אולי צריך לשאול מה זה חופש מהתמכרות פעילה../images/Emo12.gif
משום שלטעמי גם אם אני רק בתחילת דרך, הרי שכבר ברור לי שהמחלה שלנו, ההתמכרות, היא משהו שהולך ללוות אותי כל החיים. את הלק הפיזי של ההתמכרות - השימוש בסמים, הפסקתי כבר ביום הראשון, ועדיין מספרים לי שלהגיע לחופש ייקח לי עוד זמן... גלגול חיים שלם אם לא יותר
את החופש מגן החיות שבראש, אני משתדלת למצוא דרך הצעדים, דרך NA, בשיחות שלי עם אלוהים שלי, בשיחות שלי עם עצמי ועם החונך ועם החברותא, דרך הזדהות וזיהוי אותם דפוסים שמפריעים לי בדרך אל החופש הזה. כשהגעתי לתכנית ולטיפול לא חשבתי בכלל שאני מכורה. באתי מתוך סקרנות, מתוך רצון לבדוק ולחקור את המחלה, להבין אותה מבלי לדעת שאני עושה את כל זה מתוך המחלה עצמה, עד שהבנתי שגם אני מכורה כי יכולתי בקלות להזדהות עם סיפור אחד או שניים ולראות את הדפוסים שלי לוקחים שליטה. ככה למשל היה לי נוח מאד להיות בדמות הקורבן, המסכנה, לא חשבתי בכלל שמגיע לי יותר מזה. היום, בעזרת הצעדים, הפגישות והתכנית אני מסוגלת להרגיע את גן החיות שבראש. אני גם יודעת שלא פעם אני צריכה לאפשר לו מקום משום שאי אפשר לדחוק יותר מידי. אז זה לא שהראש שלי דפוק, זה רק שאני צריכה לבדוק בכל פעם מחדש למה אני חושבת כך או אחרת, בכנות, עם הרבה אומץ לחפור ולהציץ פנימה. לא קל... גם לא בלתי אפשרי, ויותר מהכל - משתלם
תמשיך לבוא, אוהבים אותך