יותר בשר אדום יותר סיכון לכבד שומני

אבי519

New member
מה שבטוח זה נגרם מעודף שומן בכבד.

באופן תיקני הכבד מיצר שומן מפחממות והשומן הזה זורם עם הדם מהכבד הלאה ומזין את יתר הרקמות , אבל יתכן גם שמי שאוכל הרבה שומן הרקמות שלו רוויים בשומן וגם הדם רווי בשומן ואז גם אם יווצר קצת שומן בכבד השומן יישאר בכבד.
בכל מקרה המחקר מראה קשר ברור בין אכילת בשר לכבד שומני .
&nbsp
 

אבי519

New member
שומן זה אנרגיה ואנרגיה עודפת גורמת להשמנה.

בכל גרם שומן או שמן לא משנה איזה יש פי שניים אנרגיה מאשר בסוכר או חלבון
ולכן שומן משמין פי שניים מכל דבר אחר.
שנית שומן אומגה 6 ו 3 הם שומנים חיוניים, ואי אפשר לחיות בלעדיהם. וצריך לאכול אותם ביחס של 1ל 1 ובפועל היחס שיש היום במזון הוא לא נכון.
מעורר דלקת - זה חיוני למערכת החיסון , מרסן דלקת ומדלל דם גם גם טוב וחשוב - אין שום מחקר שהוכיח שאומגה 3 מדלל דם עד כדי לגרום נזק.
שומן רווי מהחי או מהצומח זה סתם קלוריות מיותרות שלא חיוניות לגוף זה כמו סוכר לבם או עמילן לבן רק פי שניים יותר קלוריות.
&nbsp
יש מחקרים שמראים ששומן רווי (בעיקר מהחי) גורם ליותר טרשת עורקים וליותר התקפי לב מאשר שומן לא רווי, וזה הקונצנזוס בעולם הרפואה כבר שנים רבות ושלא השתנה עד עצם היום הזה, ולכן כל הרופאים ממליצים להמעיט בשומן רווי.
&nbsp
וזה כל מה שיש לי לומר על שומן .
 

אבי519

New member
שומן רווי לא מזיק אבל עודף של שומן רווי זה מזיק

כמו עודף של סוכר או עמילן או כל דבר אחר שנאכל בעודף.
&nbsp
שנית בני אדם התפתחו מיצורים קדומים יותר שהיו צימחוניים לחלוטין , וגם במהלך מליוני השנים השנים האחרונות ( פילואליטים ונאוליטים...) בני אדם אכלו גם צמחים , ובשום תקופה בני אדם מעולם לא היו קרניבורים מלאים ( כמו חתולים וכלבים) , ולא חיו בדיאטה קטוגנית, הם תמיד ניזונו בעיקר מצמחים.
&nbsp
בכל מקרה שומן רווי זה מזון עתיר קלוריות מיותר ומשמין.
זה חלק במזון שרק מספק אנרגיה ותו לא ושהגוף לא זקוק לו בכלל , בדיוק כמו סוכר מזוקק או עמילן נקי .
הגוף זקוק רק לשתי חומצות שומן (אומגה 6 ואומגה 3) ובכמות קטנה ביותר . את כל יתר חומצות השומן שהגוף צריך כדי ליצר הורמונים ומרכיבי תאים אחרים הגוף מיצר בעצמו .
ההמלצה להמעיט בשומן רווי ושעודף שומן רווי גורם להתקפי לב זה קונצנזוס של כל עולם הרפואה ואף רופא אמיתי לא מערער על זה.
&nbsp
 

אבי519

New member
דווקא מה שכתבת מוכיח שאנחנו לא קרניבורים מלאים

כמו חתולים .
&nbsp
בכל מקרה הבעיה של התזונה המערבית זה יותר מידי ולא חוסר- אנשים שמנים וחולים בגלל שהם מקבלים יותר מידי שומן ופחממות ובכלל יותר מידי אוכל ולא להפך.
החלק במזון הוא הכי משמין זה השומן ולכן קודם כל כדאי להמעיט בשומן גם רווי וגם לא רווי .
יש הוכחות קליניות חד משמעיות שתזונה דלה מאד בשומן ( מכל הסוגים) גורמת לפתיחה של עורקים סתומים אצל חולי לב שהעורקים שלהם היו סתומים לפני הדיאטה.
דר דין אורניש הוכיח את זה חד משמעית על חולים רבים ופיתח דיאטה דלת שומן שמצילה בפועל חיים של חולי לב. אתה יכול למצא המון חומר על דין אורניש והדיאטה שלו ברשת.
נב. למרות שכותבים בהרבה מקומות שהדיאטה שלו צמחונית\טיבוענית זה לא נכון. הוא מתיר לאכול חלבון מביצים ומחלב וגם בשר רזה העיקרון זה להפחית שומן.
&nbsp
 

אבי519

New member
חסרות משמעות בעידן השפע שלנו

אנשים בתקופתנו צריכים להתמקד יותר במה לא לאכול.
ופחות במה שחסר להם בתזונה כי אנחנו אוכלים יותר מידי וזה מזיק לנו בטווח הארוך.
 

אבי519

New member
שומן רווי מזיק ללב כל קרדיולוג יאמר לך את זה.

מהחי או לא מהחי.
שומן רווי הוא לא מזון חיוני ואפשר לחיות בלי לאכול שומן רווי בכלל.
כמו שאפשר לחיות בלי סוכר או עמילן .
מצד שני אי אפשר לחיות בלי שומן בלתי רווי מסוג אומגה 6 ו 3 כי הגוף לא יודע ליצר אותם והוא זקוק להם כמו שהוא זקוק לויטמינים.
אני מכיר מחקרים שכן התחשבו במישתנים האלה, בעצם דווקא די הרבה מחקרים כן מתחשבים בעישון בשתית אלכהול ובפעילות פיזית ומקזזים אותם בסטטיסטיקות שלהם .
הגוף לא זקוק להרבה שומן בתזונה ואנשים בדרך כלל אוכלים יותר מידי שומן .
ושומן זה המקור העיקרי לקלוריות ולכן גם להשמנה, כי גרם שומן מכיל פי שניים יותר קלוריות מגרם פחממה או חלבון.
 

אבי519

New member
הפרסום הנ"ל מ15 בפברואר 2019 מה יותר חדש מזה ?

והוא מדבר על חלבון מהחי ובשר אדום במיוחד לאו דווקא על השומן .
יכול להיות שזה לא השומן אלא משהו אחר אבל עובדה שאכילה של הרבה בשר גורם למחלות .
 
רק שכחו להזכיר שזה לא מחקר קליני

זה מחקר מניתוח שאלונים של אנשים בני שבעים. סוג המחקר הכי לא נחשב במדע.
 
שומן שנצרך באכילה

מגיע לדם כחומצות שומן חופשיות ולא כשומן (טריגליצריד).
 

אבי519

New member
יותר בשר אדום יותר סיכון לכבד שומני

במחקר הזה שבוצע על כמה אלפי אנשים נמצא שאצל אוכלי בשר אדום יש סיכוי גבוה יותר משמעותית לחלות בכבד שומני .
זה לא חדש, זה דבר שהיה ידוע שנים רבות וגם קונצנזוס מקובל על כל הממסד הרפואי כבר שנים רבות , אבל משום מה עדיין נתון לויכוחי רשת, והכחשות, במיוחד מהצד של חסידי הפליאו ודיאטת אתקינס .

https://www.medscape.com/viewarticle/909019
 

avi5199

New member
לא שכחו זה כתוב

רוב המחקרים בנושא תזונה הם סקרים שמבוססים על שאלונים.
 
מוזר

ממה שראיתי, אנשים שהחלו לאכול רק בשר (דייטה קטוגנית) נרפאו מכבד שומני שהיה להם קודם לכן. אולי מדובר באנשים שאוכלים גם הרבה פחממות וגם הרבה בשר.
 

אבי519

New member
איפה ראית אנשים שנרפאו מאכילת בשר ( דיטה קטוגנית) ?

זה מעניין מאד, אפשר לינק או משהו כזה.
מה שאני קראתי זה רק שדיאטה קטוגנית משפרת מדדים של שומנים בדם מורידה טריגליצרידים בדם, לא מורידה אבל גם לא מעלה את הכולסטרול, ועוזרת לאפילפסיה . אבל לא יותר מזה.- כלומר אין הוכחה שהיא מפחיתה התקפי לב או פותחת עורקים סתומים או מרפאת סכרת.
לעומת זאת דיטאת אורניש שמבוססת דווקא על צימחונות (פחחמות מלאות, אחוז שומן נמוך ) הצליחה גם להוריד מדדים כאלה אבל גם ממש לרפא חולי לב ולפתוח אצלם עורקים סתומים .
 
זה מתוך דיווחים על תוצאות של בדיקות רפואיות

שאנשים בדיאטה קטוגנית מדווחים על עצמם. אתה יכול לעשות חיפוש על כבד שומני בקבוצת דיאטה קטוגנית בפייסבוק.
גם לגבי ריפוי סוכרת (סוג 2! ) יש הרבה עדויות לריפוי בעזרת דיאטה אם זה הקליניקה של ד"ר גייסון פונג (בעיקר צומות ודל פחממה) או דיאטה קטוגנית או דייטת ברנשטיין.
 

אבי519

New member
אני מעדיף להאמין למחקרים מדעיים ולא לסיפורים של אנשים

במיוחד לא לכאלה ששיכים לתנועה או כת כזאת או אחרת כמו הפליאו או טיבעונים צמחונים וכ"ד.
הסיפרים שלהם לא אמינים ולא אוביקטיביים כי הם תמיד יהללו וישבחו את האמונה שלהם.
 

אבי519

New member
בכל מקרה מצב קטוגני זה מצב קיצוני שלא נבדק במחקר הזה

&nbsp
.
 
למעלה