יזיזות. המינוסים ידועים.

יזיזות. המינוסים ידועים.

מה עם הפלוסים?
אפילו באנגלית קוראים לזה Friends with Benefits. אני מניח שהשם הרע שיצא ליזיזות
היא בגלל שבד"כ מדובר בקשרים שהתחילו באהבה, אפילו גדולה. לאט לאט הקשר דעך ואולי בגלל שאחד מהפרטנרים מתקשה לשחרר, הוא (בדרך כלל היא) מוותרת על איכות הקשר וממשיך לממש אותו באופן היותר פיזי והפחות רוחני.

אז מה כן טוב בFriends with Benefits? לדעתי, מי שמאס בקשרים רגשיים מסובכים יכול למצוא מפלט בקשר כזה.
כמו איזה זוג נעליים טובות שאתה לא יכול להרשות לעצמך ואתה משאיל אותן לתקופה קצובה ואתה יודע שהן בהשאלה
אבל לפחות חם ונעים לך והמים מהשלוליות לא חודרים פנימה.

LsMs

New member
אני חושבת שצריך אופי מאוד חזק

בשביל יחסי יזיזות

אני באופן אישי יודעת שזה ממש לא בשבילי

אני בן אדם רגיש נקשר שצורך ורוצה ואוהב רומנטיקה ויזיזות זה הכי רחוק מזה זה נהיה כ"כ שגרתי ובנאלי בימינו וזה לפעמים קצת מעציב אותי שאהבה כמו שהייתי רוצה שתהיה (כזו שיותר תואמת את הספרים והרוח הרומנטית של המאה ה18 וה19 כי אני בן אדם שאוהב פנטזיות) היא לא קיימת יותר

אם פעם האביר היה יוצא למסעות צלב (ראה ערך הקומדיה האלוהית) אז אהובתו הייתה נוטה לחכות לו שנים עד שהוא יחזור מבלי להתמסר לאחרים...היום..מספיק שבן אדם נוסע לחודשיים לחו"ל לצורכי עבודה כלשהם והם ייפרדו כדי שכל אחד מהם יוכל לחגוג כי היצר שלהם חזק מדי...אז ערכי המוסר והאתיקה והרומנטיקה כפי שאני מכירה אותם מתו ממזמן...

אני מניחה שזאת אחת הסיבות שבגינן אני לא מוצאת וגם לא אמצא אהבה כפי שהייתי רוצה .....הלוואי ויכולתי להפסיק להאמין בפנטזיות של אהבת אמת כפי שהספרות מסבירה לנו אבל אני לא מצליחה...אז אני מניחה שיותר טוב כלום מכמעט

Lady Stark

New member
מסכימה

להרבה אנשים, בעיקר אנשים רגישים יותר, יש נטייה לבלבל בין מין לאהבה.
חשוב ששני אנשים יתאמו ציפיות כדי שאף אחד לא ייפגע.

מישהו שפעם

לקח אותי טרמפ הזדעזע מהעובדה שאין לי סקס כבר כמה שנים ואמר:
"איך אפשר לוותר על סקס זה כמו ללכת לשירותים." כמובן שהעמדתי אותו על טעותו,
אם לא הולכים לשירותים אז יש בעיה של חיים ומוות ממחסור בסקס לא מתים...

כפי שכתבה כאן מישהי, באמת צריך תיאום ציפיות. אני לא מבין איך זה שאנשים מעדיפים
סטוצים על יזיזות. אפילו ברמת הבריאות, אם יש לך פרטנר אחד קבוע לתקופה ארוכה
יש לך סיכוי טוב להימנע ממחלות.

השאלה אם מצליחים להמינע מהקשרות

יש אנשים שזה עובד אצלם.
כל עוד זה טוב לשני הצדדים, ולא מגיעים למצב שהאחד רוצה יותר
אז עדיף קשר כזה על סטוצים אם אנשים לא מוכרים, שכל מפגש יכול להפחיד ...
לדעתי חשוב שהדברים יהיו מדוברים מפורשות,

למעלה