יו אני רואה עכשיו את לשי"מ שוב...

מאמר על הסרט "לילה של יום מפרך"

סרטם הראשון של הביטלס. סרטו של ריצ'ארד לסטר. סרט קולנוע מהנה. קומדיה מוזיקלית קלילה שכבשה את העולם! הסרט הוא בעצם הסיפור של הביטלס עצמם, על כל שיגעון הביטלמניה. צחוקים ובלאגן עד לסוף הסרט שאז הביטלס מופיעים. עם הסבא הסכסכן של פול שמסכסך כל פעם שהוא יכול. הסרט נורא מצחיק (!!!) וממש שווה לראות אותו! שם הסרט היה אמור להיות "ביטלמניה" אבל שם הסרט הזה הוא רעיון של ג'ון לנון שבסוף יום קשה אחד אמר רינגו סטאר שזהו לילה של יום מפרך. הסרט יצא ב- 12 באוגוסט, 1964. אורכו כ-85 דק'

fenriz

New member
גאונות

מה שיפה פה שרינגו תמיד היה משבש ביטוים ומילים באנגלית. לאחר יום צילומים מפרך הוא אמר משהו כמו THAT'S BEEN A HARD DAYS NIGHT INDEED וג'ון אהב את הביטוי והחליט לקרוא לסרט ככה. בריאן אפשטיין אמר לג'ון ופול שהם חייבים לכתוב שיר בשם HARD DAYS NIGHT ולמחרת הם באו אליו עם הלהיט שהפך מאוחר יותר למקום ראשון ועד היום אחד השירים הכי מפורסמים של ה
יות בעולם. מה שמראה הרבה מהגאוניות של הצמד הזה!!

100police

New member
יו אני רואה עכשיו את לשי"מ שוב...

הכנסתי בראשי תיבות כי לא היה מקום, התכוונתי ללילה של יום מפרך, ואני חייב לומר.. סרט גאוני! אני יודע שכבר עשינו את זה פעם- אבל עכשיו זה עוד זמן להזכיר קטעי נוסטלגיה מהסרט הגאוני... יאללה יאללה!

yo t a m

New member
ואני לא שומע עכשיו את-

אגסטהאפמאמ"מ. פשוט הייתי חייב להראות לאן ראשי התיבות עלולים להגיע בסוף >_<

100police

New member
קטע נוסטלגיה #1

איך שהם יורדים על הזקן ההוא ברכבת.... ציטוטים: "תן נשיקה." "אה, הוא אחד מהאלה שחושבים שהרכבת שייכת להם, נכון פול?" "אבל... אנחנו רוצים לשמוע את זה, ואנחנו ארבעה, ויחי מעמד הפועלים וכל זה..." "אל תדבר אליי ככה, בחור.. אני נלחמתי למענך ולמען שכמותך." והתגובה: "ואתה בטח מצטער שניצחתם" חחחחחחחחחחח... עכשיו תורכם, אולי אני אכניס עוד כאלה אח"כ

PeNy LaNe16

New member
ענק

סרט גאוני אהבתי את הקטע מראיינים אותם עיתונאי:מה אתה חושב על האמריקאים?(נשמע גם:איך מצאת את אמריקה) ג'ון:פנינו שמאלה בגרינלנד עיתונאי:אתה מודרני או רוקר רינגו:אני מוקר(חקיין) עיתונאי:איך קוראים לתספורת שלך? ג'ורג:ארתור וגם הקטע שהם משתוללים בחוץ ושהם עושים תחרות ריצה ואז פול יורה בהם ואיך שהם מנסים לקפוץ שברקע מתנגן cant buy me love ואני מתה על הקטע שבריאן בא ומביא לג'ורג' ג'ון ופול מכתבי מעריצים גון:מס ההכנסה סוף סוף עלה עלינו ואז סבא של פול אומר לרינגו שהמעריצים שונאים אותו בגלל האף הגדול ושהוא נמוך.פתאום ברייאן מביא לרינגו מלא מכתבים ואז ג'ון אומר למי שילמת שישלחו לך את המכתבים ואז ג'ורג אומר :הוא בא ממשפחה גדולה וגם הקטע שאומרים שהם אסירים וג'ון אומר שהם בחיים לא יגלוב למה אסרו אותו סליחה עם התבלבתי עם הביטלס

100police

New member
קטע נוסטלגיה #2, או יא!

אני חושב שעוד רגע אני מציף את הפורום בקטעי נוסטלגיה... אוקיי, אז נמשיך לאחר ששיגעו את כל הרכבת בשטויות שלהם, תפסו את סבא של פול מאורס, שיחקו משחק קלפים שאני יכול לשים כסף מי ינצח בו ושרו שיר שכבש את לבי, הם יוצאים מהרכבת לעוד בלאגן (אגב, הם נמצאים בארה"ב או בבריטניה?). ואני דווקא רוצה לספר על המאורעות בחדר המלון. לאחר שפצח ריב בין פול וג'ון בזכות סבא של פול לגבי האף של ג'ון, הם מקבלים מלא מכתבי מעריצים ובמקום כיף נותנים להם רק לענות למכתבים... ציטוטים! סבא: "לא יפה פולי. לא צוחקים על בעלי-מום". פול: "בחייך, רק התלוצצתי". סבא: "אולי, אבל על חשבון האף שלו". "אני לא אשם שיש לו שופר מפלצתי וראש קטן שלא עומד בכובד." "מס הכנסה סוף-סוף עלו עלינו." "בשבילי אין?" "מצטער." "הבולים בטח עלו לך הון, רינגו."

100police

New member
ולפני ליין...

זה כל הקטע בשרשור שלי. אני רוצה להציג לפניכם את המשפטים שהכי הצחיקו אותך ואת הקטעים שיעבירו לכם גל נוסטלגיה אדיר. הו, הנה מגיע הקטע במועדון....

100police

New member
כן כן, יש גם קטע נוסטלגיה #3!

לאחר שבכוח לקחו המלווים של הלהקה אותם בחזרה למלון והכריחו אותם לשבת ולענות למכתבים, המסיבה לא נגמרת. פתאום מוצא ג'ורג' (אם זה הוא, משום מה אני די עייף והם די דומים, כבר קשה לזהות ביניהם) איש בארון. החבורה ממהרת לתפוס את סבא של פול, שברח כהרגלו. הקטע הכי מצחיק בסרט לפי דעתי... ציטוטים: "מי הכניס איש לארון?" "מי זה?" "הוא ארב פה." "נראה אורב אמיתי." "צריכים לתפוס את הסבא, הוא בטח באיזה אורגיה עכשיו!"

100police

New member
קטע נוסטלגיה #4

סליחה על ההצפה, כי יש לי זיכרון קצר כשאני עייף ואני ממש רוצה לשתף אתכם בזה... החבורה ממהרת למועדון, לתפוס את הסבא. סבא כהרגלו מחזר אחרי נשים, והצוות הנאמן שלנו תופס אותו ולוקח אותו בכוח. אומנם זה היה קטע קצר, אבל הקטע שאחריו יותר ארוך והרבה יותר מצחיק. ו... כן, אתכם הסליחה, שוב. אולי יש כמה שיגידו שהעבודה שלי מבורכת... אבל הרוב בטח חושבים שהיא מיותרת
ציטוטים: "אני איתם. אני אחותו של רינגו." "לפני שאתם הולכים, יש פה חוב קטן..." "אני אשלם אותו. 180 לירות?!" "סליחה. גיניאות."

100police

New member
תודה רבה...

הפסקה קצרה שלי ושל הדיוידי שלי ונחזור לשגרה.

100police

New member
קטע נוסטלגיה #5 או: צעצועי אמבטיה

ג'ורג' מנסה ללמד את אחד המלווים שלהם להתגלח עם תער. הוא משתמש בקצף גילוח על ההשתקפות של המלווה במראה ומתחיל לגלח... קטע גדול, אבל אין ממש ציטוטים משם. בינתיים ג'ון נמצא באבמטיה וממש בטוח שהוא במלחמה גדולה (הוא משתמש בדוש בתור פריסקופ... קטע שחייבים לראות!) עם בריטניה. חיש מהר הם יוצאים בשביל להגיע לפגישת עיתונאים. אבל אתם בטח שונאים אותי שאני אומר את זה- זה נושא אחר, שנדבר עליו בקטע השישי. ציטוטים: "האנגלי המלוכלך!" "בריטניה שולטת!" *ספלאש!!!* "תכניס ת'לשון, זה מגעיל ככה כשהיא וורודה וחשופה." "שוב חטפת טורפדו?"

100police

New member
קטע נוסטלגי #6 או: מסיבת עיתונאים

החבר'ה שלנו מגיעים למסיבת העיתונאים, ברגע שהם יורדים מהרכב הם נכנסים חיש מהר לאוהל כזה, והמעריצים סוחבים אותם אל תוך הבניין. החבר'ה מתחילים במסיבת עיתונאים... הזוייה ביותר. לאחר שאלות הזויות במיוחד, ממהרים החברים שלנו לברוח כל עוד אפשר. כאן אין כבר מה להגיד. יש רק ציטוטים משובחים. ציטוטים, כמובן: "לא הכרתי בחורה כבר חצי שנה, ולפני שהגענו לאמריקה לא שאלו אותי אם אני רוצה כריכים. הכנסתי אותה לחשמל והיא התפוצצה." (אלוהים יודע מה הוא ניסה להגיד שמה...) שאלה: "איך מצאתם את אמריקה?" תשובה: "לקחנו שמאלה בגרינלד" שאלה: "האם ההצלחה שינתה את חייך?" תשובה: "כן." שאלה: "אתה 'מוד' או 'רוקר'?" תשובה: "אני 'מוקר'". שאלה: "יש לך תחביבים?" תשובה: *רושם על נייר SEX*. "לא, אנחנו רק ידידים." שאלה: "לדעתך, התסרוקות האלה יחזיקו מעמד?" תשובה: "שלי מחזיקה מצוין. דבוקה חזק." שאלה: "איך נקראת התספורת שלך?" תשובה: "ארתור". "לא, אנחנו רק ידידים." שאלה: "איך נקרא הצאוורון הזה?" תשובה: "צאוורון". שאלה: "אתה רואה את אביך לעתים קרובות?" תשובה: "לא, אנחנו רק ידידים". שאלה: "איך אתה אוהב שהחברות שלך מתלבשות?" תשובה: *צוחק*.

100police

New member
קטע נוסטלגיה #7

החבר'ה שלנו התפלחו כבר מהמסיבה, אבל אוכל לא נשאר. אז הם הלכו לאולם שבו הם מתכוונים להופיע וראו שהכל מוכן.... כמה משפטים שנונים והם כבר ממהרים לשיר לנו שיר. אחרי זה מגיע איזה יוצר מוזיקלי, שדווקא המלווה של הביטלס יותר תומך בו, והביטלס כהרגלם מחליטים להתחפף כל עוד רוחם בם. הם מגיעים לאיזה עלייה ובדיוק אנשים יוצאים משם, לא יודע מאיפה הם יוצאים, נראה כאילו ממסיבת תחפושות של אינדיאנים
... אז המלווה שלהם מסלק אותם מהבניין, ואז הם מתחילים בסצינה המפורסמת של הריצה תוך כדי השיר של cant buy me love. וכדי לשפר מעט את הפואנטה, ובגלל שהפעם לא היו ציטוטים טובים אז לא שמתי ציטוטים, רציתי לכפר על זה ולתת לכם בונוס קטן... המסלול של הריצה שלהם! נשמע טיפשי, אבל חמוד... אוקיי, ברגע שמוציאים אותם מדלת החירום הם רצים במדרגות בריצה מטורפת (ואוחזים טוב טוב במעקה, הילדודס האלה), אחרי זה רצים בין כמה רהיטים זרוקים ומגיעים לפארק הזה של הדשא, שם הם רצים כמו מטורפים. נכון שזה נראה ארוך יותר? בכל מקרה, הם עושים טירוף שמה. לאחר הריצה בה שוטה הכפר ומסלק אותם. עכשיו האקשן מתחיל...

100police

New member
קטע נוסטלגי #8

או-או! שחררו את הביטלס לרחוב. זה יכול לומר רק דבר אחד- צרות!!! בינתיים בחדר המלון המלווים מתבאסים ביניהם על שהחבורה ברחה להם, ויודעים שעשו להם את זה רק כדי לעצבן אותם. בינתיים הביטלס כבר מתרוצצים להם ומשגעים אנשים. הם חוזרים לבניין ומסתובבים שם, כל אחד בנפרד. ג'ורג' מגיע למזנון של צוות ההפקה. הוא מדבר עם המזכירה ששמה, שמתקשרת ואומרת שאחד מהם אצלה. ג'ורג' הולך איתה, ופתאום הבוס שלה מרוצה מג'ורג', שלא מבין מה לעזאזל רוצים את האמת. בינינו, גם אני לא. ג'ורג' מנסה להסביר שהייתה אי-הבנה, אבל הבוס רק חושב שהוא מנסה לעשות רושם. פתאום הבוס שלו מבקש את העצה שלו לגבי בגדי נוער. ג'ורג' בקלות מסכים, וזה כבר אומר שמשהו מתבשל כאן... אבל בעצם, הבוס רק רוצה שהוא יקבל טקסט ויגיד אותו. לא את דעתו האמיתית. אלא שג'ורג' ממש שונא את החולצות. אבל הבוס מכריח אותו ואומר שאם לא הוא לא יפגוש את סוזן, הדוגמנית שהיא סמל החברה. אבל לג'ורג' לא אכפת ממנה אפילו. למעשה, הוא מספר לבוס עד כמה הם צוחקים עליה ושולחים לה מכתבים להגיד לה שהיא נראית זוועה ושאר דברים. הבוס נכנע ומשליך את ג'ורג'. אגב, לוורלוס, הבוס זה מי שחשבת שזה פול בתמונה... תיקח מרשם. ומה קורה עם שאר הביטלס? את זה עוד נראה. ציטוטים: "אני וג'ון מנהלים מלחמת עצבים." "אבל לג'ון אין." "מה?" "עצבים." "אני יודע. זו בדיוק הצרה." "חשבתי לקשור אותו בשלשלת, אבל הוא יקרקש בה מולי... לעיני כל!" "רגע, אל תגיד לי שאתה..." "אני לא." "אתה כן." "אני לא." "אתה כן." "סליחה... אפשר לעבור?" "הנה אתה!" "מצטער. כנראה טעיתי." "לא, רק איחרת." "באלו אני לא מוכן אפילו להיקבר. הם 'מגו'." "'מגו'?" "מגוכחות." "אתה מתכוון לילדה המפונדרקת שעושה הכל הפוך?" "היא קובעת אופנות. זה מקצוע ידוע." "היא זבלנית."

100police

New member
קטע נוסטלגי #9

כמה זמן כבר לא ראינו את סבא? באמת, נראה שהוא זומם משהו. הוא הולך לאט וכל הזמן מסתכל אחורה ולצדדים, לראות שאף אחד לא עוקב אחריו. אוי כן- סבא שלנו תחמן כהרגלו- הוא לוקח את התמונות החתומות של פול ומנסה להעתיק את החתימות, אלא שבדיוק הוא רואה את צלליהם של שני אנשים ושומע אותם מדברים ומחפשים את סבא. סבא קם ומנסה להתחמק, אלא שהוא לא ידע שהוא עומד על מעלית כזאתי לארגזים, והוא מתחיל לעלות... אולי לא ממש מעלית לארגזים. סבא נמצא במרכזו של מופע אופרה. הביטלס בינתיים חוזרים לחדרם לנוח. אבל בינתיים, יש צרות. ההופעה שלהם עומדת להתחיל. למעשה, אם הם לא יופיעו תוך 30 שניות יתחילו צרות. ברגע האחרון הם מופיעים, ודופקים אותה בעוד שיר יפהפה. ציטוטים: "תפסיק להיות יותר גבוה ממני!" "אל תלקה אותי אדוני, אל תלקה אותי!" "תשמעו את חביב המורה..." "חנפן!" "בוגד בחברים?" "רד ממני!" "מתמזמזים לכם, מה?" "מי שלא פה אחרי 30 גמור."

100police

New member
קטע נוסטלגיה #10

לאחר שנרגענו וחשבנו שהכל נגמר עם שיר יפהפה, מסתבר שהטעות הייתה שלי. זו הייתה סתם חזרה... נו תהרגו אותי! גם אני טועה! ההפקה מחליטה שהם צריכים קצת איפור ומחליטים לשלוח את החבר'ה לחדר האיפור. שמה הם פוגשים את סבא (עם מצברוח לא הכי טוב) ואת המלווה שלהם. החבורה מתחילה לעשות שטויות, להשתמש בפאות ובכל מיני זקנים ושפמים. ורינגו אפילו נכנס למכונת הפן... עכשיו הגיע הזמן שיבואו מאפרות ויכניסו להם את האיפור. אחרי זה, בלי שישימו לב, הביטלס כהרגלם בורחים ומשתמשים בתירוצים עלובים ("את הולכת לבמה? אני אראה לך איך מגיעים"). הם מגיעים לבמה אלא שזה לא היה תזמון מצויין... זו הייתה בדיוק הופעה מוזיקלית עם רקדניות. הביטלס כמובן נדבקו בקדחת והתחילו לרקוד, אבל וויתרו די מהר. עכשיו הם מחליטים להוסיף קצת פלפל לעניין, ועולים על כלי הנגינה. עוד שיר מקסים, עוד קטע חולף. ציטוטים: "סבא לא רוצה לדבר איתי, הוא מצוברח. והוא הדביק את רינגו." "נדבקת בקדחת החזירים?" "שמי בטי. רוצה אגרוף?" "רינגו! מה אתה עושה שם?" "אני בעמוד 5." "את לא תשבשי ת'איזון המחוספס של האישיות שלי, נכון?" "אולי זה מתאים לחבורת סוטים מאופרים כמוכם, אבל אני מרגיש כמו בכותונת-משוגעים!"

100police

New member
קטע נוסטלגיה #11

ועכשיו הביטלס מוצאים את עצמם בסתם חדר אוכל. כולם נראים משועממים- חוץ מסבא שנמצא עם פרצוף "לי הכי משעמם כאן אבל משהו מתבשל לי בראש". בינתיים רינגו קורא לו ספר, וסבא מתעצבן עליו מאוד. הוא אומר לו שמהחיים לומדים יותר וזה מטופש שאין לו "משאבים טבעיים משלו". סבא מציע לרינגו לברוח לאנשהו. להסתובב ברחובות... או כמו שהוא אומר "להסתובב! להסתרך! לחיות!" לאחר דיבורים על זכרונות, סבא משכנע אותו שלו יהיו זכרונות מהחיים ולרינגו יהיה רק הספר הזה. הוא אומר לו ששאר חברי הלהקה עשו את זה, הם הסיתו אותו לספרים. ברגע שסבא מצליח לשכנע אותו, רינגו בורח לעצמו לבד. הבעיה היא שרינגו ברח חצי שעה לפני החזרה הגנרלית. ברגע ששאר הלהקה שומעים שסבא הסית אותו לזה, הם רודפים אחריו. רינגו התמים מסתובב ומצלם תמונות, ושוכח לגמרי שקיימות מעריצות.... ותוך כמה שניות של צילום הוא מוצא את עצמו בורח משתי ילדות. הוא נכנס לחנות קטנה וקנה מעיל עור וכובע, בתקווה שזה יעשה אותו מסתורי יותר ולא ישימו אליו. לאחר בדיקה קטנה, הוא כאילו איש חדש. עכשיו רינגו עובר ליד האגם. עובר לו שם על האבנים המחוספסות ומטפס על מורד הגבעה. הוא מחליק על צמיג של ילד ומנסה לקחת את הצמיג כי הוא פגע בו. הוא מגלה שהילד בן 11 ונותן לו את הצמיג. הוא מגלה שהילד התפלח מבי"ס. הם מדברים ומדברים, עד שהילד רואה את החברים שלו ועוזב את רינגו. והוא ממשיך בדרכו. בינתיים בחזרה, הם מדברים לסבא שאומר שהוא לא התכוון וזה היה בטעות. דינג-דונג, דינג-דונג. 20 דקות לחזרה הגנרלית. בנתיים רינגו מספיק לעבור בבר, ואחרי שניסה לשחק חצים העיפו אותו. רינגו עובר לו ברחוב, פתאום שוטר רואה אותו ורושם לעצמו משהו. והזמן עובר, דינג-דונג, דינג-דונג. 2 דקות לחזרה גרנלית. ציטוטים: "תראו אותו... יושב לו עם השופר תקוע בספר!" "אין לך משאבים טבעיים משלך? גזלו ממך אפילו את זה?!" "כשאתה לא הולם בתופים, 'תה הורס לך ת'עיניים עם הזבל הזה." "ומה יצא לך מזה בסוף?" "באמת, מה יצא לי?" "ספר!" "רד מהמבט השטני הזה, הוא הורס לך ת'פרצוף" "נהיינו חברה בע"מ" "דרומי סתום!" "זה לא צמיג, זה נשק קטלני!" "בן כמה אתה?" "11." "מתערבים שבחצי?" "ושני-שליש".

100police

New member
מצטער שזה היה ארוך... נוסטלגיה #12

אוקיי. יש אך ורק 2 דקות לחזרה הגנרלית. שלושת הביטלס מגיעים. כן כן, רינגו לא נמצא.... וגם לא סבא. איפה סבא באמת? מוכר בחוץ תמונות "חתומות" של הביטלס. פתאום מגיעים שני שוטרים לעצור את ההמולה. בינתיים, רינגו משחק אותה ג'נטלמן ושם לאישה בכל שלולית אפשרית את המעיל שלו. כל שלולית ושלולית... עד שהיא נופלת לבור. חיש מהר מנסה רינגו לברוח, אבל השוטר תופס אותו ומכניס אותו למעצר. ואת מי הוא מוצא שמה אם לא סבא, שמנסה להילחם בשוטרים? כרגיל מנסה סבא להאכיל את רינגו בשטויות על שוטרים מרושעים שרוצים להרוס אותו. עכשיו סוף סוף ניתנה לנו הזדמנות לשמוע את שמו של סבא- הרבה שואלים ואני עונה- שמו של הסבא הוא ג'וני מקרתני. ועכשיו- חצי שעה לשידור. והפעם שום חזרה- שידור. שידור חי שישודר ברחבי כל העולם. ואם הם לא יגיעו בזמן? בינתיים, מצליח סבא ג'וני לברוח מהכלא. הוא מצליח להתגנב לבניין וסצינת בריחה מצחיקה ביותר מתרחשת בין סבא ג'וני לשוטר. בסוף סבא ג'וני מספר להם שרינגו "שבוי" של המשטרה בבריידוול. האם יצליחו להוציא את רינגו בזמן ולהגיע לשידור? טוב, אתם יודעים שכן, אבל עם דרכי הביטלס... לכו תדעו. ציטוטים: "הייתי אוכל אותך בלי מלח!" "נורם.. הם רק שלושה." "האם אתם קולטים, שאתם הולכים להיות בשידור חי, בעוד 45 דקות וחסר לכם אחד?!" "האחיות המסכנות שלכן יקנאו בכן!" "אני רינגו!" "זה מה שכולם אומרים היום." "מה הוא עשה?" "כמעט כלום. שוטטות, כוונת זדון, התנהגות חשודה, הפרת הסדר הציבורי..." "וואו, אני מת לראות מה עושה מישהו שעושה הרבה." "אני דורש לראות את פרקליטי." "מה שמו?" "זהו? נטפלים לפרטים טכניים?" "רינגו! גם לך מכינים אזיקים?" "לא, אני כאן בהתנדבות." "אני חייב לראות את פולי!" "לך הביתה ותראה אותו בטלוויזייה."

למעלה