יזמות וייעוץ משפטי

tamarspoon

New member
יזמות וייעוץ משפטי

שלום,
אני יזם צעיר שמפתח מוצר ייחודי לתחום התינוקות והורים, יש כמה נקודות משפטיות שאני לא יודע איך להתמודד איתם לדו"ג:
1 - האם חברה שמשווקת צעצוע שמיוצר בחו"ל צריכה ביטוח ומאיזה סוג ?
2 - איך אני דואג שהיבואן\יצרן יעמוד בהתחייבויות לאספקה ואיכות של המוצרים שאני משווק ?
3- איך ניראת הזמנה של לקוח מולי מבחינת תנאי האספקה\תשלום\משלוח וכו..?
אשמח לייעוץ בנושא.
עידן
[email protected]

עידן שלום

השאלות שהעלת ואני בטוח שיש לך עוד הם בתחום העסקי והמשפטי גם יחד אנסה לענות:
1. למה הכוונה ביטוח? איזה ביטוח?
2. אתה חותם איתו על הסכם המפרט את כל החובות והזכויות של כל אחד מהצדדים. מומלץ להכניס פרק שמסדיר מה קורה אם לא עומדים בהתחייבות.
3. הזמנה של לקוח היא הסכם לכל דבר. מומלץ לסכם את כל התנאים מראש. על התנאים תחליטו אתם זו מהות המשא ומתן.

אשמח לסייע.

פיתוח מוצר

עידן שלום,

1. אני מניח שאתה מתכוון לחברה בחו"ל. תלוי בחוקי המדינה. אפשר לקבל מידע בשגרירות מהנספח המסחרי או ממידע באינטרנט.
לדעתי, זה רצוי מאוד כי אתה עלול להיחשף לתביעות.

2. זאת בעיה, גם בארץ. תאלץ לאסוף מידע אינטרנטי, למשל מאתרי צרכנות או תביעות משפטיות. רצוי שתקבל המלצות ותאמת אותן.

3. אפשר לראות דוגמאות באינטרנט. בין היתר, את הצריך להכיר את צורת התשלום הבינלאומי(מכתב אשראי), עלויות הובלה ומכס וכיו"ב.

אני מציע שתכנס לאתר של המכון לייצוא ולשכת המסחר.

בהצלחה,

Alexsushi

New member
כמה הערות.

היי עידן, כמה הערות לשאלות ששאלת.
1. לא הבנתי את שאלתך, האם אתה מתכוון לייבא או לייצא? בכל מקרה, עניין ביטוח הוא להערכתי לא הנושא העיקרי אלה התקן, בכל מדינה יש את נושא התקנים של והרשות הרלוונטית שמאשרת את המוצר כגון מכון התקנים בישראל או ה FDA לנושא תרופות בארה"ב. הנקודה היא איך יוגדר המוצר שלך...
2 - בתכל'ס העניין המשפטי יעזור לך במקרה שקרה נזק ותרצה פיצויים, לכן אתה תצטרך לתת דגש על הכרות עם הספק/יצרן ולפקח עליו. בשל כך יש יבואנים רבים ששולחים נציגים לסין על מנת לעקוב ולוודא שההזמנה שלהם מתנהלת כראוי, תלוי מאיזו מדינה אתה מתכוון ליבא, יש מדינות שבהן יש משרדים אשר נותנים שרותם אלו.
3. זו מאוד תלוי באיזה תחום ואיזה שוק אתה מדבר. תנאי תשלו םזה נושא אחד, תנאי אספקה זה נושא אחר. לעיתים הדברים קשורים בינהם... אבל הכל נתון למשא ומתן ובהתאם לתחום הפעילות והמדינה בה אתה עובד.

בגלל אופי השאלות שלך הייתי ממליצה לך להיתעץ עם לשכת המסחר ועם אנשים מהתחום בו אתה מתכוון לעסוק.

למעלה