"יותקן לוח הנצחה ללוחמי המ"ה בקרב ק

לארי

New member
"יותקן לוח הנצחה ללוחמי המ"ה בקרב ק

קוריקור (כפר אורנים ולפיד של היום)" ___________________________________________ בעקבות מייל שהגיע אליי מתושב היישוב, בנושא הנצחת חללי המ"ה שנפלו בקרב חירבת כוריכור ע"י עיריית מודיעין בקברות המכבים, אני מצרף חלקים מתוכו (הקובץ המלא נספח להודעה). בהזדמנות זאת, אני חושב שאנחנו כישוב צריכים לתת את הדעת , על הנצחה קבועה,ראויה ומכובדת , לחללים אלו, שלהם יש לישוב שלנו במיוחד חוב מוסרי, אישי ולאומי. אני בטוח שהדרך תימצא וימצא המקום שיקבע לכך בישוב , בדיוק כפי שעושים זאת בישובי האזור. אנחנו חייבים זאת להם, למשפחותיהם ואפילו לעצמנו ולילדינו אנו, כשימור המורשת ההיסטורית שבזכותה אנו כאן. לארי ______________________________________________________________________ "בעקבות פניית אלכס וינרב, סגן ראש העיר מודיעין מחזיק תיק שימור אתרים, תתקין היחידה להנצחת החייל במשרד הבטחון שלט זכרון ללוחמי המ"ה באתר הזכרון באתר "קברות המכבים" אלכס וינרב, סגן ראש העיר:" באתר ההנצחה ללוחמי קרבות האזור בתש"ח בצומת "קברות המכבים" ישנם לוחות זכרון משיש המנציחים את נופלי הקרבות שהתנהלו כאן בימי מלחמת העצמאות. מונצחים בין השאר לוחמי קרבות מבצע דני, קרב גבעת כח, קרב בית נבאללה, קרבות בחדיד ובאל בורג (תיתורה), קרב ביר מעין (רעות של היום), קרב משלט 219 בגרדי, נופלי שיירות בן שמן ועוד. אך לא מוזכרים נופלי המ"ה שלחמו בקרב קוריקר ב-18 ביולי 1948 ובה נהרגו 45 לוחמים. בקרב זה נפלו 45 לוחמים צעירים מפלוגה ב' של הגדוד ה-1 בחטיבת יפתח של הפלמ"ח שנפלו למארב של הליגיון הירדני ערב הפסקת האש בקרב על השליטה באחת הדרכים לירושלים. לא תעלה על הדעת "שיכחת" לוחמים אלה שנפלו בקרבות באזור זה. "היעדרות הנצחתם" הינו דבר הנשגב מבינתי. באתר ההנצחה חובה להנציח את כל גיבורי תש"ח שנפלו בקרבות באזור. אנו תושבי מודיעין והאזור בשנת 2005 חבים חוב מוסרי זה לאלו שמסרו נפשם כדי שנוכל לחיות כאן היום בחבל ארץ זה. זה המעט שניתן לעשות לזכרם!" ___________________________________________________________________

פגש משפחות ולוחמים של קרב כוריכור

בתאריך ה 18/7/05 בשעה 18:00 במקווה ישראל, יערך פגש משפחות החללים, ולוחמים של הקרב. נודע לי על פגש זה במקרה, מפיו של חיים זר, לוחם מאותו קרב עקוב מדם. חיים זר, הגיע לבקר אצלינו, וערך סיור כדי להיזכר שוב באותו קרב. במקרה נתקלתי בו, והוא ביקש לדעת איך מגיעים לחירבה עצמה - לאותו בית שהיה קיים, עד לפני 7 שנים על הגבעה. זה לא שהרס אותו מבנה, היה חדש לו - אבל בפעם הקודמת שחיים ביקר אצלנו, המבנה עדיין עמד על תילו. בנוסף, חיים סיפר שבשנתיים האחרונות, הוא מגיע לבית ספר - לפיד המ"ה לספר מורשת קרב. וכן שהוא יותר מישמח להגיע אם יזמינו אותו, למפגשים נוספים. אני לא יודע מה צריך לעשות, ואיך אפשר לקדם את זה. אבל - על הגבעה יש צורך בשיקום המבנה, והקמה של גן הנצחה מסביב. יש גם אטרקציות ארכיאולוגיות רבות על הגיבעה. אני כן חושב שאנחנו צריכים להוביל בהנצחת הקרב.

ronpel

New member
איציק התחלנו מהלך

אנו בקשר עם עמותת דור הפלמ"ח ,בעלי הקרקע והאריכאולוג על מנת לקדם פרוייקט פארק הנצחה. הבעיה של כולם זה כמובן מימון. עמותת דור פלמח הבטיחו לעזור בפניה למשפחות הנופלים כדי לנסות לרתום אותן לגיוס הכסף. אפשר להקים צוות של תושבים שיעזרו בהרצת הפרוייקט. במידה ואתה מעוניין אפשר לקיים פגישה עם תושבים שהביעו עניין לעזור בנושא. תפנה למושי ותקבעו מועד יחד עם ירון גולדפישר שגר ברחוב. רונן

TakeOne

New member
3 הערות:

1. ידוע מי הרס את החירבה ממנה ירו לוחמי הלגיון במקלע כבד על כוחותינו וידוע גם מדוע הם עשו זאת. ממליץ לכם לפנות אליהם בבקשת סיוע במימון ההנצחה. אני יכול לסייע לרונן בשמות. 2. בספריית בה"ס לפיד כמה עותקים של הספר שהופק על ידי המשפחות. יש שם תאורים מרתקים על הקרב, כמו גם כמה מאמרים ששוה לדעתי לקרוא. קשה להשיג עותקים חדשים של הספר אך בספרייה תמיד ניתן לעיין בו או להשאיל. מומלץ. 3. ישנו בחור בשם דני, ממושב שילת, שעשה עבודת מחקר מקיפה על הקרב וראיין רבים מהלוחמים והמפקדים ששרדו. הוא קישר אותי בזמנו לעזאי טרויאנסקי, אחיו של קלמן שנהרג בקרב, דרכו כינסנו בעבר את הלוחמים הותיקים לערבי הזיכרון בלפיד. דני ישמח לדעתי לסייע בכל יוזמה של הנצחה וקבלת רקע. היוזמה שלכם יפה ומרגשת. מאחל לכם הצלחה ואשמח גם לסייע.

קל מאוד להשיג את הספר!!!

אין יותר קל מזה. יורדים לחנות הקרובה ומבקשים להזמין את הספר "ראה אותם שותקים" בהוצאת ידיעות אחרונות. אצלי על המדף 5 עותקים לעת מסור...

ronpel

New member
אלדד תודה

אכן קראנו על הבחור בעיתון לפני מספר שבועות וננסה לרתום גם אותו. לגבי ההורסים - אני יודע מיהם וכבר פניתי אליהם והם מוכנים לעזור. ההרס בוצע בזמנו בשל פלישת דיירים למבנה והפיכת הגבעה לשטחם הפרטי. תודה על התמיכה. רונן

Jacques Beraru

New member
מוזיאון הפלמ"ח

במוזיאון הפלמ"ח ברמת אביב יש קלטת על "הקרבות בדרך לירושלים" במסגרת הסרט יש קטע של כ-2 דקות המראה את חרבת כוריכר בשנת 49 ומספר בקצרה על "המחלקה הדתית" והקרב שנערך כאן. אחד מבוגרי הקרב הוא בעל משתלת הדרים מפורסמת בשרון (שכחתי את שמו) והוא הביע בזמנו את מוכנותו לגולל את סיפור הקרב למי שמוכן לתת אוזן. כמו כן יש למיטב ידיעתי סיפור מרגש על תושב הישוב הקרוי על שם דודו שנפל כאן בקרב, ו"סגר כאן מעגל".

בכל יום עצמאות

עולים לישוב חבורה מלוחמי הקרב ובני משפחותיהם לסיור מורשת. יצא לי כבר פעמים לשמוע את התאורים והחויות וזה מרתק. השתלן מהשרון הינו גצלר שכבר אמר לי שישמח לשיתוף פעולה. אגב חלק מחברי הקבוצה ראו בעיין לא יפה את היוזמה לשינוי שם הישוב.להערכתי ישמחו ליוזמת פיתוח והנצחה באתר עצמו.

yuvalraz

New member
מתנצל על הבורות

איפה הייתה החורבה? אני הייתי שמח להשתתף בערב בנושא או סיור מודרך, לשמוע מהלוחמים את הסיפור אפילו להסריט את הסיור. מה דעתכם?

שרידי החורבה נמצאים בגבעה

אהלן יובל, החורבה היתה קיימת עד לפיתוח של שלב א' של העמותה. שרידיה וכן שרידים נוספים כמו: תעלות קשר מבוצרות, נמצאים על הגבעה ליד הכיכר בסוף רחוב הפסגה. תתקשר אלי בהזדמנות (9761224), אני אראה לך את מה שאני מכיר ויודע. אני חושב שסרט של מורשת לוחמים הוא רעיון מצוין. כדאי יהיה גם לשמור עותקים ממנו בספריה החדשה שלנו.

שיא49

New member
עזרה לצוות בנושא

מושי וירון אשמח להשתתף בצוות שיסייע בהרצת הפרוייקט . הודיעו לי מתי מתכנסים . שי אהרוני הפסגה 49 .

לארי

New member
../images/Emo27.gif אפשר לקרוא קצת על הקרב

בקישור הזה. השמות המלאים של הנופלים בקרב , עם הסיפור האישי של כל אחד ואחד מהם, בקשור כאן. ואגב, את הספר שמושי דיבר עליו -"ראה אותם שותקים" - ניתן לרכוש ישירות, דרך האתר המצורף.

מרגש מאד. יהי זכרם ברוך!!

מרגש וקורע לב היה לקרא על הנופלים, על חייהם, לגלות שהיו קבוצה מעורבת של ילידי הארץ ועולים צעירים עד מאד. לחלקם עוד לא מלאו 17. חלקם היו חודשים בודדים לאחר עלייתם ארצה. לחלק מהנופלים מצויין שנפלו בקרב על לטרון, כנראה לא מעודכן באתר של משרד הביטחון. כל הכבוד לאנשי שילת שקישרו את המידע והקדישו מקום של כבוד באתר שלהם. אולי אפשר לקשר באופן דומה גם מהאתר שלנו? גם ילדינו יגדלו וילמדו על האנשים שבדמם איפשרו את חיינו באיזור הזה ממש. ללא מליצות. יהי זכרם ברוך.

לארי

New member
אצור בזמן הקרוב פינת הנצחה באתר

עם ריכוז החומרשקיים בידינו בנושא.

באמת מאד מרגש כשרואים פנים מאחורי

השמות. והכי כואב לקרא על אלו ששרדו את המחנות, ונפלו כל כך צעירים על האדמה הזאת. יהי זכרם ברוך

למעלה