יותר מדי זמן הייתי בניכר הוירטואלי.....

Ofericko

New member
יותר מדי זמן הייתי בניכר הוירטואלי.....

אז הנה אני מנסה לחזור

ברוכים הנמצאים.
וברכות לתמר על המינוי הראוי!

מצרף כמה תבשילים שהכנתי בשבועיים האחרונים....
 

Ofericko

New member
חמין מהיר


אני לא מסמפט חמין שישב בתנור לילה שלם. מבחינתי, אחרי כ"כ הרבה שעות, כל המרכיבים שם מקבלים בדיוק את אותו טעם וטקסטורה. נראה לי שאם נכניס לשם חתיכת קיר גבס - גם לה יהיה טעם וטקסטורה דומים...

לכן, החמין שלי הוא בדיוק אותו חמין אבל רק כ-3-4 שעות בתנור. יוצא רך, עסיסי ומאד טעים - כאשר כל מרכיב שומר עדיין על עצמאותו.



 

Dr T noki

New member
יאמי!

גם אני עושה 3-4 בד׳״כ, סתם מחמת עצלנות... ותכנון לקוי של הזמן.
מה שמת בחמין?
 

Ofericko

New member
תפו"א, גזרים, שורש סלרי, שיני שום, פירות יבשים, שעועית,

גרגירי חומוס וקצת גריסים.
וכמובן "קישקע" מצויין מ-"משהו דוב".
 

RSPA

New member
זה נראה מצוין ומרגיע לסופ"ש עצבני


האם הקישקע נמצא בתמונה 2 מאחור בצד ימין? כמה זמן השקעת בהכנתו?
חוצמזה, יש לך מתכון מסודר להכנת החמין שלך? אשמח לראות.
 

Ofericko

New member
אכן, חתיכה מהקישקע נמצא מאחור בצד ימין.

זה המתכון לקישקע. לא לקח יותר מדי זמן הכנה. מומלץ מאד:
https://mashudov.wordpress.com/2013/01/08/kishke
&nbsp
ואין לי מתכון מדוייק לחמין. פשוט זרקתי את כל המרכיבים לכלי. הוספתי מים. תיבלנתי במלח, פלפל וטיפטיפה קינמון. אני יודע שממליצים גם לשים כמון אבל לא שמתי (אולי שמתי קצת מאד). לטעמי, כמעט כל דבר ששמים בו כמון הופך להיות סוג של פלאפל.
&nbsp
ולתנור לאיזה 3 וחצי שעות אאל"ט.
 

RSPA

New member
עופריקו. תראה מה זה. אתה וגם הטמפרטורות הנמוכות הבאתם אותי

לכך שב 4 בבוקר החלטתי להכין חמין דומה לשלך (בלי הקוגלע אבל עם מרכיבים נוספים חלופיים) וכעת הוא בתנור.
מעניין אם עוד שעה - שעתיים זה באמת יהיה מוכן...
 

Ofericko

New member
תהיה בריא...
אבל לפחות זה אמור למלא את הבית בנינוח

חורפי ונהדר.
&nbsp
וזה לא "קוגלע" יא עזמי.... זה "קישקע"....

&nbsp
עכשיו כמעט 11:00.... כמה זמן החמין בתנור?
 

Ofericko

New member
פלפלים ממולאים


פלפלים אדומים ממולאים באורז, קישואים, גזרים וצנוברים.
יצא משו משו.



 

Ofericko

New member
אנטיפסטי מעובה


תקנו אותי אם אני טועה.... בדר"כ מרכיבי האנטיפסטי די שטוחים נכון?
אז החלטתי לשים קצת "בשר" על השטוחים האלה ופשוט חתכתי אותם עבה יותר.
יצא טעים מאד וגם כייף שיש במה לנגוס.

 

Ofericko

New member
תפו"א ובטטות בתנור בזיגוג אסייתי


פשוט רוטב סויה וטריאקי מעל. מומלץ בחום.

 

Ofericko

New member
ולסיום, פלטת ירקות וגבינצ"ט מהממת שהכינה חמותי

בשבילי במיוחד.
קל מאד להכנה - טעים ומרשים מאד לאירוח.

 
אהלן, ברוך השב


ועם כאלה מאכלים משובחים!
הכל נראה מעולה, התלהבתי מהחמין המהיר, התפ״א שלו נראים טעימים במיוחד. אתה אופה בכלי חרס?
נראה לי שמזג האוויר מזמין חמין לשבת.... אולי אנסה את הגרסה המהירה.
 
למעלה