יחדת הכלבנים

nimfoa

New member
יחדת הכלבנים

אני רוצה לדעת כל דבר על יחידה בשם ``עוקץ`` יחידת הכלבנים של צה``ל

יחידת הכלבנים

היי לך NIMOFA את רצית מידע על יחידת עוקץ אז עני יכולה לספק לך אותו.לצערי זה לא הרבה אבל זה מה שאני יודעת.יחידת עוקץ היא יחידת הכלבים של צה``ל.הכלבים ביחידה הם כלבים שמאולפים לאיתור וחילוץ נעדרים,גישוש ומציאת סמים וחומרי נפץ ומטעני חבלה.כלבי היחידה השתתפו בהרבה משלחות חילוץ וסיוע.אם יהיה לי מידע נוסף אשמח לתת לך.אגב היחידה נמצאת בבסיס סירקין בפתח תקווה.

עוקץ

א. לא הבנתי אם nimfoa זה בן או בת, וזה חשוב כי התפקידים ביחידה ונים מאוד לבנים ולבנות. האמת היא שפרטים מדוייקים אני לא יכול לתת לך, לא כל-כך בגלל מגבלות ב``ש, אלא פשוט כי אני לא יודע עליהם הרבה (רוב היחידות המיוחדות עוברות בקשר צמוד יחסית, אבל איתם כמעט אין לנו קשר). יש לנו בבסיס אחד שאח שלו משרת שם באחת הפלגות, ואני יכול לשאול אותו על זה. מה שאני יכול עכשיו להגיד לך, זה בעקרון מה שכתוב למעלה, ובנוסף תדע שיש מגוון עצום יחסית של תפקידים שונים בתוך היחידה, שלכל תפקיד כשירויות, משימות ואימונים שונים לחלוטין. יוני

liorle1

New member
כל מה שרצית לדעת על עוקץ!

יש לך מזל, יש כתבה חדשה וסופר מפורטת עם הרבה תמונות על עוקץ - ב isayeret.com. ראה קישור מצורף.

nimfoa

New member
לכומתה אדומה-עוקץ לוט``ר וכוח 100

כומתה אדומה-אתה נראה אחד שמבין האם המידע באתר WWW.ISAYERET.COM על סיירת עוקץ אמין כמו כן רציתי לשאול אם אתה יודע משהו על יחידת לוט``ר וכוח 100

טוב היום יש לי פול זמן חופשי אז

תשאל הרבה שאלות :) לא ממש התעמקתי בעבר במאמרים באתר, כי לא היה לי זמן. עכשיו אני בדיוק צריך לזוז ואנשהו, אבל כשאני אחזור אולי אני אסתכל. שטב, את עוקץ אני לא ממש מכיר, ויודע רק מידע כללי. יחידת לוט``ר? אין דבר כזה. אני מכיר רק פלגת לוט``ר (בעוקץ) ובית ספר ללוט``ר. הבית ספר נחשב ליחידה, אבל זה בית הספר לקורס לוט``ר בת`כלס. בקשר לכוח מאה- תכתוב לי לאי-מיל ואני אגיד לך את האמת עליהם (לא סודי) יוני

avipe

New member
אני שמעתי על מישהו

בן דוד של חבר שלי סיים לפי כמה זמן יחידת לוט``ר ואני שאלתי אותו מה זה ואם זה יחידה אחרת והוא פשוט סיים את החלק של לוט``ר אז הוא הסביר לי שלא וזה יחידה שקוראים לה לוט``ר....הוא הסביר לי כאילו זה היחידה של מתקן אדם...והם מבצעיים והכול...והוא לא הולך להיות מדריך לוט``ר או משהו כזה ...ולידע כללי יש לו כומתה אדומה, לא יודע אם זה אומר משהו....

AVIPE

כן זה זה. הם נמצאים במתקן אדם. הם לא יחידה מבצעית, למרות שהם בטח ישלחו אנשים אם יהיה אירוע פח``ע מתאים.

liorle1

New member
עוקץ, לוט``ר וכח מאה.

לא קראתי בעיון את כל המאמרים ב-isayeret.com (יש המון ועוד באנגלית) אבל דווקא המאמר של עוקץ די מפורט ותואם את מה שאני ששמעתי על היחידה. לגבי כוח 100 הם יחידה מיוחדת של משטרה צבאית ללוחמה בטרור ובני ערובה בכלא מגידו. יש עליהם כתבה באתר. צירפתי קישור. לגבי לוט``ר, איו ממש יחידה כזו עצמאית. יש את פלגת תקיפה ובתוכה צוות לוט``ר בעוקץ ואת ביה``ס ללוט``ר באדם כפי שכבר הזכיר יוני. הביה``ס עצמו השתתף בכוננות צב``ש עד 1996, אם אני זוכר נכון, ואז משיקולי תקציב הוא הורד מכוננות לוט``ר ומשמש כסגל הדרכה בלבד. אגב, כבר אין יותר ``פלגת לוט``ר`` בעוקץ מאז שהוסיפו את צוות אגוז לפני כמה שנים. היום יש צוות אגוז וצוות לוט``ר וביחד הם מהווים את ``פלגת תקיפה`` בעוקץ. מה שכן יש את ``פח``ע/לוט``ר בינלאומי`` במטכ``ל שהוא הצוות המובחר של היחידה.

למעלה