יושב על הגדר רגל פה, רגל שם

yoooni

New member
יושב על הגדר רגל פה, רגל שם

והפעם: קצונה - בעד ונגד. הלב אומר לא המשפחה אומרת כן והפעם אני כן צריך עצה, או סתם כמה משפטים חכמים
היום התחלתי רשמית (ת'כלס) את המיונים לקצונה (מעבר לשיחות עם מכובדים כאלה ואחרים שאני לא מחשיב כי זה הכל קטע של לצאת דיפלומט ופלצן בשיחה ואז אתה נשלח בלי בעיה לכל מיון, כי בעיקר הנתונים קובעים) אז היה לי היום מרכז הערכה שזה יום כזה שאוספים את כל מיועדי מחזור קצונה הבא למיון ראשוני שניתן לעבור פעם אחת בלבד. היו משהו כמו 80 איש, והתחלקנו לקבוצות של 8-10 אנשים ובמהלך כל היום היינו צריכים לדבר מול הקבוצה, להציג דברים, ולעשות רושם טוב על המנחים של הקבוצה. מי שעובר את היום הזה יכול להגיע אולועדה שבה מחליטים אם לשלוח אותך למבדקים בבקו"ם (עוד שיחה דיפלומטית מול איזה מישהו בדרגה גבוהה
) או ישר למבדקים לקצונה בבקום או להיכשל ולא להיכנס לכל תהליך המיון הזה. הלכתי למיון הזה כי אני עוד בהתלבטות נוראית ות'כלס עשיתי לדעתי רושם ממש טוב. אין לי הרבה ביטחון עצמי, אבל כשאני רוצה משהו, או רוצה להוכיח לעצמי שאני יכול לעשות משהו אני משתנה שזה לא יתואר. פתחתי את הפה, הפגנתי נוכחות, ואפילו בראיון אישי שלי אמרו לי שהשארתי רושם טוב ושאני לא צריך לדאוג כי אני בטוח אהיה קצין אם אני ארצה
סבבה, הכל טוב ויפה... אבל, כל היום הייתי בהרגשה של - אני עושה את המיון רק בשביל להוכיח לעצמי שאני יכול להיות קצין..... ומצד שני כל היום חשבתי על - בשביל מה לי. לצערי אני לא שואב הרבה סיפוק מהמסגרת הזאת, אפילו סובל הרבה, המון רגעי שבירה. ובכל זאת, אולי תהייה טעות לוותר? אני חושב על זה בלי סוף ועדיין לא שלם עם החלטה. אני גם ממש מפחד שאם אני אצה לקצונה אני אשובץ אחרי כל התהליך בתפקיד שאני לא אוהב (כי יש סיכוי גדול שאני אצא ממגזר החקירות של משטרה צבאית - שם אני משרת, מצ"ח ואתקע כמפקד מתקני מעצר, מעברי גבול או משהו) ובכלל אם אני אשובץ רחוק מהבית אני אשתגע, המרחק לא עושה לי טוב. מה דעתכם? לצאת בכל זאת? אני מתכוון בכל מקרה להמשיך בתהליך כמה שיותר רחוק ולפני הקורס קצינים עצמו לפרוש - רק בשביל להוכיח לעצמי שאני מסוגל. (וגם כדי לשבור קצת שיגרה ולהתמודד עם דברים חדשים) זהו, זה היה ארוך, ואפילו לא יצאתי בכיין הפעם
זקוק לעזרתכם

lollapalooza

New member
ובכן,

לאורך כל ההודעה אתה מסביר למה לא, וכמה יהיה לך לא טוב שם. אז מה השאלה בכלל
ו"המשפחה אומרת כן" זה לא שיקול. המשפחה היא לא זו שצריכה לעבור את זה, אתה צריך.

yoooni

New member
יש גם המון דברים בעד

אבל קשה לי להסתכל עליהם ברצינות. אם אני אצא לקצונה ואחזור למגזר ממנו הגעתי יהייה לי ממש כיף בתפקיד. בשנת הקבע שאני חותם אני ארוויח משכורת מכובדת ואצא לאזרחות יותר מבוסס ומוכן להתחיל את החיים. אחר כך בכל שלב בחיים, ה"שנה ביציאה" של הקצונה תוסיף לי לרזומה ותעזור לי בהמון מקומות שאני אנסה לעבוד בהם ולהגיע אליהם. אבל מצד שני מי אמר שאי אפשר להשיג את הדברים האלה גם בלי זה
קיצר, ממש ממש מתלבט

sh53

New member
למה קשה להסתכל על הבעד ברצינות?

אם זה היה סתם משפט "כסלנג" - אז אל תתעצל ותשקיע זמן בלרשום לעצמך מה אתה הולך להרוויח מזה. אם אתה מתייחס לכל זה כאל חוויה "לא רצינית" - ההגדרה עצמה "לא רצינית" כבר היה מעורר אצלי את השאלה - למה אני מרגיש כך בקשר לזה.

yoooni

New member
אני מתכוון קשה לי להסתכל ברצינות

בגלל שאולי אלה דברים שאפשר להגיע אליהם גם בלי המסלול הזה. אולי אני אתאמץ שנה יותר בחוץ במקום להתאמץ שנה בתוך המסגרת וזה יהייה אותו דבר
זה נשמע כאילו אני לא רוצה אבל משהו בתוכי אומר לי שחבל שזאת חוויה

sh53

New member
עשית פרצוף לא מרוצה - אתה עשית

אני חושבת שבחיים שאם אפשר לעשות משהו היום ואפשר לעשות את אותו משהו עוד 3 שנים, אז לעשות אותו היום. דוגמא הכי פשוטה - לעשות בגרות בבי"ס או להשלים באקסטרני אחרי הצבא? אני בטוחה שאתה יודע את התשובה לכך. אם אתה חושב שהדרך היא אותה דרך ואתה רוצה בדרך הזאת - והדגש על רוצה ועל בחירה שלך בדרך הזאת - אז עשה אותה עכשיו, התקדם בחיים ובאזרחות המשך עוד צעד אחד קדימה ואל תעשה עוד 3 שנים את הצעד שאתה יכול לעשות היום. במידה והתשובה היא לא - לא ללכת על זה בצבא, איך היית מתאר את חייך בצבא ובחיים האזרחיים? תוכל לפרט (הפירוט מאוד חשוב - אפשר לחלק את זה לשלב הצבא ולשלב האזרחי).

sh53

New member
קראתי שוב את ההודעה שלך

אתה רוצה לעשות את זה כדי להוכיח לעצמך שאתה יכול להיות קצין. נניח והצלחת ואתה קצין - מה זה בדיוק להוכיח לעצמך? מה נותן לך בדיוק הלהוכיח הזה? למה חשוב לך להוכיח לעצמך את זה? מצד שני אתה מתאר מסגרת שתביא לך הרבה כאב וצער - בהקשר לשאלות ששאלתי קודם, שאל את עצמך את השאלה אז הוכחת לעצמך שאתה מסוגל ומצאת את התשובה לשאלה למה אתה רוצה להוכיח את זה לעצמך, אבל האם זה באמת שווה את הכאב והצער הזה? המשכתי לקרוא וראיתי שהפחד מנתב אותך "אני גם ממש מפחד שאם אני אצה לקצונה אני אשובץ אחרי כל התהליך בתפקיד שאני לא אוהב (כי יש סיכוי גדול שאני אצא ממגזר החקירות של משטרה צבאית - שם אני משרת, מצ"ח ואתקע כמפקד מתקני מעצר, מעברי גבול או משהו)". כמו שכתבתי קודם - תנסה לברר לעצמך מה הסיפוק שאתה תפיק מהתהליך הזה ומה אתה בעצם מנסה להוכיח לעצמך. לסיום - משהו שהזדהיתי איתו (אצלי זה תחום אחר). "אני מתכוון בכל מקרה להמשיך בתהליך כמה שיותר רחוק ולפני הקורס קצינים עצמו לפרוש". יש אצלי תחום (דיאטה) שגם אני כל הזמן יוצאת בהצהרות, יוצאת למלחמה, יוצאת ליום חדש - כל הזמן יוצאת ומתחילה מההתחלה - וגיליתי שאצלי זו בעיה של חוסר עקביות, במקום להמשיך הלאה כל פעם, אני מתחילה כל פעם מחדש, ובמקום לשים לי יעד שאני יכולה לעמוד בו אני רוצה הרבה דברים, נופלת וקשה לי להתמודד עם הנפילה הזאת (למרות שבזמן האחרון זה חצי חצי - יום טוב ויום רע - וזה יותר טוב מהעבר כך שמבחינתי זו התקדמות). נחזור אליך - נסה למצוא אם זה מסמל אצלך משהו - האם בדברים אחרים אתה גם מנסה להגיע לנקודה ה-99, מגיע לשם ופורש? מה מונע בעדך להגיע ולהשיג את ה-כ-ל? אני מצאתי את התשובה אצלי, מקווה שתמצא אצלך

אני אומר תלוי

אתה רוצה להמשיך בתפקיד כלשהו בצבא בחיל הזה כקצין ולהתקדם לדרגים גבוהים =כן אתה רוצה לצאת לקצונה- להיות עוד 9 חודשים בצבא ולצאת אומנם תקבל דברים לעצמך גם קצת נסיון יותר ברזומה וגם התמודדות עם קשיים אבל אתה מבזבז 9 חודשים מהחיים שלך כי בסוף זה לא נותן לך כל כך הרבה מבחינת הידע אם אתה לא ממשיך יותר מידי...

למעלה