יותר מהר מהאור?

Tom HaKatom

New member
יותר מהר מהאור?

אתמול העברתי בין הערוצים, ולפתע ראיתי כתובית: "וכך הוא הצליח לגבור על מהירות האור". נשארתי בערוץ, ולאחר מכן הסבירו על מדען כלשהו, שהצליח להעביר מידע במהירות של כפי 5 ממהירות האור. כל מה שאמרו לאחר מכן זה שהוא הצליח לעשות זאת בעזרת "מנהרת קוואנטים", מכיוון שלא צפיתי בתכנית מההתחלה [וגם כי הידע שלי בפיזיקה לא רחב], לא הבנתי כל כך במה מדובר. מישהו יכול בבקה להרחיב, ולהסביר איך זה מתיישב עם היחסות? [אם בכלל...] תודה מראש! תום.

sagima

New member
קראתי על הניסויים האלה

פעם איפשהו, ומה שהבנתי זה שזה נכון חלקית, בעצם בשביל להשתמש במידע שמעבירים צריכים שתי נתיבים, אחק קוונטי (ומהיר ממהירות האור) ואחד קלאסי (איטי או שווה למהירות האור), ככה שאין שום בעיה מבחינת תורת היחסות כי למרות שהמידע עבר יותר מהר ממהירות האור אי אפשר "להשתמש" בו.

spake

New member
יוווו.....

גם אני ראיתי את זה....זה היה בדיסקברי צ'נל....רציתי לברר עם הפרופ' שלי לקוונטים על זה..... מעניין כי אני יודע שאין בעיה עם תורת היחסות שתיהיה מהירות פאזה גדולה ממהירות האור אבל זה לא מידע ושם בפירוש אמרו העברת מידע!

Tom HaKatom

New member
חבל שאני בן 14

ואין לי אף אחד בעולם לדבר איתו על פיזיקה

the YOOK

New member
יש לך את הפורום כאן!

גם אני התחלתי בגילך להתעניין וללמוד... (אבל כמובן צריך קודם ללמוד את כל היסודות המתמטיים... לקרוא מדע פופולרי לא ממש עוזר).

spake

New member
צודק...

במדע פופוליסטי אין ערך אם אתה ממש מתעניין כי זה סתם מבלבל אותך עם שטויות לא נכונות/מדוייקות..........

spake

New member
בן 14?!

לא יעזור לך הרבה הפורום כאן תלמד טוב טוב מתמטיקה כי אם יש דבר שלא אומרים לך בסרטים שפיזיקה זה 99.9% מתמטיקה ו-0.1% מילים ודיונים פילוסופים.

Tom HaKatom

New member
אני קורא ספרים בנושא...

המתמטיקה באמת קצת בעייתית מבחינתי, למרות שיש דברים שהבנתי [אני לומד מתמטיקה ברמה גבוהה בבר אילן]

למעלה