יותר מדי

juggernaut

New member
יותר מדי

סיימנו את זה לפני שבועיים.
זה יותר בא ממני, כי די.
אני בן 28, היא עוד כמה חודשים בת 30
בהתחלה חשבנו שזה יהיה לתמיד, למרות שהיא נגיד הקונספט של חתונה. לא היה אכפת לי, כי פשוט רציתי אותה ולהיות איתה. מי צריך את החותמת המחורבנת של הרבנות? העיקר להיות ביחד ולהקים תא משפחתי קטן משלנו בעוד X שנים.

אחרי שנה וקצת מדהימות, התחיל להיות קשה. הרבה ריבים על דברים קטנים, לא מסתדרים, ולפני חצי שנה הפילה פצצה - לא רוצה משפחה. רוצה רק שנינו. לא רוצה שהמשפחות יהיו חלק מהחיים שלנו (לא שלי ולא שלה), כנראה לא רוצה ילדים, רק אנחנו.
ואחרי חודש - אמרה שהיא בעצם כן רוצה, אבל מפחדת. וזה הכל רק פחדים אבל ברור שהיא רוצה איתי את כל זה!
ואז חודש אחר כך - בעצם היא לא רוצה. ולפני חודש זה היה רגע של חולשה אז אסור לי לשפוט אותה.

לקח לי זמן לעכל, כי כל פעם זה היה משהו אחר
אני כל כך אוהב אותה
אני יכול להסתדר עם הכל

אבל זה לא המצב
הריבים רק התגברו
ניסינו ליישם, אבל כל הזמן היא אומרת שרק אני מצליח ליישם את הפתרונות ואת הדברים שאנחנו אומרים שנעשה בריבים - והיא לא. ושאתן לה הזדמנות. ברור שאתן לה, אתן לה הכל. אני אוהב אותה.

התקרבנו לסוף הלימודים (לומדים ביחד) ותכננו לעבור לגור ביחד
וככל שהתאריך התקרב, כך גם הפחדים שלה.
ריבים בלי סיבה, מצבי רוח, סצנות וסרטים כל היום... פשוט מעייף.
כבר לא היו לי כוחות.
השיא היה כשהלכתי ממנה באמצע הלילה, כשקיבלתי ממנה יחס חרא אחרי שבאתי אליה באמצע הלילה יחסית מרחוק, ופשוט כשהבנתי שהיא בדרך להיות אדם מריר וכועס שרוצה להיות לבד רוב הזמן(בייחוד עם איך שדיברה אלי בריבים) - והחלטתי שזהו. מסיימים את זה.
גם היא ראתה שזה הכיוון
וזה נגמר.
כמה ימים אחרי באה לקחת את הדברים, היה מאוד קשה - הרבה דמעות וחרא - וזהו.
או לפחות כך חשבתי.

כמה ימים אחר כך היא התקשרה אלי כל ערב. אמרה שהיא לא מסוגלת להתמודד, שאני הכל בשבילה ומה עכשיו? אני החיים שלה, אני כל עולמה. אי אפשר בנפרד.
ותמיד הייתי נורא פרקטי ומצאתי פתרונות ואני חייב עכשיו למצוא פתרונות היא אמרה. חייב למצוא.
אז ניסיתי, למרות שכבר לא האמנתי שאפשר, וגם כשמצאתי פתרונות לכל השטויות הקטנות בינינו, והריבים חסרי הסיבה - עדין בעוד 3-4-5 שנים, ארצה משפחה וילדים - והיא לא.
היא המשיכה להתקשר ולנסות
עד שבסופו של דבר גרמתי לה להבטיח שלא תתקשר עוד. שתניח לי.

מאז עברו שבועיים קשים. כל הזמן עשיתי דברים, טיילתי, נפגשתי עם אנשים - כל הזמן. בסופשבוע היה קשה במיוחד, אבל זה עבר.
הרגשתי שאני מתמודד עם הקושי ועובר אותו.
אבל עדין חילחל בי ה"מה אם" הזה. מה אם היא הבינה שאפשר לתקן? שאסור לתת לפחד להוביל אותך? שאפשר ביחד להסתדר?

ואז היא התקשרה היום.
התקשרה כי רבה עם אמא שלה ורע לה.
כי אין לה עם מי לדבר, רק איתי. רק אלי היא נפתחה. הייתי כל עולמה.
כי בעצם בשבועיים האלה היא לא לגמרי "עיבדה" את הכל. אלא הניחה את זה בצד ולא ממש התמודדה, ואז כשהיה משהו ממש רע בחייה - למי מתקשרים?
אלי. לזה שמקבל אותה תמיד ובלי תנאים. ותומך תמיד.

ואני, ברוב טיפשותי, קיוויתי שקצת נפל לה האסימון. שקצת הבינה מה יכול להיות לנו. שקצת שיחררה מהפחדים האלה, כמו בפעם ההיא שאמרה לי שהיא רוצה ורק מפחדת. אבל הבינה - שביחד אפשר להתגבר ולהסתדר. כמו שעברנו הכל עד עכשיו.

אבל זה לא היה המקרה. היא פשוט רצתה מישהו לבכות אליו. וכמה מטרה קלה אני?
וכשאמרתי לה שזה לא פייר שהיא מתקשרת אלי, שהיא יודעת באיזה מצב אני, היא אמרה שהיא נתנה מספיק פתרונות שנפרדנו ואני לא רציתי אף אחד מהם (הפתרונות שהיא נתנה היו שפשוט אתיישר עם הרצונות שלה), אז היא לא חשבה שאני אחשוב שאולי היא הגיעה למסקנות חדשות, כי היא בכלל לא חשבה על זה.

זה כל כך הכעיס אותי. זה הרגיש כל כך לא פייר.
עזבתי הכל כשהתקשרה ואמרה שרע לה כי רבה עם אמא שלה. והייתי שם להקשיב לה ולהיות בשבילה.
אני כל כך טוב, ומקבל אותה, ותומך בה... למה?
למה אני כזה פרייאר, שכשרע לה היא יודעת שהיא יכולה לבוא אלי ואענה?

ביקשתי ממנה עכשיו למחוק כל זכר אלי. למחוק אותי מהחיים שלה, לשכוח ממני. לעזוב אותי.
די, לא יכלתי יותר.
למה היא עושה את זה?
אני מבין שקשה לה והיא מסכנה, והיא מרגישה שאין לה עם מי לדבר
אבל אני מרוסק מהשיחות האלה
חשבנו שזה יהיה לתמיד
ועכשיו זה לא
ואני צריך להתמודד פה עם כל מה שנשאר
ואז היא מתקשרת אלי
ותוקעת אותי שוב
זה פשוט...לא פייר.

ommerl

New member
לנסות להבין אותה

תראה, אם ננסה להבין אותה- אני חושב שהיא מאוד אוהבת אותך, ומאוד רוצה משפחה, אבל מנוהלת על ידי פחדים שהיא לא מודעת אליהם.
&nbsp
כשאתה לא מודע למשהו שמנהל אותך אתה מוצא לו סיבה (זה מוכח מדעית. לא דעה אישית שלי). וזה מה שקורה לה. יש לה פחד להקים משפחה והיא נותנת לזה סיבה "אני לא רוצה".
&nbsp
לרגעים קצרים היא מודעת לרצון שלה להקים משפחה אבל אז חוזר הפחד.
&nbsp
לך עצמך אין מה לעשות עם זה. היא צריכה להתמודד עם הפחדים שלה. הריבים ביניכם מראים גם על זה שיש לפחות לאחד מכם הרבה חוסר תקשורת עם עצמו. אני מאמין שלה חסר מאוד אבל זה לא אומר שרק לה חסר. אולי גם לך. למעשה אני מאמין שלכולנו חסר קצת תקשורת עם עצמנו.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה, זה הניתוח שלי על פי המידע שנתת. כמובן שאי אפשר להתייחס לזה לעומק יותר מידיי כי המידע שנתת הוא חלקי- הוא נכתב ולא נאמר פנים אל פנים, והוא נכתב על ידיך ולא על ידה כך שאני לא באמת יכול לדעת הכל לעומק. אתה יכל להתייחס לזה כסוג של ניחוש אפשרי.

juggernaut

New member
כמו שאמרת

אין לי מה לעשות עם זה
אני לא חושב שהיא באמת רוצה, היא כנראה באמת מפחדת ולא סגורה על עצמה - ומותר לה. ואולי אני לא האחד שלה, וזה בסדר.
&nbsp
אני לא אנסה להבין אותה. עשיתי את זה הרבה כשהיינו ביחד, ועכשיו אני לא חייב.
עכשיו כל מה שאני רוצה זה פשוט להתנתק ממנה.

ניחוש אפשרי נוסף

כששניכם בוגרים ומסיימים לימודים, ואתם בקשר והיא אומרת לך שאתה כל עולמה, כל החיים שלה, ואתה תמיד יוצא בלי כוחות תבין שזה לא משהו שאנשים בוגרים שמגיעים שלמים לקשר רוצים ואומרים אחד לשניה.
&nbsp
בגלל זה היא משנה כיוון כמו מפרש עם הרוח. היא לא מסוגלת כשאתה לא מכיל אותה.
אין לה שום דבר גדול כזה בחיים כרגע, או לא היה אף פעם בעבר. אבל היא חייבת שיהיו לה עוד דברים בחיים, אחרת אתה כל עולמה והיא הורסת את זה בסוף.
&nbsp
עשית בשכל, ותעשה בשכל בפעם הבאה אם תתנהג בצורה שקולה ותבהיר לה
שקודם היא תתנהג אליך כאילו אתה "כל עולמה" ולא בצורה "חרא" ואז אולי תגיב לנסיונותיה.
&nbsp
וגם בעתיד אם מישהי אחרת מחזיקה בראש אשליות שקשר אידיאלי זה שאתה משתטח
אפיים ואומר לה שהיא כל עולמך, יש מצב שהיא גם לא הכי בוגרת ומוכנה לקשר רציני-מציאותי.

juggernaut

New member
לא תהיה פעם הבאה

זה נגמר ואני לא מתכוון לענות לה\לחזור אליה.
&nbsp
ואני חושב שהביטוי "כל עולמי" הוא יותר ביטוי חיבה. כמו שאומרים למישהי שהיא החיים שלך ושטויות כאלה.
זה לא בהכרח נכון.

Shamy

New member
אתה צודק זה אכן לא פייר

אבל כמו שלימדו אותי בחיים , שווה להיות חכם ולא צודק..

אני מציעה שתתקשר ותסביר לגברת , שקשה לך ואתה מבין שקשה לה אבל אתה לא תהיה יותר ה"מאפשר" (enabler) זה שמאפשר לה להתנהג רע לאנשים אחרים ואז לא לשאת בתוצאות כדי לקבל כתף תומכת ותמיכה כשהיא מקבלת זעם וחימה ומתנהגת כמו ילדה בת 2 (having tantrum). ושאתה מציע לה שתלך לטיפול ותעבד את הרגשות שלה כדי שהיא תרגיש טוב עם עצמה, ואתה מקווה מאוד שהיא תרגיש טוב עם עצמה כי אתה רוצה שיהיה לה טוב אבל נפגעת מדי ואינך מעונין להיות חלק בחייה.תסביר שאם היא תתקשר שוב תאלץ לשים את הטלפון שלה ברשימת דחייה ואם היא תציק שוב תאלץ להגיש תלונה על הטרדה כי אתה פשוט רוצה להתקדם הלאה

(ואל תיפול לרגשי שהיא תעשה כי זה זכותך המלאה להמשיך הלאה..זה לא הופך אותך לבן אדם רע או משהו להפך תעשה פה שירות , כי אם יש משהו שלמדתי בחיי זה הדבר הבא : כשלמישהו מאוד מאוד רע ולא נוח לו במקום מסוים , הוא ייאלץ או לשחות עם הזרם ולבצע את ההתאמות המתאימות כדי להמשיך לחיות או לטבוע ..רב האנשים מצליחים לשחות ולהגיע לגדה השני..)

בכל אופן זה דעתי אני לא פסיכולוגית או משהו , סתם מישהי שעברה לא מעט תלאות בחיי...

אני ממליצה לך להשאר עמנו ולהיות בפורום שלנו , אני משתדלת כל יום להכנס ולענות (בסופשים קצת פחות..) אבל משתדלת ...מעבר יש לנו הרבה פינות יומיות,שבועיות ותמריצים לעזור לזולת ולסביבתנו..אנחנו שמחים תמיד להיות למשענת למי שזקוק אבל גם לשמוח בשמחת אחרים...

אשמח לעדכונים , שיהיה לך התאחות והחלמה מהירה (מקדישה לך שיר)

juggernaut

New member
תודה

אבל השיר בקונטקסט הלא נכון XD
בכל מקרה, אני לא מתכוון להתקשר אליה. סיימתי את זה סופית לפני מספיק זמן, ואתמול הייתי מספיק ברור ואמרתי לה ש-מספיק. היא לא יכולה להמשיך להתקשר אלי ולעשות את זה.
&nbsp
וכן, הפסקתי להיות המאפשר.
גם אני למדתי להיות חכם ולא צודק, ואני כרגע מיישם את זה.
נתק מוחלט
זה כבר הרבה זמן לא הרגיש "זה", ועכשיו יש בעיקר הקלה.
אני מקווה שהיא לא תנסה להתקשר שוב, אבל זה לא משנה. כבר לא אענה לה.
&nbsp
תודה לך :)

KhaIeesi

New member
נדיר שפרידות קורות בבת אחת וזהו

אתה לא צריך לכעוס שהיא יוצרת איתך קשר. זה נובע מחולשה ותסכול. היא איבדה מישהו מאוד קרוב אלייה (וגם אתה).
אני כן חושבת שאפשר לתמוך ולהיות שם בשבילה ובו זמנית לטפטפ את העובדה שנפרדתם.
&nbsp
לגבי סיבת הפרידה שלכם - יכול להיות שאתם צריכים רק הפסקה בשביל לחשוב כל אחד מה הוא באמת רוצה? לך תדע איך היא תרגיש עוד חודש. לפעמים צריך ריענון מסויים, ולא להיות עם הבן זוג בשביל לחשוב כמו שצריך.
(לא אומרת לתלות תקוות..)
&nbsp
&nbsp
פרידה זה תהליך בכל מקרה..
&nbsp
אל תכעס :)
&nbsp
&nbsp

juggernaut

New member
אני לא חושב שאשב ואחכה לה.

אם היא תתקשר ותרצה לדברים על הדברים הנכונים, אולי כן אקשיב לה
אני לא חושב אבל, כי אחרי אתמול אני באמת פשוט רוצה להשתחרר ממנה
זה היה מעייף ולא לעניין
והיא גם העמידה אותי במצב שלא מעמידים אדם
קצת שליטה עצמית מצידה הייתה יכולה להיות אחלה
אבל אני כבר לא מצפה, וזה עוזר לי המון להמשיך הלאה.

tal902

New member
מוכר קצת הסיפור שלך

זאת ה"בעיה" שלנו, הבחורים הטובים מדי.

מנצלים אותנו ואת טוב הלב שלנו.

ואחרי שאמרת לה מה שאמרת, אתה לא יותר מרשת ביטחון עבורה.

נתון למצבי הרוח שלה. כשהיא בדאון ותרצה להתעודד היא תתקשר. כשלא אז לא.

ואם אתה תתקשר אליה כשאתה בדאון, והיא לא, אז אתה הלא בסדר. כי אתה לא מבין אותה מכיל אותה ו וכדומה.

ממליץ לך גם לפתוח הודעה בפורום זוגיות במשבר

juggernaut

New member
תודה על ההזדהות

אני לא מתכוון לענות לה שוב
ואין מה לפתוח בזוגיות במשבר, כבר אין זוגיות.
אני לא מתכוון לחזור אליה.

מנסיון אישי, אחרי 5 שנים

בקשר שלא הוביל לשום מקום, פרקתי את העסק למרות שהייתה שם אהבה, אך מסתבר שזה לא היה מספיק, והיום אני במקום אחר לגמרי.

עושה רושם שגם הקשר המדובר הוא לא קשר שיכול להוביל למקום טוב. היא משגעת אותך, פעם רוצה ככה ופעם רוצה ככה, נשמע שהיא זקוקה לטיפול נפשי כדי להתמודד עם החיים האמיתיים ושהיא לא בשלה להתמודדות הזו שכוללת להיות בתוך זוגיות בריאה ומתי שהוא להיות אמא לילדים.

במקרה הזה נראה ששומר נפשו ירחק. אתה צריך להיות עם מישהי שתהיה טובה אליך כמו שאתה טוב אילה ותהיה עקבית ברצונות שלה, דבר שמעיד על בריאות נפשית.

supersonic777

New member
איפה את נעלמת...? ברוך שובך...

A לוןA

New member
עצה קטנה

מעבר לכל מה שאמרו לך למעלה, ולמסקנות (הנכונות) שהגעת אליהן בעזיבה ובניתוק הקשר-
האמירה "זה לא פייר" מציבה אותך בעמדת הקורבן. אתה כל כך בסדר, כל כך מאפשר ומכיל והיא נופלת עליך עם כל השיט שלה! איזה לא פייר!

אל תתעלם לרגע מהעובדה הקטנה-אך-משמעותית שלהיות המכיל/תומך/מקשיב זו בחירה שלך, ורק שלך. את האמירה "זה לא פייר" אל תפנה אליה, או ליקום, או לגורל אלא לחלק בך שבחר את הבחירה הזו.

אם החלטת לחתוך, אז תחתוך. אני תמיד אמרתי לבנות הזוג שלי בעבר- אני תמיד אהיה כאן בשבילכן- אם אתן במקרה חירום אמיתי. לריב עם אמא זה לא מקרה חירום. זה סתם נאחס- ואתה איפשרת את ההיתלות הנוספת הזו עליך.

עמדת הקורבן היא עמדה נוחה מאוד- אתה לא צריך לתת דין וחשבון לאף אחד, גרמו לך עוול ואתה היית פאסיבי לגמרי. זה ממש לא המקום שאתה נמצא בו. אתה לא קורבן- אתה בוחר. לבחירות שלך יש מחיר, אבל הן שלך. וגם המחיר. זה הכי פייר שיש.
בפעם הבאה (איתה או עם אחרות)- תבחר באופן אחר.

בהצלחה.

juggernaut

New member
זה חבל שקצת נתקעת על אמירה אחת.

בפועל, ברור שהכל בחירה שלי אבל כשאדם שהיה כלכך קרוב יוצר קשר, זה קצת אכזרי לא לענות. אז חלק בי חשב שאם זה מה שקורה - כנראה שהיא צריכה אותי. מעבר לזה, ברור שאני מאפשר את זה - לכן הפסקתי לענות וחתכתי סופית את הקשר. כל השאר ברור, אני בוחר להיות זה שעונה, לכן אני מפסיק עם זה.

A לוןA

New member
פיספסת את השורה הראשונה

"מעבר לכל מה שאמרו לך למעלה"
לא היה טעם לחזור על זה, כי זה כבר נאמר.
אני הארתי נקודה נוספת, מעבר.

hilla89

New member
מזדהה

אני שומעת הרבה כאב ממה שכתבת.
אני גם מרגישה שאתה מאוד מנסה להשאר בעמדה של "זהו, זה נגמר" כדי שאף אחד לא ינסה להזיז אותך משם.
תרשה לי לשתף אותך, אני נמצאת ממש עכשיו בצד השני.
והייתי בעבר גם בצד שלך.... התחלפו היוצרות (גם לך זה יכול לקרות).
כן כן, אהבה גדולה ומטורפת כזו שמוכנים לעשות הכל ויום אחד היא מתפרקת.
תמיד יהיה את הצד של "פגעו בי ואני לא מוכן לסלוח" ואת הצד שרוצה להרגיש אהוב בכל מחיר.... אז תרשה לי להגיד לך איש יקר, גם לה לא פשוט לשלוח לך הודעות ולקבל את הזרות הזו והאפשרות שתגיב בצורה קרה. היא גם רוצה רק להרגיש אהובה, ממש כמוך. מתמודדת עם פחדים, אולי כאלו שאתה לעולם לא תבין.
אני יודעת מה זה להיות בצד הפגוע, שבטוח שהוא לעולם לא יוכל לסלוח. ובאותה מידה יודעת מה זה להבין שטעית ולרצות לשנות... במערכת יחסים יש שני אנשים, שהם הרבה פעמים גם השתקפות אחד של השניה. זה בסדר שאתה לא רוצה להיות איתה, זה בסדר שכואב לך לדבר, רק אל תפסיד אותה בגלל אגו וטינה. ובכלל, את האגו והטינה שחרר בשביל הבריאות האישית שלך. סליחה על החפירה :)

למעלה