יותר מהכל

יותר מהכל

חשוב שהילדים האלה יחזרו הביתה,נושמים,חיים ושבמהרה יחזור אליהם גם החיוך שבתמונות שפורסמו בצהריים.
זה באמת הכי הכי הכי חשוב.
אבל אני לא יכולה שלא לחשוב מתוך המעט שפורסם דברים נוספים. כאמא דואגת.
בחיים,בחיים לא הייתי מרשה לילד שלי להתנייד באיזור הזה בטרמפ בשעה מאוחרת בלילה. בשביל מה בדיוק?
ואני חושבת על הקהילה המאמינה. האם חוסר השיפוט הוא כזה גדול שהם בטוחים שתפילה ש'השם יעזור' או תפילת דרך אחרת לגמרי תספיק,בשעה הזאת???הרי גם הם חושבים שכדי שהשם יעזור צריך לעזור לו בעזרה משל עצמנו,שאדם חייב לנקוף אצבע כדי שתהיה "ישועת השם כהרף עיין"ובמקרה הזה נקיפת האצבע היא פשוט הימנעות. הימנעות מלהיות חשופים בשעה הזאת לחסדי הטרמפ.
רבות נאמר על כך שאין ברירה,שזאת דרך ההתניידות העיקרית "שם". נעזוב עכשיו את הלגיטימיות-לא לגיטימיות בלגור שם דווקא. הנתון הוא שיש שם חיים,יש שם ישובים יהודיים והרבה מאד. אבל לתעל ,לכוונן,לתכנן את שעות הנסיעה ,כך שסבירות הסיכון תהיה מועטה יחסית- את זה כן אפשר לעשות. ובחסות /כסות החשיכה אפשר לחבל הרבה יותר מבשעות היום- את זה ,בפשטות,גם אימהות יודעות.
הילדים הפרטיים שלנו,במשפחת האימוץ,הם הרבה פעמים תאבי סיכון והרפתקאות- בכל גיל ניתן לראות את זה בתכנים המתאימים לאותו גיל.הבן שלי בן 12 כמעט. אני עומדת לשנן לו עד ש'יצא לו מהאוזניים'שטרמפ בשעות לילה,ובמיוחד באיזורי סיכון - הוא משהו שיש להימנע ממנו,לחלוטין.
ורק שנשמע בשורות טובות,ושישובו כבר החבר'ה בשלום למשפחותיהם. אמן.

fatfat

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת ורוצה להוסיף

שגם לישיבה יש חלק בדבר. אני בחיים לא הייתי שולחת ילד שלי למסגרת חינוכית שמאפשרת לו לצאת לסופ"ש בעשר בלילה. מה בוער? או שהיו יוצאים בשעות הצהריים או למחרת בבוקר.

צודקת מאד מאד ,פאטפאט

הפרשן הצבאי רון בן ישי אמר בטלוייה דברים דומים מאד ובחריפות רבה.
למעשה הנער מטלמון צלצל למשפחה שלו לפני צאתו ואמר שהוא עומד להגיע לטלמון בערב,והמשפחה לא עצרה בעדו! מה,הם לא יודעים לאן שלחו את בנם ללמוד?איזה הם התנאים הבטחוניים בשטח? שהסיכונים בלילות רבים יותר?בן ישי אמר שזה ממש ממש מרתיח וחסר אחריות.
כמובן שמה שחשוב שיחזרו בשלום ומהר.

Noga Lavie

New member
כששירתתי בצבא

הייתה הוראה שיוצאים מהבסיס אך ורק על רכב מוכר או בשעות בהן תחבורה ציבורית מתפקדת. טרמפים לא נחשבו אופציה לגיטימית. אולי זו הייתה פקודה מקומית כי שירתנו בלבנון קודם, וכללי הבטיחות היו גבוהים במיוחד. חברותיי ששירתו בשטחים נהגו לעצור טרמפים מבלי להרהר על כך כלל. להפך, ציפו מהן להגיע ללא קשר לקיום תחבורה ציבורית.

סביון1

New member
לא פחות חשוב להסיק מסקנות כדי למנוע את האסון

הבא. ובענין הזה אני לגמרי מסכימה עם חייכנית.

KallaGLP

New member
אני גם בהחלט מסכימה,

אם כי לצערי אני די משוכנעת שהכתיבה כאן בפורום לא תעזור למנוע את האסון הבא כי האנשים שאמורים ללמוד ממנה את הלקח כלל אינם גולשים בו (איכשהו קשה לי להאמין שמישהו מגולשי הפורום הזה היה מניח לילדיו ביודעין לעשות דבר כה מסוכן).

China8

New member
ילדים בני 16 ו-19

הם אמנם עדיין ילדים, אך אני לא חושבת שהם בהכרח שואלים את הוריהם מה לעשות בגיל הזה. מאד אשמח אם ביתי תשאל אותי בגיל 16, אך מהכרותי עימה אני בספק רב.

כמו כן, באזורים עליהם מדובר התחבורה הציבורית מוגבלת ולכן נוסעים בטרמפים, זה חלק משגרת ההתניידות. כולי תקווה שאולי לאחר המקרה הנורא הזה ירחיבו את רשת התחבורה הציבורית כך שהצורך לנסוע בטרמפים יופחת למינימום האפשרי.
הטירוף הוא בכך שילדים נחטפים בתוך ישראל ע"י טרוריסטים. ידו הארוכה של הטרור משיגה אותנו ואת ילדינו במוזיאון בבלגיה, בבי"ס יהודי בפאריז, בעפולה....
לא נותר לכולנו אלא להתפלל לאבינו שבשמיים ולקוות שכוחות הבטחון יעשו עבודתם נאמנה ויחזירו את ילדינו בבטחה ובשלום למשפחותיהם. אמן!!

הי צ'יינה

הילדים הללו כן הודיעו להורים שלהם שהם יוצאים הביתה! היום בסלולארי בישראל כל אחד "מסמס את עצמו לדעת". אף אחד לא עצר מבעדם לומר- "הי,מתגעגעים אבל אנא,מחר בבוקר. יהיה בטוח יותר!". גם כשיש גזירת טרמפים,דרגות החופש גדולות לפחות במעט בשעה שיש אור,כשרואים בבירור אם זה נהג בודד או חבורה,למשל.
כשכמות הרכבים פחות דלילה [בשעות היום]אפשר לבחור על איזה רכב עולים ועל מה מוותרים. כידוע זה לא תמיד עוזר אבל זה מגביר טווח ביטחון.
חטיפה לאור יום גם בעייתית יותר לחוטפים עצמם.
אוף,שרק יחזרו. מרגע שפורסמו תמונותיהם אני ממש לא יודעת את נפשי.

KallaGLP

New member
את כמובן צודקת

שהטירוף הוא הטרור, אבל לצערנו זה המצב ואין ברירה אלא לקחת את זה בחשבון בשגרת החיים שלנו.

fatfat

New member
צ'יינה אני עובדת הרבה עם אוכלוסיה

שהתחבורה הציבורית מאוד מוגבלת לישובים שלהם אם בכלל. מדובר בעשרות קיבוצים ומושבים שבמקרה הטוב אוטובוס נכנס לשם פעם ביום, לפעמים גם זה לא. מדובר בישובים קטנים שבכל שכבת גיל יחסית מעט ילדים ואז גם כדי להיפגש עם חברים סתם, לא כדי לצאת לבילוי זה מצריך לוגיסטיקה הגעה. ובכל זאת הם כמעט ולא נוסעים בטרמפים. ההורים מתגייסים להסיע, כל יציאה לבילוי או שמתארגנים על Car pull או שהם מתארגנים כקבוצה ושוכרים מיניבוס שמסיע אותם הלוך וחזור. את בעצמך כתבת ששם זה חלק משירת ההתניידות. וזו הבעייה. סביר שלו היית מגדלת את בתך עם הידיעה שלא נוסעים בטרמפים כי זה מסוכן, אז אולי בגיל 16 היא לא היתה שואלת אותך אבל סביר שהיתה נמנעת מלעשות זאת. לעומת זאת כשמגיל צעיר אתה גדל על כך שכולם נוסעים בטרמפים וזו הארץ שלנו ולכן אנחנו לא צריכים לחשוש בה אז בגיל 16 באמת קשה לעצור אותם.

למעלה