זה מה שאני יודע
אני יוצא טרי של יחידת ההסרטה של חיל האויר ואני קצת מכיר את התחום. אז כמה דברים שאני מקווה שיעזרו לך: התפקיד מוגדר באופן כללי "מפיק סרטי וידאו". אבל באחרונה, בעקבות דרישות הצבא, הוחלט לפתוח מקצוע חדש שנקרא מפיק מולטימדיה להדרכה. וזה מה שאתה מחפש. הקורס הזה בנוי בעיקר להפקת אנימציות ומצגות וכל מה שמוגדר כמולטימדיה. ההכשרה היא ביחידה שנקראת הב"ט (הדרכה באמצעות טכנולוגיה) שמכשירה גם את חיילי יחידות ההסרטה. עד כאן הנתונים היבשים. איך מתקבלים? לפני גיוס - אך ורק חיילים בעלי פרופיל עורפי (64 ומטה). אחרי גיוס - קשה יותר, אבל אפשרי (אני דוגמא חיה...) פליטי גיוס קרבי, או חיילים שהפרופיל שלהם ירד בבקו"ם ולא הוכשרו למקצוע אחר. בכל אחד מהמקרים תידרש לעבור מבחני מיון די בסיסיים שהם בעצם ראיון קבלה.כדאי שתכין תיק עבודות שכולל עבודות גרפיקה וכו' שלך כי זה יכול מאוד לעזור. המראיין יחליט אם אתה מתאים או לא (לפעמים זה תלוי בקרבה המשפחתית שלך אליו..). ואחרי חודש תקבל תשובה בדואר. מה שאתה צריך לעשות עכשיו הוא לפנות ללשכת הגיוס שלך ולהגיש בקשה לתפקיד. או כמו שתלמד בקרוב, השיטה הריאלית: תשיג את הטלפון של האחראי על המיונים בהב"ט בצריפין ותנדנד להם עד זוב דם שישלחו לך זימון לראיון קבלה - כי אין מה לעשות ככה זה עובד בצה"ל. פרט אחרון, הבנתי שיש לך פרופיל קרבי ועד כמה שאני יודע הם לא ינסו לזמן אותך כל עוד אתה מתאים לשרת ביחידות שדה (פרופיל 72 ומעלה). בכל מקרה, בהצלחה וכמו שאני למדתי, בצבא הכל אפשרי...