עם שאר הירקות ומצננים. או מלית פטריות (לא בשביל דפנה אבל בשביל השאר): 3 כפות שמן 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות חופן צנוברים (50 גרם) 3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות 1 ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות 1 כפית בהרת עירקי 1 כפית פלפל שחור 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כף שטוחה מלח הכנת מלית הפטריות יוצקים שמן למחבת ומטגנים את קוביות תפ"א עד ריכוך, מוסיפים את הצנוברים ממשיכים לטגן קלות, מסירים מן האש ומסננים. באותו השמן מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות משחימות ומאבדות נוזלים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים היטב את קוביות תפ"א, הפטריות והבצל ומצננים למשך כחצי שעה במקרר. אופן הכנת הקובות נוטלים מבצק המעטפת כף גדושה ומגלגלים לכדור בידיים רטובות. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז העיגול ודוחסים כפית גדושה מן המלית. סוגרים ומגלגלים לקובה חלקה בצורת עיגול, משטחים בעדינות בעזרת כף היד (לצורת קציצה) ומניחים ע"ג מגש, כך עד גמר בצק המעטפת. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הקובה משני הצדדים עד קבלת גון זהוב-חום.

d a p h n a

New member
נראה משובח ביותר!

אני משערת שאפשר לשחק טיפה עם המליות (כמו תמיד בבישול). אגב, קובה צמחוני זה אחד מהמקומות היחידים שבהם אני אוכלת פטריות.

אצל אהרוני תמצאי ניוקי נהדרים.

קלילים אוריריים. הוא אמנם השתמש במעט קמח, אבל רק בכדי ליבש, והמליץ מאד לצמצם בקמח בניוקי, כי הוא מכביד. כך שקמח תירס כנראה יהיה בסדר.

motior

Member
בלי ירקות???

טוב, רק שהעיקר לא יהיה ירקות... אז אני שוב ממליץ על ארוחה הודית אורז עם תבלינים תבשיל עדשים כלשהו אולי תבשיל חומוס? כרובית עם תפו"א ועוד שעועית ירוקה עם זרעוני חרדל

d a p h n a

New member
לצערי הודי לא בא בחשבון

אני מ-ת-ה על אוכל הודי, אבל אחת מהמוזמנות ממש סולדת מאוכל הודי. לגבי ירקות, בן זוגי אוהב מאוד ירקות חיים, אבל לא אוהב כל כך ירקות שעברו בישול כלשהו (בישול, טיגון, אפייה וכו'). בנוסף, יש הרבה ירקות שהוא לא אוכל בכלל. הוא מוכן לאכול ירקות שעברו הקפצה קלה, ומוכן לאכול במידה מסויימת דברים כמו רוטב עגבניות, אבל מעבר לזה הוא מאוד בעייתי בענייני ירקות.

שירה59

New member
סלט מאד טעים של קולורבי ותפוח

הוא גם מפתיע כי לשניהם פחות או יותר אותו צבע. קולורבי ותפוח חתוכים לקוביות חופן נאה של צימוקים או חמוציות תיבול - מלח, טיפה סוכר , מיץ לימון ושמן (משהו נייטראלי , לא שמן זית). להכין כמה שיותר קרוב להכנה כי אחרת הקולורבי מאבד פריכות והתפוח משחיר. מאוד טעים! מה לגבי "גראטן" של ירקות שורש - תפו"א, שורש סלרי, פרסניפ אם יש לך להשיג עם חלב קוקוס. סלט קר של אטריות שעועית

TheFinalCut

New member
בדיוק קיבלתי כמה מתכונים בדוא"ל

שאת רובם ניסוי עלי ואני יכול להעיד שהם טעימים ומשביעים מאוד: שיפודי טופו / סייטן / סויה ---------------------------- 100 גרם טופו / סייטן / כוס פתיתי סויה לרוטב: כפית תבלין סטייק (פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, קימל, חילבה, קצח, מלח - טחונים היטב) 2 כפות סילאן (דבש תמרים) / סירופ מייפל כף חומץ כפית מלח כף שמן דקלים / זית / תירס חצי כוס מים אופציה: אבקת שום, כף רסק עגבניות, אבקת בצל, 2 טיפות תמצית עשן מערבבים את המצרכים של הרוטב בקערה, חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ-2 סמ"ר, ומערבבים עם הרוטב, ומשרים כ- 5 דקות. משחילים את הקוביות על שיפוד (שיפודי עץ יש לטבול במים כדי שלא ישרפו) וצולים במנגל, או מעל להבת הגז תוך כדי סיבוב איטי כדי שהרוטב לא יטפטף. ניתן גם להשחיל בצל, פטריות, ועגבניות שרי בין קוביות הטופו. ==================================== רוטב בולונז ------- כוס שבבי חלבון סויה כוס מים רותחים רבע כוס שמן קנולה/תירס/סויה חצי כוס רסק עגבניות חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה מתוקה כפית אבקת בצל ו/או כפית אבקת שום חצי כפית מלח חצי כפית סוכר שמים בכלי את שבבי הסויה עם המים הרותחים, מערבבים מעט וממתינים 2 דקות. מחמממים את השמן בסיר כמספר שניות ומוסיפים את שבבי הסויה. מטגנים את השבבים כ 2 דקות, מערבבים ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את התבלינים, המלח והסוכר, מערבבים ומטגניםעוד כ 20 שניות. מכבים את האש ומוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב. אוכלים עם פסטה. טיפ: רצוי להשתמש בסיר טפלון שלא ידבק ========================================= פסטה וסויה ברוטב טריפוליטאי ------------------- 500 גרם פסטה כוס פתיתי סויה חצי כוס רסק עגבניות רבע כוס כוסברה 2 כפות קינמון חצי כף פלפל שחור חצי כף מלח 2 כפות שמן 1 גמבה חתוכה לרצועות חצי כוס אפונה קפואה חצי כוס בצל לבן/ירוק קצוץ תפו"א חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ טוחנים היטב בבלנדר את הכוסברה עם 1 כוס מים. שמים את כל הרכיבים בסיר ומוסיפים מים עד גובה הרכיבים. מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור כ-30 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך ויבש. ============================= פסטה פטריות ------------ 4 כפות שמן 1 בצל קצוץ 250 גרם פטריות פורטבלה חתוכות לרצועות רבע כפית פלפל שחור על אש בינונית עם מכסה מטגנים בשמן את הבצל כ 30 שניות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, ממשיכים לטגן עוד כ3 דקות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות. שמים על ספגטי מוכן. ============================== פרנצ' טוסט ------------- 2 פרוסות לחם כפרי כהה / לחם רגיל 2 כפות שמן לגבינה: 50 גרם קשיו קלוי רבע כוס מים חצי כפית קורנפלור טוחים בבלנדר את רכיבי הגבינה עד למחית חלקה. מורחים את השמן במחבת ומטגנים את הלחם כחצי דקה מכל צד עד להשחמה (הופכים), שופכים את רוב גבינת הקשיו על הלחם, הופכים וממשיכים בטיגון עוד כדקה מכל צד. מגישים עם מעט מעט מממרח גבינת הקשיו ועגבניות שרי. =================================

d a p h n a

New member
תודה, אעלה את המתכונים למאגר

לצערי לארוחה הם לא יתאימו, כי להגיש לשלושת הקרניבורים המדוברים דברים על בסיס טופו ממש לא ילך (וסייטן, אם אני לא טועה, מיוצר מחלבון החיטה = מגלוטן
).

TheFinalCut

New member
מה לגבי הפתעות? ../images/Emo8.gif

לא מזמן היתה ארוחת חג במשפחתי, והבאתי ממרח טופו (מתכון פורסם לפני זמן מה), אבל לא אמרתי מה זה. (גם במשפחה שלי לועגים למאכלי טופו למרות שמעולם לא ניסו). אחותי טעמה מהממרח ואמרה "היי, הטחינה הזו שהכנת ממש טעימה!" ואני עניתי: "זה לא טחינה, זה ממרח טופו אגוזים עם עשבי תיבול". היא עצרה באמצע הביס הבא, ועטתה מבט מופתע ומאוד משעשע. מאותו הרגע היא ואחותי השניה הצדיקו בפני יתר הנוכחים איך הם בכל זאת אוכלות את זה, למרות שזה מטופו, "כי זה ממש טעים" - ובסופו של דבר גם תוקנו כמה עוולות ודעות קדומות כנגד הטופו

d a p h n a

New member
לצערי הניסיון אצלנו עובד אחרת

"היי, זה די טעים, מה זה?" "משהו כזה וכזה עם טופו" "אה." ואז פתאום מתגלה ירידה בתאבון.

נודלס סומסום

אם זכור לי נכון את גרה בארה"ב קל , טעים ומשביע....אפשר לקנות את המרכיבים בכול מחלקה יפנית בסופר.... תעדכני אותי עם את מעוניינת...

d a p h n a

New member
תודה. אני מאוד אוהבת נודלס

ואשמח לקבל מתכון, אם כי אני לא יודעת למה אבל נודלס לא מתקשרות לי אף פעם לארוחות חגיגיות. אני לא מכינה אותן לאורחים בדרך כלל.

המתכון באנגלית אבל פשוט וטעים

1 box of pasta (use spaghetti or capllini) 3 tablespoons of sesame oil 3 tablespoons honey 3 tablespoons rice vinegar 7 1/2 tablespoons soy sauce 1 large garlic clove pressed 3 chopped scallions Toasted sesame seeds Make pasta. Combine all of the ingredients except sesame and scallions. Once pasta is ready, strain, then cool in cold water. Stir in mixture every 10 minutes or so for about 30-45 minutes to get the sauce absorbed. Add the sesame seeds and scallions. אפשר לאכול את הנולס חם או קר ולגבי הסומסום אפשר לקנות מטוגן כבר בהול פודס או במחלקה יפנית/ סינית בכול סופר אני משתמשת בספגטי דק בתאבון

למעלה