יותר רגוע- כי יש הסכם.

עמיקם10

New member
יותר רגוע- כי יש הסכם.

בנושא האיראני. מפרשים ומדברים וכל העולם מנסה לסדר את העניינים אצלנו ממשיכים לבבל"ת.זה שהאיאנים אמרו מה שאמרו..גם ערביי ישראל מגברים ככה..אבל להם אין פצצה.רק טילים.
אני מתעורר ב-5 ארבעים כבר פעמיים השבוע. קיבלתי ליום ההולדת את 'סיפור פשוט' של עגנון וספר ביקורת על עגנון שלזיוה שמיר..הרבה אנשים עשו פרנסה מעגנון. לימדו אותו פירשו אותו. אחרים השתמשו בפירושים של אלה שכתבו עליו. בטלויזיה, היחידה שמתעסקת עם ספרות היא אבירמה גולן- אינטילגנטית..[אחותה נירה ז"ל היתה שכנה שלנו במרחק שני בתים בערד.]
עגנון כתב שבכדי לצאת קצת מענייני דיומא אפשר לקרוא ספר..ולהיכנס לעולם אחר. וזה מה שאני עושה. בזמן שאשתי 'וכל הארץ' רואים זמרים מפורסמים ולא מפורסמים בתכניות 'כוכבים' שעוד לא נולדו.עולם של אשליות ועשיית כסף מפרסומות.

הדסהש1

New member
בוקר טוב.אתמול הייתי בטיול בבית לחם הגלילית

פעם ראשונה מקום מהמם..הדריך אותנו איש מהמקום קובי פליישמן
שנתן הדרכה ממש מקסימה על המקום בצורה דיי סטירית.
מי שלא היה של מומלץ בחום...והנה לבדיקת האמריי הוא סיפר שקיבל
טלפון מבית חולים מאיר שיבוא באותו היום ב3 לצילום...כך שלפעמים יש
מזל ולא מחכים יובלות...אם מתפנה תור...
לאחר בית לחם הגלילית יצאנו ליוקנעם ביקור ביקב מקומי.מורד יקב משפחתי.
ולסיום הייניו בביתו של הפסל אלכסנדר קריזנר...פסלים מדהימים ביופים...
אשתו וביתו מדריכות ומסבירות.כדאי לבקר...הוא יצא בסוף הסיור אדם בן 88
שעדיין מפסל..כל ביתו וחצרו מלאים בפסליו

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, אני בכלל לא רגועה בגלל ההסכם

יש פרשנים ויש מומחים... ד"ר אפרים אסכולאי הוא מומחה מקצועי ממש לנושא...

אפרים אסכולאי, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, עבד בוועדה לאנרגיה האטומית של ישראל (IAEC) במשך יותר מארבעים שנה ועסק בעיקר בסוגיות של בטיחות גרעינית וסביבתית. ב-1986 הוא עבר לעבוד בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (IAEA) בווינה ועסק בנושאים של הגנת הציבור מפני קרינה. בין 1990 ל-1991 הוא שימש כמזכיר מדעי של פרויקט צ'רנוביל הבינלאומי. ב-1992, שב ד"ר אסכולאי לישראל והיה פעיל בדיונים, אשר הובילו להסקת מסקנות באשר לאמנה למניעת ניסויים גרעיניים (CTBT). בשלהי תקופת כהונתו בוועדה לאנרגיה אטומית של ישראל הוא שימש כמנהל יחסי החוץ של הוועדה. בשנת שבתון במכון למדע ולביטחון בינלאומי (ISIS) בוושינגטון, הוא כתב את Verification Revisited: The Nuclear Case, אשר ראה אור בהוצאת מכון ISIS. ד"ר אסכולאי פרש מהשירות הציבורי ב-2001. ד"ר אסכולאי פרסם כמה מאמרים העוסקים באי-הפצת נשק להשמדה המונית (WMD) בכלל ובסוגיות המזרח התיכון בפרט, כולל המונוגראפיה Rethinking the Nuclear Non-Proliferation Regime, שפורסמה ב-2004. ד"ר אסכולאי קיבל את תואר הדוקטור (PhD) שלו במדעי האטמוספרה, מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

אני ממליצה לקרוא את דעתו בנושא.

http://news.walla.co.il/?w=/13/1875422

י מ י ת 2

New member
שמעתי כל הבקר דיונים בנושא ההסכם

יש מחייבים ויש מצדדים. שמעתי את דעתי של עוזי אבן מדען גרעין מהדרגה הגבוהה ביותר. הוא אומר שההסכם טוב לישראל. קופרווסר מנכ"ל משרד התשתיות או האיסטרטגיה (לא זוכרת) אמר שההסכם רע. ביבי ממשיך להרע את היחסים עם ארה"ב וליברמן חושב שצריך למצוא בת ברית אחרת, אולי מולדוביה...
באשר לעגנון, אני שומעת עכשיו סדרת הרצאות על עגנון עם חיים באר בסמינר בינ"ה באפעל . חיים באר הוא מרצה מחונן בעל ידע רחב וחוש הומור מפותח וחוקר את עגנון. מחדש כל הזמן. בכתבי עגנון מסתתרים כל מיני רמזים ממחוזות אחרים שבקריאה רגילה שוטפת ומבלי ידע מוקדם של עולמו אי אפשר להבין אותם. חיים עושה זאת במומחיות רבה. תענוג.
יום טוב

יוליקה

Member
מנהל
מה הפלא שעוזי אבן בעד ההסכם???

עקב עוזי אבן (נולד ב-18 באוקטובר 1940 בחיפה) הוא פרופסור לכימיה, שכיהן כחבר הכנסת מטעם מרצ בשלהי הכנסת ה-15 והיה להומוסקסואל המוצהר הראשון בבית הנבחרים הישראלי.
את שירותו הצבאי הוא עשה כמדען גרעין בכור הגרעיני בדימונה, והגיע לדרגת סגן-אלוף...ב-1968 עזב את עבודתו בכור והצטרף ללק"ם‏... מ-1968 איננו בכור בדימונה... אבל מדבר כמומחה לענין!!!

ד"ר אפרים אסכולאי הוא מומחה אמיתי שהיה גם הדובר של הועדה לאנרגיה אטומית ועבד ועסק בנושא עד שנת 2000 ומאז הוא מרצה אורח בנושא.

עוזי אבן פופוליסט שמערב מדע ופוליטיקה בלי הבחנה.

עמיקם10

New member
מה זה נגד ההסכם. מישהו יגיד מה יכולים לעשות

עם זה.? זה יש כאלה שבעד וכאלה שנגד- מראה שאין להם מושג. לא מושג מה זה פצצות גרעיניות אלא מה באופן מעשי יכול לקרות חוץ מלפוצץ אותה אצלם בבית. עוזי עילם דיבר על המכה השניה לאחר המכה הראשונה. חוץ אם לנו יש למה שלהם יהיה אסור.?

יוליקה

Member
מנהל
הספר "קשת עילם" של עוזי עילם מרתק!!!

האיש עצמו מרתק מאין כמוהו בן קיבוץ עין חרוד....

עמיקם10

New member
הבן של ש"י עגנון-חמדת

גם עבד בדימונה. מתחילת שנות ה-60 ישראל עוסקת בגרעין. בעוד מספר שנים נוכל להבין טוב יותר את המניעים של ראש הממשלה.
כמו שראינו לפני חודשים שלשה-- לפני 40 שנה ראש ממשלת ישראל- לא ייללה כל הזמן שהמצרים והסורים מתכננים עלינו. למרות שהם כולם ידעו. אז מה נשתנה..ועוד לא פסח !

פתי מאמין לכל דבר, לחתול ולעכבר (שיר ילדים)

מנסיוני בחים למדתי לא להאמין לשום הבטחה אלא לבדוק בשבע עיניים ובאותיות הזעירות ביותר.
קרה לי פעמים שהאמנתי, ומילכדו אותי.
גם חוזה בן עשרה עמודים כתובים בצפיפות, אני קורא כל מילה ושואל שאלות. אני הטיפוס ששנוא על עושי עסקים למינייהם (לשמחתי גם הבן כזה)
למשל , עושים ביטוח לנסיעה לחו"ל. אני קורא את הביטוח (היום אני מכיר אותו היטב) והיה סעיף שלא מקובל עלי ודרשתי לשנותו, אחרת אפנה למפקח על הביטוח, ושונה.

אבל גם בפרטים קטנים כל הזמן כולם מחפשים לרמות את כולם , והנפוץ כמובן המחירים של 0.99 שזה שקר מוחלט, אבל כולם מקפידים לרמות את הצרכנים.

היום רציתי לקנות מהפירסום של עיסקה טובה, רשת עם סרט דביק דו צדדי כדי שאוכל לפתוח את החלון בחדר השינה. (אני לא יכול לפתוח כיוון שמהעצים ממול כל הזמן קופצות פנימה לטאות, זיקיות ושממיות).
בעיסקה טובה מציעים רשת 130x150 עם סרט דביק דו צדדי 5 מטר. המחיר 49.99
אני שואל:
א. מה עושים אם החלון קטן יותר
ב. ההיקף של הרשת 5.60 מטר, אז חסר 60 ס"מ.

התשובה: זה מה שיש כרגע. (כאילו שעוד רגע יהיה משהו אחר..)
הלכתי לחנות חמרי בנין בשכונה: רשת במידה וסרט באורף 10 מטר - 50 שקלים.....

יוליקה

Member
מנהל
כולנו לומדים מניסיון החיים שלנו

גם אני מקבלת כל הזמן את החוברת של עיסקה טובה... אבל לא מתפתית יותר...

י מ י ת 2

New member
מנסיון החיים שלי למדתי לא לעשות עסקים

עם עיסקה טובה.
באשר להסכם אם הוא טוב או לא, יש דעות לכאן ולכאן. אני מכבדת כל אדם שיש לו דעה בתנאי שהוא מתיחס ברצינות לדברים . אין דעה אחת שהיא הקובעת ואין בילתא. כל אחד יכול להשתכנע ממי שהוא רוצה. ובכלל ימים יגידו. בינתיים בלאו הכי אין לישראל הרבה מה לעשות . אנחנו לא יכולים לעמוד מול כל המעצמות. שמרגישים שאנחנו כמו קוץ אתם יודעים איפה...
ומלבד זאת לא הייתי ממהרת לזלזל בפרופ' עוזי אבן. זה שהוא הומוסקסואל לא שייך לענין. גם לא שהוא היה במרצ. לעניננו הוא מדען גרעין.

יוליקה

Member
מנהל
ההערה נמצאת בויקיפדיה - לא אני הוספתי אותה!

אבל יש לזה קשר מדוע הופסקה עבודתו ב-1968...

הדסהש1

New member
גם אני התפתתי פעמיים וסיימתי איתם את הרומן

מקבל את הפוסטר וטזורקת או טורקת את הטלפון..לא עומדים
בדברים...

עוכרי-דין במאבק על פרנסה השפלה.

היום פורסמו שלושה חוקים חדשים שהוציאו את עוכרי-הדין מכליהם:
א. המשטרה תוכל לקבוע אילו חומרים יימסרו לעוכרי-הדין בלי לפגוע בחקירה או בקורבנות או בעדים. ההחלטה תהיה בידי הפרקליטות אולם האישור הסופי יהיה של בית המשפט.
ב. יורחבו סמכויות בית המשפט במתן אישורים להאזנות סתר במלחמה בפשע.
ג. תוחמר הענישה נגד בעלי נכסים המשכירים אותם לעוסקים בפשע או בסחר בבני אדם (כמו בתי זונות)

זהו בהחלט צעד גדול קדימה לקראת משהו הדומה ל-"חוק-ריקו" האמריקאי שזה יהיה כנראה הצעד הבא.

החוקים הללו הביאו מיד לתגובה בעיתון של עוכרי דין, כמו :
"זה חוק מאוד מסוכן שיפגע בזכויות הנאשמים כולם".
"זה יגרום לכך שהפרקליטות והמשטרה יחליטו מה יועבר לעורכי הדין, ולא תהיה עליהם שום ביקורת של בית המשפט".
שזה כמובן שקר מוחלט כיוון שהחוק קובע במפורש שאם חומרים מסויימים יועברו לעוכרי הדין או לא הקובע הוא בית המשפט. זה כתוב במפורש.

כבר ראיתי מקרים רבים בהם עוכרי הדין דורשים לקבל את פרטי עדים חסויים, ומכיוון ש/החוק הזה לא היה קיים, המשטרה/תביעות/פרקליטות נמנעו ונאלצו לבטל את כתב האישור והפושע שוחרר.
זה בהחלט היה נשק מכוער ופושעני כדי להוציא את העבריין מהתיק.
ויותר מלכסוס ציפורניים, לא היה הרבה מה לעשות, אי אפשר להסגיר עדים כדי שיהיו בסכנת מוות, רק כי, יש להניח, עוכר הדין רוצה לזכות בעוד תיק.

י מ י ת 2

New member
אני מבינה שאתה לא במיוחד מחבב עורכי דין

ובכלל יודע יותר טוב מכל אחד אחר, ובכל זאת זה מקצוע חוקי ומגיע לעושים בו את הכבוד הראשוני לכנות אותם בשם שנקבע להם על ידי המחוקק.

הרישא של התוכן מיותר ומרושע

אחרי מאות רבות של הופעות מצד התביעה מול כל אלו (אני מניח שיש לך סיבה אישית להתרגז...) , הרי יש לי דיעה מגובשת למכלול הזה.
אחרי כל מה שראיתי 30 שנה בבתי משפט , אין לי טיפה של כבוד למקצוע הזה.
אם תקראי את מאמריו של אחד מהבכירים במקצוע הזה ושאט הנפש שלו ממה שהולך בבתי המשפט, היית משנה את דעתך.

יותר מידי פעמים ראיתי כיצד בעלי המקצוע הזה מתעמרים באנשים והכל באיצטלה של הזכות של העבריין להגן על עצמו, ותתחילי מההתעמרות בקורבנות שונים.
אין לי שום בעיה אישית עם אף אחד מהם, כל ההתקלויות היו בבתי המשפט כאשר הוא עושה הכל לטובת הלקוח שלו שכל הראיות מצביעות עליו שהוא שביצע את הפשע המיוחס לו, וכלה במספר מקרים לא קטן של התחייבות להתנהגות מסויימת שהופרה אחרי שקיבל את מבוקשו.

זו לא אימרה שלי אלא שלהם שבית המשפט לא עושה צדק אלא חוק, ועל זה הם פועלים.

ישנם הטוענים שהמקצוע החל בתנ"ך שזה כמובן חסר אסמכתא, ודווקא מי שלא נקרא כך, הוא באמת פעל כאיש מקצוע, והכוונה כמובן לדניאל, גם בפרק 13 שסולק ע"י הנהגה הדתית כדי להגן על אנשים מכובדים שביצעו פשע.
המקצוע המודרני החל בכלל באנגליה כאשר בתי המשפט מינו עוזרים כדי שיסייעו לנאשמים לנווט בנוהלי בתי המשפט. בינתיים הם שכחו את המטרה הראשונית, והיום מטרתם היא לזכות את לקוחם. לא צדק ולא שום דבר לא מענין כאן אלא רק נטו זיכוי של הלקוח, ולכסף הרב שמתגלגל כאן יש חשיבות רבה (ותחשבי לרגע, שמי שמקבל כסף מעבריין, עבריין שחי מפלילים, הרי הפרקליט שלו הוא בעצם שותף לעבירה, או לפחות המניע לבצע עבירות כדי שיהיה לעבריין כסף לשלם לפרקליטו...לא כן?) .
וגם אלו שלא עוסקים בפלילים לא יותר טובים, ותמיד תהיתי מדוע משפטים כמו גרושין או סכסוכים מסחריים יכולים לקחת שנים ???

אני התחלתי לאבד את אמוני בהם אחרי שראיתי פעם אחר פעם אחר פעם איך הם פועלים בניגוד לצדק ורק מחפשים חורים איך לחלץ את הלקוחות שלהם, בחקירות עדי התביעה בבית המשפט מגיעים עד כדי התעללות לפעמים. אני עומד על הדוכן ולא מאמין לשמוע מה אומר אותו אחד שמולי, או אלו שמגיעים איתי להסכמים ואחר כך כשקיבלו את המידע מתכחשים להסכם באמתלות שונות.
פעמים רבות עשיתי תרגילים של שאלות דמיוניות פעם מצד הנאשם ופעם כהגנה לקורבן, והם הפכו עורם לפי הצורך. זאת אומרת, שלאמת אין שום משמעות בעינייהם אלא רק שלקוחם ינצח.

אבל למה לדבר הרבה? אחד מבכירי הפרקליטים בארץ אביגדור פלדמן, תקראי קצת מאמרים שלו, מי שמתפרנס יפה מאוד מהמקצוע הזה, אבל אומר למשל:
"המשפט הוא משחק השקר"
"מקצוע עורך הדין הוא מקצוע מכוער של הונאה ושקרים"
"לעיתים אני מתעב את המקצוע"
"האסתטיקה של השקר, על חוסר החשיבות של האמת בתוך ההליך המשפטי, על הרנדומליות (מקריות) של הצדק".
"עורך דין מקצועי טוב, יודע לתמרן בכללי המקצוע"
"רק לעיתים רחוקות מרימה האמת את ראשה המכוער"
"התזה על הפער בין עשיית המשפט ובין גילוי האמת".....
"בבית המשפט ההבחנה בין האמת לשקר, מעורפלת ומטושטשת אז קשה לענות בכנות על השאלה הזאת (האם שיקר פעם לבית המשפט) רוב המשפט מתנהל בשטח האפור, אז כמו שלא חציתי אל השחור של השקר, כנראה (!) לא חציתי אל הלבן הטהור של האמת"
"לא אסלח על פעולות זידוניות, ויש כאלה,......וגם סניגורים שטוענים במודע טענות שיקריות".

עוד ???

עמיקם10

New member
מתאר לעצמי שהחוקה של ארצות הברית

מכילה המון דברים וסעיפים מ-51 המדינות שלהם-שאפשר לאמץ גם כאן. הפשע המאורגן שלהם והמונופולים [הטראסטים] והנקיון. והגזענות. הסביבה והנקיון..הנקיון. והמסים.
ואצלם החינוך זה דבר ראשון. והם 250 מליון...התרשמתי בביקור בארה"ב שהארגון והסדר- הרבה יותר טובים מאשר אצלנו. וגם במקום לדאוג לרכבות מיותרות לכיוונים דמיוניים- להקים רכבות תחתית בערים. אצלנו מדברים על תחבורה ציבורית וההכרח לנסוע ברכב הפרטי. במקום להקים מערכות ציבוריות בערים.
נ.ב.
בראשון אין קשר בין שתי תחנות רכבת - משה דיין וראשונים- וכעת מקימים קניון בראשונים.
אמרו לי שהתושבים מתנגדים לשימוש במסילה - ליד הבתים. אז יכלו לחפור באדמה..כמה רקילומטר- ולא גמרו. זו רק דוגמא- ואני בטוח שיש עוד כאלה.

עמיקם10

New member
כמו כל דבר מקצוע עריכת דין התפתח גם לרעה

לא להאמין איך אנשים מורשעים חוזרים לבית המשפט ולא חוטפים כפול. נכון שיש מקרים של הרשעת חפים מפשע-אבל בתחום הפלילי כנראה שבית הסוהר הוא לא תשובה לזה.

אני מעדיף לשלם מיסים עבור בתי סוהר ולא ישיבות

עדיין לא נמצא פתרון אחר מאשר הרחקת העבריין מהחברה. כל יתר פתרונות הענישה לא צלחו, וכן אני לא מאמין ב-"שיקום" שהוא בסך הכל הצגה של העבריינים כלפי התמימים ויפינפש למינייהם, בדיוק כמו הכיפה בבית המשפט.

אבל המשפט המטומטם ביותר ששמעתי בחיי הוא:"הוא שילם את חובו לחברה".
יותר מטומטם מזה אין.
אני מוכן לקבל את המשפט הזה אך ורק אם הרוצח יחזיר את החיים לנרצח, רק אז זה יהיה נכון, וכך בכל העבירות.
במקום זה, העבריין משתחרר מבית סוהר ורץ לבחירות לראשות העיר.......
רק במדינה מטורפת זה יכול להיות.

למעלה