יותר מידי תרגילי בטן

Blue Potion

New member
יותר מידי תרגילי בטן

זה נכון שאם עושים יותר מידי תרגילי בטן, הבטן "יוצאת החוצה"?

אני הולכת במשך חצי שנה, פעמיים בשבוע לאימון TRX בחד"כ...

המבנה של האימון כמעט בכל אימון הולך ככה:
15 דק' תרגילי בטן
10 דק' תרגילי ידיים
10 דק' תרגילי רגליים
10 דק' עוד פעם תרגילי בטן
10 דק' אירובי (תחנות... HIT?)
5 דק' הרפיה

התרגילים מתחלפים בין שיעור לשיעור, אבל המבנה נשאר....
רק לי זה נראה או שזה מבנה ממש מוזר של שיעור?
איך כל כך הרבה תרגילי בטן תורמים לי?

אז חוץ מזה שיש לי בטן ממש מוצקה (מתחת לכל השומן)... מאז שהתחלתי להתאמן כל הבטן שלי יצאה "החוצה"...
אני אוכלת בריא, וכמו שאמרתי - מתעמלת באופן קבוע, אבל אני עדיין נראית "שמנה", הרבה יותר ממה שהייתי כשהתחלתי להתאמן. הנחתי שזה נובע מזה שעובדים יותר מידי על הבטן.

יש הגיון בצורה הזו של האימון? או שאני פשוט צריכה להפסיק לבוא לשם?

The Pinky P

New member
כן,הבטן בהחלט "יוצאת"....

למה היא יוצאת? כי את עובדת על שרירי הבטן, מחזקת אותם ומגדילה את נפחם.
שרירי הבטן גדלים ובכך ההיקפים גדלים ("הבטן יוצאת")

הפער מידע שחסר לך הוא - אילו מרכיבים בעצם קובעים את ההיקף ואת מבנה ה"בטן".
אז ה"בטן" לצורך העניין בנויה גם משומן וגם משריר ( אלו רלוונטים לדיון כרגע) ולכל אחד מהם יש את הנפח,הכמות והמשקל שלו.
אם כמות השומן נשארת זהה ואנחנו מגדילים את כמות השריר = אנחנו נגדיל את ההיקפים והבטן "תבלוט" יותר, מה שאת חווה עכשיו.
אם נקטין את כמות השומן ונחזק את שרירי הבטן = נצר את ההיקפים,נבליט את השרירים ובכך באופן גס נתקדם לעבר המטרה השכיחה - בטן שטוחה,ללא שומן,שרירים בולטים והיקפים קטנים.

תמשיכי לעבוד על הבטן (לאיו דווקא בצורה שאת עובדת עליה עכשיו) אבל תורידי את כמות השומן בגוף.
איך עושים את זה? תתיעצי עם המדריכים במקום בו את מתאמנת.

דני825

New member
אז כמה אימוני בטן מותר בעצם לעשות?

זה משתנה מאדם לאדם? לפי מין, משקל, מבנה גוף וכו'?
תודה.

The Pinky P

New member
"כמה אימוני בטן" זו לא שאלה נכונה...

משום ש"אימון" בטן זו לא יחידה קבוע וזהה וגם אם היתה כזו - ההשפעה שלה לא זהה משום שאנחנו כבני אדם לא זהים.
מה גם ש"בטן" זה לא שריר אחד, למעשה זו מערכת שלמה של שרירים ה"מפוזרים" באזורים רבים באזור הטורסו ושעובדים ביחסי גומלין ושיתוף ביחד עם קבוצות
שרירים נוספות כמו שריר הגב וכדומה.

ככה שלשאול "כמה אימוני בטן צריך לעשות" זה כמו לשאול - כמה ארוחות צריך לאכול, ארוחה היא יחידה קבועה? אני יכול להגיד -
משה צריך 3 ארוחות, דוד צריך 5 ארוחות ושמשון צריך 10 ארוחות?
ברור שלא משום שארוחה אחת לא דומה לשנייה, לכל אחד מהם יש את הנתונים שלו, את המטרות שלו והדרך שמתאימה לו.

באופן כללי אפשר לאמר - אימון טוב ונכון לשרירי הבטן יגיע מתרגילים שהם לאיו דווקא עובדים באופן ספציפי ומבודד עליהם אלא מתוך עבודה
עם תרגילים מורכבים, שמפעילים כמה קבוצות שריר וביניהם שרירי הבטן.
לדוגמא - סקווט,דדליפט וכדומה.
מעבר לתרגילים המורכבים אפשר לתמוך באימוני הבטן בעזרת תרגילים שהם כן,יותר ספציפיים לשריר הבטן אבל גם כאן צריך לדעת לבחור
את התרגילים בקפידה, לא כל תרגילי הבטן באמת אפקטיביים ( כפיפות קלאסיות לדוגמא) ויש לזכור שאלו רק תרגילים משלימים - אין
צורך להשתגע ולהשקיע בהם יותר מדי זמן וכוח.

מאוד קשה להסביר את העניין ככה על רגל אחת, גם משום שאני לא יכול להמחיש את כל מה שאני מדבר עליו וגם כי אני לא יכול
להגיב באופן ספציפי.

שורה תחתונה - לא להפריז באימונים ספציפים על הבטן, קו המחשבה שככל שנעבוד יותר על הבטן ככה נפתח את שריריה יותר הוא שגוי.
תוצאות טובות תגענה מעבודה נכונה - תרגילים מורכבים ולאיו דווקא ספציפיים, צריך להתאים תכנית אימון באופן ספציפי ע''י מדריך/ מבין עניין.

Blue Potion

New member
זה לא הפעם הראשונה שאני שומעת על דבר כזה...

אבל מה שכן, חבל שהמאמן לא מודע לזה... זה נראה לי הזוי...
כנראה אני אעזוב את הקבוצה והזו ואתחיל להתאמן לבד. שמתי לב שכשאני בונה תוכניות לעצמי, התוצאות הרבה יותר מהירות או מרשימות...

The Pinky P

New member
לא פשוט להיכנס לתחום האימון גופני כשאין לך ידע ונסיון.

"מאמן כושר" / "מדריך חדר כושר" זו אשלייה לרוב.
לא צריך להיות גאון גדול בשביל להיות אחד כזה, צריך להיות מישהו שמוכן לוותר על כמה אלפי שקלים
בשביל לקבל תעודה שאומרת שהוא כזה.
אבל זה לא בהכרח אומר שהוא באמת מבין עניין.
מה גם שאין אינטרס לעזור לך באופן ספציפי מצד המאמן אם לא שילמת לו במיוחד בשביל זה (אימון אישי/ייעוץ אישי/בניית תכנית אישית.

מאידך, אני לא בטוח שלעבוד "סולו" הוא טוב בשבילך, לא כי אני מזלזל בך אלא כי אני רוצה בטובתך ועל פי מה שכתבת עד עכשיו,לדעתי
אין לך מספיק ידע בשביל לעבוד לבד.

אני חושב שאת צריכה שמישהו ידריך אותך אבל,את פשוט צריכה למצוא מישהו טוב,מבין עניין.

Blue Potion

New member
איך מעסיקים אנשים כאלה?

ספורט לדעתי לא שונה מרפואה, וצריך להתמקצע בזה, קורס של כמה חודשים לא מספיק...
&nbsp
אני לא אומרת שיש לי מספיק ידע בספורט, ולכן אני נרתעת לרוב לעבוד לבד... (וגם כי המשמעת שלי לא בשמיים, אז יותר נוח לי שיש לי "חוג" ללכת אליו)
אבל חשוב לי שאם כבר אני עושה משהו, לעשות אותו כמו שצריך...
לכן כרגע האינטרנט הוא המאמן האישי הכי טוב שיש (בהנחה שאני סטודנטית עניה)

אני מצליבה המלצות/חוסר המלצות, של כל מיני מאמנים שונים ופועלת לפי כל מיני תוכניות שונות...

The Pinky P

New member
איך מעסיקים? להרוויח כמה שיותר ולהשקיע כמה שפחות.

זה לא הרצון של כל בעל עסק?
אני בעל חדר כושר לצורך העניין, אני מחוייב להעסיק משגיחים בחדר כושר שעברו הכשרה מסויימת, מעבר לזה אני לא חייב כלום לאף אחד.
אז למה לי להשקיע במאמן מנוסה,מבין עניין ומקצועי אם אני לא חייב?
ובגלל שאני עסק רווחי שרוצה לעשות כמה שיותר כסף, אני לא אשקיע בלקוחות שלי את כל מה שהוא מעבר למינימום (שהמינימום הוא
לדאוג שאף אחד לא נפצע) ועל הדרך יש לי הזדמנות לעשות עוד כסף בכך שאני אציע למתאמנים - "אימון אישי" ובו אני אתן להם את ההדרכה
שהם צריכים ואת ההדרכה שהם ציפו לקבל באופן שותף מעצם היותם מנויים ולקוחות בעסק שלי.

הכל כסף, אנחנו פראיירים שאנחנו נותנים לזה יד.

הבעיה היא לא ב"אנשים כאלו" (כלומר המאמנים) הם מרוויחים גרושים בחדרי כושר ולמה להם להתמקצע ולשאוף לדעת עוד אם כך?
גם אם אני הייתי רוצה לעשות כסף קל בעבודה נינוחה וקלילה - הייתי עושה את הקורס הזה .
הבעיה היא בהנהלות ובבעלי העסקים שחולבים את הלקוחות שלהם, שמעדיפים להעסיק את המינימום ולהפיק מזה את המקסימום על
חשבון ארנקו של הלקוח.
והבעיה היותר גדולה היא כמובן - בנו הלקוחות שנותנים לזה יד (גם אני באופן אישי בתור מנוי לחדר כושר)

יש יוצאים מן הכלל אבל הם כטיפה בים.

רוב הזמן נח

Well-known member
הבטן לא תצא החוצה בגלל שעובדים עליה

כל תרגיל שכרוך בהרמות כבדות עובד גם על שרירי הבטן. תרגילים כמו כפיפות בטן וכדומה לא ממש עובדים טוב על הבטן ויכולים לפגוע בגב.

זה שהשרירים בבטן יתחזקו ויגדלו זה לא דבר "שמוציא את הבטן". זה רק דבר שיחזק את הבטן וישפר את המראה שלה.

הדבר היחיד "שיוציא את הבטן" זה שרירי בטן חלשים ושומן פנימי בתוך חלל הבטן שידחף את הבטן מבפנים החוצה ויגרום לה להראות נפוחה. וגם שומן חיצוני בבטן תורם למראה בטן "שיצאה החוצה" - קרס

The Pinky P

New member
אי דיוקים,ברגיל...

תאמן כמה שאתה רוצה את שרירי הבטן,כל עוד יש שם שומן היא לא תראה טוב.
ואם הגדלת את המאסת שריר והשארת את כמות השומן אז מן הסתם שהגדלת את גודלה/נפחה/היקפיה של הבטן.

רוב הזמן נח

Well-known member
וואלה, היא צריכה להיות משתמשת די רצינית

בכל מיני חומרים סטרואידים בשביל להגדיל כל כך הרבה את השרירים האלה.
&nbsp
וזה בין הייתר גם כולל גם כל מיני חומרים שורפי שומן, אז לא צריך לדאוג.
&nbsp
בקיצור, מי שחושב שאימון כפיפות בטן הגדיל לו את הבטן כנראה מדמיין.
או שכנראה הוא אכל במקביל יותר מידי בתקופה האחרונה וזה השומן שהצטבר שם שהגדיל את הבטן ואין לזה קשר ישיר לאימון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה