יותר מוזר מהארון

kama_shay

New member
מבקש לשתף חוויה צרכנית מהתמוהות שעברתי, אמת לאמיתה, ולאחר שהסתיימה (לכאורה) דומה שרב הנסתר על הנגלה. אשמח לשמוע חוות דעת / תובנות בעניין וכל מה שניתן לעשות כדאי שדברים כאלה לא יקרו לאחרים.

התחלה ברכישת ארון שירות (ענק!) בחנות אינטרנט מדורגת היטב. הארון בושש להגיע ואני לא הייתי בלחץ לקבל אותו בזמן. שירות הלקוחות של החנות כדלהלן: השראת הודעה למוקדנית שרק יכולה לקבל הודעה, ופנייה חוזרת בוואטסאפ שהתנהל בצורה תמוהה, לא שרותית בעליל (יגיע השבוע, עיכוב בשל החגים והתעלמות).

לאחר זמן מה הבנתי שנפלתי, וכשניסיתי לבטל את העסקה גיליתי שב״כשל תמורה״ ניתן רק לעצור כספים שטרם ירדו – ואני שילמתי מזמן (לקח ראשון).

ביצעתי חיפוש למספר העוסק המורשה שרשום על העסקה, והגעתי לשם, נניח פלוני אלמוני, ובית עסק נוסף המופעל על ידו (ההקשר היה רישום משפטי – אך אני לא מייחס לכך חשיבות). קראתי ביקורות לעומק על בתי העסק הללו, ומצאתי שכל הביקורות הן חמישה כוכבים (מספרות ניסים ונפלאות) או כוכב יחיד (ומספרות סיפורים דומים לשלי) לאורך שנים! (לקח שני)

בהמשך חשבתי שכדי לפנות הלאה לערכאות עדיף שיהיה לי תיעוד ברור שנעשה כל מאמץ לקבל את המוצר, והמשכתי בהתכתבות לשמה עם שירות הוואטסאפ: כל הודעה שקיבלתי הייתה שונה מהקודמת (ופעמים נטולת הקשר) – צילומי מסך שכאילו והמוצר נשלח, הודעות שכביכול ניסו לבצע מסירה או ששבים ובודקים את העניין. באופן יותר מתמוהה, האיש מאחורי המסך פנה אלי מיוזמתו וברר האם המוצר הגיע. לאחר שרעמתי מהמקלדת, ענו לי: ״ המשלוח שביקשת ... איננו עד הבית אלא לנק. איסוף – משלוח עד הבית זה תוספת מחיר ״ מעבר לכך ששילמתי על משלוח, זו מלכודת כשלעצמה – כיצד אוכל לאסוף אריזה שאינה נכנסת ברכב ממוצע? הייתי נואש ואמרתי - אין בעיה – אני אוסף אותו רק תן לי איש קשר – וקיבלתי! -מספר טלפון נוסף לוואטסאפ, עם אותו מר פלוני אלמוני רשום בפרופיל. האיש מייד ענה לי, והזמין אותי לאסוף את המוצר מישוב שהייתי חושש לדרוך בו, בנקודת ציון שנשלחה ללא כתובת! ניסיתי להסביר שלא מדובר בעסקת סמים ואני מוכן לאסוף ממקום מוסדר בלבד. קיבלתי עוד נקודת ציון!, בשכונת מגורים בעיר אחרת. מצאתי שמר פלוני אכן רשום בדפי-זהב כגר בכתובת הסמוכה לנקודת הציון שניתנה לי, ולאחר שהחלטתי למצות כל אפשרות לקבל את המוצר דרשתי להגיע. פלוני נעלם ביום שנקבע, וטען לאחר מיכן למוות במשפחה (סיפור שנשמע מספר פעמים מהביקורות), הוא קם מהשבעה, אך עסוק בהקמת אתר הנצחה למנוחה! תאמנו להיפגש בלילה של היום העוקב – נסעתי לשם בפיק ברכיים. האדם יצא מחוץ לבית שלו (נראה שקט ואמין מאוד), לא אמר מילה מיותרת ולא אישר את שמו, הוציא את האריזה מהג׳יפ, ובמיומנות ותושייה יוצאי דופן הצליח להעמיס אותה על הרכב שלי, לא החתים אותי על דבר ושלך אותי לשלום בברכה.

עוד לא הרכבתי את הארון אך נותרתי עם סימני שאלה רבים:
  • מה קרה לי? לא הייתי מאמין לסיפור כזה!
  • מה מקומה של חברת דירוג החנויות - כיצד נוצר מצב כזה?
  • פלוני באמת חשב שאוותר ללא מאבק על רכישה ב-700 ש״ח? מה ניסה להשיג?
  • האם תיתכן התנהלות כזו לאורח שנים באין מפריע ואכיפה?

trilliane

Well-known member
מנהל
בהחלט סיפור הזוי... לא האמנתי שתצא עם ארון.
ואחרי כל זה, אולי בכל זאת תחלוק איתנו את שם העסק, כדי שלא נחזור על הטעות?

למעלה