יותר מידי זמן כבר!

amircx

New member
יותר מידי זמן כבר!

איזה מעצבן כבר איזה חודשיים שלמים אי אפשר לדוג מזג האוויר ממש רע...!!!!!!!!!!!!!!!! מתי יגיע הקיץ כבר!! ים בנות וים דגים!

תקשור קרסים בינתיים ותכין מצופים

מפקקים אתה יכול גם לחפש מצברים ישנים זרוקים של מכוניות לשבור אותם ולהוציא את העופרת לחמם אותה קצת ולהכין לך מלא מלא משקולות אתה יכול גם לבדוק את מצב החוטים שלך ואם בא לך אז תחפש מגרש גדול וריק רצוי כמו מגרש כדורגל ותתאמן לך שם בהטלה לשמונים מטר לפחות עם עופרת כבדה וכמובן שאתה יכול גם להשאר בבית לחכות לדרבי או להפסד הבא של בית"ר לשים לך ברקע את חלום מתוק של מושיק עפיה במערכת הסטריאו לעצום עיניים ולפנטז על בריאנה בנקס או אריה ג'יאובני איתך בים בקיץ מה שבא לך

זהירות סכנת חיים ../images/Emo18.gif../images/Emo129.gif|

שלא תשמע חלילה להמלצתו של מר אלברט כהן בעניין: "אתה יכול גם לחפש מצברים ישנים זרוקים של מכוניות לשבור אותם ולהוציא את העופרת לחמם אותה קצת ולהכין לך מלא מלא משקולות" עופרת בכלל ושמקורה במצברים בפרט (ששהתה מס' שנים בחומצות) רעילים בצורה בלתי הפיכה ומסוכנים מאוד לשואף את האדים בזמן החימום . ראה הוזהרת,השמר לך בנפשך מלנסות לפרק מצבר של רכב ובכלל להכין משקולות. יותר קל לחסוך 10ש"ח ולקנות לך מלוא החופן משקולות בחנות לציוד דייג. אישית הכרתי בלשון עבר איש יקר שהכין משקולות עופרת שאיננו בין החיים בגלל השטויות הללו.זה מאוד מסוכן ומזיק. תרצה להעביר זמן בתחום הדייג-כנס לאתרי דייג,לאתרי ציוד דייג,תתבונן בערוץ ESPN ותתרגש,נכון תקשור קרסים,תכין מצופים ועוד אבל בשום פנים ואופן ,פשוט אין מצב כזה שתכין משקולות לבד באמצעים פרמיטיביים בביית.

אני מהאו"ם

אני קונה עופרת נקיה ב 7 ש"ח לקילו ויוצק לי משקולות להנאתי זה נכון ש"לא כל הנוצץ הוא זהב" אבל גם "לא כל המסריח הוא חרא"

ועדיין רעל=רעל=רעל

גם מעשן וגם עופרת מבושלת,וואי,וואי,וואי..... ממליץ על שיקוף ראות דחוף....

לייזר

New member
תיקון קטן אלברט

מהצברים זה לא טוב אם כבר להכין לבד אז הולכים למגרש גרוטאות קונים כמה קילו עופרת זה זול מתיחים ומוזגים לכוסיות של משאבת ברקס באיזה גודל שאתה רוצה ולא לשכוח להכניס מחט של רפדים בשביל החור. אני דג אם בולונז אז אני לוקח עופרת וחותך כמה שאני צריך ומלביש מתחת למצוף .מצופים אוספים בחתונות מסעדות ופבים.רק את הדגים אני צריך לתפוס לבד. שבת שלום

דגאי

New member
אתה יכול לפרט?

באיזו משאבת ברק מדובר בידיוק? כמו שאני מבין עופרת מסוכנת למי שעוסק בזה יום יום ושואף אדים רבים. מה שמשאיר את החובבים שיוצקים פעם ב.. מחוץ לתמונה.

ובהתאם לעצתו של דודי צוות ההנדסה

והפיתוח שלי החליט שדודי צודק ועופרת היא לא המתכת האצילית ביותר שמקבלת את פנינו כבר שלוש מאות שנה. לפיכך החליט הצוות לעבור למצגת אשר אינה פוגעת באיכות הסביבה ובחמודותייה של נחמה השכנה. שלב א אמר הצוות מכינים כלים מבעוד מועד במרתף הבית או בחניית המכונית למי שיש. שלב ב' הכנת הכלים הדרושים 1) מקדחה חזקה מינימום 500 וואט רצוי של בוש או מקיטה 2)סט מקדחים איכותי רצוי עם ציפוי טיטאניום 3)מלחציים מקובעים על שולחן או משטח מוצק 4)משחזת זווית או בשם העממי שלה: דיסק ועכשיו לשלב האמיתי מפנים את כל תא המטען של המכונית עש שישאר ריק(להשאיר את הג'ק והגלגל הרזרווי כמובן) ונוסעים למקום שהיה פעם נחל איתן והיום הוא נחל אכזב כמו שלמדנו בשיעורי טבע בבית ספר מביטים לרצפה ושם יש המון המון המון חלוקי נחל יפים כבדים וחלקים בכל מיני צורות וגדלים אז ממלאים את התא מטען במכונית(כמה שיותר =יותר טוב) וחוזרים הביתה לסדנא ושלוש ארבע לעבודה כל חלוק נחל מקבל קדיחה קטנה אוהבת וליטוש אוהד אם צריך מכינים סטוק לכל השנה וזה בעלות שולית ממש של מחיר המקדחים שאולי תשבור ומחיר החשמל שהכלים צורכים בזמן העבודה,רוב חלוקי הנחל לא יזדקקו לליטוש כך שנשארה רק הקדיחה ביחס למשקולות שמוכרים בחנויות כשמחיר יחידה הוא בסביבות 70 או 90 אג' תלוי בסוג אז חלוקי הנחל זולים מאוד והכי חשוב הם לא רעילים לכל שוחרי איכות הסביבה והכימאים למיניהם כאן בפורום. כה אמר אלברט

יפה מאוד אמר אלברט

רעיון מקורי ונאה ביותר. נותרת השאלה, האם אכן ניתן לקדוח בחלוקים בלי לבקע אותם. אגב, אני לא חושב שמקדחי פלדה, אפילו עם ציפוי טיטניום יחזיקו מעמד. מקדחי וידיאה רגילים (לבטון) דורשים רטט כדי לעבוד טוב. אבל אילו רק השערות. בהחלט שווה לנסות.

אם בחלוקי נחל עסקינן

אז בחוף אפולניה לכל האבנים ואני חוזר ואומר לכל האבנים יש חור אז מה שנשאר זה רק לאסוף

חץ הכסף

New member
החורים באבנים שב-אפולוניה

הם בגלל החומצות שהתע"ש שפך באיזור במשך 48 שנה... אתה רוצה שחברי הפורום יעוטו וינקו לך את החוף שם מאבנים כדי שתוכל ללכת שם יחף?

באדי

New member
חלוקי נחל עשויים לרוב מאבן גיר

כך שמקדח וידיאה לבטון יוכל לקדוח אותם בנקל גם ללא רטט. ניתן להשתמש גם במקדחי קובלט רב תכליתיים ואז אין צורך להשתמש ברטט אך מחירם גבוה מאוד - יכול להגיע לכמה עשרות שקלים ליחידה.

כמעט כל מקדחה כיום מצויידת ברטט

ואפילו בפטישון המקדחה שלי אוכלת בקדיחה חלוק נחל לארוחת בוקר בלי מלח ועם מקדח רגיל לקיר הבעיה בחלוק שצריך להשתמש במקדח דק בקוטר של בערך 2 או 2.5 מילימטר וזה מקדח עדין אז קודחים בעדינות לאט ושופכים מים על הקדח ואז אין בעיה משהו לא מסתדר לי באדי עם אבן הגיר שאתה אומר לי חלוקי הנחל שאני מכיר נראים לי חזקים ביותר ולא נוטים להסדק או להשבר בקלות יכול להיות שיש כמה סוגים של חלוקי נחל? כל פעם שאני שומע אבן גיר ישר אני נזכר במצוקי הכורכר שליד הים והאבן שלהם נראית שבירה מאוד ורכה אבל לא לסוג אבן הזה אני מתכוון יש לנו במקרה גיאולוג או ארכיאולוג בפורום?

באדי

New member
כשדיברתי על נחלים

היתה לי תמונה בראש של ואדיות בדרום הארץ שם באמת רוב חלוקי הנחל יהיו מאבן גיר. בנחלים ובואדיות בצפון הארץ יש סיכוי גבוה למצוא חלוקים מאבן געשית - בזלת וכ"ו. בכול אופן סלע גיר קיים במס' דרגות קשיות, ניתן לקדוח בכול סוגי הסלעים (גם בבזלת) רק צריך קצת יותר זהירות כי הבזלת אבן פריכה מאוד.

למעלה