יחידות הסרטה בצה"ל

Newbie 91

New member
יחידות הסרטה בצה"ל

שלום לכם, איני נוהג לבקר בפורום הזה רבות, אך קיבלתי המלצה אז פניתי לכאן :) תהיתי אם יש לכם ידע לגבי יחידות הסרטה מצגות וכדומה בצה"ל. אני בן 17 וחצי, מתעסק בגרפיקה מעל שנה, בעיקר גפריקה תלת מימדית, אנימציה וכדומה.. ותהיתי עם יש ביקוש לכך בחילות הסרטה? ואם כן, אם מישהו מכיר, יודע או איך לתקשר איתם, לשלוח בקשה וכדומה, אשמח מאוד לתשובה ומודה לכם מראש, תודה רבה לכם. לילה טוב.

היה על זה שרשור פעם... ../images/Emo16.gif

נסה לחפש ידנית בפורום או להשתמש במערכת החיפוש (אם היא עובדת)
.
ניר

Newbie 91

New member
תודה רבה..

רק דבר אחד.. יש סיכוי כלשהו גם אם יש לי פרופיל קרבי?

blshlomi

New member
זה מה שאני יודע

אני יוצא טרי של יחידת ההסרטה של חיל האויר ואני קצת מכיר את התחום. אז כמה דברים שאני מקווה שיעזרו לך: התפקיד מוגדר באופן כללי "מפיק סרטי וידאו". אבל באחרונה, בעקבות דרישות הצבא, הוחלט לפתוח מקצוע חדש שנקרא מפיק מולטימדיה להדרכה. וזה מה שאתה מחפש. הקורס הזה בנוי בעיקר להפקת אנימציות ומצגות וכל מה שמוגדר כמולטימדיה. ההכשרה היא ביחידה שנקראת הב"ט (הדרכה באמצעות טכנולוגיה) שמכשירה גם את חיילי יחידות ההסרטה. עד כאן הנתונים היבשים. איך מתקבלים? לפני גיוס - אך ורק חיילים בעלי פרופיל עורפי (64 ומטה). אחרי גיוס - קשה יותר, אבל אפשרי (אני דוגמא חיה...) פליטי גיוס קרבי, או חיילים שהפרופיל שלהם ירד בבקו"ם ולא הוכשרו למקצוע אחר. בכל אחד מהמקרים תידרש לעבור מבחני מיון די בסיסיים שהם בעצם ראיון קבלה.כדאי שתכין תיק עבודות שכולל עבודות גרפיקה וכו' שלך כי זה יכול מאוד לעזור. המראיין יחליט אם אתה מתאים או לא (לפעמים זה תלוי בקרבה המשפחתית שלך אליו..). ואחרי חודש תקבל תשובה בדואר. מה שאתה צריך לעשות עכשיו הוא לפנות ללשכת הגיוס שלך ולהגיש בקשה לתפקיד. או כמו שתלמד בקרוב, השיטה הריאלית: תשיג את הטלפון של האחראי על המיונים בהב"ט בצריפין ותנדנד להם עד זוב דם שישלחו לך זימון לראיון קבלה - כי אין מה לעשות ככה זה עובד בצה"ל. פרט אחרון, הבנתי שיש לך פרופיל קרבי ועד כמה שאני יודע הם לא ינסו לזמן אותך כל עוד אתה מתאים לשרת ביחידות שדה (פרופיל 72 ומעלה). בכל מקרה, בהצלחה וכמו שאני למדתי, בצבא הכל אפשרי...

Newbie 91

New member
תודה רבה..

אשמח לחדד טיפה את השאלה.. אין לי שום קשר להסרטה, בחיים לא נגעת במצלמה אמיתית(אוקי.. קצת אבל לא יותר) אני בעיקר נוגע בתחום הדגיטלי, אנימציות, מצגות וכדומה.. השאלה אם יש לכך דרישה? אני דיברתי עם בחור מאוד נחמד מה-ש"הד (נדמה לי?) של חיל אוויר, הוא אמר לי שפשוט אין לי מה לחפש אצלו עם פרופיל קרבי, למרות שציין שאני הייתי בין המועמדים היותר בולטים. ביחידות ההסרטה יש גם אנימציה או שזה נטו צילום ועריכה? ואם לא, האם יש הבדל מהותי בין הדרישות בהסרטה לביו ש"הד, או שזה אותו דבר?

Newbie 91

New member
דבר נוסף

יש לי ניסיון עבודה כבר ב-2 חברות למשך מספר שבועות (למודים מפריעים.. =\ ) ומספר עבודת פרטיות ותיק עבודת די גדול, האם זה יעזור?

blshlomi

New member
הדרישה בתחום הדיגיטלי

בשה"ד בטח דיברת עם מפקד גף סרטים וכמו שאמרתי לך כל עוד יש לך פרופיל גבוה הם לא יוכלו לעזור לך כי הבקו"ם לא יאשר להם למשוך אותך. ככה זה בצבא שירות קרבי הוא בעדיפות עליונה לבעלי נתונים מתאימים, אין מה לעשות. אם וכאשר תתגייס ולא תגיע ליחידות קרביות למרות הפרופיל שלך (גם זה קורה) תוכל לדבר איתו שוב, כי בשה"ד צריכים אנשים כמוך. אותו עיקרון גם ביחידות ההסרטה של צה"ל וגם של חיל הים. יש ביקוש גם לאנימטורים ולמפיקי מולטימדיה בכל היחידות וגם ביחידת הב"ט שאחראית על הכשרת חיילי יחידות ההסרטה. ראיתי גם אנשים שאין להם מושג מה זה מצלמה שהתקבלו כך שאין לך מה לדאוג כי הם בוחרים אותך לפי תחום התמחות: עריכה, אנימציה, צילום, תאורה וכו'.. במקרה שלי, נפלטתי מקורס שהייתי מיועד אליו פניתי לשה"ד ראיינו אותי וקיבלו אותי (למרות שיש לי פרופיל 72). זאת אומרת שכל עוד אתה לא קרבי בזמן השירות יש סיכוי שתשרת במקצוע הזה. בגלל זה אמרתי לך שבצה"ל למרות מה שהם אומרים הכל אפשרי. בקשר לניסיון שלך, אם בשה"ד אמרו לך שאתה בין המתאימים ביותר אז כנראה שאתה מתאים. תיק עבודות גדול יכול מאוד לעזור לך - מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע. אבל כל עוד שאתה לפני גיוס ובעל פרופיל 72 ומעלה סביר להניח שהם לא יוכלו לעזור לך. בכל מקרה בהצלחה ותמיד יש הפתעות!

blshlomi

New member
הדרישה בתחום הדיגיטלי

בשה"ד בטח דיברת עם מפקד גף סרטים וכמו שאמרתי לך כל עוד יש לך פרופיל גבוה הם לא יוכלו לעזור לך כי הבקו"ם לא יאשר להם למשוך אותך. ככה זה בצבא שירות קרבי הוא בעדיפות עליונה לבעלי נתונים מתאימים, אין מה לעשות. אם וכאשר תתגייס ולא תגיע ליחידות קרביות למרות הפרופיל שלך (גם זה קורה) תוכל לדבר איתו שוב, כי בשה"ד צריכים אנשים כמוך. אותו עיקרון גם ביחידות ההסרטה של צה"ל וגם של חיל הים. יש ביקוש גם לאנימטורים ולמפיקי מולטימדיה בכל היחידות וגם ביחידת הב"ט שאחראית על הכשרת חיילי יחידות ההסרטה. ראיתי גם אנשים שאין להם מושג מה זה מצלמה שהתקבלו כך שאין לך מה לדאוג כי הם בוחרים אותך לפי תחום התמחות: עריכה, אנימציה, צילום, תאורה וכו'.. במקרה שלי, נפלטתי מקורס שהייתי מיועד אליו פניתי לשה"ד ראיינו אותי וקיבלו אותי (למרות שיש לי פרופיל 72). זאת אומרת שכל עוד אתה לא קרבי בזמן השירות יש סיכוי שתשרת במקצוע הזה. בגלל זה אמרתי לך שבצה"ל למרות מה שהם אומרים הכל אפשרי. בקשר לניסיון שלך, אם בשה"ד אמרו לך שאתה בין המתאימים ביותר אז כנראה שאתה מתאים. תיק עבודות גדול יכול מאוד לעזור לך - מהבחינה הזאת אתה יכול להיות רגוע. אבל כל עוד שאתה לפני גיוס ובעל פרופיל 72 ומעלה סביר להניח שהם לא יוכלו לעזור לך. בכל מקרה בהצלחה ותמיד יש הפתעות!

Newbie 91

New member
תודה..

אגב הפרופיל שלי הוא 82.. וקב"א 54, לא יודע כמה זה קשור.. לגבי התיק עבודות שלי : www.wizarts.kef.li האתר לא ממש גמור.. אבל תסתכלו בקטגוריה "gallery" אין שם הרבה אנימציות יותר מודלים סטטים. אשמח לשמוע דעתכם.

חסויH

New member
באיזה

באיזה כתה אתה? י"ב? כדאי שתתחיל לנסות להוריד את הפרופיל שלך אם ממש חושב לך חהתקבל לזה. חשבת לעשות את זה?

למעלה