"יותר קל לתת - האם זה טוב?"

תירונה

New member
"יותר קל לתת - האם זה טוב?"

בפגישה הטיפולית עם נערה/ילדה בת 12, שיחקנו במשחק קלפים כולל מילים ותמונות ומחברים ביניהם, בחירת הילדה למילה "נתינה" הייתה אשה מניקה, דיברנו על מה יותר קל? לתת או לקבל? הילדה אמרה במהירות: "ברור שלתת". בפגישה זו סיפרה על הדרך שמצאה להתגבר על הקושי שלה להרדם בלילה, הפיתרון שמצאה הוא להזמין את אחותה בת ה-7 לישון איתה בחדר ולעזור לה (לאחות)להרדם, דבר שאיפשר לה "אפילו" לסגור את הדלת של החדר. היו לה דוגמאות נוספות שבהן הפתרון לבעיות שלה הוא בלקיחת אחריות - כשהיא בעמדת הנתינה. השאלות שהתעוררו אצלי (למרות שהייתי איתה בשמחתה על מציאת פתרון)האם זהו שימוש בדפוס שאותו תיקח איתה להתבגרות? או זהו שלב רגרסיבי בכדי לבנות דרכי התמודדות נוספות - כלומר להיות מסוגלת ל"קבל" ולהפיק ממצב כזה. חשבתי: כמה מאיתנו (אני גם)מפיקות יותר סיפוק מנתינה ומתקשות לבקש - ואיך זה קשור לנשיות שלנו או ל"דפוסים" שמצופים מאיתנו. אז כמו בכותרת "יותר קל לתת - האם זה טוב?"

יותר קל לתת - עובדה. אבל למה?

כשרק התחלנו "לרוץ" עם נגיעה רכה זה היה ממש ברור ובוטה - כולן נתנו רשימות של מה שהן יכולות לתת, והתקשו להעלות על הדעת מה לבקש. אנחנו כל-כך מורגלות ב"לתקתק" את החיים שלנו, להיות חזקות, להוכיח שאנחנו יכולות, להצדיק את קיומנו בצורה מעשית. בשביל מה בכלל לבקש, אם אפשר להסתדר לבד? שאלה טובה. תשובה חלקית: גם כי לפעמים קשה לבד, וגם כי לבקש = לפתוח דלת. עוד שאלה: האם לבקש פירושו להיראות חלשה? תשובה (שלי): לא נראה לי. ואם כן, אז מה? זה נורא להיות חלשה? שאלה: אבל לבקש בלי להחזיר???? זאת שאלה שעולה כל הזמן. כמה קשה לקבל בלי לתת בתמורה. להיות "חייבת",חס וחלילה. גם אני, כשביקשתי עוגה - עמדתי לבשל משהו בתמורה. אבל למה? למה אי אפשר פשוט להגיד תודה, להכין קפה, ולבלות זמן-איכות שאינו קשור בחובות והצדקות? מה דעתכן? השמיעו קול.

למעלה