בדיוק קיבלתי כמה מתכונים בדוא"ל
שאת רובם ניסוי עלי ואני יכול להעיד שהם טעימים ומשביעים מאוד: שיפודי טופו / סייטן / סויה ---------------------------- 100 גרם טופו / סייטן / כוס פתיתי סויה לרוטב: כפית תבלין סטייק (פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, קימל, חילבה, קצח, מלח - טחונים היטב) 2 כפות סילאן (דבש תמרים) / סירופ מייפל כף חומץ כפית מלח כף שמן דקלים / זית / תירס חצי כוס מים אופציה: אבקת שום, כף רסק עגבניות, אבקת בצל, 2 טיפות תמצית עשן מערבבים את המצרכים של הרוטב בקערה, חותכים את הטופו לקוביות בגודל של כ-2 סמ"ר, ומערבבים עם הרוטב, ומשרים כ- 5 דקות. משחילים את הקוביות על שיפוד (שיפודי עץ יש לטבול במים כדי שלא ישרפו) וצולים במנגל, או מעל להבת הגז תוך כדי סיבוב איטי כדי שהרוטב לא יטפטף. ניתן גם להשחיל בצל, פטריות, ועגבניות שרי בין קוביות הטופו. ==================================== רוטב בולונז ------- כוס שבבי חלבון סויה כוס מים רותחים רבע כוס שמן קנולה/תירס/סויה חצי כוס רסק עגבניות חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה מתוקה כפית אבקת בצל ו/או כפית אבקת שום חצי כפית מלח חצי כפית סוכר שמים בכלי את שבבי הסויה עם המים הרותחים, מערבבים מעט וממתינים 2 דקות. מחמממים את השמן בסיר כמספר שניות ומוסיפים את שבבי הסויה. מטגנים את השבבים כ 2 דקות, מערבבים ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את התבלינים, המלח והסוכר, מערבבים ומטגניםעוד כ 20 שניות. מכבים את האש ומוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב. אוכלים עם פסטה. טיפ: רצוי להשתמש בסיר טפלון שלא ידבק ========================================= פסטה וסויה ברוטב טריפוליטאי ------------------- 500 גרם פסטה כוס פתיתי סויה חצי כוס רסק עגבניות רבע כוס כוסברה 2 כפות קינמון חצי כף פלפל שחור חצי כף מלח 2 כפות שמן 1 גמבה חתוכה לרצועות חצי כוס אפונה קפואה חצי כוס בצל לבן/ירוק קצוץ תפו"א חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ טוחנים היטב בבלנדר את הכוסברה עם 1 כוס מים. שמים את כל הרכיבים בסיר ומוסיפים מים עד גובה הרכיבים. מבשלים על אש גבוהה עם מכסה סגור כ-30 דקות עד שמתקבל תבשיל סמיך ויבש. ============================= פסטה פטריות ------------ 4 כפות שמן 1 בצל קצוץ 250 גרם פטריות פורטבלה חתוכות לרצועות רבע כפית פלפל שחור על אש בינונית עם מכסה מטגנים בשמן את הבצל כ 30 שניות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, ממשיכים לטגן עוד כ3 דקות עד שהפטריות מתרככות ומשחימות. שמים על ספגטי מוכן. ============================== פרנצ' טוסט ------------- 2 פרוסות לחם כפרי כהה / לחם רגיל 2 כפות שמן לגבינה: 50 גרם קשיו קלוי רבע כוס מים חצי כפית קורנפלור טוחים בבלנדר את רכיבי הגבינה עד למחית חלקה. מורחים את השמן במחבת ומטגנים את הלחם כחצי דקה מכל צד עד להשחמה (הופכים), שופכים את רוב גבינת הקשיו על הלחם, הופכים וממשיכים בטיגון עוד כדקה מכל צד. מגישים עם מעט מעט מממרח גבינת הקשיו ועגבניות שרי. =================================